Mua dhe ty mund te na quajne si te njeanshem ose nacionalista, prandaj une ftoj ata qe dine greqisht(me mire do ishte te vjetren) te na thone sa fjale/fjali ne greqisht dallojne ata, sepse
ATAN___nuk eshte vecse shqip ne rasen kallezore e AT
EMEN___nuk eshte vecse shqip ne kallezore e EME
a ka ndonje qe mund te kundershtoje keto me fakte?
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
Eshte pikerisht ashtu sic thua ti Alfeko:
ME DHE MZAN ATEN (DHE) EMEN pra
me dhe po mbuloj atin dhe nenen
eshte shqipe e kulluar.
Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 27-06-2009 më 12:19
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
ME DHE MZAN ATEN EMEN TOKE me te vertet jeni te medhenj DIAS dhe ALFREKO vazhdoni ju lutem me çdo kusht duhet te gjindet shkrimi pellazgo _ilir
Nganjehere me shkon mendja te perdorim reflektimin e pasqyser, me programet aktuale, a thua mos eshte me i lehte leximi ?
Disa rreshta me duken jo greke, kjo e sigurt, por te provojmi ne reflektim besoj se do dallojmi me mire..;ke mundesi dias te bejsh kete, se nje faqe apo dy i bej edhe vte por te gjitha jan teper...
Kjo ide me erdhi se athua keta gur a ishin qe nga origjina ne kete vend apo ishin per toke si dysheme ?
Se duket qarte se eshtebere ketu nje rimeremetim por ne qfare menyre dhe se cili eshte guri i pare qe fillon kete kodeks, ne te majt apo ne te djatht te murit ?
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
kreks
u gjend rreth viteve 1884 me sa mbaj mende ..edhe u gjend ne menyre te shkaterruar...e kane rindertuar serishte ..eshte nje faqe muri si gjysma e henes ...e larte rreth 5 metra edhe e gjate rreth 15 ..me hamendje flase ..nuk e kam numeruar te jeme i sakte.
aty perreth gjenden plote gure te tjere te njejte te cilet jane vendosur neper kollona e mure te ndryeshme ne nje kohe me te vone sic duket..kjo do te thote se forma fillestare eshte zhdukur prej shume koheve.......nuk vrjejta mbishkrime me te vjetra aty...pak me ne perendim ka mbishkrime te linearit a......ne se eshte e vertet e dhena qe thote se "me vjeter ishin shkruajtur ne stilin rrokore...ateher duhet te gjenden edhe mbishkrime me te vjetra ne Gorti....ose thjeshte Gorti pervetsoj c do gje nga Festos ..sepse njihet shkaterrimi i Festos nga Gorti...ne kohet e reja..jo ne lulezimin e Festos.
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 27-06-2009 më 16:40
keshtu u gjend...............ky eshte muri qe fola me larte..mbi kete mure eshte shkruajtur mbishkrimi
Nuk e di se sa do ju ndihmoje kjo ndarje e bera nje prov ..;e shifni dallimin apo jo ?
By kreksi
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Gorti ka nje jete plote 6000 vjecare...ne harten e meposhtme vreni gjendjen e tij
Krijoni Kontakt