aspak nuk pertoj,por nuk i kam,duhet te mi nisesh....adresa ime msn duket aty ke avatari
aspak nuk pertoj,por nuk i kam,duhet te mi nisesh....adresa ime msn duket aty ke avatari
Ju drejtova prenceed-it qe duket nuk ngushellohet dot nga shorti qe i ka rene ne jete. Me se fundi jane vetem 3 rreshta.
Libri eshte blere ne Beograd...por vetem titulli mjafton.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prenceedi : 23-11-2008 mė 10:45 Arsyeja: gabim ne shkrim
(Nese te dy faqet i takojne te njejtit liber)
Ata 3 rreshta po thone:
"Queste vetuste poesie forti e delicate dei discendenti dei divini pelasghi che intender non le puo chi non le prova."
Guido Mazzoni
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Tre rreshtat t'i ka konsoliduar Baptisti. Ato fillojme me Canti Popolari Albanesi- dhe, urdhero, behu djale i zoti dhe perktheji per ata qe nuk dine italisht. Shortin mund ta kesh me te mire se timin, por zerin me te larter.Ato 3 rreshtat ku jane. Sa per shortin njesoj e kemi..
Kur ia dhashe kete argument grekeve "autoktone" qe hapnin gojen pareshtur ne mbrojtje te serbeve gjate luftes se Kosoves, u zhduken nga qarkullimi per tri dit dhe harruan te pergjigjen.Sa per kuriozitet lagjia me e vjeter e Athines quhet "plaka".
Ti e dike andaj pertoke ta perkthesh. Une nuk e dija, sepse autori nuk eshte Albanez, dhe e bleva librin me kosto te larte. Nje arsye eshte se ne tere librat e historise te shekullit tone, pellazge jane greket. Me sa duket ju Zoteri prisni greket qe jo vete t'ju gjejne por edhe t'ja u mesojne argumentet perkunder interesave te tyre. Po te mos mendoja qe ky eshte niveli me i larte i vetemohimit njerezor, do ta quaja kete gjest inferioritet.Dihet c'do te thote nuk eshte nevoja per perkthim. Pa pasur dokumenta a mund te flas une mor zoteri se ketu banojne shqipetare pasardhes te ilireve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 23-11-2008 mė 11:12
nese nuk je ne gjendje dhe ne lartesine e personazheve qe shkruajne ne kete teme dhe nese nuk je ne gjendje te shkruash dicka kostruktive dhe nuk di te perballosh nje argument me fakte perse te ha goja got dhe thua fjale pa kuptim.. ka plot tema te tjera ku mund te luash e te thuash te gjitha idiotesirat qe te vine ne mendje.. besoj qe e kupton dhe vete qe ky nuk eshte vendi i duhur...
ps: per quanto riguardo alla sorte che ti č capitata...brutta cosa...pazienza non tutti hanno la tua fortuna
kerkoj ndjese antareve te tjere per nderhyrjen qe nuk ka te beje fare me temen
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Sqarim: Plaka eshte lagjia me e vjeter e Athines. Mendohet te kete mare emrin nga gjuha shqipe plake= e vjeter. Ne greqisht plake(pllake) eshte dicka e sheshte dhe kjo nuk ka lidhje fare me terenin e kesaj lagjeje e cila ndodhet ne zone kodrinore
Ps. Per Marypeqe ndodhesh midis ferrit dhe parajses eshte mire ti vendosni te dy kembet ne toke.
Lagja Plaka nė Athinė e ka marrė kėtė emėr nė vitet 1700 kur Athina ishte e populluar vetėm nga Arvanitasit dhe kjo lagje deri vonė ka qėnė e populluar nga Arvanitas kėshtu qė mos u merrni me hamėndėsi!
EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!
O bizant po nga etruret cila gjuhe eshte formuar!
Eh kur te trubullohet truri me nacionalizem grek ja rezultati nocioni grek ne kuptimin ekzistues gjithperfshires dhe si kulture kombtare ska ekzistuar para shekullit 6-7 para eres se re e ,nese mundohesh me na shit dushk per googla shko shitjau atje tek forumet tjera.
Emri lua ne gjuhen shqipe e ka bazen origjinen formuese edhe per latinishten edhe per grecishten .
Kete e argumentojn me se miri konsonanti hieroglifor per luanin Le njejt me R dhe kete e agumenton me se miri gjuha shqipe si pasardhse e drejtperdrejt e gjuhes PELLASGE -YLLIRE te foljet LEVIZ-LUAJ dhe e kunderta e levizjes qendra=qendrimi
Rri siq kemi edhe leximin konkret te hieroglifit ku luani qe rri rate na jep germen
R nderza luani qe qendron ne kembe na lexohet me germen L.
A-LE-PH = PHELLAsg
Prej fjales A-LEPH une s'mund te formuloj emrin e popullit grek por emri ALBAN pikerisht tek ky emer eshte formuluar.
Emri AL-BA n ka kuptim shume domethenes .
Pra luani si figure paraqet Diellin -Yllin shendritjen anen e bardh e jo te zeze i zi kjoft aj qe mohon te verrteten.
Sipas Oxford Dictionary lion n. 1 (fem. lioness) large tawny flesh-eating wild cat of Africa and S. Asia. 2 (the Lion) zodiacal sign or constellation Leo. 3 brave or celebrated person. [Latin leo]
Blossoms of heaven, Ashes of hell...
Krijoni Kontakt