Close
Faqja 35 prej 48 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 478
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ja edhe nje version tjeter i alfabeteve te vjeter

pa suksese...fshijeni.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 27-06-2009 më 18:00

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Alfeko mundesisht nese ben me na e lexue kete tekst me njenen nga tabllot qe ke paraqitur
    pastaj ndoshta ndokush nga antaret mundohet me shume dhe gjene kuptimin me origjinal te fjalve sepse fjala emen mund te jet edhe fjala emer dhe jo nene. Ja ne kete foto kam renditur ne anen qe lexojm nje pjes te ketij teksti dhe ketu posht kam dhene nje shembull per kuptimin e rendit te pare me sakt vetem pjesen e fundit.

..................EDO PO SMEP BESEN

Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 27-06-2009 më 18:45

Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Alfeko mundesisht nese ben me na e lexue kete tekst me njenen nga tabllot qe ke paraqitur
    pastaj ndoshta ndokush nga antaret mundohet me shume dhe gjene kuptimin me origjinal te fjalve sepse fjala emen mund te jet edhe fjala emer dhe jo nene. Ja ne kete foto kam renditur ne anen qe lexojm nje pjes te ketij teksti dhe ketu posht kam dhene nje shembull per kuptimin e rendit te pare me sakt vetem pjesen e fundit.

Jo Xh. Gashi, ajo ndahet:
    e dhogos mengjesan

dy gg lexohen ngj

Persa i perket fjales mengjesan nuk besoj se ka shqiptar qe se kupton.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    alfeko, a mund te themi lirishte se ky eshte nje shkrim me teper latinë edhe pse ka disa shkronja greke si "d" dhe "g" ?

Si eshte e mundur qe askush nuk guxon ti quaj keto shkrime etruske ?

Sipas kesaj, nese ne Kret na qenka pllaka e cila ka drejtuar civilizime te ndryshme, ketu perputhet edhe me deshmit e herodotit i cili pohon se etrusket iken nga azia e vogel per shkake te urisë se madhe dhe kaluan nje kohe ne Kretë ku pastaj u shperngulen ne Latinium....
    Qe ketu nje shkrim etrusk i shkruar nga e djathta dhe e majta...njesoj si keto ne kretë !

By kreksi

By kreksi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 28-06-2009 më 03:34
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Dias leximi juaj i tekstit me lart nuk mund te jete i sakte sepse vete emri i qytetit ce kemi ne sa vende te shkruar kte emen nuk ju lejon te ndrroni kuptimin e tekstit.Sepse germa g ne kete rast a s qe ka lidhje me kuptimin e fjales sepse ketu behet fjale per tjeter kuptim qe mund te jete ne mes fjales besa dhe pesha e qe te dy fjalet per mendimin tim kan te njejten baze etimologjike por per kete rast me shume i pershtatet kuptimi pesha qe e argumenton kete bindje fjala e me pasme e ketij teksti.
    Megjithate ju provojeni ne menyrat tuaja sepse s'bashku mund t'ja arrijm me shpejt kuptimin e verrtet tekstit.

Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 28-06-2009 më 07:02

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pjesa e dyte e tekstit .

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pjesa tret e tekstit .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin

ky eshte nje version me i paster edhe perafersisht me c ka shkruhet ne origjinal....vetem se mua me duhet ta shohe ne menyren bustrofidike ne menyre qe te flase per ate.

Xhemail ...mos prit te japin besen se eshte e pabese..hahahhahah

ne te vertet njohja e fjalve te pastra shqipe mbi mbishkrim na fute me thelle ne teme te gjithe leximit...por ne asnje menyre nuk munde te jemi te sigurte ne se nuk mundemi te lexojm fjali te plota nga nje mbishkrim..gje qe eshte shume e veshtire ...deri sa te futesh ne brendesi.Gashi ..me duhet te punoj me muaje te tera ne menyre qe te lexoj nje kollone nga keto qe permend.........dua te te them se edhe mbishkrimet me te thjeshta me kane marre mbi dhjete fletore shume faqshe ..vetem njeri mbishkrim.....shpresojm se albanologjia do na ndihmoj se shpejti ne kete drejtim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 28-06-2009 më 15:15

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Booooooooooo cja keput kot ti mer gash eshte germa gamma ajo Γ; γ .Etrusket e moren per te treguar tingullin K nga e cila derivon germa C e alfabetit latin.Ishte konsulli Spurio Carvilio Ruga ne shekullin e 3 para krishtit qe e modifikoi duke krijuar germen moderne G pra nuk eshte gerrma B apo P ca bese thua ti.....beheni qesharake fare.

Keshtu eshte kur shkruajn ne kto tema rob qe nuk han pyk fare.

dias10 pash nderin c'merresh kot me kta
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 28-06-2009 më 15:43
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 35 prej 48 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •