Po, te gjitha ato monedha i gjeni ketu:
http://www.peusshares.com/aukdo/AukD...n_382-383&id1=
kjo eshte nje prej tyre
kurse kjo tjetra per svastiken:
![]()
Po, te gjitha ato monedha i gjeni ketu:
http://www.peusshares.com/aukdo/AukD...n_382-383&id1=
kjo eshte nje prej tyre
kurse kjo tjetra per svastiken:
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 08-06-2009 më 14:41
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
Ja ku e keni faqen 313
Ju thashë që nuk mund t'i gjej për momentin detajet mbi këto mbishkrime, pasi materiali është voluminoz dhe aq më tepër në gjermanisht, e unë kam siguruar përkohësisht vetëm disa pamje që m'u dukën me interes përciptazi.
Do të përpiqem të sjell më shumë të dhëna në lidhje me mbishkrimin që solla një ditë tjetër.
Diaw10, ai linku sikur nuk funksionon....
Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.
nuk i mbulon te gjith shqipfolsit termi "pellazge"..kete doja te thoja....pellazget quhen ndryshe edhe barbare.... . ..ashtu si edhe Karet eteokretanet apo arkadhoqipriotet etje etje
zakonisht mbishkrimet e shpetuara ruajn fjale greke..ne se nuk kane fjale greke varrosen edhe shkaterrohen edhe ne ditet tona..ashtu si dikur.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 08-06-2009 më 15:28
P (pe, prej) simboli fillesë
larg = s'largu, nga larg, ndoshta mendimi nga Troja, apo nga ylli (varianti 2. për njeriun)
RI = rri(n, rrimë, jemi këtu, të ardhur) nëse ishte njohje nga kanë ardhur
ATIAN = ati ynë, Të Parët tanë
PE LARG (ERDHEM) RRI (KËTU) ATI YNË
NGA LARG ERDHEM - ATI YNË
do thosha
Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.
Më logjike duket që kjo H është lexu si E, tamam Pelarg. Po s'na kallxut ku o gjet ky, ku e morët?
fatmirsisht e kam pare edhe ripare shume mire.Bota ka te njejtat dokumente per lashtesin edhe mbi te njejtat dokumente nxjerre perfundimet.
kur antikiteti flet per barbar nenkupton jofolsit e gjuhes greke edhe kryesisht paragreket.
nuk vertetohet asnje gjuhe tjeter e folur edhe e shkruajtur para gjuheve greko latine..pervec shqipes...keshtu qe barbaret e asaj kohe jane shqipfolsit...ose me sakte jane mosfolsit e gjuheve letrare.
ka edhe barbare te tjere te cilet shfaqen me vone por per ta nuk perdoret termi "barbar" per gjuhen e tyre ..por per barbarin qe ushtruan
barbaret sllave p sh quhen si barbar fale barbarizmeeve=vrasjeve qe kryen
ndersa barbaret e antikitetit flisnin gjuhe jo greke.
Sorry gjergan ..por ky eshte terem shkencore qe permendet kudo ne librat e antikitetit...sa here qe permenden barbaret ne ate kohe perkthehen si pellazge apo si jogrek foles.
Gjergan mos lexo shume propogand sllave se do semuresh hahahhahahah
misterioz mbetet mbishkrimi i Gurtit ne anen e mbasme te Kretes mindis rretheve Rethymno edhe Iraklio
Ky mbishkrim konsiderohet si njeri nga mbishkrimet me te medha te mbijetuara nga koha e tij edhe mbi te gjitha eshte cilesuar si mbishkrimi i cili permban ligjet me te vjetra te evropes te pakten.
Sic vreni mbas teatrit ndertesen me tulla ...brenda saj ekziston nje mure i larte me gure madheshtore ...rreth 50 ponte te gjere edhe mbi nje metro te gjate mbi te cilet eshte shkruajtur mbishkrimi mistrioze te cilin disa dijetare ..edhe ne mes tyre idhulli ime Iakovo Thomopulo ,e duan si mbishkrim greke.Une e kam vizituar dhjetra here nga afer kete vende si edhe e kam fotografuar ne menyre qe te mundohem te nxjerre ndonje kuptim.Ne radhe te pare per surprize te disa personave ne forum po ju bej te ditur se une nuk e besoj aspak Thomopulon per ekzistencen e gjuhes greke ne kete mbishkrim...kontrollo edhe beso ka thene i pari.
Po e shtroj per diskutim per faktin qe nje kerkues shume i njohur ne shqiperi po merret me leximin e ketij mbishkrimi...ai ka perparuar edhe e flet me bindje per gjuhen shqipe si gjuhen e ketij mbishkrimi te madhe .......i uroj sukses.
pamje nga Gurti
A mundesh te postosh nje foto nga ky mbishkrim, ndoshta mund te ndihmojme dhe ne per ndonje pjese te tij. Falemnderit.
Mos e ke fjalen per Gortina Code??
Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-06-2009 më 19:16
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
Krijoni Kontakt