Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 189
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ngadalė mor qyrran, se vetė ia nise me ofendue, i pari ironizove aty rreth galėve, plus the pėrdore tulin tjetėr, plus pate dėshirė qė sharjen fundit t'a thuash ti.

Ti me agresivitet mos ia nis, se unė nuk e planifikova mu nervozue kaq shpejt, unė e planifikova me tė sha tuj kesh, pa pikė nervoze.

E kur e din qi s'je burrė e s'mun me qindrue, mos ia nis hiē. Edhe ashtu ma mirė oshte me debatu si njeri, jo me i qit poshtė tjerėt, se nuk tė kam borxh kurgja pse ti nuk pajtohesh me mendimet e mia, as nuk tė kam borxh pse ti nuk munesh mem bind pėr teoritė tueja.

Tash e mas vozit pak ma mirė nė kėtė temė, se kur vozit si pa kokė, atėherė shkakton aksident, e ti je ai qė pėson.

Shpresoj se ke mu rehabilitue.
    Gjinje e mjerume. M'vjen keq se i thue vedit shqiptar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Edhe nga "cetniku"
    [B]TITUS LIVIUS
    Liber XXXI. 43
    THE HISTORY OF ROME
    Burre i zoti pa pike dyshimi. Kam vrare mendjen perse Makiaveli zgjodhi 10 librat e Diskutimeve (Discours) te Titus Livyt si baze te vepres se tij, Princit.

Besoj se e kam gjetur. Ai flet per Dardanet ne librin e 31-te.

1-1= 3 (Buli nuk eshte me gjalle)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-12-2008 mė 18:14

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Nurre i zoti pa pike dyshimi. Kam vrare mendjen perse Makiaveli zgjodhi 10 librat e Diskutimeve (Discours) te Titus Livyt si baze te vepres se tij, Princit.

Besoj se e kam gjetur. Ai flet per Dardanet ne librin e 31-te.

1-1= 3 (Buli nuk eshte me gjalle)
    Nuk te ishte drejtuar ty, por ketij trimit qe po na thote se dardeanet dhe ushtrite tjera ilire ishin te armatosura me pupla dhe ne uniforme pixhamash.
    E ku do ti vertetim me te madh se kur nje "cetnik" pra nje autor me nje reputacion te tille negativ ndaj historise sone shtrengohet qe duke u munduar te spjegonte rrjedhojen e nje beteje te pranoj kaq fakte madheshtore te cilat edhe njesite me superiore romake do t'ua kishin lakmi.

Pra i drejtohej "fluturakes" sone e cila ia fut nga mendja e shendoshe mbeshtetur ne konceptet e te huajve dhe ne imagjinate infante.

Respekt nga ana ime..
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Fotografite se si visheshin ushtaret ilire dhe maqedone aty nga fillimi eres sone ilustrohen nga figurat me lart. Nuk i gjeni askund tjeter.

Jane disa pika informacioni shume te kushtueshem sot (per shkak te shpifjes, manipulimit dhe zhdukjes masive te provave per lartesine e popullit shqiptar ne te kaluaren) te cilat mendova t'i publikoj pa pagese/interes ne dobi te kombit. Zor se mund t'i gjeni diku tjeter duke edhe paguar shuma te medha, dhe askurre nuk mund ti gjeni per konsum publik.

Ushtaret romake vete, kam pas lexuar qe luftonin te zhveshur, perpos armatures. Dhe gjeja me interesante ishte se agjeronin per tri muaj para betejes. E kam ruajtur kete burim, por nuk me kujtohet se ku, keshtu qe nuk mund ta gjej me lehtesi.

A nuk eshte kreshta me pupla?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-12-2008 mė 18:27

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Fotografite se si visheshin ushtaret ilire dhe maqedone aty nga fillimi eres sone ilustrohen nga figurat me lart. Nuk i gjeni askund tjeter.

Jane disa pika informacioni shume te kushtueshem sot (per shkak te shpifjes, manipulimit dhe zhdukjes masive te provave per lertesine e popullit shqiptar ne te kaluaren) te cilat mendova t'i publikoj pa pagese/interes ne dobi te kombit. Zor se mund t'i gjeni diku tjeter duke paguar shuma te medha, dhe askurre nuk mund ti gjeni pa pagese.

Ushtaret romake vete kam pas lexuar qe luftonin te zhveshur, perpos armatures. Dhe gjeja me interesante ishte se agjeronin per tri muaj para betejes. E kam ruajtur kete burim, por nuk me kujtohet se ku, keshtu qe nuk mund ta gjej me lehtesi.
    Ne ato figura filmash te animuar per argetimin e femijeve nuk ka absolutisht asgje autentike. Imagjinate fluturake pa motor.
    Edhe ushtaret dardan perpos brezores me rripa lekure nuk mbanin asgje tjeter perpos lemetes ne koke armatures ne gjoks kembe dhe te mbathurave speciale ushtarake. Por me kohe kur u ftoh klima edhe romaket edhe ushtrite tjera ilire u detyruan te vishnin rroba perfundi tyre.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Kjo eshte e pavertete, Genti dhe gjithe te tjeret nga kjo ane e gadishulit e kishin humbur luften shume para se te fillonte.
    Luften e humben ne Pinda sepse Genti ishte tere kohen i dehur, donte shume veren e kuqe...hahahahahha...
    Pastaj edhe Perseu ne anen tjeter mundohej te mashtronte gentin ne lidhje me pagesen e 20 000 ushtarve, mercenarve Galua(goluas) nuk i doli ne fjale as Perseu e as Genti keshtuqe ata nuk iu erdhen ne ndihme...pa pages...
    E dyta, ne betejen e Pindes romaket kishin perparesi sepse kishin me vete nje astrolog i cili ate dite parashihte ne mes te dites, me duket qerrshor apo korrike, eklipsen e tokes nga hena dhe ne ate moment te gjithe ushtaret ilireb e maqedone e leshuan frontin nga panika qe shkaktoi terri ne mes te dites, menduan se edhe perendia ishte me Romen...
    Pastaj Genti preferoi ti priste romaket qe te vijne dhe te marrin ne kalane e Shkodres, si burrat u dorzua ashtu i dehur...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Gjinje e mjerume. M'vjen keq se i thue vedit shqiptar.
    Me siguri e pate fjalėn pėr veten, more kopil zuzar.

Hec nė duel more pis, po dal duarthatė, po t'a jap revolen tem, edhe pasha besėn nuk je nė gjendje as nė dorė me e kap revolen.

More kopil i paftyrė. Ti vetė je ba me shti nė gjynah gurin e drunin.

P.S. Edhe boll m'u zvarrite pėr mbrapa, nuk kam ardhur kėtu pėr ty. Hiqmu nga rruga, oj leckė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alibaba : 07-12-2008 mė 18:53

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Luften e humben ne Pinda sepse Genti ishte tere kohen i dehur, donte shume veren e kuqe...hahahahahha...
    Pastaj edhe Perseu ne anen tjeter mundohej te mashtronte gentin ne lidhje me pagesen e 20 000 ushtarve, mercenarve Galua(goluas) nuk i doli ne fjale as Perseu e as Genti keshtuqe ata nuk iu erdhen ne ndihme...pa pages...
    E dyta, ne betejen e Pindes romaket kishin perparesi sepse kishin me vete nje astrolog i cili ate dite parashihte ne mes te dites, me duket qerrshor apo korrike, eklipsen e tokes nga hena dhe ne ate moment te gjithe ushtaret ilireb e maqedone e leshuan frontin nga panika qe shkaktoi terri ne mes te dites, menduan se edhe perendia ishte me Romen...
    Pastaj Genti preferoi ti priste romaket qe te vijne dhe te marrin ne kalane e Shkodres, si burrat u dorzua ashtu i dehur...
    Sepse s'deshi askush te luftonte per te...
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Genti prereferoi ti priste romaket qe te vijne dhe te marrin ne kalane e Shkodres, si burrat u dorzua ashtu i dehur...
    The double
    Sozia

When the Roman consul Lucus Anitius gave orders
    For the legions to march into the Illyrian heartland
    He had not only a chronicler on his war council
    But also a double of King Gentius,
    Dressed just like him, with painted eye-brows
    Most certainly with a false sceptre,
    And with a sentence learnt by heart:
    "I am Gentius, King of the Illyrians!"

Kur konsulli romak Lucus Anitius dha urdhers
    Qe legjionet te marshojne ne zemer te Ilirise
    Ai nuk kishte vec kronikanit ne keshillin e vet te luftes
    Por edhe nje Mbret Gent te dyfishte (sozi)
    Te veshur si ky, me vetulla te ngjyera
    Dhe pa dyshim me skepter fallso
    Dhe me nje fjali te mesuar permendesh:
    "Une jam Genti, Mret i Ilireve!"

The consul said to the chronicler that day
    "What happens to the real Gentius is of no consequence to the battle. We are the truth and shall spread it as we wish,
    The tools of writing are the arms of victory too,
    Words which the most distant of our descendants will read.
    The shackles of Roman victories must not fall
    Even though they are made of paper!"
    Konsulli i tha kronikanit ate dite

"Cfare i ndodh Gentit te vertete nuk ka asnje lidhje me betejen.Ne jemi e verteta dhe do ta shperndajme ate si te duam,
    Veglat e te shkruarit jane njelloj arme te fitimtarit,
    Fjale te cilat pasardhesit tane me te larget do te lexojne
    Zinxhiri i fitoreve Romake nuk do keputet
    ndonese eshte prej letre.

When Lucus Anitius celebrated his 'Illyrian triumph' in Rome,
    Riding his martial chariot and crowned with golden laurels
    The double walked in front of him,
    Moaning loudly, so as to be heard by all:
    "I am Gentius, King of the Illyrians!"
    The masses roared and made fun of the captive.

Kur Lucus Anitius feston "Trumfin Ilir" ne Rome
    Duke ngare karron marsiane i kurorezuar me dafina te arta
    Sozia ecte para tij,
    Duke renkuar me ze te larte, qe te degjohej nga te gjithe:
    "Une jam Genti, Mbret i Ilireve!"
    Masat ulerine dhe u tallen me robin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-12-2008 mė 19:46

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Po sjell dy pamje te gjetura ne internet per ushtaret ilir
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •