ja edhe nje version tjeter i alfabeteve te vjeter
pa suksese...fshijeni.
ja edhe nje version tjeter i alfabeteve te vjeter
pa suksese...fshijeni.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 27-06-2009 më 18:00
Alfeko mundesisht nese ben me na e lexue kete tekst me njenen nga tabllot qe ke paraqitur
pastaj ndoshta ndokush nga antaret mundohet me shume dhe gjene kuptimin me origjinal te fjalve sepse fjala emen mund te jet edhe fjala emer dhe jo nene. Ja ne kete foto kam renditur ne anen qe lexojm nje pjes te ketij teksti dhe ketu posht kam dhene nje shembull per kuptimin e rendit te pare me sakt vetem pjesen e fundit.
..................EDO PO SMEP BESEN
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 27-06-2009 më 18:45
alfeko, a mund te themi lirishte se ky eshte nje shkrim me teper latinë edhe pse ka disa shkronja greke si "d" dhe "g" ?
Si eshte e mundur qe askush nuk guxon ti quaj keto shkrime etruske ?
Sipas kesaj, nese ne Kret na qenka pllaka e cila ka drejtuar civilizime te ndryshme, ketu perputhet edhe me deshmit e herodotit i cili pohon se etrusket iken nga azia e vogel per shkake te urisë se madhe dhe kaluan nje kohe ne Kretë ku pastaj u shperngulen ne Latinium....
Qe ketu nje shkrim etrusk i shkruar nga e djathta dhe e majta...njesoj si keto ne kretë !
By kreksi
By kreksi
Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 28-06-2009 më 03:34
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Dias leximi juaj i tekstit me lart nuk mund te jete i sakte sepse vete emri i qytetit ce kemi ne sa vende te shkruar kte emen nuk ju lejon te ndrroni kuptimin e tekstit.Sepse germa g ne kete rast a s qe ka lidhje me kuptimin e fjales sepse ketu behet fjale per tjeter kuptim qe mund te jete ne mes fjales besa dhe pesha e qe te dy fjalet per mendimin tim kan te njejten baze etimologjike por per kete rast me shume i pershtatet kuptimi pesha qe e argumenton kete bindje fjala e me pasme e ketij teksti.
Megjithate ju provojeni ne menyrat tuaja sepse s'bashku mund t'ja arrijm me shpejt kuptimin e verrtet tekstit.
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 28-06-2009 më 07:02
ky eshte nje version me i paster edhe perafersisht me c ka shkruhet ne origjinal....vetem se mua me duhet ta shohe ne menyren bustrofidike ne menyre qe te flase per ate.
Xhemail ...mos prit te japin besen se eshte e pabese..hahahhahah
ne te vertet njohja e fjalve te pastra shqipe mbi mbishkrim na fute me thelle ne teme te gjithe leximit...por ne asnje menyre nuk munde te jemi te sigurte ne se nuk mundemi te lexojm fjali te plota nga nje mbishkrim..gje qe eshte shume e veshtire ...deri sa te futesh ne brendesi.Gashi ..me duhet te punoj me muaje te tera ne menyre qe te lexoj nje kollone nga keto qe permend.........dua te te them se edhe mbishkrimet me te thjeshta me kane marre mbi dhjete fletore shume faqshe ..vetem njeri mbishkrim.....shpresojm se albanologjia do na ndihmoj se shpejti ne kete drejtim.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 28-06-2009 më 15:15
Booooooooooo cja keput kot ti mer gash eshte germa gamma ajo Γ; γ .Etrusket e moren per te treguar tingullin K nga e cila derivon germa C e alfabetit latin.Ishte konsulli Spurio Carvilio Ruga ne shekullin e 3 para krishtit qe e modifikoi duke krijuar germen moderne G pra nuk eshte gerrma B apo P ca bese thua ti.....beheni qesharake fare.
Keshtu eshte kur shkruajn ne kto tema rob qe nuk han pyk fare.
dias10 pash nderin c'merresh kot me kta![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 28-06-2009 më 15:43
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt