Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 189
    i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Battle of Pydna
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    ik more injorant, ti as te lexosh nuk di se jo me teperserisesh si papagall ato qe te diktojne te tjeret.
    Bapo injorancen ne kete fushe ka kush po e tregon, nuk eshte fusha ime. Behet e imja tek motrat pellazge apo simbologjia por me siguri jo ketu.
    Ne iliristike je shume dobet, ne pellazgjistike shume i forte, prandaj lere me mire iliristiken, mos i prish temat.
    C'eshte psh kjo speira tregoka gjinine... Speira me shqipen ka lidhje me shpoj apo me shporr ose si tha longari 'spirra' qe lidhet me anglishten spear po si u tregoka gjinia e clidhje ka gjinia me formacionin baze ushtarak. Apo
    hic mendjen une, motrat pellazge.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Speira dmth Spirra, spirra ėshtė fije druri me majė tė mprehtė, po qė mund t'a ketė pasur kuptimin "heshtė".
    Alibabe une e di qe dmth heshte po eshte interesant qe edhe sot e perdorin si fjale spirra

p.sh

"more spirran"

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Longarus Lexo Postimin
    Alibabe une e di qe dmth heshte po eshte interesant qe edhe sot e perdorin si fjale spirra

p.sh

"more spirran"
    Mund te thuash me shume shprehje meqe mua me shpeton kjo fjale ? Faktikisht eshte mese e mundur meqe ei-te kthehen lehte ne i ndersa r ne rr e del e persosur.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671

p.sh

"more spirran"
    Spirra ėshtė ajo copa e drunit me maje qi e dajnė prej drunit pėr me i pastru dhmallt masi t'hajn mish.

Kuptimi tjetėr osht, druj tė hollė, tė ēamė, pėr me nis zjermin.

E kjo spirran ka prejardhje prej "spirrės"

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Spirra ėshtė ajo copa e drunit me maje qi e dajnė prej drunit pėr me i pastru dhmallt masi t'hajn mish.

Kuptimi tjetėr osht, druj tė hollė, tė ēamė, pėr me nis zjermin.

E kjo spirran ka prejardhje prej "spirrės"
    Qaqkalice me nji fjale , hahahaha

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Longarus Lexo Postimin
    Se cka do te thore speira besoj qe ti mund te na spjegosh me se miri .

Speira - Spirra ( dicka e hole edhe e gjate ) ne Kosove akoma perdoret si fjale. Poashtu edhe ne anglishte kjo njesi quhet spearman.

kete vetem po e supozoj , cka po thua ti Baptist ?
    E kam dhene te qarte 2 vjet me heret ne kete forum tek tema fjalet e perbashketa apo fjalet shqipe ne gjuhen angleze nuk me kujtohet kush e kishte hapur.
    Spear;
    Cpirre;
    Jane fjale shqipe. Njera (kjo e shqipes e evoluuar ne me shume kuptime) ndersa tjetra e konservuar.

Kjo rrenje shqipe ka dhene edhe shprehje tjera (pasi eshte rrenje kuptimore me te cilin mund te formulosh edhe kutime tjera) por ne anglishte - pasi kishte hyre ne forme emri - meqe emrat nuk pjellin - eshte konservuar ashtu si ka qene.

Speira duke leshuar zanoren frenuese te "i" ne "aj" si "spire" ka kaluar disa faza per te dhene edhe shpojsen, shpuesen prej spajr, spoj(r), - per t'u stabilizuar ne "shpoj".

*
    Tjeter gje qe nuk eshte thene me saktesi ne pershkrimin e shpurės (edhe nje fjale tjeter qe do te kete lidhje te ngushte me ate rrernje) eshte forma e formacionit.
    - Keto formacione ishin te dedikuara, e te specializuara ksluzivisht kunder njesive kalorsiake, dhe spartallimit te tyre duke goditur ne mes per t'i ndare ne grupe me te vogla mbi te cilat angazhoheshin njesite e kombinuara te rendit te dyte qe do t'i eliminonin me lehtesi.

++

Pra nuk ishte formacion "katrore" po perkundrazi "kunj".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 08-12-2008 mė 23:37 Arsyeja: se harrova kryesoren e pasusit te dyte :D
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Bapo injorancen ne kete fushe ka kush po e tregon, nuk eshte fusha ime. Behet e imja tek motrat pellazge apo simbologjia por me siguri jo ketu.
    Ne iliristike je shume dobet, ne pellazgjistike shume i forte, prandaj lere me mire iliristiken, mos i prish temat.
    C'eshte psh kjo speira tregoka gjinine... Speira me shqipen ka lidhje me shpoj apo me shporr ose si tha longari 'spirra' qe lidhet me anglishten spear po si u tregoka gjinia e clidhje ka gjinia me formacionin baze ushtarak. Apo
    hic mendjen une, motrat pellazge.
    Shko more mytu. Une te thash se ambicjet tua tejkalojne cdo kufi racional te mundesive tua. Deri sa ta kuposh kete jam i sigurt se nuk do te me hiqesh qafe. Prandaj dhe une jam pajtuar me 'sabrin'.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Qaqkalice me nji fjale , hahahaha
    Mu nal me menu mujn mi dal shum kuptime, e krejt kan lidhje me "dru" edhe me "holl" edhe me "mreht"

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Iliret
    Shpataret dhe Hoplite
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •