ju lumte mendja djema
edhe perse une i kam studjuar mbishkrimet edhe kame mendim pak me te ndryshem se ai i Stilos ,serishte vepra e tije eshte nje dacke per Tiranen memece
ana e mbasme e Peruxhes per mendimin time rreshti i pare lexohet keshtu
FELOINAS ATENA ZUSI ENES KIJ=VELLOI NAS ATHINAJA E ZEUSIT HENES KA
henes ka = e shenjta
duke punuar mbi gjithe kuptimin e mbishkrimit nxjerre si perfundime se mbishkrimi ne fjale flete per FUSLERIN =te lindurin e fushes--- i cili donte te ishte RASENA-RASNES=AUTOKTON----gje qe sipas mbishkrimit nuk ja arrin te jete ,ndersa ATENA=ATHINAJHA ja arrine ne funde te mbishkrimit te quhet RASENA
Mbishkrimi ne fjale eshte histori e gjalle edhe lere te shpresojm se albanologjia do ta lexoj nje dite te plote ----
me Athinan ne kete mbishkrim edhe shek 2 p e s--vitet 99-1 p e s,na duhet te kujtojm ndikimin greke ne shkollimin latine tanime---por me qe latino edhe greqishtja jane gjuhe teknike edhe jo gjuhe te popullit,mbishkrimi shkruhet ne etruskishte --ashtu si mbishkrimi kortones ---ne menyre qe te kalohet ideja e duhur nga mbishkruajtsit
tek mbishkrimi i kortones behet fjale per AULESEN LATINASE e cila vinte si fryme paqsore edhe vellazerore---ketu kemi Athinan si autoktone
vete vitet 99-1 p e s flasin per zhdukje te etruskeve ,ndaj edhe mendoj se te dyja mbishkrimet jane nje tipe --propogande???----por per kete lere te flasin albanologjia kur te zgjuhet nga gjumi
Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 16-01-2009 më 13:28
Krijoni Kontakt