Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    T'ju them te drejten, nuk e paramendoj dot te me dalin femijet kryqtar (nese isha martuar me krishtere), pasiqe shumicen e kohes femijet e kalojn me nenen, kshtu qe gjasat jan te medha qe femijet te trashegojn religjionin e nenes. Me mir isha martu me nje muslimane Turke apo arabe se sa me nje katolike shqiptare apo nje ortodokse ( sa ma larg prej ksaj te dytes ).
    Po tash ka muslimane zezake, apo pakistaneze po malejziane. Gjithashtu nuk e paramendoj dot qe femijet e mi te me dalin laraman, njeri i bardh e tjetri me ngjyr te erret apo me sy japanski, nuk kam ndjenja racizmi, mirpo me kete smund te pajtohem kursesi, kshtu qe nket rast do isha martuar me mir me nje katolike shqiptare.

mirmetēi
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    mos u zini. une jam gati te martohem me ndonje ortodokse apo katolike , persahera qe ajo eshte e devotshme.

gjejani nje fukarait , se jua tregoj une kombesine time fetare sinqerisht .

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Nuk e kuptova fare kete mesazh. Sa per dijeni muslimanet jane me te afruar me te dashur ,se te krishteret.Te krishteret pervec kokes se tyre nuk duan t'ja dine per te tjeret.Une vet jam muslimane ,por kemi dhene e kemi marre te te krishteret.Me indeferent njerez nuk gjen.Kur martohen ,s'duan t'ja dine ke lene mbrapa e jo me per te tjeret.
    Do na vij keq se iku nje njeri ne radhe te pare.Gjeja e fundit qe duhet bere te ndash dhe te vdekurit tani.Kush qahet me shume e kush me pak.Kur vdes nje njeri themi ''Vdiq filani dhe jo nje i krishtere apo musliman''.Te pakten ne Shqiperi keto dallime nuk duhet te ekzistojne.Eshte budallallek per mendimin tim.jetojme mes njeri-tjetrit dhe po ndajme hallet,gezimet ,hidherimet se bashku.Boll futet percarje mes Shqiptareve se s'ka lezet.
    Mesazhi nuk te ishte drejtuar ty personalisht, por arpos qe me dhimbje te madhe theshte se po te vdiste nje musliman pakistanez do ishte njelloj sikur te vdiste nje vella i kombit, kurse per nje te krishter shqiptar i duket nje gje krejt normale.

Kurse ti, nuk do te besh dallime por pa dashur na jep disa karakteristika te mara nga jeta jote personale, kur per vete thua qe e dashur kurse per te krishteret, jane menefrego. Ndaj kujt jan indiferente te krishteret? ndaj teje? ndaj njerzve te tyre? Ne KOrce njoh personalisht gjith ata cifte me fe te ndryshme. Dhe nuk i ka penguar te festojne ramazanin dhe pashket bashke. ncncncncncn
    Jane njerez si ty qe personalisht me lene ftohte e indiferent.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    une jam musliman dhe jetoj me nje te krishtere qe se nderroj me me te miren muslimane
    e pata muslimane hmmmmmmmmmmmmmmmm
    uroj mos me keqkuptoni
    sbesoj se ka rendesi feja po njeriu

bashkohem me mendimin

nuk ka rendesi feja por njeriu

ku shkoj toleranca fetare
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-11-2008
    Vendndodhja
    do i Q! r0pt3 albaguard robokopi, se eshte ()!thm0tr3 njeri o rracQ!m smer vesh ti o plera shqipris.
    Postime
    61
    Martesat midis shqiptareve me besime te ndryshme
    shqiptaret si meshkujt si femrat,

1 jan martuar me grek me serb me cifut dhe ca ka ktu?

si prish pun njeriut perderisa keto individe jan dashuruar dhe kan krijuar nje familje.

fete jan prralla qe te lejn ter jeten zgjuar dhe me barkun boshe.

gjith tmirat.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    1 jan martuar me grek me serb me cifut dhe ca ka ktu?
    E ke pėrzier pak. Jo mes kombeve por mes feve.

Tema thot: Midis shqiptarėve....

Jo me ēifutė, grekė, a serbė a ku ta di unė me ēka ėshtė pėrzjerė familja yte.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-11-2008
    Vendndodhja
    do i Q! r0pt3 albaguard robokopi, se eshte ()!thm0tr3 njeri o rracQ!m smer vesh ti o plera shqipris.
    Postime
    61
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    E ke pėrzier pak. Jo mes kombeve por mes feve.

Tema thot: Midis shqiptarėve....

Jo me ēifutė, grekė, a serbė a ku ta di unė me ēka ėshtė pėrzjerė familja yte.

mest kombeve dhe mes feve ndodhin gjera plot.

alibaba po ti kur e shikon qe shqiptaret jan perzier me keto, po mes per mes shqiptaret kan qen perzier me kohe e vakt.

alibaba po kur se di dhe kur nuk me njehe ske pse flet per mua

un thjesht shkrujta ca fakte qe shqiptaret ne pergjithesi tani po martohen me grek e serb dhe cifut

{njerez jan si me fe si pa fe dashurohen}

KUPTOVE.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Citim Postuar mė parė nga A-Zemer Lexo Postimin
    [I][COLOR="Red"]shqiptaret si meshkujt si femrat

si prish pun njeriut perderisa keto individe jan dashuruar dhe kan krijuar nje familje.

kjo eshte e vertet
    dhe bejne nje jete te mrekullushme mes njeri tjetri

fete jan prralla qe te lejn ter jeten zgjuar dhe me barkun boshe.

te besosh ne dicka nuk eshte asnjeher gabim

pytja do ishe :ne c'fare beson?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Mesazhi nuk te ishte drejtuar ty personalisht, por arpos qe me dhimbje te madhe theshte se po te vdiste nje musliman pakistanez do ishte njelloj sikur te vdiste nje vella i kombit, kurse per nje te krishter shqiptar i duket nje gje krejt normale.

Kurse ti, nuk do te besh dallime por pa dashur na jep disa karakteristika te mara nga jeta jote personale, kur per vete thua qe e dashur kurse per te krishteret, jane menefrego. Ndaj kujt jan indiferente te krishteret? ndaj teje? ndaj njerzve te tyre? Ne KOrce njoh personalisht gjith ata cifte me fe te ndryshme. Dhe nuk i ka penguar te festojne ramazanin dhe pashket bashke. ncncncncncn
    Jane njerez si ty qe personalisht me lene ftohte e indiferent.
    E avash avash se jeni ju te krishteret qe beni me shume dallime se sa ne.Me kujtohet nje mesuesja ime ne gjimnaz .Njeri shume i mire,por nuk me pelqeu kur u shpreh aq hapur duke harruar qe dikush mund te ofendohej.I tha nje vajze te krishtere qe ishte fejuar me nje musliman.''C'deshe qe vajte e u fute ne dere te muslimanit.Nuk eshte mire qe nje e krishtere te hyje ne dere te muslimanit''Une sinqerisht u habita dhe ngela shume e ofenduar.Per mua e familjen time feja nuk ka qene kurre nje problem.Kurre si kemi gjykuar njerezit nga feja,ndryshe nuk do ishim perzjere ne fis mix me fete.Fisin ne pergjithesi nuk e kam fare fetar.Secili ne hallin e vet e s'do t'ja dije shume per kisha e xhamija .Kur thashe ato fjale nuk e bera per te ulur poshte te krishteret se te them une ty plot cilesi qe nuk me pelqejne te muslimanet.
    Ti merre si te duash e s'me prish shume pune se ngelesh ftohte apo indiferent nga fjalet e mia.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-09-2008
    Postime
    6
    Nga nesazhet e derguara ne kete teme, nuk mundesh ndryshe te kuptosh pos faktit qe pas kaq kohesh te jete aktuale nje teme e till, eshte mekat.
    Mund te besosh, eshte liri dhe e drejt elementare e secilit njeri, deri sa aj besim sic edhe duhet te jet, eshte diqka individuale-private, por ne moment kur besimin tend mundohesh t*ia imponosh dhe ate me nje arroganc te tjereve, shkon aq larg qe e barazon me perkatesi etnike a kombetare, ti dikton jeten dhe besimin e te tjereve pra shkel lirin individuale te tyre.
    Dikush e ka zgjedh nje NDERMJETES me zotin, e ajo eshte feja, kurse une edhe pse i perkas besimit mysliman, nuk e parapelqej te kem kete ndermjetes, parapelqej ti drejtohem Zotit drejteperdrejt, kombi e shteti jane diqka tjeter, per mua te shenjta per te miren e te cilit dua te punoj dhe konsideroj qe keto nuk duhet te perzihen. Per fate te keq ne nuk jemi patriot apo ne perkthim atedhetar, si fene ashtu edhe atedhetarizmin e perdorim vetem per marketing.
    Nuk na shpien asgjekundi keto diskutime qe shkojn aq larg qe sa shendrrohen edhe ne fyerje nga me te rendat
    Eshte e vertet se fete historikisht kane sherbyer si mjet per pushtet ose per lufta per te pushtuar territore, mua me gjasojn si parti politike, e ku te mos bindem ne kete kur shof edhe diskutimet ketu te cilat duken tamam si garat parazgjedhore te partive tona politike...

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  4. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56
  5. Pagėzimi dhe martesat Shqiptare
    Nga Redi nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-05-2002, 15:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •