Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anėtarėsuar
    17-12-2007
    Postime
    216

Access: "Autonumber"-i tė mos rritet kur anulohet rekordi

Pershendetje.

Kam nje databaze ne akses, ne formular, kur shtoj nje rekord te ri, pa i mbushur te gjithe fushat e ketij rekordi, ne formular kam nje buton btnAnullo, qe kur e klikon ben Undo. Pra nuk e ruan si rekord.

Mirepo, ne rast se do shtoj nje rekord te ri, nr qe do te gjenerohet te autonumberi do te jete 2 me i madh se ai i fundit, pra me mbetet nje number bosh,

psh, nese isha me rekordin e fundit me autonumber 10, dhe pasi fillova te shtoj nje perdorues te ri, qe normalisht do te marre autonumberin 11, dhe klikoj tek btnAnullo, normalisht do ta kanceloj si rekord, pra nuk do ta ruaj.

Por, ne rast se do te shtoj nje tjeter, atehere rekordi i ri, do te marre vlerene e autonumberit 12, dhe jo 11, pra m mbetet nje numer bosh, dhe i pashfrytezuar

flm

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    mundesia e pare,
    ruaje rekordin e ri ne nje variabel, ne rast anulimi e anulon vetem variablen.

mundesia e dyte,
    perdor nje numer qe e kontrollon vete dhe jo autonumer, ne kete manyre mundesh me e largu nje rekord te anuluar.

i/e regjistruar Maska e zeks
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Postime
    10

Arrow Te mos rritet Autonumber kur te anulohet rekordi !

Pershendetje nince_tutes , meqenese ka disa dite qe askush nuk pergjigjet konkret rreth ketij problemi te shtruar mendova te jape edhe une idene time per te cilen mendoj se funksionon mjaft mire .. :

Delete records , shko te Tools , Database utilities , Compact and repair database.. dhe ja ketu eshte zgjidhja e kesaj enigme qe shpesh i ben nervoz njerezit qe done te bejne Autonumber te kthehet ne 1 .

Dhe harrova te ju them se ketu ka mjaft njerez te mire me sa pashe meqenese jam anetare i ri i forumit , te cilet jane te gatshem dhe dine mjaft gjera qe do te ju ndihmonin rreth problemeve te ndryshme .... i pergezoj " zeks "

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2008
    Vendndodhja
    Middle East
    Postime
    243
    Nince, shiqo ne kete link mos po te ndihmon.

http://www.access-programmers.co.uk/...ad.php?t=73109

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Moti kur punoja me access e kam pasur kete problem, u mundova shume dhe smunda te zgjidh. Ne fakt edhe nese e zgjidhja une, klienti te cilit i punoja programin sdo te munde ta zgjidhte kurre. Keshtu qe e perdora nje fjale te urte. "problem i komplikuar, zgjidhje e thjeshte". Nuk e perdora autonumber fare ne tabele. Per numrin rendor thjesht perdora numer. Shume praktike, edhe nese e kalon ndonje numer munde te kthehesh kur te duash e mbush me info, ose i ndryshon kur te duash numrat.

Tema tė Ngjashme

1. Access - Aritmetikė nė MS Access
    Nga Okki nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 10:39
  2. Nafta, rekordi prej afro 52 USD
    Nga Genti^Itali nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 15:12
  3. Projekti amerikan pėr Lindjen e Mesme tė Madhe
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  4. Nga Access nė MySQL, fjalėkalimet, printimet
    Nga alditirona nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-01-2005, 05:53
  5. Access - Si ta kthej programin per Linux
    Nga Pogradecari nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-06-2003, 03:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •