Dias lere formen sportive se jam pergjumesh e po pertoj te shkoj te shtrihem
Bapo une o bindem lehte(rasti i hushtes si e sqaroi Dias) o duhet te me rrahesh per te me bindur, varet perhere nga si e vleresoj forcen e argumentit.
p.s Dias si perfundim nga te del fjala hoplon se bindin te dyja versionet. Ne greqisht h vjen edhe nga K si ne gjuhet gjermanike e ne h-(k)hundore te shqipes.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
dhe cfare te bindi ashtu? -Si ngeli puna e (h)ushtes suaj?
Longari e ka te sakte, dhe te palekundshme.
'Ushtar' eshte fjale mesjetare, -po edhe 'ushta' gjithashtu.
prap e zbulove ujin e vaket! Kur do vish nje dite te me tregosh, arat nga i kam?p.s Dias si perfundim nga te del fjala hoplon se bindin te dyja versionet. Ne greqisht h vjen edhe nga K si ne gjuhet gjermanike e ne h-(k)hundore te shqipes.
po sonte flej dath meqe qenke lodhur.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Te sqarohemi;
S'ka dyshim qe ushtar vjen nga mbajtesit e hushtave, por mendoj qe ushtaret ishin me te moēem se hushtat keshtuqe ata qe mbanin kete arme i quajten ushtar;
te marrim nje shembull krejt te thjesht.
Fjala Soldat, soldier vjen nga fjala franceze qe do te thote "krypė" sepse keta ushtar qe luftonin per mbretin paguheshin jo me ari apo argjente por me kilogram krype keshtu edhe sot iu mbeti ky emer Soldat qe do thote ata te paguarit me krypė....
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Sperroi=zbiroi=zhbiroij domethene bej vrime, qe nga cpoj, shpoj etj
Rrenja eshte brima-vrima-bira.
Mendimi im ėshtė se "spirra" ėshtė onomatope.Spi-lungone i thone italisht, cun i gjate i holle. Lungo nga gjate ndersa 'spi' duket qe ka rrenje te ngjashme me shpoj.
Ata qė jetojnė nė vise me borė sikur ne kėtej, kanė pas rastin me ēa dru, edhe e dinė se tingulli qė bėn druri kur qahet, shumėherė qė jep pėrshtypjen e fjalės "spirrė", sidomos kur janė drutė e thata.
Cfare mendoni per nje krahasim mes Legjioneve dhe Falangave. Cilet kane qene me efektiv. Dhe tek e fundit cilet ju duken me te pershtatshem apo ju pelqejne me shume.
Falanga kunder Legjionareve Romak
Ekzistojne tre menyra te formimit te falanges te cila jane te paraqitura me poshte .
1. Falanga e ndertuar nga hoplitet me hushta te shkurta ( kuqe )
2. Falanga e perzier me hoplite me hushta te shkurta dhe te gjata (gjelbert)
3. Falanga e tipit sarisa (kaltert)
Krijoni Kontakt