Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    BeRaCi_Me_GjYsEm_PaPuCe Maska e ^_BIM_BUM_BAM_^
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Vendndodhja
    Auckland, New Zealand
    Postime
    1,560

Nëna e Noçes: Unë vetë në Big Brother? Pse jo?

Familja e Najadës, fierakes së njohur nga edicioni i kaluar i Big Brother-it, me emrin Noçe, banon në katin e katërt të një pallati në lagjen Apollonia në Fier.

Vera, e cila ruan ende bukurinë e rinisë, jeton me vajzën Filoanja, motrën e vogël të Noçes, ndërsa vetë kjo e fundit vazhdon shkollën artistike, dega pikturë, në Akademinë e Arteve në Tiranë.

E takuam Verën si prind. Këto ditë, qindra të rinj janë duke aplikuar për edicionet e reja të emisioneve televizive reality show dhe menduam që prindërit e tyre do të donin të dëgjonin një bashkëmoshatar të tyre, që e ka kaluar tashmë këtë eksperiencë.

Vera na tregon se Najada ka qenë një fëmijë me karakter të qëndrueshëm dhe shumë e qetë. “Ashtu si edhe sot, asaj nuk i ka humbur akoma ajo buzëqeshja që, unë si nënë, nuk e shkëpus dot nga ditët e saj të fëmijërisë”, - tregon Vera, - “nuk ka qenë fëmijë konfliktual, nuk më ka sjellë kurrë problemenga raportet me shokët, ka qenë përherë dashamirëse me të tjerët”.

E pyetëm Verën fillimisht se çfarë mbante mend më shumë nga fëmijëria e vajzës së saj:

“Ka qenë një organizatore e mirë festash apo aktivitetesh që krijonin me shokët. Ka qenë fjalëpaktë, por e vendosur si tip. Shikonte punën e saj, por kjo veti bënte që shokët t’i afroheshin vetë dhe në shumë raste ia dëgjonin fjalën. Si nxënëse ka pasur vullnet për të mësuar, por jo gjithmonë shkëlqente. Ka qenë e lidhur me grafikën dhe pikturën. Aty gjente veten dhe imazhin e saj për botën. Çdo kukull apo lodër, e rikrijonte me veshje apo bojëra, sipas imazhit të saj. Shkollën e mesme e la në gjysmë, shkoi në Itali me dëshirën tonë që të vazhdonte studimet”.

Çfarë keni synuar si nënë për Najadën? Marrëdhëniet mes jush, nënë-vajzë, si kanë qenë?

Përherë kam menduar që të jetë e aftë për të krijuar pavarësinë e saj, përfshirë këtu administrimin e parave, situatën financiare. Për fat të mirë, kemi qenë gjithmonë kënaqshëm financiarisht.

Sa për marrëdhëniet, kemi respektuar e vlerësuar mendimin e njëra-tjetrës si dy shoqe. Ka edhe ndonjë rast që jemi grindur, por kanë qenë gjëra kalimtare dhe të pranueshmeSi në çdo raport prind-fëmijë, unë nuk bëj përjashtim si nënë: Dëshiroj më të mirën. Ndonjëherë, kur përpiqesh t’ia imponosh mendimin fëmijës, por nuk gjen mënyrën e duhur, krijohen keqkuptime. Me motrat, Noçja është e dashur dhe përpiqet të jetë në vendin e një nëne të mirë.

Me çfarë po merret aktualisht Noçja?

Vazhdon studimet në Akademinë e Arteve për pasionin e saj pikturën. Është në vitin e tretë. Aktualisht punon për një ekspozitë që do të çelet afërsisht pas dy muajsh. Në fillim ka menduar ta çelë këtë ekspozitë për artdashësit fierakë e më pas në Tiranë.

Më vjen mirë që ajo është kaq e sigurt në ato që do të bëjë, ecën lehtë përpara pa u shqetësuar nga cinizmi, egoizmi dhe çoroditja që ka, në përgjithësi, sot shoqëria shqiptare.

Tani që spektakli ka përfunduar, si janë marrëdhëniet midis grupit, Najadës dhe ish-miqve brenda shtëpisë së Big Brotherit?

Me sa kam dëgjuarnga Najadajanë të mira,por të distancuara.

Po me Olsin ?

Me Olsin, si dy të dashuruar që s’mund t’i përshkruajë fjala

Shohim në spektakle si Portokallia, p.sh., apo të tjerë që merret e rimerret si personazh në mënyrë satirike. Keni ndonjë koment për këtë?

Asgjë! Secili përpiqet të bëjë mirë punën e vet. Ajo që mbetet është që, mua, më vjen mirë si prind, që personaliteti dhe karakteri i Najadës u pëlqye nga të rinjtë shqiptarë. Shpresoj që dhe ajo vetë ta shijojë këtë Najadë të realizuar.

Si prind që e keni përjetuar një eksperiencë të tillë… Një këshillë për prindërit e atyre të rinjve që duan të konkurrojnë për të marrë pjesë në emisione të tilla?

Shpesh krijojmë raporte shoqërore të gabuara me fëmijët. Bëhemi barriera për hapat e të rinjve. Emancipimi i vonuari një pjese jo të vogël të familjeve shqiptare, shpeshherë lind konflikte serioze me brezin e ri. Këto konflikte arrijnë, shpesh, deri në fatalitete.

Unë si prind jam trembur nga ky fakt, nga këta prindërtutorë. Kam zgjedhur për vete rrugën e tolerancës dhe të mirëkuptimit me fëmijët. Dhe ndihem mirë me ta sot. Lërini të rinjtë të jetojnë me impulsitetin e moshës.

Për të rinjtë, sidomos vajzat, dua të them diçka si nënë: Të besojnë tek dashuria e familjes. Është e pazëvendësueshme. Dhe të udhëhiqen nga mirësia në jetë.

Një këshillë për banorët që do të futen së shpejti në edicionin e ri të këtij viti?

Ndoshta do të përkufizoja dy. E para, të jenë vetvetja. E dyta, të dëshmojnë kulturë e qytetari, jo prapaskena dhe cinizëm.

Po t’ju propozonin organizatorët e Big Brotherit që të futeshit vetë në shtëpinë e kësaj loje televizive, do ta pranonit?

Me shumë dëshirë. Pse jo?
    Ajde ketu moj....mua nuk me iken dhia ne maje te malit...do me ikesh ti ne buze te trotuarit

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Kushedi sa do ta kete shqiponjen nena e noces.

IrC AlBaSoUl.CoM Maska e MISTREC_BERATI
    Anëtarësuar
    11-03-2003
    Vendndodhja
    GreeCe
    Postime
    150
    po sa paske shkruajtur ore shejtan une pertoj ta lexoj e jo ta shkruaj gjithe kete faqe :PPPPP
    Na mbyten servilat.com

i/e regjistruar Maska e GeoF
    Anëtarësuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Fier, ku nje kile tru shitet sa nje filxhan me fara
    Postime
    188
    Pse te mos futet !
    Kenga folklorike thote :
    "....me mire e ema se bija ".

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    nena noces te vij ne big brother, ama ngaqe c"icat i ka te rame, shqiponja ksaj do i fluturoj ulet, jo si Noces qe i fluturonte lart e me lart.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Kushedi sa do ta kete shqiponjen nena e noces.
    Nena Noces ka skifter ttatto, po e ka te suma. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Tema të Ngjashme

1. Gjon Muzaka, u le amanet femijëve te tij (1515)
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 21-05-2012, 11:07
  2. Nusja shkateroi familjen per Big Brother.
    Nga bebushja në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 06-10-2009, 06:08
  3. E kthejne shtepine e tyre ne Big Brother!!
    Nga con_uk në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 05:59
  4. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 17:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •