Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

BDI bën kërdi, përjashtohen nga puna 12 shqiptarë në Drejtorinë e të Ardhurave Publik

BDI në bashkëpunim me VMRO-DPMNE-në, dje kanë përjashtuar nga puna 12 shqiptarë të punësuar para një viti në drejtorinë e të hyrave publike, në kohën kur në Qeveri ishte PDSH-ja.

Kjo është hera e parë nga pavarësia e Maqedonisë, që përjashtohen nga puna të punësuar që kanë pasur vendim, dhe kanë pasur të lidhur marrëdhenie pune me institucione shtetërore.

Është bërë rregull i pashkruar që partitë shqiptare të largojnë nga puna ata të cilët i ka punësuar partia kundërshtare, mirëpo është hera e parë që largohen nga puna persona të cilat kanë pasur vendim për punë.

Sipas informatave të Shqipmedia-s, ky largim përpos që është me prapavijë politike, poashtu është drejtpërsëdrejti është i përgatitur nga zëvendës-kryeministri Abdylaqim Ademi dhe Bekim Neziri - zëvendës drejtor ne Drejtorinë e të Ardhurave Publike.

Tani më në këtë institucion gati se nuk figurojnë shqiptarët, kurse i njejti njihet si institucioni më vital i shtetit, pasiqë mbush buxhetin e shtetit me rreth 70%, nga tatimet dhe taksat e ndryshme.

“Asnjëherë më parë, pothuajse në asnjë periudhë shqiptarët nuk janë ndjerë me të diskriminuar sesa në ditët e sotme. Partia shqiptare në qeveri BDI, po u shkakton shqiptarëve dëme të pallogaritshme në të gjitha fushat dhe aspektet. Ky grupacion terorizon shqipëtarët si në kohën e Rankoviçit, dhe bën gjithçka që është në dëm të shqiptarëve, dhe i detyron ata te marin rrugët e botës për të mbijetuar, derisa këta pushtetarë të kënaqin epshet e tyre” - deklaroi njëri nga të pushuarit nga puna.

Shqipmedia
    Sui generis

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Per fat te keq zonja dhe zoterinj, punesimet partiake gjithnje pesojne perjashtime partiake...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Demokracia e Re Maska e Progres
    Anëtarësuar
    27-01-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    216
    Rapsoul
    Populli nuk e ka te qarte se jemi ne nje krize te thelle ne kete shtet.....
    Analfabetet e BDI-se jane vetem adhurues te pushtetit,dhe asnje reforme nuk e ben ,asnje gozhde nuk e ngulin ne vendbanimet shqiptare...........perjashtojne shqiptar me vendime.....,punesohen Dui-sta te paafte(familjar) dhe shumica maqedonas ,absurd i papare...
    BDI-shkatrimtare e shqiptareve.......jemi ne hall.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2008
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    396
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Per fat te keq zonja dhe zoterinj, punesimet partiake gjithnje pesojne perjashtime partiake...
    Boll e mbrojte BDI-në , sa se sheh qfar është duke bërë a ??

Ptuh mare me ju ardhë be.
    - Imagination is more important than knowledge.

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Le te qeshin Maqedonasit tashti!

Perça dhe sundo nuk ka dale kot, kjo shprehje.

Mendoj qe edhe pse keta persona jane vendosur nga partija qe ishte ne pushtet, BDI duhet te bente presion qe te vendoste dhe ajo personat e saj por jo duke hequr keta 12 persona por duke rritur numrin e nenpunesve ne administraten Maqedonase meqe ne raport me % e popullsise Shqiptare eshte i paket.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anëtarësuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Nese eshte e vertet kjo qe thuhet, personalisht me vjen keq per te larguarit, dhe kjo praktike duhet ndalur.
    Une e perseris nuk e justifikoj kete dukuri dhe e gjykoj.

Mirpo hipokrizia a e dini se ku qendron? qendron te disa anetar dhe funksionar te PDSH, te cilet e arsyetonin gjestin e Ernad Fejzullahut duke larguar 30 shqiptar nga puna ne mesin e tyre edhe Bekim Nezirin.
    Por ju nuk e pat te udhes ta gjykoni Ernad Fejzullahun dhe plot hajna tjere qe largonin shqiptar, dhe tani me shkruani ketu sikur jeni "melaqe".

Qendrimi im eshte kjo dukuri te marre fund.

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Jo be, ke lujt k... shtejn. Me te vertete apo megjithmend e ke ?

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga Raim Lexo Postimin
    Nese eshte e vertet kjo qe thuhet, personalisht me vjen keq per te larguarit, dhe kjo praktike duhet ndalur.

Mirpo hipokrizia a e dini se ku qendron? qendron te disa anetar dhe funksionar te PDSH, te cilet e arsyetonin gjestin e Ernad Fejzullahut duke larguar 30 shqiptar nga puna ne mesin e tyre edhe Bekim Nezirin.
    Por ju nuk e pat te udhes ta gjykoni Ernad Fejzullahun dhe plot hajna tjere qe largonin shqiptar, dhe tani me shkruani ketu sikur jeni "melaqe".

Cfar gjykimi i jep ti pasi e gjykon ?

Deri sot praktike ka qene te largohen funksionaret dhe ata qe punesohen me kontrata. Mirepo kjo eshte rasti i pare qe te largohen te punesuar me vendime pune. Ato ti qe permend kane qene me kontrate ne veper e jo me vendime pune. Dhe... mos haro se ishte ajo PDSH qe punesoi 89 anetaret e BDI-se qe BDIja i la ne mes te rruges ne vitin 2006.

shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    po ate epizod e dime fort mire...por perjashtimet nga puna te atyre me vendime kete se kemi pare as degjuar hera e pare ne histori eshte i nderuar...hera e pare eshte te kete aksione policore pa nderprer dhe te arestohen vetem shqipatare e per kete kukulla zavendes minsitistri i puneve te mbrendshme te shuaj e mos flas aspak
    O Sa mir t'jesh Shqiptar...

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Raim Lexo Postimin

Te kam qef se vetem kur ka dicka per te mbrojtur interesat e DUI-t kthehesh ne forum.

Kjo eshte shum e vertet!!! (cudi qe nuk ua kan treguar Aliu)

Hipokriza qendron se ti i nderuar nuk je askund me menden!!!
    Ne qofte se jan larguar nga puna (edhe se PDSH nuk e ka praktikuar sa DUI) jan larguar ato qe kan qen me kontrat ne veper, kurse tani i nderuar ke te besh me persona qe kan mar vendime pune ne kohen e PDSH-se tani pasi qe jeni ju DUI-stat ne qeveri i largoni shqiptaret me vendime qe sa po kan filluar jeten normale.
    Ju keni premtuar shum punsime se do te benit po ju doli puna dallash tani le qe nuk keni punsuar asnje njeri por ju i largoni nga puna shqiptaret qe i ka futur PDSH-ja per te fut maqedon ne vend te tyre dikund edhe ndonje shqiptar sa per sy e faqe.
    O i nderuar kete fenomen te nxjerjes me vendim nga puna behet per her te par ketu pikerisht nga ju (patriota me baterija) DUI-sta
    Megjithate ua them se nuk jeni duke ber ndonje pune te mire prej kur jeni fut ne qeverij po ja ku ua them troc sepse ditet i keni me te numruara ne vlladen makedone!!! prandaj mos i shtryni kembet se nuk ju ka hije !!!
    Mos shiqoni te nxjerni Shqiptaret nga puna! Po shiqoni mbroni nje her ato deputetet tuaj qe ju keni leshuar flet areste.Keto jeni ju vritni naten qani diten (politik tipik komuniste)
    Sui generis

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •