Keto shkrime me duket se jan te nevojshme per qdokend e sidomos per nenat ju falenderoi te gjithve
if love is the answer, could you rephrase the question?
le te beje c'te doje, vetem mos e le te futet ne chat...
jeshét prčmč ne aliarčm
jeshčm more jeshčm
po drita skeshčm
sikur te ishin gjithe prinderit kaq liberale sa ty....![]()
adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever
Pershendetje Prishtinase
Te luajsh rolin e policit e shoh si shume gabim, femija jot duhet te kete ndjenjen se ti ke besim te ai dhe rrespekton privatesine e tij. Momentin kur humbet kjo ndjenje lekundet shume ne qenien e nje femiu.
Ke marr keshilla me vend nga anetaret e tjere, aktivitetet jashte shkolles jane nje alternative e mrekullueshme, sidomos sporti, ndonje kurs etj. Keshtu ia rit edhe pergjegjesine dhe ia merr kohen mos merret me budallalliqe![]()
Inkuadroje edhe ne punet e shtepise, te merr pjese ne pazarin kur e ben, te perkujdeset per dhomen e vete dhe gjerat e tij private (te mbaje pasterti dhe rregull) etj.
Mos harro se neser te shan nusja nese behet djali pertac dhe badihavxhij ahahhahah
Kalofsh mire!![]()
Pershendetje Salihaj
Per kete pasazh do te ju kundershtoj pjeserisht. Them pjeserisht sepse nuk eshte aspak keq te krijojsh nje mardhenie si shok/shoqe me femijun, por nuk duhet lene rolin e prindit menjane.
Femijet kane nevoje per prind ne rradhe te pare, e shok/shoqe gjejne edhe jashte shtepise. Shpesh me ka rastis te marr mendimet e njerezve te cilet kan pasur me shume mardhenie shoqerore me prindet, pikerisht ata e kritikonin kete dhe thonin se kan ndje shprastiren dhe nevojen e mardhenies prind- femije ku detyrat dhe pergjegjesite kane qene qarte te ndara.
Une kam dy vajza, mundohem edhe shoqe te ju behem por ne rradhe te pare jam nene dhe kete rol e shoh si primar.
Pergezimet e mia per kete pasazh.Ja njė vlerėsim i imi gjatė edukatės. Kur fėmija bezdisė apo bėnė shamatė nė prezencėn e prindėrve apo tė mysafirėve. Fėmija ata minuta tė destinuara pėr bezdisje do ti shfrytėzoi pa marrė parasysh se a e qetėsove me thupėr, apo me ledhatim. Mė mirė ėshtė qė prindi pėr ato pesė minuta tė angazhohet duke qetėsuar me ledhatim sesa me thupėr. Sepse ajo thupėr, dikur do i kthehet prindit dajak i fortė, ndėrsa ledhatimi dhuratė e pa pėrshkruar. Nipi im tre vjeē, theu televizorin. Nėna e tij i ka thėnė: “kur vjen gjyshi do tė mbysė”. Kur jam kthye nga puna, si zakonisht kam sjellė ēokolatė pėr fėmijė. Me dolėn para dhe mė treguan pėr televizor. Unė e pėrqafa nipin duke i thėnė: “gjyshi televizorin e blenė e Burimin jo”. Tani ai nip ėshtė 15 vjeē, gjithmonė e pėrmend atė gjest, nuk e ka harruar fare dhe ka respekt tė pa pėrshkruar ndaj meje. Nė psikologjinė pėr fėmijė tė Ekremen-it qartė shkruan. Fėmija nuk rrahet pėr asgjė tjetėr, pėrveē vandalizmit dhe agresionit. Jo zonjat e sodit, mos i rrihni fėmijėt qė ju pengonin duke shikuar filma serial, nga tė cilėt Zoti na ruajt.![]()
Keni te drejte, une ua cenzuroj TV-ne. Jo cdogje qe shfaqet ne TV-te eshte e rekomandueshme per femijet ne perjashtim ndonje program edukativ, shkencor etj.
Pershendetje
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 26-09-2009 mė 03:23
Krijoni Kontakt