Close
Faqja 4 prej 30 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 292
    i/e regjistruar Maska e A zi zi
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Postime
    54

Festa e Flamurit, Dita e dėshmorėve, Dita e ēlirimit...

Citim Postuar mė parė nga Alket123
    Ka me shume vlere vepra e nje njeriu qe spo pinte me uje karriera ne Turqi sesa e nje deshmori te LANC?

Pavaresisht si mund te kete ndodhur eshte vepra e nje djali te thjeshte, deshmor i LANC, qe mendonte te largonte pushtuesin qe rrinte ne token e tij.

Ku ishte ky Bej Vlora kur ishte i ri? Ne pleqeri i erdhen mendte? Mos i mohoni deshmoret e LANC. dmth Bej Vlora qenka me patriot se Vasil Shantoja? Bej Vlora nuk mendonte per patriotizem por per poste. Nderoni 29 nentorin!

mos krahasoni as Bej Vloren me Skenderbeun. Bej Vlora iku nga postet nga Turqia kur e pa me se fundi, **perseris me se fundi, se turqia nuk kishte ndonje mrekulli per shpetim nga vdekja si perandori ndersa Skenderbeu u ngrit si Vasil Shantoja ne kulmin e ngritjes se ketyre perandorize. Ketij i them une patriotizem., Dhe ju ti mohoni kete veper ketyre deshmoreve?

sa per dijeni kur e fitoi pavaresine serbia, greqia, jane datat kur gazetat ne europe filluan ta quanin turqine "i semuri i bosforit"? ku ishte ky Bej Vlora atehere?
    Ti vėllaēko e ke mė mirė tė hapėsh njė forum vetėm pėr ty (jashtė forumishqiptar), ngase kėtu, si duket nuk ka asgjė qė tė shkon pėr shtati.
    Unė nuk lexova se dikush e mohon veprėn e Vasil Shantos apo tė cilitdo dėshmor nga Shqipėria, sikurse nuk po e mohon askush as veprėn e Zenel Hajdinit apo tė cilidto dėshmor nga Kosova, Presheva apo Maqedonia. Puna ėshtė se kėta bėnė luftėn Antifashiste, por jo Nacional Ēlirimtare. Do tė kishte qenė e tillė (pra Nacional Ēlirimtare) sikur pas Luftės sė Dytė, shqiptarėt tė kishin dalė vėrtetė tė ēliruar (sė paku, tė bashkuar nė njė shtetė). Meqenėse lufta e partizanėve as nuk e kishte pėr qėllim bashkimin e trojeve shqiptare (d.m.th. bashkimi/ēlirimin kombėtar) atėherė, ėshtė e vetėkuptueshme (pėrveē pėr ty siē duket) se kjo luftė nuk mund tė quhet Nacional Ēlirimtare.

Edhe po tė mohosh veprėn e Ismajl Qemalit, tė Skėnderbeut siē duket e pranuake. Edhe sikur tė pajtohemi se as vepra e Ismajl Qemalit nuk ishte Nacional Ēlirimtare (pra gjithėkombėtare), duket se pajtohemi pėr veprėn e Skėnderbeut nė Krujė. Pa diskutuar me kėtė rast se ēka solli vepra e tij pas kėsaj (betejat e pėrgjakshme qė shkatėrruan rininė dhe ekonominė), pajtohemi se ai bashkoi tė gjitha trojet shqiptare si KryePrinci i Arbėrit. Pra, nisma e tij, ngritja e flamurit mė 28. Nėntor, ia vlenė tė festohet si Ditė e Flamurit Kombėtar. Pra, si festė kombėtare.
    Atėherė, pse kemi nevojė tė diskutojmė se kush tjetėr e pėr ēfarė qėllime e ka pėrdor kėtė ditė?
    Nėse dėshiron tė nderosh dėshmorėt e rėnė gjatė luftės antifashiste, kjo duhet tė bėhet me njė ditė (siē e ka pėrmendur tashmė dikush nė kėtė temė) e cila i dedikohet atyre, jo ēlirimit apo flamurit, apo partisė, apo kujtdo tjetėr. Ditė tė tilla kanė edhe kombet e tjerė.

Citim Postuar mė parė nga TNT
    As ne Kosove dhe as ne Maqedoni festa e clirimit nuk festohet ne 28 sic tha ti
    E vėrteta ėshtė se as nė Kosovė e as nė Maqedoni (nga shqiptarėt), dita e ēlirimit nuk festohet fare. Festohet Dita e Flamurit. Dhe kjo ditė festohet mė 28. Nėntor.
    Nuk di sa kush ka vuajtur gjatė komunizmit nė Shqipėri. Di qė kanė vuajtur tė gjithė (edhe nė Kosovė, Maqedoni, Mal tė Zi,....) Pra, vuajtja ishte nga komunizmi, jo nga njėri regjion apo tjetri.
    Sa mė parė tė kuptojmė kėtė, mė shpejtė do tė jemi tė gatshėm qė ta mbyllim kėtė kapitull e tė shkojmė para.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Ti vëllaçko e ke më mirë të hapësh një forum vetëm për ty (jashtë forumishqiptar), ngase këtu, si duket nuk ka asgjë që të shkon për shtati.
    Ne mos gjyshi yt mund te jete gjyshi i nje tjetri myslymani ketu ne forum qe punonte per tuqine. pra bashkepunim me pushtuesin.

Azi zi cfare te drejte legjitime ke ti per shqiptaret? Kur them shqiptare them ate te krishteret.

punoi dhe Gjergj Kastrioti per turkun "kur ishte me pushime ne Turqi" po ai u kthye per te luftuar per kombin shqiptar ne kulmin e perandorise turke. Cfare vlere morale ka Bej Vlora te vinte ne kohen kur ishte ardhur fundi?

Ti e therret enkas me emrin Skenderbe, duke e ditur fare mire, ai jetoi si Gjergj dhe kur vdiq ai u percoll ne token shqiptare me emrin Gjergj.

Kjo eshte e folme 100% e nje tradhetari.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Vasil Shantoja i ri u hodh ne lufte per Shqiperine. Gjergj Kastrioti sa gjeti rastin u hodh ne lufte ne kohen kur Turqia ishte ne kulmin e lulezimit te saj.

Bej Vlora po ngrohte menderet ne Stamboll me dekada, mbas disa vitesh po dilte "ne pension" nga Porta e Larte. Ky bashkepuntor i turqise.

Kur i erdhi fundi ngrohjes se mendereve ne Stamboll , dhe mundesh te ngelete dhe pa "pension" erdhi "per te shpetuar" Shqiperine.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Ti vėllaēko e ke mė mirė tė hapėsh njė forum vetėm pėr ty (jashtė forumishqiptar), ngase kėtu, si duket nuk ka asgjė qė tė shkon pėr shtati.
    Ne mos gjyshi yt mund te jete gjyshi i nje tjetri myslymani ketu ne forum qe punonte per tuqine. pra bashkepunim me pushtuesin.

Azi zi cfare te drejte legjitime ke ti per shqiptaret? Kur them shqiptare them ate te krishteret.

punoi dhe Gjergj Kastrioti per turkun "kur ishte me pushime ne Turqi" po ai u kthye per te luftuar per kombin shqiptar ne kulmin e perandorise turke. Cfare vlere morale ka Bej Vlora te vinte ne kohen kur ishte ardhur fundi?

Ti e therret enkas me emrin Skenderbe, duke e ditur fare mire, ai jetoi si Gjergj dhe kur vdiq ai u percoll ne token shqiptare me emrin Gjergj.

Kjo eshte e folme 100% e nje tradhetari.

i/e regjistruar Maska e PORTI_05
    Anėtarėsuar
    13-11-2005
    Postime
    290
    Citim Postuar mė parė nga T.N.T
    Vrasjet qe bene ate te Jugut ne Veri .? O trim Percares dhe historian te tille ketu ne Forum nuk i duhen njeriu ti nese ke ndermend te shkruash gjera te tilla me mire mos shkruaj fare . Per ca vrasjesh e ke fjalen ti .? QE Enveri ISHTE NJERI I PA SHPIRT KETE E DIME TE GJITHE DERI SA VRAU DERI TEK FAMILJARET E TIJ. Po kjo ste jep ty te drejten te thuash Jugoret vrane verioret dhe te mbjellesh percarje ketu ne forum . Pse ca kujton ti se ne jug nuk u pashkatua njeri (balli kombetar e kishte mbeshtetjen me te madhe ne JUG ) edhe ne jug u pushkatuan biles me shume se ne veri edhe aty u internuan familje te shumta PO NUK PO NGRIHEM UNE SI JUGOR DHE TE THEM QE VERIORET BENE KRIME NE JUG .KRIMET I BENE DIKTATORET SI BERI AS POPULLI I VERIUT DHE AS AI I JUGUT .Prandaj regullo gojen . Dhe do desha te kujtoja se PUSHTETIN nuk ta fal njeri te gjithe luftojne per ate pushtet . Komunistat moren pushtetin se ata i mbeshteti populli me shume .Se te vjen inat ty apo nuk mundesh ta pranosh nje gje te tille kjo eshte nje gje tjeter .

Sa per daten e clirimit mos spekullo kot ketu. Deri sa Dokumentat e Vermahtit tregojne daten kur u largua ushtria gjermane nga Shqiperia pse duhet te besojme ty ne apo te tjeret kur faktet i kemi perpara . Ca interesi kane gjemanet te fallsifikojne nje dokument te tille .? se s'kane me ca te merren si puna e politikaneve tane .? qe zihen per nje date kur populli nuk ka drita dhe gjerat me elementare qe i gezojne edhe vendet Afrikane .

As ne Kosove dhe as ne Maqedoni festa e clirimit nuk festohet ne 28 sic tha ti .........Ne dispore edhe mundet se per arsye qe populli punojne dhe skane
    mundesi dhe e festojne njehere me heret nje here me vone sipas organizimit qe bene komuniteti .
    Paske qene tap me duket .
    Une thashe se ne kosove festohet 28 nentori dhe jo 29 ,se 29 eshte clirimi i Yugosllavise se TITOS ( DHE SE VETEM Fadil Hoxha me shok e festonin 29 -ne ne Kosove)
    SE rane dakort athere kur ishin ne muajin e mjaltit me Dushanin qe edhe Shqiperia te ket nje dite clirim si e ka yugosllavia se themeluesi i PKSH ishte xhaxhi Dushan.Mos u merzit aq shume s e nuk te thashe ndonje gje te madhe ti u preke se permenda jugor une personalisht s kam ate mendje qe mendon ti ajo mendje ka mbetur ne kokat tuaja se ne juge ka pasur nacionalista si edhe ne veri se edhe jugu si veriu e hengri hallven e hoxhes fjala behet per nacionalista dhe internacionalista edhe jo jug veri shoku T.N.T eshte demokraci tani ti po pate qejf festo edhe ditlindjen e Stalinit

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga A zi zi
    . Puna ėshtė se kėta bėnė luftėn Antifashiste, por jo Nacional Ēlirimtare. Do tė kishte qenė e tillė (pra Nacional Ēlirimtare) sikur pas Luftės sė Dytė, shqiptarėt tė kishin dalė vėrtetė tė ēliruar (sė paku, tė bashkuar nė njė shtetė). Meqenėse lufta e partizanėve as nuk e kishte pėr qėllim bashkimin e trojeve shqiptare (d.m.th. bashkimi/ēlirimin kombėtar) atėherė, ėshtė e vetėkuptueshme (pėrveē pėr ty siē duket) se kjo luftė nuk mund tė quhet Nacional Ēlirimtare.
    Kjo per mu eshte arsyeja qe nuk mund te quhet festa e clirimit kombetar.Kur flasim per komb dmth gjithe shqiptaret dhe kur shofim qe diskutohet per statusin e Kosoves,kur Cameria esht e Greqise apo per tokat e tjera ne Maqedoni apo Mal te Zi esht budallik te flitet per clirim kombetar kur shifet qe vetem gjysma e kombit eshte e cliruar nga te huajt.Me verte qe deshmoret qe kane dhene jeten duhen nderuar po 29 nentori(apo 28 se nuk po e marim vesh) eshte nje dite pa shume vlera per kombin shqiptar.
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

T.N.T
    Anėtarėsuar
    13-11-2005
    Vendndodhja
    Lake shore drive
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga PORTI_05
    Paske qene tap me duket .
    Une thashe se ne kosove festohet 28 nentori dhe jo 29 ,se 29 eshte clirimi i Yugosllavise se TITOS ( DHE SE VETEM Fadil Hoxha me shok e festonin 29 -ne ne Kosove)
    SE rane dakort athere kur ishin ne muajin e mjaltit me Dushanin qe edhe Shqiperia te ket nje dite clirim si e ka yugosllavia se themeluesi i PKSH ishte xhaxhi Dushan.Mos u merzit aq shume s e nuk te thashe ndonje gje te madhe ti u preke se permenda jugor une personalisht s kam ate mendje qe mendon ti ajo mendje ka mbetur ne kokat tuaja se ne juge ka pasur nacionalista si edhe ne veri se edhe jugu si veriu e hengri hallven e hoxhes fjala behet per nacionalista dhe internacionalista edhe jo jug veri shoku T.N.T eshte demokraci tani ti po pate qejf festo edhe ditlindjen e Stalinit

Festoje edhe ditelindjen e gjyshes tende une po deshe ti . Mua s'me plas shume by.ta kush je ti apo si logjikon une pashe ato ca kishe shkruar , dhe po te them edhe njehere fshije ate postimin e me siperm se turp kush e shikon . Mos u justifiko me nacionalista internacionalista apo pacifista . Me shume dem Shqiperise i bejn idiota si ti qe thone Jugoret ben masakra sesa Enveri me Titon qe kane vajtur ne hale te gomarit ketu e njezet vjet . Regullo ate ca ke shkruar me lart mos na u justifiko ketu me terme idiotike qe s'kane asnje kuptim .

T.N.T
    Anėtarėsuar
    13-11-2005
    Vendndodhja
    Lake shore drive
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga Chingy
    Kjo per mu eshte arsyeja qe nuk mund te quhet festa e clirimit kombetar.Kur flasim per komb dmth gjithe shqiptaret dhe kur shofim qe diskutohet per statusin e Kosoves,kur Cameria esht e Greqise apo per tokat e tjera ne Maqedoni apo Mal te Zi esht budallik te flitet per clirim kombetar kur shifet qe vetem gjysma e kombit eshte e cliruar nga te huajt.Me verte qe deshmoret qe kane dhene jeten duhen nderuar po 29 nentori(apo 28 se nuk po e marim vesh) eshte nje dite pa shume vlera per kombin shqiptar.

Eshte budallik te flitet per clirim kombetar.?

Po mire atere mos te festojme asgje neme qe nuk te pelqeka ty . Shkrimi lart ben fjal per clirimin nga Gjermania jo nga Turqia apo austro hungaria

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga T.N.T
    Eshte budallik te flitet per clirim kombetar.?

Po mire atere mos te festojme asgje neme qe nuk te pelqeka ty . Shkrimi lart ben fjal per clirimin nga Gjermania jo nga Turqia apo austro hungaria
    Po budallik eshte per kuptimin qe i jap une fjales komb.Nqs ka nanji shqiptar qe jeton ne Kosove a Maqedoni(ne toka qe dihen qe jane shqiptare) dhe te thote qe une u clirova me 29 nentor atehere do e pranoj qe ia kam fut kot.

Ti e ke hallin me gjet nji feste me festu se do me festu apo ca?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Chingy : 22-11-2005 mė 00:05
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

T.N.T
    Anėtarėsuar
    13-11-2005
    Vendndodhja
    Lake shore drive
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga Chingy
    Po budallik eshte per kuptimin qe i jap une fjales komb.Nqs ka nanji shqiptar qe jeton ne Kosove a Maqedoni(ne toka qe dihen qe jane shqiptare) dhe te thote qe une u clirova me 29 nentor atehere do e pranoj qe ia kam fut kot.

Ti e ke hallin me gjet nji feste me festu se do me festu apo ca?

Ca po thua o byrazer se s'pote marr vesh .?

Une s'kam hall te gjeje ndonje feste per te festuar, festa eshte me 29 nentor per clirimin e shqiperise nga Gjermani . Kur te clirohet Kosova apo Mqedonia bejme feste tjeter ne ate hall paske ti ,kush eshte ai qe si do pushimet .?

Faqja 4 prej 30 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •