Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 129
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga godel Lexo Postimin
    Llogjikisht ti ke te dreje, por ne praktike kreacionizmi eshte barazuar me jo-evolucionin. Kjo eshte teoria e tyre, nje teori e "NUK"-ut. Aq e vertete eshte kjo saqe ata kane ngritur muzeume te tera te mbushura me "prova" kunder evolucionit.
    Prandaj mendoj qe po te kishte nje debat te tille, kjo genjeshter do te legjitimohej (ne praktike, jo nga ana llogjike).
    Nuk e kuptoj "te pasurit te drejte logjikisht", "per ta pasur gabim ne praktike", me arsyetimin "se kreacionistat qenkan 'nuk' ose joevolucionista",
    - Te qenit kafshe, te qenit idot, te qenit i semur psiqik, te qenit HIV pozitiv, te qenit religjioz, te qenit i varfer ose i pasur, te qenit i zi, bardhe, verdhe, apo kuq - te gjitha jane legjitime, madje edhe te qenit 'gay' eshte legjitimuar ne shume vende, por te qenit 'nuk' apo 'joevolucion' ka qene legjitime gjithmone.
    E ndaluar dhe jo-legjitime ka qene dhe per shume njerez primitive ka mbetur pikerisht evolucioni.

Medoj se e ke kap se prapthi situaten. Diktatoret religjioz thjeshte kane evoluuar ne nje spicje te re. Shfaqja e tyre ne opinionin publik eshte thjeshte e thene nje nder deshmite me te reja dhe me te bindshme te evolucionit.

Dhe ky eshte fakt!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj "te pasurit te drejte logjikisht", "per ta pasur gabim ne praktike", me arsyetimin "se kreacionistat qenkan 'nuk' ose joevolucionista",
    - Te qenit kafshe, te qenit idot, te qenit i semur psiqik, te qenit HIV pozitiv, te qenit religjioz, te qenit i varfer ose i pasur, te qenit i zi, bardhe, verdhe, apo kuq - te gjitha jane legjitime, madje edhe te qenit 'gay' eshte legjitimuar ne shume vende, por te qenit 'nuk' apo 'joevolucion' ka qene legjitime gjithmone.
    E ndaluar dhe jo-legjitime ka qene dhe per shume njerez primitive ka mbetur pikerisht evolucioni.

Medoj se e ke kap se prapthi situaten. Diktatoret religjioz thjeshte kane evoluuar ne nje spicje te re. Shfaqja e tyre ne opinionin publik eshte thjeshte e thene nje nder deshmite me te reja dhe me te bindshme te evolucionit.

Dhe ky eshte fakt!
    Jo-evolucioni eshte legjitim, por barazimi i tij me kreacionizmin jo. Cfare ka ketu per te mos kuptuar?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Nuk e di nese e perdor me tallje ndaj kreacionisteve kete "evolucionin e njeriut", por kam lexuar qe evoluimi i njeriut ka ndaluar.
    Kjo sepse nuk ka me presion nga jashte, meqe tani eshte njeriu qe e ndryshon mjedisin dhe jo mjedisi njeriun.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jo-evolucioni eshte legjitim, por barazimi i tij me kreacionizmin jo. Cfare ka ketu per te mos kuptuar?
    SC dhe ID Jane e njejta gje - parti tjeter. Une e kuptoj fare mire por nuk jam i sigurt nese ke kuptuar leteren qe kam publikuar siper dhe sqarimin percjelles.
    Nuk e di nese e perdor me tallje ndaj kreacionisteve kete "evolucionin e njeriut", por kam lexuar qe evoluimi i njeriut ka ndaluar.
    Kjo sepse nuk ka me presion nga jashte, meqe tani eshte njeriu qe e ndryshon mjedisin dhe jo mjedisi njeriun.
    Kam shkruar, dy tabllo ne lidhje me kete qeshtje dhe kam vene theks mbi qeshjten e ndaljes se evolucionit te njeriut - por ndalje ne dukjen figuren e tij fizike - te tjerat nuk kane stopuar. Aftesia one ta zeme per ta duruar qumeshtin, alkoolin, e te ngjashme... - Njeriu ka vazhduar te evoluoje perbrenda ne organet e tij e sidomos truri i tij.
    Por evoluimi i trurit ka hasur ne proble per faktin se njerezit nuk arrijne te diskriminojne llojin permes "trurit". Sepse ai eshte dicka qe nuk e shohim prandaj perzierja e ketyre racave pa nje diskriminim te tille shkakton kthim mbrapa. Ose rrotullim ne vend. Prandaj sot kemi te themi 80% mediokritet dhe pjesa tjeter e perqindjes ta zeme, ngelin te ndahen mes 12% te cmendur dhe afro 8% gjeni. Por perqindja me e madhe mediokritetit qendon me afer 12%.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    SC dhe ID Jane e njejta gje - parti tjeter. Une e kuptoj fare mire por nuk jam i sigurt nese ke kuptuar leteren qe kam publikuar siper dhe sqarimin percjelles.
    Mire do ta lexoj prap, se kushedi e kuptoj.

Kam shkruar, dy tabllo ne lidhje me kete qeshtje dhe kam vene theks mbi qeshjten e ndaljes se evolucionit te njeriut - por ndalje ne dukjen figuren e tij fizike - te tjerat nuk kane stopuar. Aftesia one ta zeme per ta duruar qumeshtin, alkoolin, e te ngjashme... - Njeriu ka vazhduar te evoluoje perbrenda ne organet e tij e sidomos truri i tij.
    Por evoluimi i trurit ka hasur ne proble per faktin se njerezit nuk arrijne te diskriminojne llojin permes "trurit". Sepse ai eshte dicka qe nuk e shohim prandaj perzierja e ketyre racave pa nje diskriminim te tille shkakton kthim mbrapa. Ose rrotullim ne vend. Prandaj sot kemi te themi 80% mediokritet dhe pjesa tjeter e perqindjes ta zeme, ngelin te ndahen mes 12% te cmendur dhe afro 8% gjeni. Por perqindja me e madhe mediokritetit qendon me afer 12%.
    A ke mundesi ta vesh ndonje link te atyre tablove ketu, se keto qe ke shkruar nuk me duken bindese.
    E para punes perzierja e individeve nuk lejon ndarje rracash. Megjithate rracat qenkan krijuar (somehow) dhe tani perziejra shkakton rreth-rrotullim?!
    Plus, come on man; te gjithe e dime te gjenite dhe te cmendurit jane shume afer me njeri-tjetrin.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mire do ta lexoj prap, se kushedi e kuptoj.
    Mos me bej te dyshoj se po kthen pergjegje ne lidhje me sqarimet qe nuk i ke lexuar. Nuk gjindet larg, ja po ta kuotoj konfirmimin drejtorit te ID se ata jane nje:
    "You are right that ID does not exclude SC."
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...1&postcount=79

A ke mundesi ta vesh ndonje link te atyre tablove ketu, se keto qe ke shkruar nuk me duken bindese.
    Ky eshte problem ne te cilin une nuk mund te te ndihmoj me teper se aq. Ato tabllo jane keto qe ke lexuar ne faqet e kaluara. Pastaj qellimi im nuk eshte te te bind por qe te ta mundesoj te kuptosh, nuk jam 'guru' une andaj as nuk merrem me bindjet e njerezve. Mua me mjafton per ato qe them te jene te kuptueshme. A bindesh a s'bindesh eshte pune per ty. Une jam i gatshem vetem te sqaroj ato qe mund te mos i kesh te qarta, nese vertete ka dicka per temos u kuptuar. Dhe kete vetem per hire te korrektesise. Asgje me shume.
    E para punes perzierja e individeve nuk lejon ndarje rracash.
    Perse? Mos thash te kunderten une!
    Megjithate rracat qenkan krijuar (somehow) dhe tani perziejra shkakton rreth-rrotullim?!
    Po ben debat me veten - shih lart.
    Plus, come on man; te gjithe e dime te gjenite dhe te cmendurit jane shume afer me njeri-tjetrin.
    Absolutisht e pavertete. Mit i injorances urbane.
    Gjenite dhe te cmedurit jane skajet e te njejtit litar te njerezimit. Por -skajet- ama! Eshte tjeter nese ate litar finit e perfytytron si qark. Ne kete menyre skajshmerite ekstreme edhe mund te takohen. Por takohen aty ku keputet dhe ky perfytyrim as atehere nuk nenkupton vazhdimsi.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    ...Ky eshte problem ne te cilin une nuk mund te te ndihmoj me teper se aq. Ato tabllo jane keto qe ke lexuar ne faqet e kaluara. Pastaj qellimi im nuk eshte te te bind por qe te ta mundesoj te kuptosh, nuk jam 'guru' une andaj as nuk merrem me bindjet e njerezve. Mua me mjafton per ato qe them te jene te kuptueshme. A bindesh a s'bindesh eshte pune per ty. Une jam i gatshem vetem te sqaroj ato qe mund te mos i kesh te qarta, nese vertete ka dicka per temos u kuptuar. Dhe kete vetem per hire te korrektesise. Asgje me shume.
    Nuk mendoj se eshte thjesht ceshtje korrektesie, por edhe me shume. Eshte ceshtje detyrimi dhe pergjegjesise ndaj vetvetes (te qenurit pergjegjes e perfshin te qenurit korrekt).
    Ndermjet nje folesi dhe nje degjuesi, pergjegjesine me te madhe e ka folesi qe te mbaj interesin e nje audience. Sidomos ne kohet e sotme kur foles ka plot. Informacioni eshte i lire ose falas dhe gjithandej.

Tani audienca mund te jete edhe nje tufe me debila, por gjithsesi nen kendveshtrimin e folesit, ai, me ndergjegje ose jo, e ka nevojen e audiences dhe jo anasjelltas. (perndryshe i bie qe nje foles te mos e bente dalllimin midis te foluri me njerezit, apo te foluri me muret e shtepise)
    Ne kete kuptim, korrektesia eshte e pamjaftueshme, lypset nje ndjenje pergjegjesie per te qene sa me i kuptueshem.

Me shpresen qe te kam vene sadopak ne pergjegjesi, a mund ta shpjegosh edhe njehere sesi u krijuan rracat e trurit, ne nje kohe qe perzierja e njerezve (rrjedhimisht edhe te trureve) ka qene e perhershme dhe konstante?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Bravo Baptist, perpjekje e bukur; Bullock nuk eshte perfaqesuesi i Kreacionizmit, ai eshte thjeshte nje person qe nuk e kane perfillur vete kreacionistet ne 2003 ne nje konkurim prej budallai qe kishte bere. Ai as qe ka lidhje me kreacionizmin real pavaresisht nga ato qe paska thene ketu siper. Mos harro se tipare kreacionistesh kane pasur kokat e shkencave natyrore ne kohera. Prandaj pse ti ke pyetur nje person qe eshte treguar i paafte te mbronte ato qe fliste me aq entuziazem, nuk do te thote se ke pyetur kreacionistet reale.
    Godel cili eshte problemi i muzeumeve qe kane vene kreacionistet? Une nuk shoh ndonje problem.
    Cjane keto cmenduri qe llomotitni mbi gjenite , te cmendurit dhe masen mediokre. Keto vetem tek evolucionistet degjohen. Po kjo puna e ndalimit te evolucionit tek njeriu? He ore cpo ndodh, i konsumuat fosilet dhe pjeset qe i quanit te panevojshme tek njeriu?
    Shikoni ketu godel, mos ja fut kot te thuash qe njeriu po e ndrysho mjedisin dhe se mjedisi paska ndaluar punen. Me siguri po ben shaka sepse perndryshe do te futeshe tek ky pseudo 12%...
    Mos u habisni po te degjoni evolucionistet me perralla te reja per ndalimin e evoluimit te trurit te njeriut. Po, po kjo qenka vertete e lezetshme hahaha.

Une nuk e di ku ka prova te evolucionisteve pa pikepyetje. Me gjeni disa sepse per punen e debatit me kreacionistet nuk u ka munguar neper televizione. Pastaj cte debatohet me ata qe (e pranoj) per fillozofi te thajne fare por per prova konkrete duhet ti qash. Ne nuk jemi ata qe tani per tani mund te deponojme teori dhe te marrim patenta pa pike vlere qe per fat te keq heqin cheqin per ti anulluar ca te dala boje fare. Ne nuk i kemi rruget dhe mundesite po aq te hapura dhe te barabarta sic i keni ju. Kjo jo sepse nuk kemi te drejte por interesi eshte qe te mbahen gjalle ideologjizmat e fshataresise popullore "aq progresiste" ku si per te plotesuar 80% e tyre beni pjese ju biles ne rradhet e para.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me shpresen qe te kam vene sadopak ne pergjegjesi, a mund ta shpjegosh edhe njehere sesi u krijuan rracat e trurit, ne nje kohe qe perzierja e njerezve (rrjedhimisht edhe te trureve) ka qene e perhershme dhe konstante?
    Ne fakt nuk ka qene perhere. Gjithmone kane ekzistuar tendencat per vecim. Por edhe rrethanat qe vazhdimisht kane sjellur edhe deri te perzierja e tyre. Ne pjesen me te madhe te botes edhe sot eshte problem qe te martosh dy te se njejtes race, etni e kulture, vetem pse u takojne religjioneve te ndryshme. Por nje kriter i tille nuk e kultivon gjenin e trurit te avancuar.

Nje here dhe dikur selekcionimi behej ne menyre te perpikte, por ajo tradite eshte prishur nga korrupcioni dhe ne fund eshte braktisur si e pasuksesshme dhe i eshte hapur serish rruge entropise se gjenit te perzgjedhur dhe kombinimit me ekzemplar qe e neutralizoin ate ne pasardhes.

Kjo kurthe nuk ka mundesi te shmanget ne praktike, sado qe ne teori dhe invencion administrues eshte e mundur, kjo do te zgjasi shkurt se me kohe korrupcioni do t'ia humb qellimin karakterin dhe kuptimin praktik.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Bravo Baptist, perpjekje e bukur; Bullock nuk eshte perfaqesuesi i Kreacionizmit, ai eshte thjeshte nje person qe nuk e kane perfillur vete kreacionistet ne 2003 ne nje konkurim prej budallai qe kishte bere. Ai as qe ka lidhje me kreacionizmin real pavaresisht nga ato qe paska thene ketu siper. Mos harro se tipare kreacionistesh kane pasur kokat e shkencave natyrore ne kohera. Prandaj pse ti ke pyetur nje person qe eshte treguar i paafte te mbronte ato qe fliste me aq entuziazem, nuk do te thote se ke pyetur kreacionistet reale.
    Godel cili eshte problemi i muzeumeve qe kane vene kreacionistet? Une nuk shoh ndonje problem.
    Cjane keto cmenduri qe llomotitni mbi gjenite , te cmendurit dhe masen mediokre. Keto vetem tek evolucionistet degjohen. Po kjo puna e ndalimit te evolucionit tek njeriu? He ore cpo ndodh, i konsumuat fosilet dhe pjeset qe i quanit te panevojshme tek njeriu?
    Shikoni ketu godel, mos ja fut kot te thuash qe njeriu po e ndrysho mjedisin dhe se mjedisi paska ndaluar punen. Me siguri po ben shaka sepse perndryshe do te futeshe tek ky pseudo 12%...
    Mos u habisni po te degjoni evolucionistet me perralla te reja per ndalimin e evoluimit te trurit te njeriut. Po, po kjo qenka vertete e lezetshme hahaha.

Une nuk e di ku ka prova te evolucionisteve pa pikepyetje. Me gjeni disa sepse per punen e debatit me kreacionistet nuk u ka munguar neper televizione. Pastaj cte debatohet me ata qe (e pranoj) per fillozofi te thajne fare por per prova konkrete duhet ti qash. Ne nuk jemi ata qe tani per tani mund te deponojme teori dhe te marrim patenta pa pike vlere qe per fat te keq heqin cheqin per ti anulluar ca te dala boje fare. Ne nuk i kemi rruget dhe mundesite po aq te hapura dhe te barabarta sic i keni ju. Kjo jo sepse nuk kemi te drejte por interesi eshte qe te mbahen gjalle ideologjizmat e fshataresise popullore "aq progresiste" ku si per te plotesuar 80% e tyre beni pjese ju biles ne rradhet e para.
    nuk ke as informate as nivel - eshte e cuditshme mahnitja jote me vetveten eshte i vetmi dialog qe di ta besh.
    tipike per nje krijese besimtare e cila githe jeten u ka folur te tjereve ato qe ata i kane thene ketij.
    Aeneas Dardanus

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Bekoi armiqtė e mi, o Zot
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 10-05-2007, 18:17
  2. Armiqtė e shqiptarėve: Nė kėrkim tė themelit tė politikės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Studim- Rregullat e Arsyes
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-09-2006, 13:21
  4. Pse nevojiten armiqtė nė jetė!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-08-2006, 17:12
  5. Shkaqet e mjerimit tė Shqipėrisė
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •