Baptist, mund tju them dicka dhe te sigurohem se nuk do te nxehen gjakrat: Sic thate me siper se jeni nje gjysmeateist po ju them se jam i mendimit se vete ju jeni nje personalitet qe bazohent ne arsyetime te orientuara andej nga ju besoni. Te pakten kete pershtypje kam une per ateistet. Pra gjithe ketyre fjaleve te bukura qe i keni shkruar ne vazhdimesi u bie vize kur permend ateizmin. Ateizmi eshte komplet budallallek qe nuk e besojne as katalizatoret e ateizmit se desh thashe Masonerise biles desh thashe edhe G...
Ateizmi e zbeh arsyen dhe eshte pikerisht ateizmi qe dhunon me shume se cdo gje arsyen.
Pershendetje Borix.
I shikova te dy videot ishin interesante por pash edhe shume gabime ne to. Si duket ky dawkins eshte ndonje anetar i shoqatave konspirative njejt sikur idoli i tij darwini.
Shume gjera ne ato video i kishte perzier dhe nuk i sqaronte si duhet . Une jam dakord me ato ēka tha per miliardat qe shpenzohen neper fete e ndryshme por ai duhet ti tregoj edhe miliardat e tjera qe njerezit i shpenzojn edhe per gjera tjera qe kane lidhje me ata qe ai po i mbron shume.
Ne njeren ane po thuani se besimi erdhi permes evolucionit e ne tjetren ane po e sulmoni ate . Une me ēka po kuptoj me kete eshte se po sulmohet nje pjese e njeriut duke u bazuar ne theniet e ateistve.
Ne qofte se bazohemi tek disa mendime te ateitsve del se para shkences ishte besimi , shkence ,fillozofi ,ateizem keto mendime i kemi ne kete 10 mije vjetshin e fundit.
Mendimi im eshte se besimi eshte ushqimi kryesor (apo nje nder kryesoret) i ateitsve . Ne qofte se nuk do te ishte besimi ēka do te kerkonin (hulumtonin) darvini , richardi e shume shkenctar tjere.
Arsyeja (mendimet ) e disa fetarve dhe disa ateistve nuk do te ishte kjo qe kane mos ta kishin anen e kundert qe e hulumtojn ,kritikojn ,urrejn luftojn etj etj.
Edhe per mjeksine alternative nuk eshte krejt ashtu nga ajo ēka thuhet ne ate video. Nga nje studim qe eshte bere nga vete shkenca e kane pare se ata qe jane besimtar sherohen ma shpejt se ata qe nuk besojn.
Eshte e vertet se ka shume sharlatana fetar qe i mashtrojn njerezit por sot dhe gjithmone ka qene se nje shumice e njerezve i mashtrojn te tjeret ndash le te jene fetar ndash ateista.
Mos te harrojm edhe mjeket me gabimet e tyre qe nuk jane te pakta , mos ti harrojm edhe hipokrizine e disa mjekve qe duke mjekuar pacientet mendojn vetem tek interesi i tyre dhe aspak te pacienti. Ka disa mjek qe e japin betimin e Hipokratit e ne anen tjeter e kane mendjen e tyre vetem tek villat qe do te kene edhe shumica e tyre veēse i arrijn ato villa ne kurriz te pacientit .
Kohet e fundit edhe fetaret edhe ateistat po e konsiderojn veten e tyre te rrezikuar nga njeri tjetri dhe nuk eshte ashtu si po thote richard dawkins se vetem shkenctaret jane te rrezikuar.
Ende nuk keni sjell "fakte" (bindese per njeri tjetrin) asnjera pale qe do te mund ti bindni te gjithe njerezit dhe te beni ligje si ti pelqej njeres pale "ende jemi ne rundin e pare".
Aryseja nuk eshte prone e shkenctarve ,ateisve apo fetarve por eshte prone e njeriut dhe njeriu e nget kah te doje.
Edhe besimi ,aryseja , bindjet , mosbesimi e shume ēka tjeter jane te ngulitura ne njeriun dhe ne i perdorim ato ne menyra te ndryshme shpeshhere edhe ne menyra te kunderta.
Shkenctaret ateista le te japim shpjegim ēka te bejm me besimin mbasi e paskemi si dhurat nga evolucioni.
SE KENDUAM "LET IT BE"
Une jam plotesisht se eshte e veshtire te digjestohen informatat qe kam dhene me te paren sepse jane shume te reja dhe mos paqi turpin keni nderin ti lexoni per here te pare ne jete.
Jam plotesisht i vetedishem se gjate gjithe kohes po ju iken thelbi i asaj qe po argumentoj sistematikisht qe nga postimi im i pare.
Mua nuk me mjafton ateizmi, per te c'armatosur manipulatoret te cilet me ane te virtytit tone te aftesise per te besuar se dielli do te lindet serish neser qe te mund ta flejme mendjen dhe te biem ne gjume rehat vetem ne baze te evidencave te vrojtuara pa ditur asgje per ligjet astronomike, i cili virtyt arrine te shnderohet ne cenin me te demshem te vetedijes sone posa ta kete utilizuar dikush per motive te veta egoiste ate.
Pra pikerisht ky mekanizem inhibues i ankthit, anskiozitetit - qe ne rastin kur nuk do ta kishim, - frika jone nga erresira (pasi qe ne jemi qenie ditore dhe naten nuk arrijme ti shohim rreziqet qe mund te na kanosen, nuk do te na zinte mengjesi), -neve na e mundeson te mbijetojme. Fenomente te ngjashme me keto kerkonin mekanizmin e besimit, ne menyre qe kapaciteti ekzistues i trurit tone te jete i fokusuar ne veprimet tona aktuale dhe reagimit ne kohe ndaj te papriturave qe sjell jeta fenomenin besim e benin virtyt te domosdoshem ne zinxhirin e mekanizmit tone te mbijeteses.
Nderimi i stineve kalimi i veres dhe ardhja e dimrit e urise, te gjitha keto ishin pjese te pandarshme nga besimi, per dallim qe frika nga mundesia e hyrjes ne nje dimer te perhershem per shkak te ftohjes secilen here me te madhe te atmosferes me te afruar te dimrit ishte e pamundur te shkohej perpara duke u mbeshtetur vetem ne besim, ky kusht dhe kushte tjera te ngjashme zhvilluan nje fenomen te ri mekanizmin e revitalizimit te besimit i cili ne etapa te gjata te mosplotesimit sa vjen e dobesohet - u formesua shpresa.
Pra keta mekanizma te mbijeteses se llojit njerezor dikur ishin shjeshte virtyte dhe perparesi sepse shfrytesoheshin dhe perdoreshin natyrshem dhe spontanisht vetem per dobi.
Ti mund te mos besosh ne zot, kjo eshte pune e vogel por do te mbeten edhe miliarda gjera e situata tjera te aranzhuara qe provokojne aftesine tende te te besuarit qe ty mund te te shnderrojne ne mjet per realizimin e qellimeve te huaja. Mosbesimi ne zot nuk te ben te palendueshem ndaj miliarda premisave tjera qe kapen per aftesine tende te te besuarit.
Prandaj te lutem nese nuk kupton mos shtrembero e mos keqinterpreto gjerat ne menyren qe ty te konvenon. Paaftesia jote per te kutuar ate rezymene e gjithe asaj qe eshte eksplikuar ne keto dhe ne shkrime tjera te rasti gjetiu - nuk arsyetojne etiketimet dhe sygjestionet tua subjektive ndaj meje.
E kem thene ne fillim - besimi eshte mjet - mjetet nuk jane te keqija vetiu - i mire apo i keq eshte vetem qellimi me te cilin perdoren ato. - Po ajo me kryesorja qe nuk po le lini hapesire ta them qe nga fillimi, eshte se ne besimi sebashku me nje sere elementesh tjera qe bejne pjese ne formimin e koshiences sone eshte 'depricated' 'obsolete' i tejkaluar dhe absolutisht i padobishem per njeriun e avancuar te gjenerates 3 te evoluimit, dituria e perjashton plotesisht nevojen e ekzistimit te nje mekanizmi te tille. Ne rast se dikush nuk eshte ne gjendjeta digjestoje fjaline e fundit drejte dhe sakte - ai thjeshte nuk i takon gjenerates 3.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Vetem nje sqarim te shkurter, -besimi eshte pjese e evolucionit, por jo edhe Besimi!
Ky i dyti eshte sistem i u tere manipulues i cili e eksploaton ate per qellime te veta konspirative (qe i padske qef). Ndersa ajo qe ju quani ateizem, - nuk mund te krahasohet me Besim. Sepse nuk ekziston strukture organizative e ateisteve, te cilet per dallim nga struktura e institucionit Besim - qe jane plotesisht te intergruar dhe mbi te gjitha kerkojne Iniciacion - ateistet mbesin thjeshte rezultat spontan krejtesisht i pavarur dhe i paorganizuar (deri me sot) i diturise e cila poaq spontanisht largon nevojen organike te perdorimit dhe mbeshtetjes ne Besim, megjithese pyetjen ia paske drejtuar Borixit ne person - une kerkoj ndjese nga te dy.
Ju faleminderit
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Baptist, shume i zoti ne fillozofi (dicka e dale boje) por kjo tashi u teprua. Nuk kisha fare nevoje tju manipuloja sepse nuk jeni personi i cili ka potenciale te tilla ne debat sa te me detyrojne qe te manipuloj theniet e tua. Tani une mendoj se kjo puna e besimit u sqarua ca si teper dhe me gjithe fjalet e bukura qe ke per kete koncept ( te cilat nuk i kam degjuar ndonjehere dhe te vleresoj shume per menyren e organizimit logjik te problemit) jam i besimit se ti je nje njeri qe je rob i besimit pa logjike dhe kete e kuptoj nga nje psikoanalize e thjeshte qe u bej disa termave tu absolute.
Nuk e di perse ke nxjerre citimin e debatit tim aty lart kur ke dhene disa percaktime kot dhe pa piken e rendimentit dhe akoma nuk je pergjigjur sic duhet asaj logjike qe deshirova te te zgjoja ne vazhdimesine e debatit qe ka humbur gjithe karakteristikat e nje debati.
Prandaj kur ti pergjigjesh nje problemi qe ngrihet mos humb ne budallalleqe filozofie (shkence qe ta shpif) por kujdesu qe te japesh mendimin e drejteperdrejte pa e perzier me dokrrat filozofike sepse u tepruan. Une futem tek arsyeja ne duart e nje elite te caktuar dhe ti me permend gjithe diten ketu besimin qe te siguroj qe e kemi marre vesh.
Te lutem shume kuptoje tashi se e teprove. Sa me larg euforizmave...
Pershendetje Baptist.
Une ju drejtova Borixit per videot edhe e dhash mendimin tim per to ,pyetjet dhe diskutimi jane per te gjithe.
Kjo ēka e shkruajte me larte mund te them edhe une per ateizmin apo si don ti ta quajm mosbesim ,pabesim apo diēka tjeter.
Edhe une mund te them se mosbesimi lindi si pasoje e evolucionit dhe njerez te organizuar mire me pastaj e perdoren per qellimet e tyre konspirative.
Nuk eshte e vertet se nuk ka struktura tek ateistet edhe ma pak e vertet eshte se ateistat nuk jane te organizuar. Nganjehere do te thosha se jeni ma te organizuar se sa fetaret edhepse ne numer ma te vogel. Normal se ato struktura organizmime ēka i keni nuk jane ato sikur te besimtaret se do te ishte budallaki te diskutonim atehere.
Basimtaret kur i pyet per krijim ata pergjigjen se eshte nje Krijues , ateistat thojn se natyra i krijoi. Te dyja palet i kemi dijetaret tone ,mesuesit tone. Njejt sikur besimtaret qe kane vendet e tyre ku mblidhen dhe i diskutojn bindjet e tyre edhe ateistat mblidhen dhe diskutojn idete e tyre. Te vetmin dallim ēka kane eshte se ateistat nuk kane rite sikur fetaret.
Ketu nuk po flas per organizime ,struktura si kisha e xhamia , ka pasur dhe ka besimtar dhe pabesimtar edhe pa u krijuar kto ndertesa.
Edhe evolucioni po na meson se njerezit mblidhen tek ai grup ku e ndejn veten me mire dhe ku i ka interesat e veta.
P.s Jo te gjithe fetaret e mohojn evolucionin dhe thojn se kjo bote eshte vetem 5 apo 6 mije vjet e vjeter. Une jam besimtar dhe nuk i mohoj disa evolucione por kurr nuk do ti pranoj te gjitha ato ēka shkruan darvini , mendoj se eshte shume heret qe te vuloset diēka per kete ēeshtje.
Nje pyetje te gjitheve . Na tregoni ēka te bejm me besimin mbasi e paskemi dhurat nga evolucioni
SE KENDUAM "LET IT BE"
Dhurate nga evolucioni ke trurin, apo kompleksitetin mendor, i cili ka arritur, deri diku, te shpjegoje vete mekanizmat evolutive. Besimi eshte produkt i ketij kompleksiteti te zhvilluar mendor, ashtu sic eshte ndergjegjesimi per besimin dhe per pikerisht kete fakt - zhvillimin e vete trurit. Nuk shoh pse duhet te kapesh vetem tek besimi, teksa ka elemente ende me te bukura dhe me te thella qe jane bi-produkte te evolucionit. Kaq e veshtire eshte ta pranosh? (Ne fakt, edhe kjo e fundit - veshtiresia per ta pranuar - eshte pjelle e mendjes se evoluuar.)Nje pyetje te gjitheve . Na tregoni ēka te bejm me besimin mbasi e paskemi dhurat nga evolucioni
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Ta kepusim, po ti je i zgjuar dhe ke forcen e argumentit per te mbrojtur tezat tuaja bombastike pa pike sensi logjik , pikerisht ashtu sic eshte edhe filozofia me disa shkenca te tjera shoqerore pa pike kuptimi dhe pa pike logjike. Kuptove o maloku i vogel, kjo shkence eshte kot dhe me gjith evolucionin qe po i nxjerrin bojen dhe qe nuk e besojne as ata qe e drejtojne opinionin publik ne keto falsitete pa sens logjik dhe pa prova.
Shume tip medioker dukesh por cte bej se nuk kam aksionet e te drejtave ne kete forum ashtu sic i keni ju te tjeret se do te te argumentoja nga ana jote fillozofike edhe fjalen debil, ne thellesine e saj.
Mbremje te kendshme me ato donkishotlleqet e tua!
Krijoni Kontakt