Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar mė parė nga sahide gashi Lexo Postimin
    Nga nesazhet e derguara ne kete teme, nuk mundesh ndryshe te kuptosh pos faktit qe pas kaq kohesh te jete aktuale nje teme e till, eshte mekat.
    Mund te besosh, eshte liri dhe e drejt elementare e secilit njeri, deri sa aj besim sic edhe duhet te jet, eshte diqka individuale-private, por ne moment kur besimin tend mundohesh t*ia imponosh dhe ate me nje arroganc te tjereve, shkon aq larg qe e barazon me perkatesi etnike a kombetare, ti dikton jeten dhe besimin e te tjereve pra shkel lirin individuale te tyre.
    Sahide,

Do te kerkoja te jepje pak me shume detaje, per faktin, sesi islami na qenka nje fe "private-individuale". Personalisht besoj se ky eshte kyci i te gjithe mallkimit dhe shkaterrimit qe islami na ka sjelle ne.

Islami nuk eshte fe individuale, dhe besimtari nuk duhet ta trajtoje si te tille nqs do te jete besimtar i mire. Islami eshte Shariah- Allah dhe ne gjeneze kerkon shperndarjen e tij dhe kultures arabe (islame) me dhune ashtu si ne te vertete propagandohet sot. Islami te ndalon te falesh ne gjuhen amtare, te ndalon te martohesh me nje jo-islamike, ndalon te bashkjetosh ne nje shoqeri ku te krishteret kane pushtet politik, apo ekonomik mbi individin mysliman. Prandaj sot islamiket shqiptare kerkesat kryesore per bashkshorten e vet e kane fetare, sepse kultura e tyre dhe qenia e tyre, ka humbur cdo nuance shqitparizmi.

Islame ne thelb te kthen ne magjyp. Njeri qe tjeter kombi i kulture i perket ne lindje, e tjeter kombi e kulture i perket me shpirt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-09-2008
    Postime
    6
    z.apo znj/ Zarathustra !

Ajo qė thashė ėshtė se me tė gjitha Konventat ndėrkombėtare ndėr lirit elementare tė njeriut hynė edhe liria e BESIMIT.
    E qė nė esenc nė secila fe nga predikuesit e besimtarėt shfrytėzohet pėr dominim *si fe e vėrtet*ajo ėshtė dhe ka qenė njė ndėr kėrcnimet mė tė mėdha tė njerėzimit, e aq mė shumė pėr popullin shqipėtar, i cili nė vend se tė bėhet njė dhe tė shfrytėzoj momentin pėr tė meritu me punė pėrkrahje edhe mė tė madhe pėr tu bėrė mė nė fund faktor nė regjion e nė Europ, ka hy ky virus i pėrqarjes fetare e cila do tė na hakmerret shumė shpejt, sepse tek e fundit unė nuk njohė asnjė shtet nė botė mysliman, ku pjestarėt e ati shteti prezentohen si mysliman e marrin *pasaporta myslimane*, por janė egjyptas, sudanez, tyrk..
    Tek e fundit kush JEMI NE qė tė dimė se cila fe ėshtė FEJA E VĖRTET, andaj themė Hiq mė shumė e as mė pakė -ato mė ngjajnė nė parti politike, ku secila proklamon se ėshtė parti e vėrtet me programin mė tė mirė...

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anėtarėsuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Sahide,

ndaj mendimin me ju.Eshte pikerishte ky problem qe perpos partive politike,ndan dhe perdhunon shqiptaret ne mbare boten.
    Shqiptari i mire duhet te identifikohet si pike e pare ,evropian,mandej te shendrrit kulture,dinjitet dhe civilizim qe i pershkon keti shekulli.

Secili nga shqiptaret qe e identifikon vehten me fe,nuk i perket keti kombi.
    Kur vie puna te martesat,i kenaq shume prej ketyre qe jane te besimit islamik, ta ndajne martesen e ta dirigjojne sipas botes islamike.

Mirepo,kur kersiti plumbi,te gjithe u bene nje e i puthnin kemben Amerikes dhe Evropes qe te na ndihmon te dali nga kthetrat e shkaut.
    A pyteni njeher pse askush nuk iku ne boten e `vellezerve`te kerkoj strehim azili?
    Sepse `vellezerit mysliman`jo qe nuk ngren zerin njeher ti thone STOP dhunes se shkaut,po ne te kunderten derdhnin arme ne Serbi.
    TURP

Ndoshta ju duket se anashkalova pak nga tema,po jo.Ky eshte realiteti.Kjo tregon kjarte se kush jane keta `mysliman`qe sot, ulur ne karrike ,qajne dhe rrehin ketu bashkfolsat me dije se ciles pjese te polit i takojme ne.Mesiguri qe ne keto momente edhe prishin shume martesa dhe marrin te drejten te behen zedhensa te perendis .

Secili nga ne,qe bie pre e ketyre qorodinave fetare,deshmon se kemi ngel ne boten parahistorike.Mjere ai, i mjere...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RTP : 27-11-2008 mė 09:37
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    T'ju them te drejten, nuk e paramendoj dot te me dalin femijet kryqtar (nese isha martuar me krishtere), pasiqe shumicen e kohes femijet e kalojn me nenen, kshtu qe gjasat jan te medha qe femijet te trashegojn religjionin e nenes. Me mir isha martu me nje muslimane Turke apo arabe se sa me nje katolike shqiptare apo nje ortodokse ( sa ma larg prej ksaj te dytes ).
    Po tash ka muslimane zezake, apo pakistaneze po malejziane. Gjithashtu nuk e paramendoj dot qe femijet e mi te me dalin laraman, njeri i bardh e tjetri me ngjyr te erret apo me sy japanski, nuk kam ndjenja racizmi, mirpo me kete smund te pajtohem kursesi, kshtu qe nket rast do isha martuar me mir me nje katolike shqiptare.

mirmetēi
    Per kete postim une te falenderoj dhe te them te drejten te pergezoj per guximin qe merr e shkruan te tilla mendime, shume si ti i kane, por ata nuk i shprehin pasi jane ca dipllomate..., kurse ti tregove qarte qe sa i urren shqiptaret ( ne pergjithesi te krishtere ) orthodoks.
    Mire po a e di ti zoteri qe ne Shqiperi jemi nje ēik si shume me numer, ku i bie qe dashje pa dashje edhe ti takosh...
    A i lan duart pasi me takon, se ka mundesi te te ngjis ate semundjen e krishterimit.
    Te ruajte Zoti nga njerez si une, shqiptar orthodoks, armik i betuar i njerezve si ty!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Per kete postim une te falenderoj dhe te them te drejten te pergezoj per guximin qe merr e shkruan te tilla mendime, shume si ti i kane, por ata nuk i shprehin pasi jane ca dipllomate..., kurse ti tregove qarte qe sa i urren shqiptaret ( ne pergjithesi te krishtere ) orthodoks.
    Mire po a e di ti zoteri qe ne Shqiperi jemi nje ēik si shume me numer, ku i bie qe dashje pa dashje edhe ti takosh...
    A i lan duart pasi me takon, se ka mundesi te te ngjis ate semundjen e krishterimit.
    Te ruajte Zoti nga njerez si une, shqiptar orthodoks, armik i betuar i njerezve si ty!
    Deri para 4 - 5 vitev nuk e kam dit qe ka Shqiptar ortodoks, kam qen ne dijeni per Shqiptar katolik, dhe kur kam ndegjuar me ka ardh si bomb atomike ne sistemin nervor. Kur me del "ortodoks" perpara , automatikisht me paraqiten : Serbet, Greket Ruset, armiqt shekullor te Shqiptareve. Prandaj psiqika ime nuk e paramendon dot qe un te martohem me nje ortodokse. Ka ortodoks Shqiptar qe jan me te vertet Shqiptar, mirpo disa prej tyre ia kan humbur imazhin duke perkrahur Greket ne ēdo situat, disa prej tyre i kemi ne forum ketu.

p.s - Ndoshta ne Shqipri jeni paksa si shum ne numer, mirpo kur e shohim ne proporcion me Shqiprin etnike, mbeteni pak. Shyqyr Zotit qe nuk jeni me shum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga celyy : 27-11-2008 mė 12:08
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Shqiptarź te jete e sa per fe te ndryshme s'ka rendsi fare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Te ka ardh si bombe se je injorant.Nuk njeh as kombin shqiptar ku jeton.Domosdo si arab qe je.Se kuptoj per c fare shqiptarie flet ti kur preferon nje arabe apo turke per grua sesa nje shqiptare.Ke pire hashash a c fare?
    Sigurisht qe do pretendosh per turke e arabe ti se se besoj se do kete ndonje shqiptare qe do pranoi te martohet me magjyp arab, cfare do lloj feje qoft edhe ajo.
    Po shiko tash, muslimane Shqiptare ka plot, kshtu qe skam pse shkoj ne Turqi e Arabi atje. Por pytja ishte, se me kend do te martoheshit ne rastin krishtere Shqiptare dhe muslimane te ndonje kombi tjeter. Un e sqarova kete shum mir ne postimin tim te pare.

Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    kur kam ndegjuar me ka ardh si bomb atomike ne sistemin nervor. Kur me del "ortodoks" perpara , automatikisht me paraqiten : Serbet, Greket Ruset, armiqt shekullor [/I]
    Me pelqen ai krahasimi qe ke bere, “si bombe atomike ne sistemin nervor”…
    Shiko ka edhe me keq, pasi ti e quan veten shqiptar…, he he, pikerisht soji jot nuk mund te quhet si i tille, pasi flet keq per shqiptaret ( orthodoks ) , pasi qe duhet ta dish, qe jemi neve shqiptaret e vjeter, pra ata qe nuk kane ndryshuar…, kur ti shan dhe quan nje shqiptar ( grek, serb, etj. )vetem pse eshte orthodoks, ti nuk meriton te jesh shqiptar.
    Pse une nuk tu drejtova me arab, turk, e gjithfare krahasimesh te tjera?, vetem e vetem pse je musliman?
    Shiko ē’fare dallimi kemi ne te dy, megjithe qe nuk prezantojme komunitetet tona, as ti dhe as une, por ne nje fare mase, ne te dy, japim nje pasqyre te pergjitheshme te mendimit dhe simpative reciproke…
    Por ndersa une te konsiderova ( koha e shkuar ) shqiptar, ti me quajte ē’fare do, vetem joshqiptar.
    E sheh pra qe ti nisesh nga feja, keshtu edhe arrin ne konkluzione te gabuara. Po te aresyetoja une si ti, jo vetem ty, por edhe te tjereve qe kane besimin tend, do ti quaja joshqiptare, por ja qe nuk bie aq poshte …
    Ty te ra boba ne tru, kur mesove qe ka shqiptare orthodoks, pse? Mos valle mendoje e ishim shdukur? Shpresoje ndoshta…!
    Te flasesh keq per patriotet e tu, eshte thjesht qendrim armiqesor! Por une nuk ta marr per keq, sa nuk ja marr per keq as edhe serbit, as turkut dhe as arabit…, pasi edhe keta flasin keq per shqiptarin.
    Por ku qendron ndryshimi midis atyre qe numerova siper dhe tipave si ty? Ta them une, qe ata po te munden edhe vrasin nje shqiptar orthodoks, por kur vjen puna tek ti, ti ē’fare je? Se vetem shqiptar nuk mund te quhesh, ti!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arbereshi_niko : 27-11-2008 mė 12:38

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po ti Arbershi Niko, sa kam pa je nje besimtar i devotshem ortodoks, a mund te lutem te pergjigjesh ne teme e jo te merresh me individet, a ishe martuar apo jo me nje shqiptare te besimit tjeter, muslimane, katolike apo dicka tjeter?

Flm

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Me pelqen ai krahasimi qe ke bere, “si bombe atomike ne sistemin nervor”…
    Shiko ka edhe me keq, pasi ti e quan veten shqiptar…, he he, pikerisht soji jot nuk mund te quhet si i tille, pasi flet keq per shqiptaret ( orthodoks ) , pasi qe duhet ta dish, qe jemi neve shqiptaret e vjeter, pra ata qe nuk kane ndryshuar…, kur ti shan dhe quan nje shqiptar ( grek, serb, etj. )vetem pse eshte orthodoks, ti nuk meriton te jesh shqiptar.
    Pse une nuk tu drejtova me arab, turk, e gjithfare krahasimesh te tjera?, vetem e vetem pse je musliman?
    Shiko ē’fare dallimi kemi ne te dy, megjithe qe nuk prezantojme komunitetet tona, as ti dhe as une, por ne nje fare mase, ne te dy, japim nje pasqyre te pergjitheshme te mendimit dhe simpative reciproke…
    Por ndersa une te konsiderova ( koha e shkuar ) shqiptar, ti me quajte ē’fare do, vetem joshqiptar.
    E sheh pra qe ti nisesh nga feja, keshtu edhe arrin ne konkluzione te gabuara. Po te aresyetoja une si ti, jo vetem ty, por edhe te tjereve qe kane besimin tend, do ti quaja joshqiptare, por ja qe nuk bie aq poshte …
    Ty te ra boba ne tru, kur mesove qe ka shqiptare orthodoks, pse? Mos valle mendoje e ishim shdukur? Shpresoje ndoshta…!
    Te flasesh keq per patriotet e tu, eshte thjesht qendrim armiqesor! Por une nuk ta marr per keq, sa nuk ja marr per keq as edhe serbit, as turkut dhe as arabit…, pasi edhe keta flasin keq per shqiptarin.
    Por ku qendron ndryshimi midis atyre qe numerova siper dhe tipave si ty? Ta them une, qe ata po te munden edhe vrasin nje shqiptar orthodoks, por kur vjen puna tek ti, ti ē’fare je? Se vetem shqipatr nuk mund te quhesh, ti!
    Nuk i quajta un ortodokset Shqiptar Grek, por ata vet kan filluar ta quajn veten Grek. Un te thash me siper, dhe do ishte mir mos tja shtremberosh kuptimin postimit me apo pa qellim, qe ka ortodoks shqiptar qe jan per tia mar lakmin ndoshta, mirpo nje pjes tjeter ja humb at imazh ortodokseve Shqiptar, shqiptar te tipit Bollani dhe atij tjetrit qe shkruan romane per ishuj ( se po ja harroj emrin).

Un te tregova me siper qe nuk e kam dit, skam qen ne dijeni fare ne ortodoks shqiptar, e kam dit qe ka krishter dhe ata krishter automatikisht i kam lidh me katolik, dhe kam menduar se jan katolik dhe pastaj kur kam ndegjuar per ortodoks shqiptar natyrisht qe me kan shkaktuar tronditje, sepse kisha ortodokse serbe kan qen e infiltruar ne te gjitha luftrat qe ka zhvilluar serbia, dhe tani paramendo ti kur un marr vesh qe ka ortodoks shqiptar.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. Pagėzimi dhe martesat Shqiptare
    Nga Redi nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-05-2002, 15:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •