ajo qe une dalloj qe ne shikim te pare eshte ajo qe kam mbeshtetur ..se nuk kemi te bejm me gjuhe greke ....dalloj lehte disa fjale greke si /....Andras-ton- etje por dalloj lehte edhe shume fjale shqipe si ...shpese-dhane-katro etje.
besoj se nje njohes i te dyja gjuheve do mundet te pakten te na fusin ne rruge te drejt lexime..besoj se kerkuesi qe permenda me larte i ka te gjitha mundesit te na japin nje ide me te plote per kete mbishkrim te shkruajtur ne stilin bustrofidik
me sa e njohe historin e zbulimit si edhe rindertimin e e gurve te zhvendosur ...besoj se nuk munde te behet e qarte akoma vendosja e sakte ashtu sic e kishte origjinali.
me krahun e djathte tek pamja qe kam paraqitut gjenden disa kollona ...si rrugica?si dhoma te vogla?si labirint? ..keto kollona kane plote gure te tille ne trupin e tyre..ndaj besoj se renditja fillestare eshte shume e veshtire te gjendet...une do punoj me alfabetin bashkekohore..me sa mbaj mend duhet te jete alfabeti i korinthos ai me te cilin eshte shkruajtur ky mbishkrim.
Kujtoj se ky mbishkrim eshte rishkrimi i ligjeve te vjetra pellazge te shkruajtura me ane te rrokorit simbolik.....rreth 15-20 km nga ketu ..ne perendim gjendet edhe Agia Triada ne te cilen jane gjendur mbishkrimet e linear A.Mindis ketyre dy qyteteve gjendet Festos me diskun e tij te famshem.....varret e rrumbullakta edhe porti detare Levina= le vina tregojn se qarti ekzistencen pellazge....ketu prane kemi edhe nje muzeum ..ne fshatin me emer VORRI.
Krijoni Kontakt