Postuar mė parė nga
arbereshi_niko
Me pelqen ai krahasimi qe ke bere, si bombe atomike ne sistemin nervor
Shiko ka edhe me keq, pasi ti e quan veten shqiptar
, he he, pikerisht soji jot nuk mund te quhet si i tille, pasi flet keq per shqiptaret ( orthodoks ) , pasi qe duhet ta dish, qe jemi neve shqiptaret e vjeter, pra ata qe nuk kane ndryshuar
, kur ti shan dhe quan nje shqiptar ( grek, serb, etj. )vetem pse eshte orthodoks, ti nuk meriton te jesh shqiptar.
Pse une nuk tu drejtova me arab, turk, e gjithfare krahasimesh te tjera?, vetem e vetem pse je musliman?
Shiko ēfare dallimi kemi ne te dy, megjithe qe nuk prezantojme komunitetet tona, as ti dhe as une, por ne nje fare mase, ne te dy, japim nje pasqyre te pergjitheshme te mendimit dhe simpative reciproke
Por ndersa une te konsiderova ( koha e shkuar ) shqiptar, ti me quajte ēfare do, vetem joshqiptar.
E sheh pra qe ti nisesh nga feja, keshtu edhe arrin ne konkluzione te gabuara. Po te aresyetoja une si ti, jo vetem ty, por edhe te tjereve qe kane besimin tend, do ti quaja joshqiptare, por ja qe nuk bie aq poshte
Ty te ra boba ne tru, kur mesove qe ka shqiptare orthodoks, pse? Mos valle mendoje e ishim shdukur? Shpresoje ndoshta
!
Te flasesh keq per patriotet e tu, eshte thjesht qendrim armiqesor! Por une nuk ta marr per keq, sa nuk ja marr per keq as edhe serbit, as turkut dhe as arabit
, pasi edhe keta flasin keq per shqiptarin.
Por ku qendron ndryshimi midis atyre qe numerova siper dhe tipave si ty? Ta them une, qe ata po te munden edhe vrasin nje shqiptar orthodoks, por kur vjen puna tek ti, ti ēfare je? Se vetem shqipatr nuk mund te quhesh, ti!
Krijoni Kontakt