ornament, cili shkrimtar shkruan me enderren e fitimit te milioneve?
Cili artist pikturon me enderren e milioneve?
Per politikan nuk dua te flas, por cili shkencetar enderron milionet?
ASD
ornament, cili shkrimtar shkruan me enderren e fitimit te milioneve?
Cili artist pikturon me enderren e milioneve?
Per politikan nuk dua te flas, por cili shkencetar enderron milionet?
ASD
bukur ASD
une ia kishja bere nje pyetje atij oramentit - a thua cili na qenka 'ai burimi i perbashket i gjuheve indo-europiane' qe sa kohe shkentaret e vejne ne prove diturie dhe askush nuk i pergjigjet edhe e dijne se ishte nje burim i perbashket...?
Nese nuk ishte illirishtja, cili na qenka ai burim i perbashket gjuhesh?
Sa i perket titullit ndoshta edhe do te mund te pajtohesha me ju ornament dhe edhe ne ate se ky eshte forum dhe ne as paguajme dhe as na paguan njeri, por jo ne ate se ketu smund te pretendohet te behet shkence. Keto faqe e edhe keto tema jane hapur per te diskutuar per gjuhen shqipe me fakte dhe studime shkencore dhe jo per tu tallur ketu, dhe te cilat per te mirat te mire nuk i mungojne ketij forumi dhe mund ti gjeni ne vende te tjera. Kurse ne kete faqe ju ornament, une dhe te gjithe te tjeret mund vetem te sjellim fakte, studime shkencore ne lidhje me gjuhen tone dhe te mesojme gjera te reja ne lidhje me gjuhen tone nga njeri tjetri, por jo te tallemi ketu sepse sic e thashe ato faqe jane te vendosura diku tjeter.
Shume respekt Ornament por edhe ju duhet te keni respekt per gjuhen ne rradhe te pare dhe pastaj edhe per ne ketu qe po mundohemi te mesojme ndonje gje te re, te sjellim ndonje te re nga te arriturat me te reja dhe me te fundit nga gjuha jone dhe historia e jone poashtu.
Mua kjo ketu , nuk me duket loje dhe kjo nuk eshte aspak loje per mua (sepse po te ishte loje, une nuk i dua lojet dhe sdo te isha futur fare ketu). Kurse ju yankee per te bere loje shkoni ne faqet e tjera dhe beni loja, dhe kushdo tjeter, sa per shkrimet, fakt qe sia vlen te shkruash kot ne kete faqe e kam fjalen sepse po na e merr kohen ne se pari per te lexuar shkrimet e tua kot pastaj dhe une per vete por besoj se edhe te tjeret, nuk futen ketu per te lexuar fjale kote.
Me respekt dhe pershendetje dodoni
Faleminderit per komplimenta pellasgian (por mos e quaj kete loje sepse te tjeret po e keqkuptojne kete pastaj, kurse nese e e keni nje mend une jam kunder lojerave te tilla).
Pershendetje
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Te sqarohem me pellasgian pakez, une kam me se shtate vite qe po kam probleme me nje fare loje, dhe une e pata parasysh ate pellasgian, pra jam kunder asaj loje, nje kundershtar i rrepte i asaj. Ama, une nuk mendoj se keto qe po behen ketu, pra gjithe keto diskutime, gjithe keto fakte, studime shkencore qe po sillen ketu jane loje dhe si te tilla jo une por te gjithe duhet te kemi respekt dhe ne rradhe te pare te gjejme sa me shume material qe mundemi dhe pastaj edhe ti ndajme ketu te gjithe se bashku.
Kam shume respekt pellasgian per punen tuaj ne kete drejtim por edhe te te tjereve dhe ju uroj qe ju , se bashku me te tjeret e edhe mua te gjejme sa me shume qe mundemi dhe te sjellim ketu sepse keshtu ndihmojme ne rradhe te pare veten tone por edhe gjithe boten, sepse se pari po e mesojme te kaluaren tone aq te ndritshme dhe te madherueshme, por edhe te kaluaren boterore duke pasur parasysh se e kaluara jone eshte edhe vete e kaluara me e rendesishme e njerezimit dhe sic e ceku edhe njeri nga ne ketu Lambretzin bota mund ta dije historine e vet, vetem e vetem kur ta mesoje historine tone, sepse eshte historia jone ajo qe percakton edhe vet historine e botes, bazuar ne gjuhen tone dhe faktet tjera historike te dala ne shesh deri tani qe tregojne fare qarte se ne jemi njerezit e pare te ketij planeti.
Pershendetje te gjitheve
Rrofte Shqiperia Etnike
Pellasgian edhe njehere faleminderit per komplimentat
dhe besoj se te gjithe ne jemi shpirt shqiptari dhe do te ja perkushtojme jeten kombit tone.
Rrofte Shqiperia Etnike
Dodoni mos u be merak shoku im. Kete fjale LOJE ua adresova atyre qe edhe sipas shkrimeve te tyre shihet se e trajtojne si LOJE.
Si mund te behet qeshtja kombetare LOJE?
Fatekeqesishte per disa eshte.
Nderime,
mos u mėrzit Pelasgian,
dikujt i duket lojė edhe me gjuhėn e atdheun
dikush ende luan me popullin tonė...
derisa t'i mbedhi gjymėtyrėt e copėtuara
qė lėvrijnė tė gjalla jasht trupit
koha do tė na tregoj ku gjėndet Trupi i Atdheut!
Une pajtohem plotesisht me Lambretz qe ka thene se shqiptaret jane ata qe do ta shkruajne historine e vertete te njerezimit.
Por per te arritur kete gje sa me shpejte qe eshte e mundur ne duhet qe te angazhojme sa me shume njerez te punojne ne kete drejtim.
Por si mund te kontribuojme ne ne kete drejtim?
Duhet qe qeveria te ndaje me shume fonde, dhe te siguroje me shume bursa per studentet dhe studiuesit e historise, arkeologjise dhe antropologjise (lashtesise ne pergjithesi) qe ti coje ata ne arkiva te ndryshme te botes, dhe te nxjerrin sa me shume materiale dhe fakte shkencore dhe te jene ne gjendje te shkruajne historine e vertete.
Por edhe komunitetet shqiptare neper bote mund te ndihmojne shume sidomos nga ana financiare per kete gje duke siguruar bursa per studente dhe studiuese te lashtesise.
Rrofte Shqiperia Etnike
edhe per ketu vlen shkrimi im i mesiper, ne themen (greqishtja ka prejardhjen nga shqipja)
Nje pyetje per illirianin, si do te mund ta zberthenit Primavera qe ne italisht dhe spanjisht do te thote Pranvere, kurse po te marrim dhe te zberthejme kete me italishten e sotme nuk ka kurrfare kuptimi kur dihet se Prima do te thote e para dhe vera do te thote e vertete pra, e para e vertete. Kurse shqipja i jep edhe kuptimin e vertete, ate me te cilen edhe perdoret edhe sot ne italisht dhe spanjisht.
Illirian jeni nje gjuhetar shume i respektuar dhe i cmuar nga ana ime, prandaj edhe kerkoj pergjigje nga juve.
Pershendetje
Rrofte Shqiperia e Bashkuar
Rrofte Shqiperia Etnike
Krijoni Kontakt