Close
Faqja 33 prej 48 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 478
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Alfeko, andras mund te jete "greqisht" njeri, por mund te jete dhe shqip andra, dhe une te them me siguri qe me zor gjendet ndonje fjale greqisht ne te.
    nuk te kundershtoj dote...nuk jam i sigurte.Ka shume te gjare te jete ashtu sikurse thoni ju.

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    Doret-jonet-eolet ..lidhen figurativisht me greket....me te vjetrit duhet te ishin patjeter greke(ironi)..por gjuha e tyre vertetohet si jo greke
    Mua dhe ty mund te na quajne si te njeanshem ose nacionalista, prandaj une ftoj ata qe dine greqisht(me mire do ishte te vjetren) te na thone sa fjale/fjali ne greqisht dallojne ata, sepse

ATAN___nuk eshte vecse shqip ne rasen kallezore e AT
    EMEN___nuk eshte vecse shqip ne kallezore e EME

a ka ndonje qe mund te kundershtoje keto me fakte?
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Eshte pikerisht ashtu sic thua ti Alfeko:

ME DHE MZAN ATEN (DHE) EMEN pra

me dhe po mbuloj atin dhe nenen

eshte shqipe e kulluar.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 27-06-2009 më 12:19
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    ME DHE MZAN ATEN EMEN TOKE me te vertet jeni te medhenj DIAS dhe ALFREKO vazhdoni ju lutem me çdo kusht duhet te gjindet shkrimi pellazgo _ilir

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Nganjehere me shkon mendja te perdorim reflektimin e pasqyser, me programet aktuale, a thua mos eshte me i lehte leximi ?
    Disa rreshta me duken jo greke, kjo e sigurt, por te provojmi ne reflektim besoj se do dallojmi me mire..;ke mundesi dias te bejsh kete, se nje faqe apo dy i bej edhe vte por te gjitha jan teper...
    Kjo ide me erdhi se athua keta gur a ishin qe nga origjina ne kete vend apo ishin per toke si dysheme ?

Se duket qarte se eshtebere ketu nje rimeremetim por ne qfare menyre dhe se cili eshte guri i pare qe fillon kete kodeks, ne te majt apo ne te djatht te murit ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Nganjehere me shkon mendja te perdorim reflektimin e pasqyser, me programet aktuale, a thua mos eshte me i lehte leximi ?
    Disa rreshta me duken jo greke, kjo e sigurt, por te provojmi ne reflektim besoj se do dallojmi me mire..;ke mundesi dias te bejsh kete, se nje faqe apo dy i bej edhe vte por te gjitha jan teper...
    Kjo ide me erdhi se athua keta gur a ishin qe nga origjina ne kete vend apo ishin per toke si dysheme ?

Se duket qarte se eshtebere ketu nje rimeremetim por ne qfare menyre dhe se cili eshte guri i pare qe fillon kete kodeks, ne te majt apo ne te djatht te murit ?
    kreks

u gjend rreth viteve 1884 me sa mbaj mende ..edhe u gjend ne menyre te shkaterruar...e kane rindertuar serishte ..eshte nje faqe muri si gjysma e henes ...e larte rreth 5 metra edhe e gjate rreth 15 ..me hamendje flase ..nuk e kam numeruar te jeme i sakte.

aty perreth gjenden plote gure te tjere te njejte te cilet jane vendosur neper kollona e mure te ndryeshme ne nje kohe me te vone sic duket..kjo do te thote se forma fillestare eshte zhdukur prej shume koheve.......nuk vrjejta mbishkrime me te vjetra aty...pak me ne perendim ka mbishkrime te linearit a......ne se eshte e vertet e dhena qe thote se "me vjeter ishin shkruajtur ne stilin rrokore...ateher duhet te gjenden edhe mbishkrime me te vjetra ne Gorti....ose thjeshte Gorti pervetsoj c do gje nga Festos ..sepse njihet shkaterrimi i Festos nga Gorti...ne kohet e reja..jo ne lulezimin e Festos.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 27-06-2009 më 16:40

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    keshtu u gjend...............ky eshte muri qe fola me larte..mbi kete mure eshte shkruajtur mbishkrimi

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Leximi me ndarje te rreshtave..

Nuk e di se sa do ju ndihmoje kjo ndarje e bera nje prov ..;e shifni dallimin apo jo ?

By kreksi
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Gorti ka nje jete plote 6000 vjecare...ne harten e meposhtme vreni gjendjen e tij

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Nuk e di se sa do ju ndihmoje kjo ndarje e bera nje prov ..;e shifni dallimin apo jo ?

By kreksi

ndarja eshte elementi me i rendesishem i leximit te nje mbishkrimi...me sa kam vrejtur nga afer nuk kemi ndarje te tilla ..keshtu qe mendoj se gabimisht jane kryer ndarje te tilla

Faqja 33 prej 48 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  2. Bolivi, zbulohen gjurmë dinosauri 144 milionë vjecare
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 09:09
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •