Close
Faqja 30 prej 48 FillimFillim ... 20282930313240 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 478
    Citim Postuar më parë nga gjergani Lexo Postimin
    DALAN ky liber eshte i shoqeruar me nje katalog monedhash te EPIRIT dhe ne te njejten faqe ku gjendet ky mbishkrim jane dhe disa copeza te tjera postoi dhe ato.Kete punim e kam pare qe po e lexonte DHimitri Pilika te cilit me sa di une ja kishte sjelle nga nje institucjon shqiptar nje miku i tia per pak kohe.Ne Shqiperi eshte vetem nje kopje.Urime eshte me terment interesant sepse vetem dy emetime jane te shkruara ne greqisht ne gati te teteqind monedhat qe jane aty.
    Po, te gjitha ato monedha i gjeni ketu:

http://www.peusshares.com/aukdo/AukD...n_382-383&id1=

kjo eshte nje prej tyre

kurse kjo tjetra per svastiken:

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 08-06-2009 më 14:41
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Ja ku e keni faqen 313

Ju thashë që nuk mund t'i gjej për momentin detajet mbi këto mbishkrime, pasi materiali është voluminoz dhe aq më tepër në gjermanisht, e unë kam siguruar përkohësisht vetëm disa pamje që m'u dukën me interes përciptazi.
    Do të përpiqem të sjell më shumë të dhëna në lidhje me mbishkrimin që solla një ditë tjetër.
    Diaw10, ai linku sikur nuk funksionon....

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    Mbishkrimi qe solli Dalan shkruhet me germa te klasikut latin edhe kohet me te vjetra duhet ti vendosim ne shek 4-3 p e s...ndersa mundesia te jet shkruajtur 100 vjet me pare serisht eshte e hapur.

Ju qe dini gjermanisht a mundeni te na sillni punime te otto blaut per gjuhen shqipe?

Persa i perket termit "pellazge" une personalisht mendoj se ky term njihet si term shkencore per te treguar nje kohe te caktuar ne histori,ndersa ajo qe eshte me e rendesishme se gjithcka eshte e folura edhe mbishkrimi i gjuhes shqipe..ne vendet qe vertetohen se kane mbijetuar "pellazget".

kam nje boshllek ne njohurit e mija per mbishkrimet nga epiri per faktin qe ne universitetet greke nuk kemi te dhena qe dokumentojn mbishkrimet ne se ato nuk jane greke edhe te pastra.mbishkrimet qe dyshohen se nuk jane greke jane botuar ne evrope edhe ruhen me mjeshteri large shkollimit greke...edhe une do te lutesha Dalan te hedhesh ndonje mbishkrim nga epiri.
    Alfeko mos ja fut kot te lutem deri ne shekullin e gjashte pas krishtit perdoret termi TJETER PERANDOR PELLAZG ne nje kupe kungimi te zbuluar ne itali do ta sjell shpejt artikullin ne forum
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Alfeko mos ja fut kot te lutem deri ne shekullin e gjashte pas krishtit perdoret termi TJETER PERANDOR PELLAZG ne nje kupe kungimi te zbuluar ne itali do ta sjell shpejt artikullin ne forum
    nuk i mbulon te gjith shqipfolsit termi "pellazge"..kete doja te thoja....pellazget quhen ndryshe edhe barbare.... . ..ashtu si edhe Karet eteokretanet apo arkadhoqipriotet etje etje

zakonisht mbishkrimet e shpetuara ruajn fjale greke..ne se nuk kane fjale greke varrosen edhe shkaterrohen edhe ne ditet tona..ashtu si dikur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 08-06-2009 më 15:28

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    P (pe, prej) simboli fillesë

larg = s'largu, nga larg, ndoshta mendimi nga Troja, apo nga ylli (varianti 2. për njeriun)

RI = rri(n, rrimë, jemi këtu, të ardhur) nëse ishte njohje nga kanë ardhur

ATIAN = ati ynë, Të Parët tanë

PE LARG (ERDHEM) RRI (KËTU) ATI YNË

NGA LARG ERDHEM - ATI YNË

do thosha

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    nuk i mbulon te gjith shqipfolsit termi "pellazge"..kete doja te thoja....pellazget quhen ndryshe edhe barbare.... . ..ashtu si edhe Karet eteokretanet apo arkadhoqipriotet etje etje

zakonisht mbishkrimet e shpetuara ruajn fjale greke..ne se nuk kane fjale greke varrosen edhe shkaterrohen edhe ne ditet tona..ashtu si dikur.
    Al me kete termin BARBAR me duket se bota eshte futur ne nje qertull pa krye.Shikoheni nje here se mos ka kuptim tjeter dhe ne vazhdojme ti biem LONGARIT ne te njejten vrim
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Më logjike duket që kjo H është lexu si E, tamam Pelarg. Po s'na kallxut ku o gjet ky, ku e morët?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Al me kete termin BARBAR me duket se bota eshte futur ne nje qertull pa krye.Shikoheni nje here se mos ka kuptim tjeter dhe ne vazhdojme ti biem LONGARIT ne te njejten vrim
    fatmirsisht e kam pare edhe ripare shume mire.Bota ka te njejtat dokumente per lashtesin edhe mbi te njejtat dokumente nxjerre perfundimet.

kur antikiteti flet per barbar nenkupton jofolsit e gjuhes greke edhe kryesisht paragreket.

nuk vertetohet asnje gjuhe tjeter e folur edhe e shkruajtur para gjuheve greko latine..pervec shqipes...keshtu qe barbaret e asaj kohe jane shqipfolsit...ose me sakte jane mosfolsit e gjuheve letrare.

ka edhe barbare te tjere te cilet shfaqen me vone por per ta nuk perdoret termi "barbar" per gjuhen e tyre ..por per barbarin qe ushtruan

barbaret sllave p sh quhen si barbar fale barbarizmeeve=vrasjeve qe kryen

ndersa barbaret e antikitetit flisnin gjuhe jo greke.

Sorry gjergan ..por ky eshte terem shkencore qe permendet kudo ne librat e antikitetit...sa here qe permenden barbaret ne ate kohe perkthehen si pellazge apo si jogrek foles.

Gjergan mos lexo shume propogand sllave se do semuresh hahahhahahah

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    misterioz mbetet mbishkrimi i Gurtit ne anen e mbasme te Kretes mindis rretheve Rethymno edhe Iraklio

Ky mbishkrim konsiderohet si njeri nga mbishkrimet me te medha te mbijetuara nga koha e tij edhe mbi te gjitha eshte cilesuar si mbishkrimi i cili permban ligjet me te vjetra te evropes te pakten.

Sic vreni mbas teatrit ndertesen me tulla ...brenda saj ekziston nje mure i larte me gure madheshtore ...rreth 50 ponte te gjere edhe mbi nje metro te gjate mbi te cilet eshte shkruajtur mbishkrimi mistrioze te cilin disa dijetare ..edhe ne mes tyre idhulli ime Iakovo Thomopulo ,e duan si mbishkrim greke.Une e kam vizituar dhjetra here nga afer kete vende si edhe e kam fotografuar ne menyre qe te mundohem te nxjerre ndonje kuptim.Ne radhe te pare per surprize te disa personave ne forum po ju bej te ditur se une nuk e besoj aspak Thomopulon per ekzistencen e gjuhes greke ne kete mbishkrim...kontrollo edhe beso ka thene i pari.

Po e shtroj per diskutim per faktin qe nje kerkues shume i njohur ne shqiperi po merret me leximin e ketij mbishkrimi...ai ka perparuar edhe e flet me bindje per gjuhen shqipe si gjuhen e ketij mbishkrimi te madhe .......i uroj sukses.

pamje nga Gurti
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

A mundesh te postosh nje foto nga ky mbishkrim, ndoshta mund te ndihmojme dhe ne per ndonje pjese te tij. Falemnderit.

Mos e ke fjalen per Gortina Code??
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-06-2009 më 19:16
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Faqja 30 prej 48 FillimFillim ... 20282930313240 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •