Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    I dashur vella Deshmuesi,

te quaj vella megjithese ti me distancon duke me folur me "ju", si dhe fjalia:"Nese ju kini nje urim per kete FESTE te te krishtereve, mund ta besh..." me ben te ndjehem disi i trishtuar.

Zoti te bekofte!!!

Une te fola ashtu, sepse eshte i treti vit qe te kam shkruar dhe nuk me ke dhene asnjehere pergjigje per pyetjet e mia. Te kam ftuar per dialog, duke te dhene edhe e-mail in tim (5 here), dhe nuk kam marre asnje lajm prej teje, te pakten si nje akt miresjelle ndaj fteses sime.

Ti e di mire origjinen e kesaj feste, nje nga festat me te vjetra pagane qe i kane "veshur" petkun e krishtere. S'kam deshire te te spjegoj, mendoj qe ti i di me mire keto gjera sesa une. Nje gje desha te te them: Leri pseudotekrishteret te urojne njeri-tjetrin. Per ne cdo dite eshte Krishtlindje, sepse cdo dite lind Jezusi ne ndonje zemer diku ne bote.
    Eshte dite pushimi, shume bukur, festojme rrime bashke, levdojme Perendine, ne cdo dite e levdojme Perendine.
    Kjo eshte Krishtlindja e jone, s'ka me bukur. Ne e kemi cdo dite apo jo?
    Mos harro se festa qe bota quan Krishtlindje, ka origjine demoniake. Kjo feste nuk eshte aspak biblike. Mendon ti se Perendia ka harruar te na e jape?
    Na ka lene Pashken dhe darken e shenjte, te kujtojme se ku dhe kush ishim, si dhe sakrificen e Jezusit, Shpetimin nga kthetrat e mekatit.
    Por per krishtlindjet nuk ke asgje ne Bibel. Krishti vjen nga perjetesia. Jo sepse ardhja e Tij si njeri ne toke eshte e parendesishme, sigurisht qe eshte gjeja me e madhe, ngjarja me rendesishme ne historine e njerezimit. Perendia mori trajte njeriu, e veshi njeriun sic thua ti. Por me e rendesishmja eshte qe Ai te linde ne zemrat e njerezve, ne jeten e tyre. Ke pare ndonjehere ndonje qe sapo ka pranuar Jezusin? C'gezim ndjen ai person kur ne zemren e tij hyn jeta, lind Krishti. S'ka gje me te bukur kur sheh qe ai do ti tregoje te gjitheve per Jezusin.

Me ke folur per fanatizem, por per mua fanatik behen njerez te tille qe e kane humbur kontaktin me Perendine dhe qe me anen e mishit kerkojne te vene gjerat ne vend, njerez per te cilet Fryma e shenjte nuk eshte me udheheqesi i jetes se tyre, njerez te tille qe paten idene qe riteve dhe festave pagane demoniake, Ti "veshin" petkun kristjan.
    Shih boten perreth dhe traditat e saj gjate Krishtlindjeve. Cfare eshte e krishtere ne to? Konsum Konsum mashtrim.

Vella Deshmuesi Zoti te bekofte dhe te ndricofte, por neve qe njohim te VERTETEN, nuk na takon te therrasim gezuar gezuar, pasi njohim prapaskenat historike te kesaj feste.
    Le ti tregojme botes, se cdo dite e jetes tone me Zotin eshte Krishtlindje, le ta shpallim KRISHTIN te gjitheve, qe edhe te tjeret te perjetojne Krishtlindjen e vertete!!
    Amen
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Jezushaus

I dashur vella JEzushaus!
    Aspak nuk kam patur qellim qe tju trishtoj , apo tju quaj fanatik. Por nese ju jeni ndejre keq ne ndonje rast prej shkrimit tim , te me falesh, se nuk kam pature kete qellim.
    Ketyre lloj temave ju shmangem, sepse shpeshhere te nxjerin jo ne perfundime te deshirueshme. Lindja e JEzusit ne zemer te te krishterit, nuk eshte e njejta anallogji me Lindjen e tij ne bote. Eshte mire qe te mos i ngatrojme keto gjera , sepse nje nga mendimet e antikrishtit eshte: mohimi qe ai i ben Brit te vetmelindur te Perendise ne MISH.
    Si mendoni ti: Duhet ta festojem diten e LINDJES se JEzusit ne BOTE? Kete fakt ne nuk duhet ta kalojme me nje pergjithesim dhe te themi se ,Lindja e Krishtitm eshte vetem kur ai lind ne Zemer te njeriut. Nese do te predikojme keshtu, atehere pa DASHUR ne ecim dhe biem ne mesimin e te ligut, i cili predikon se, Jezusi nuk ka ardhur ne MISH, pra nuk eshte LINDUR por KRIJUAR.
    Dita e lindjes se Krishtit ka nje rendesi teper te madhe per te vetmin fakt se Ai lindi nga e veirgjera MARI dhe Fryam e Shenjte e Perendise, pra erdhi ne MISH te njeriut, dhe VDIQ ne Kryq dhe u ringjall te treten DITE. Une nuk e di se ne cilen kishe ju shkoni dhe cfar mesimi merni, por ditlindja e Jezusit ka nje rendesi te madhe per te vertetuar faktin se ai ka LINDUR dhe nuk eshte KRIJUAR. Eshte tjeter gje se Jezusi nuk ka lindur ne kete date, dhe se kjo date mund te kete qene nje feste pagane. Ky eshte problem tjeter, Ne te Krishteret ne kete dite, nuk festojme festen pagane , por festojme pikerisht ardhjen e Shpetimtarit ne MISH te njeriut. Ky fakt e terbon Satanin dhe gjithe mbrteterine e tij, dhe cdo i krishtere duhet ta deshmoje me force Lindjen e Jesusit ne MISH te njeriut.
    Zoti ju bekofte.
    Deshmeusi

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    I nderuar vella Deshmuesi,
    une jam prej 12 vjetesh ne besim, frekuentoj kishen e Assambly of God ketu ne Gjermani. Perendia ka bere vepra te medha ne jeten time dhe une dua ti sherbej deri ne find te jetes time. Bej pjese ne grupin ungjillizues. Ungjillizojme ne rruge predikojme dhe keshtu qe kam mundesine te flas me shume njerez te kombeve dhe feve te ndryshme.

Ne predikojme Krishtin, ate qe Ai ka bere ne jeten tone, ardhjen e Tij ne toke dhe vdekjen e Tij fitimtare ne kryq. Une nuk mohoj ardhjen e Krishtit ne toke, sepse s’do te isha i krishtere dhe do te beja punen e te ligut sic thua ti.
    Nese ti ke deshire te festosh ditelindjen e Krishtit beje, por a ka kuptim ti thuash dikujt „Gezuar ditelindjen e Zotit? Kur ka lindur Zoti? Ai erdhi ne toke u be mish, Haleluja, ne te u pa madheshtia e Perendise, ne qe e njohim duhet t’i tregojme botes se kush eshte Ai. Si eshte me mire, qe nje jobesimtari t’i flasesh per Krishtin apo ti thuash: Gezuar ditelindjen e Tij?
    Bota e feston krishtlindjen me urime e dhurata, bejne gare se kush ka pemen me te larte. Mos duhet te bejme edhe ne keshtu? Te biem ne kurthin e djallit? Si do te dallohemi ne nga bota?

FAKT ESHTE QE FESTIMI I KRISHTLINDJES NUK ESHTE ASPAK BIBLIK!!!

Ti vella festoje, hidhu e kerce, bej sic bejne te gjithe. Zoti te bekofte!!

Jam i mendimit se eshte e kote qe ne te dy te diskutojme per dicka, sepse jam i sigurte qe nuk do te arrijme ne asnje konkluzion te perbashket. Per mua ka vetem rendesi qe besimtaret e tjere ne kete forum te dine te verteten mbi Krishlindjen. Nuk na takon ne te gjykojme, sepse te gjykosh eshte mekat. Ajo qe duhet te dale ne pah eshte dashuria, ajo dashuri qe vjen nga Zoti, kur besimtari e freskon cdo dite maredhenien e tij me Perendine, ne menyre qe te mos behet pre e traditave dhe zakoneve te botes, qe te mos gjykoje te tjeret, por te perulet dhe te sfidoje arrogancen qe vjen nga mishi, qe bota te shohe qe ai nuk i perket asaj.

Me dashuri Jesushaus

Psalmi 103

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Smile

Vellezerit e mi per ēfare diskutoni?T'ja kushtosh Zotit 25 dhjetorin nuk eshte mekat. Nese 25 dhjetori behet siē bejne italianet(katoliket italiane) qe ja kushtojne barkut te tyre atehere eshte mekat sepse nese diten e 25 dhjetorit ti e feston me te ngrene edhe me te pire edhe jo ne lutje edhe adhurim atehere eshte mekat!

Mbaheni mend vellezerit e mi se nese dikush e veēon njedite me teper sesa te tjerat(edhe e bene per lavdi te Perendise), nuk eshte mekat, por nuk eshte as mekat nese une i vleresojme njelloj te gjitha ditet(nese i vleresojme per lavdi te Perendise)!!!

me respekt nga vellai juaj ne Zotin. Paqe e Perendise qofte me ju!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Jezushaus.

Si mendon ti: Duhet festuar ditlindja e JEzusit apo jo, si dhe kur?
    Une si i krishtere, e festoj kete dite, dhe gjate ketij festimi nuk kam parasysh asnje lloj feste pagane, por kam parasysh ardhjen e Zotit tone Jezus Krisht ne bote, si i vetmi Shpetimetar i njeriut nga mekati dhe vdekja.
    Bota ashtu sic feston krishtlindjet po keshtu feston dhe pashken, pra askush nuk ka te dretje qe te gjykoje kete gje. Ajo qe mbete tek cdo i krishtere, eshte : Te festoje dhe te gezosj se bashku me Perendine, per kenaqesi te Perendise.
    Une ndaj ketyre lloj "gjykimeve" gjithmone ndjej rrezikun e FANATIZMAVE qe mund te lindin ne zemer te te krishterit, prandaj dhe ju shmangem, sepse edhe krishtlindja eshte per mua akoma edhe me shume nje mundesi, per te shpallur JEzusin .
    NE darken e fundit Jezusi ju tha apsotijve: "Bejnei kete ne perkujtimin tim" . Perkujtimi i JEzusit fillon qysh me LINDJEN e tij nga e VIrgjera Mari dhe Fryma e Shenjte , e deri ne VEPREN e tij ne kryq, dhe une nuk do te ndalem se shpalluri dhe festuari kete te vertete.
    MEndoj se nuk vlen me tej te diskutojme rreth kesaj teme . Krishti te bekofte.
    Deshmeusi

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Vella i krishteri,
    une jo vetem 25 dhjetorin, por edhe 364 ditet e tjera ia perkushtoj Zotit. Nese lexon me vemendje do me kuptosh se ku e kam fjalen.

Vella Deshmuesi,
    per mua sic ta kem spjeguar eshte cdo dite ditelindja e Jezusit. Dhe te kam treguar se pse. Nese ty te pelqen kjo tradite e botes, festo edhe gezohu, por ne si te krishtere duhet ti dime keto gjera.
    Une nuk kam lexuar asnjehere ne Bibel qe Jezusi te kete thene: festoni ditelindjen time. As dishepujt e Tij e as Pali se kane bere nje gje te tille. Ne darken e fundit Ai dha porosine per darken e fundit, qe ta bejme ne perkujtimin e tij, me dy simbolet e bukes dhe te veres, nese ti nenkupton ketu ditelindjen e Krishtit me habit shume. Interpretimi qe ti i ben kesaj thenjeje te Jezusit eshte shume i rrezikshem dhe me ben te nenkuptoj shume gjera ne lidhje me pjekurine tende ne besim. Kisha primitive kurre nuk ka festuar ditelindje te Krishtit, nuk ka asnje shembull historik. Per here te pare kjo u festua ne shekullin e 4-rt nga papet. Ai qe do te festoje, le te festoje , ta kam thene edhe me siper, por jo si bota.

Deshmuesi nuk kam deshire te diskutoj me me ty, sepse nuk ia vlen. Sic te njoh ne forum, ti kurre nuk do te pranoje ndonje gabim, qofte edhe nje keqkuptim. Zoti te bekofte!!
    Per te krishteret eshte e rendesishme qe te mundohen te kuptojne njeri-tjetrin dhe jo te ngulin kembe dhe me hunden perpjete.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Faleminderit per gjykkimin tend.

Jezushaus, Je ti ai qe kembengul dhe kerkon te denigrosh biseden. Nese... te falaminderit per gjykimin qe ti i ben personit tim. Une asnjehere nuk kam pasur hunden perpjete dhe asnjehere nuk kam kembengulur ndaj GABIMEVE .
    . Une e parashikoja perfundimin ne te cilin ti dole ndaj personit tim, por gjithsesi te kam falur. Nese ti me perkujtim te Krishtit perkujton vetem VEPREN qe Ai beri ne kryq, kjo eshte e drejta jote. Ndersa une me perkujtim te KRishtit perkujtoj gjithshka qe eshte ne KRishtin, duke filluar me te qenit e tij Zot e Perendi, Lindjen e tij ne bote prej te Virgjeres MAri dhe Frymes se Perendesi, si dhe Aktin e shperblimit ne Kryq., si e vetmja mundesi per shpetimin e njeriut. Per mua Jezusi eshte i Gjithi, i TERi dhe i Ploti.
    Ps. Edhe njehere te them me dashuri: mos ngatro Lindjen fizike te Jezusit ne Betlehem , me lindjen e tij ne zemer te besimtarit kristjan. Lindja fizike e Jezusit kundershton antikirshtin, prandaj ka rendesi qe te deshmohet dhe festohet (po flas vetem per te krishter te vertete, dhe jo per boten.) Te festosh ditlindjen e Jezusit do te thote te festosh, ardhjen e shpetimtarit ne MISH dhe pajtimin qe ai i beri njeriut me Perendine.
    Zoti te bekofte .
    Deshmeusi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 28-12-2002 mė 19:12

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    I dashur vella Deshmuesi,

Une sjam munduar ne (denigroj??) biseden, ne jemi munduar te diskutojme. Por kur njeri i bie gozhdes dhe tjetri patkoit esht e kote, prandaj te thashe qe s'dua te diskutoj me me ty.

Une s'te kam gjykuar aspak, por ajo qe thashe qe vetem konkluzioni qe kam nxjerre keto vitet e fundit, duke marre parasysh sjelljen tende. Une te kam ftuar disa here, duke te te dhene e-mailin tim, por ti e ke injoruar ftesen time. Mendo nje here ti fton dike dhe ai s'te kthen asnje pergjigje. Nuk te thote as: "me fal, por s'kam deshire".
    Une nuk e di sesi sillje mesime ne forum dhe silleshe ashtu?!?!?!?.
    Ke te drejte kur thua qe e parashikoje kete "gjykim", sic e quan ti.
    Megjithate te shkuara te harruara. Fakti qe se kemi diskutuar disa here per Krishtlindjen, asnjehere s'me ke kthyer pergjigje, dhe prandaj te fola ashtu.
    Pergjigjen mbi kete teme e ke marre edhe nga besimtaret e tjere dhe kjo mjafton.
    Une do te te shkruaja me gjate, por koha qe kam ne dispozicion eshte shume e shkurter.
    Te pershendes dhe Zoti te bekofte!
    Lutu per mua se kam nje periudhe te veshtire per momentin.

Psalmi 103

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Ja Na Erdhi Viti I Ri
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 03-12-2008, 14:13
  2. Gezuar 2005!
    Nga Kryeplaku nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-12-2004, 17:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •