Bleju shqiptareve toke per 1 euro e shitjua me 100 euro! Fitim i mire. Sa keq qe nuk qellova i huaj por shqiptar...
Bleju shqiptareve toke per 1 euro e shitjua me 100 euro! Fitim i mire. Sa keq qe nuk qellova i huaj por shqiptar...
Kori i bretkocave tani filloi kengen e te sharit te Berluskonit. Dhe aresyeja eshte se ai u takua me Berishen.Ketu e kane inatin keto bretkocat. Por kane edhe nje inat tjeter qe keto suksese i atribohen qeverise Berisha. Nuk duan te dine nese keto investime jane ne dobi te te gjithe shqiptareve. Me sa pashe dhe lexova ( edhe nga shtypi i majte ) Investimet italiane jane me kushte goxha te favoreshme per shqiptaret. Ka ardhur koha qe ne duhet te japim dhe te futemi ne mardhenie partneresh me boten. Ka ikur koha e te lypurit ku vetem kerkonim dhe nuk donim te jepnim gje. mendoj se ky eshte nje hap tjeter pozitiv i qeverise.
Po ti ke ndonje fjale tjeter sesa kori bretkosave.
Apo te jan thare trute si gjith mbeshtetesit e sales.
Te mira jane investimet dhe spo i shan njeri.
Po e keqja eshte se sa vjen dikush fryhet si gjel deti pd po erdhi fundi i mandatit dhe vetem lloqe lloqe pafund.
I vetmi investim qe kam pare gjate qeverisjes se sales eshte vetem Gerdeci.
Te mos i hame hakun edhe rrugen Durres Kukes qe qe rruga me e shtrenjte ne bote.
E beri saliu 1 euro Shqiperine asnje serdhi.
Vjen Berluskoni e ben fjale per investime fryhet si kalli bosh pd
Do jemi gjalle ta shohim asnje kacidhe sdo vije pa u kryer zgjedhejet.
Energjia qe do te prodhohet ne Shqiperi fale investimeve te firmave private italiane nuk do te "vidhet" por do te paguhet, dhe interesi i shtetit shqiptar, krahas vendeve te reja pune eshte edhe mbledhja e takses se vazhdueshme. Shteti e takson energjine, ashtu sic takson edhe naften qe del ne shitje ne vend. Dhe duke qene se transporti i energjise eshte dicka e vazhdueshme, nuk pushon kurre, kjo do te thote qe edhe te ardhurat e taksave te shtetit shqiptar nga energjia qe exportohet do te jene te konsiderueshme dhe te vazhdueshme. Sa me shume energji qe do te prodhoje dhe exportojne firmat e huaja ne Shqiperi, aq me shume te ardhura do te mbledhi shteti shqiptar nga taksat. Dhe sa me shume rritet buxheti i shtetit, aq me shume rriten investimet ne sherbimet publike: shkolla, spitale, rruge etj.
Pa harruar edhe ate tjetren, qe nese keto projekte behen realitet dhe Shqiperia shnderrohet ne nje nga eksportuesit me te medhenj te energjise ne Ballkan, kjo do te thote qe Shqiperia do te behet akoma me joshese per investitoret e huaj qe duan te investojne ne industrine e rende apo ne infrastrukture, qe kerkon mbi te gjitha energjine elektrike te mjaftueshme dhe panderprerje.
Albo
Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 04-12-2008 më 04:21
Unë nuk jam kundër investimeve të huaja në Shqipëri sepse sa më shumë investime të huaja aq me e besueshme bëhet Shqipëria në sytë e Europës Perëndimore. Po ashtu sa më shumë investime të huaja aq me e qëndrueshme bëhet klima politike në Shqipëri, sepse presioni ndërkombëtar do të jetë shumë herë më i ashpër për të zbatuar standartet Europiane.
Por unë kam një shqetësim të vogël, përse shteti Shqiptar duhet të pranoj ndërtimin e këtyre centraleve Energjitik në vendin tonë kur energjia e përfituar nga këto centrale do të jetë minimale, në kufijtë e 10%-shit. Shqipëria i kishte të gjitha mundësitë për tiu imponuar këtyre kompanive që të rritnin kapacitetin e këtyre centraleve dhe ata mernin sasinë e nevojshme dhe linin në tregun vendas një sasi më të madhe energjie.
Shteti Shqiptar nuk mund të luaj me Energjinë Elektrike duke ditur që kjo është pika nevralgjike e Shqiptarëve, që kanë 12 orë ndërprerje energjie në ditë.
Të gjithë prisnin deklaratën e dy kryeministrave se kriza energjitike në Shqipëri ka marë fund, por si për ironi kryeministri del në konferencën e shtypit dhe deklaron se tani që Italia po ndërton këto centrale Elektrike do të na japi një ndihmë të madhe për të mbjellë Ullinj, sepse pema e ullirit do na e bëka kryeministrin tonë të përjetshëm.
Ne duam drita, të shikojmë njëri tjetrin, se u bënë afërsisht 15 vjet që vuajm, nga errësira.
Së paku kryeministri të kishte dhënë ndonjë deklaratë për uljen e çmimit të qirinjve, ndoshta kjo do ta kishte bërë deklaratën e tij disi më pak qesharake.
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
Krijoni Kontakt