Une e perserita qe nuk jam kunder hapjeve te dosjeve, por te jesh i bundur qe tani nuk ka me dosje, shumica e tyre jane azgjesuar.
A nund te me thuash ti pse kjo ceshtja e dosjeve hapet sa here qe vine zgjedhjet, kuptohet cdo gje behet per politike dhe ti mos kujto se po behet per te larguar bashkpuntoret e vertet te komunizimit se i bie te largohet dhe sala vete. Lidhur me prokuroret e permendur ata jane figura konkrete dhe duhet pare e shkuara e tyre, me sa di une nuk jane te asaj kategorie qe "akuzohen" (ne mos u gabofsha).
Sa per kushtetuten nuk jam fare dakort me ju,me keta politikane qe kane jane ne pushtet dhe te tjeret qw kane qwnw eshte ndryshuar pak here. Nuk eshte nje kushtetute e persosur por jo dhe aq e keqe. Ka nevoje te ndryshohet por gjithmone ne kahun e duhur, ne kahun e zhvillimit te shoqerise.
Po te pyes ty cfare mendimi keni ju per nenet e ndryshuar :
Neni 104
1. Kryeministri ka tė drejtė ti paraqesė Kuvendit mocion besimi ndaj Kėshillit tė Ministrave. Nė rast se mocioni i besimit votohet nga mė pak se gjysma e tė gjithė anėtarėve tė Kuvendit, Kryeministri, brenda 48 orėve nga votimi i mocionit, i kėrkon Presidentit tė Republikės shpėrndarjen e Kuvendit.
2. Presidenti shpėrndan Kuvendin brenda 10 ditėve nga marrja e kėrkesės.
Kėrkesa pėr mocion besimi nuk mund tė paraqitet gjatė periudhės sė shqyrtimit tė mocionit tė mosbesimit, sipas nenit 105.
3. Votimi i mocionit nuk mund tė bėhet pa kaluar tri ditė nga paraqitja e tij.
Neni 105
1. Njė e pesta e deputetėve ka tė drejtė tė paraqesė pėr votim nė Kuvend njė mocion mosbesimi ndaj Kryeministrit nė detyrė, duke propozuar njė Kryeministėr tė ri.
2. Kuvendi mund tė votojė njė mocion mosbesimi ndaj Kryeministrit vetėm duke zgjedhur me votat e mė shumė se gjysmės sė tė gjithė anėtarėve tė tij njė Kryeministėr tė ri.
3. Presidenti i Republikės dekreton shkarkimin e Kryeministrit nė detyrė dhe emėrimin e Kryeministrit tė zgjedhur jo mė vonė se 10 ditė nga votimi i mocionit nė Kuvend.
Une jam kunder, ky eshte shteg per abuzim, nese di te tjera ti mund te mi thuash.
Po menyra e zgjedhjes se presidentit si te duket, a lejon ajo nje konsensus te gjere, sic kerkon figura e tij.
Sa per ambasadorin amerikan, besoj se ne nuk duhet te merremi me figuren e tij, por me ate cfare ai perfajson, dhe ai perfajson vete SHBA, me figuren e tij merret vete shteti amerikan, se si kujton ti nqs ata do te gjenin prova qe e implikonon ate ne ceshtjen gerdeci nuk do ta shkarkonin.
lidhur me te perndjekurit Ti mendon se ky sistem po ju jep venditi qe iu takon, ja ta them une qe po i perndjek per se dyti.
Krijoni Kontakt