Close
Faqja 43 prej 48 FillimFillim ... 334142434445 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 478
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    koha eshte e maskarenjve
    por atdheu i Shqiptarve
    Sigurisht qe i shqiptareve!
    Kurse funderrinat kombtare do ti zhbej koha me shpejtesi. Sa e embel do te jte ajo dite.
    Rilindasit na njoftuan per tragjedin e kombit tone...per percarjen ..tradhetin edhe shitjen e kombit.Ashtu si Pashko Vaso edhe gjigandi Gjergj Fishta....po keshtu edhe Naim Frashri me vjershen TRADHETORET.
    Kemi ketu nje pinjoll qe per Fishten nuk di asgje perpos qe i ati i tij ka ndihmuar ne perdhosjen dhe zhdukjen eshterave nga varri. Kemi nje shpiun qe cirret poshte e perpjete forumit "UNE JAM PATRIOT" sepse eshte Tradhetar dhe e vret kepuca e grekut.
    Vetem se vepra e tyre po shtremberohet me qellim a me injorance nga shume "maskarenj e tradhetore" te ditve tona.
    Eshte i palodhshem ne punen e tij per zoterine greke, nje Tradhetar ne kohe paqje e clirimi dhe nje sharlatan nje bir kurve greke qe ze ne goje emrat e shqiptareve me te ndritur te kombit po edhe te atyre qe ai mendon se jane te ndritur por qe ne te vertete ishin tradhetare te medhenje po si ai.

Te shesesh kombesin edhe gjakun tende me para do te thote prostitutacion.
    Kjo po ndothe me nje pjese te popullsis ne juge te Shqiperis, te cileve greku ju ka lidhur pension nen hunden e shtetit shqiptare, te cilet shesin qenien e tyre me para tek tutori(greku)
    1. Po eshte nga jugu pikerisht.
    2. Nga pension i grekut po e ha ate qe ke dhjere
    3. Por ai bir shkine as per para nuk eshte shitur, ka shkuar vullnetarisht!

Ai duhet te mbaj mend mire keto fjale dhe tia recitoje vetes sa here qe te ta therrasi zoteria, - Mutokakis apo Mutoqkulikakis - ai qe ka nderruar Emer; ai qe ka nderruar Mbiemer pa e detyruar askush ne bote, madje as pensionin ende nuk i kane lidhur, - ai ka ardhur ketu te na shese patriotizem! Ai ka fetyre jevgu te paraqitet ketu dhe te na shese pordha te ftohta te grekut.

HAHAHAHAHAHAHA
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Kjo është një tabelë ku janë regjistruar emërtimet e gërmat e përdorura në monedha të ndryshme të zonës së Epirit në studimin "Numizmatike Antike e Epirit", studim të cilin e kam përmendur më parë po në këtë temë.

Pjesa I

Pjesa II

Po e sjell të ndarë për t'u parë më lehtë, të plotë dhe me rezolucion më të lartë mund t'a shkarkoni nga kjo lidhje

http://www.megaupload.com/?d=YRV6QLVG

Ftoj kompetentët të bëjnë një përqasje të këtyre gërmave me ato të alfabetit mesap apo edhe me ato të alfabeteve të tjera.
    Ndryshuar për herë të fundit nga baaroar : 10-07-2009 më 12:55

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Alfabeti mesap ne evolucionin e tij millenar eshte shkrimi i pare modern ne gjithe zonen mesdhetare,mjaft popuj te tjere e perdoren kte alfabet si fenikasit,kartagjenasit,egjiptianet,sikulet,te keshtuquajturit "magnogreci",umbret,etrusket dhe te tjere.

ps.Nga alfabeti mesap derivojne te gjithe alfabetet italike.etrusket perfshire
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    "Norbert Jokl at U. Vienna by 1911 discovered that Messapian, which prevailed over South Italy below Pompeii, was Illyrian also, traceable to the Thracian Bessi tribe. Illyria (Albania), Thrace, and the Troad also spoke Etruscan dialects before the Mycenaean-Etruscan migration. Jokl et al. found a lot of Etruscan though more Latin in Osco-Umbrian dialects that ran down the middle of Italy"

"Norbert Jokl at U. of Viena ne 1911 zbuloi se Messapian, qe mbizoteronte ne Italine e Jugut, poshte Pompeit, ishte po ashti Ilirisht, qe mund te ndiqej tek tribja thrakase Beset. Iliria (Shqiperia), Thraka, dhe Troja po ashtu flisnin dialekte te Etruskes qe para migrimit Miken-Etrusk. Jokl gjeti shume elemnte Etruske ndonese edhe me shume Latine ne dialektet Osko-Umbriane qe fliteshin ne Italine e mesme" C. Covey.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    "Norbert Jokl at U. Vienna by 1911 discovered that Messapian, which prevailed over South Italy below Pompeii, was Illyrian also, traceable to the Thracian Bessi tribe. Illyria (Albania), Thrace, and the Troad also spoke Etruscan dialects before the Mycenaean-Etruscan migration. Jokl et al. found a lot of Etruscan though more Latin in Osco-Umbrian dialects that ran down the middle of Italy"

"Norbert Jokl at U. of Viena ne 1911 zbuloi se Messapian, qe mbizoteronte ne Italine e Jugut, poshte Pompeit, ishte po ashti Ilirisht, qe mund te ndiqej tek tribja thrakase Beset. Iliria (Shqiperia), Thraka, dhe Troja po ashtu flisnin dialekte te Etruskes qe para migrimit Miken-Etrusk. Jokl gjeti shume elemnte Etruske ndonese edhe me shume Latine ne dialektet Osko-Umbriane qe fliteshin ne Italine e mesme" C. Covey.
    Messapian (also known as Messapic) is an extinct language of South-eastern Italy, once spoken in the region of Apulia. It was spoken by the three Iapygian tribes of the region: the Messapians, the Dauni and the Peucetii.
    The language, has been preserved in about 300 inscriptions dating from the 6th to the 1st century BC.
    Messapian have been an Illyrian language. The Illyrian languages were spoken mainly on the other side of the Adriatic Sea. The link between Messapian and Illyrian is based mostly on personal names found on tomb inscriptions and on classical references, since hardly any traces of the Illyrian language are left.
    The Messapian language became extinct after the Roman Empire conquered the region and assimilated the inhabitants.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Mesapishtja(gjithashtu e njohur si Mesapike)eshte nje gjuhe e zhdukur e juglindjes italiane,qe dikur flitej ne Apulia(Puglia e sotme,shenimi im).Flitej nga tre fise Japige te rajonit.Mesapet,Daunet dhe Peucetet.
    Gjuha ka ruajtur rreth 300 mbishkrime qe datojne nga shekulli i 6 deri ne shekullin e pare para Krishtit.Mesapishtja ka qene nje gjuhe Ilire.Gjuhet(dialektet,shenimi im)Ilire fliteshin kryesisht ne anen tjeter te detit Adriatik.Lidhja ndermjet Mesapishtes dhe Ilirishtes eshte bazuar kryesisht nr emrat personale te gjendur ne mbishkrimet e varreve dhe ne referencat klasike,meqenese pak gjurme te Ilirishtes kane mbetur.
    Gjuha Mesape u zhduk pasi perandoria Romake pushtoi rajonin dhe asimiloi banoret.

Ps.E ritheksoj perseri,alfabetin e pare ne gadishullin italik e cuan mesapet nga i cili derivojne gjithe alfabetet e tjera perfshire ai latin.
    Kurse fjala Mesap do te thote popull ndermjet dy detrave,ujrave(Adriatiku dhe Joni)...verejme fjalen mes qe ka mbetur e pandryshuar deri ne ditet e sotme dhe ap qe duhet te jete uje(apulia)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Citim Postuar më parë nga Buddy Lexo Postimin
    Mesapishtja(gjithashtu e njohur si Mesapike)eshte nje gjuhe e zhdukur e juglindjes italiane,qe dikur flitej ne Apulia(Puglia e sotme,shenimi im).Flitej nga tre fise Japige te rajonit.Mesapet,Daunet dhe Peucetet.
    Gjuha ka ruajtur rreth 300 mbishkrime qe datojne nga shekulli i 6 deri ne shekullin e pare para Krishtit.Mesapishtja ka qene nje gjuhe Ilire.Gjuhet(dialektet,shenimi im)Ilire fliteshin kryesisht ne anen tjeter te detit Adriatik.Lidhja ndermjet Mesapishtes dhe Ilirishtes eshte bazuar kryesisht nr emrat personale te gjendur ne mbishkrimet e varreve dhe ne referencat klasike,meqenese pak gjurme te Ilirishtes kane mbetur.
    Gjuha Mesape u zhduk pasi perandoria Romake pushtoi rajonin dhe asimiloi banoret.

Ps.E ritheksoj perseri,alfabetin e pare ne gadishullin italik e cuan mesapet nga i cili derivojne gjithe alfabetet e tjera perfshire ai latin.
    Kurse fjala Mesap do te thote popull ndermjet dy detrave,ujrave(Adriatiku dhe Joni)...verejme fjalen mes qe ka mbetur e pandryshuar deri ne ditet e sotme dhe ap qe duhet te jete uje(apulia)
    Pershendetje buddy...
    Apulia po do te thote uje po nuk ka lidhje me fjalen mesap.
    Ne Gegeri per fjalen uje edhe sot e kesaj dite perdoret fjala "apo"
    Kurse fjala mesap ka prejardhjen nga ilirishtja MES=MEZ=duke patur parasysh qe mesapet ishin rrites dhe perdorues teje te mire te kuajve(Fjala MEZ perdoret edhe sot ne shqip).
    Prejardhja e fjales mesap=popuj midis dy detesh,eshte hedhur poshte nga shume historian dhe etnologe te sotshem.
    Le te marrim fjalen "Hyrja" apo "Uria" qe ka te njetin kuptim me shqipen....
    Apo fjalen Bryndisum etj...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga mallakastrioti Lexo Postimin
    Pershendetje buddy...
    Apulia po do te thote uje po nuk ka lidhje me fjalen mesap.
    Ne Gegeri per fjalen uje edhe sot e kesaj dite perdoret fjala "apo"
    Kurse fjala mesap ka prejardhjen nga ilirishtja MES=MEZ=duke patur parasysh qe mesapet ishin rrites dhe perdorues teje te mire te kuajve(Fjala MEZ perdoret edhe sot ne shqip).
    Prejardhja e fjales mesap=popuj midis dy detesh,eshte hedhur poshte nga shume historian dhe etnologe te sotshem.
    Le te marrim fjalen "Hyrja" apo "Uria" qe ka te njetin kuptim me shqipen....
    Apo fjalen Bryndisum etj...
    jo rastesisht ap eshte dhe tek Japiget.

E di qe ishin rrites kuajsh,por per mua kjo do te thote,Mesapia popull ndermjet dy deteve....Mesapet kaluan otranton dhe invaduan jugun italian pikerisht aty ku mbaron deti Adriatik dhe fillon Joni,cuan ne itali kulturen e tyre,mitologjine,alfabetin.
    Eshte pikerisht si thote javan,Mesapet jane nga fisi Trako-Ilir Bessi,qe une besoj qe jane nje fis tosk.
    Ne disa mbishkrime Messape haset fjala bila=bija egzaktesisht keshtu e perdorin dhe sot e kesaj dite kte fjale arbereshet e italise,pra kemi te bejme me kalimin e germes L ne J,eshte fare e thjeshte te kuptohet pse Apulia do te thote uje....eshte thjesht nje evoluim i Shqipes nga antike ne moderne.

Ps.Fjalen Brindisi e kam shpjeguar mjaft kohe me pare hollesisht,na del fjala shqipe Bri qe haset poashtu anembane italise nga jugu ne veri.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Buddy Lexo Postimin
    jo rastesisht ap eshte dhe tek Japiget.

E di qe ishin rrites kuajsh,por per mua kjo do te thote,Mesapia popull ndermjet dy deteve....Mesapet kaluan otranton dhe invaduan jugun italian pikerisht aty ku mbaron deti Adriatik dhe fillon Joni,cuan ne itali kulturen e tyre,mitologjine,alfabetin.
    Eshte pikerisht si thote javan,Mesapet jane nga fisi Trako-Ilir Bessi,qe une besoj qe jane nje fis tosk.
    Ne disa mbishkrime Messape haset fjala bila=bija egzaktesisht keshtu e perdorin dhe sot e kesaj dite kte fjale arbereshet e italise,pra kemi te bejme me kalimin e germes L ne J,eshte fare e thjeshte te kuptohet pse Apulia do te thote uje....eshte thjesht nje evoluim i Shqipes nga antike ne moderne.

Ps.Fjalen Brindisi e kam shpjeguar mjaft kohe me pare hollesisht,na del fjala shqipe Bri qe haset poashtu anembane italise nga jugu ne veri.
    Camerisht.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Camerisht.
    Pikerisht keshtu.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 43 prej 48 FillimFillim ... 334142434445 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •