Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214

Nje Vajtim Camerisht 2500vjecar

Ky shkrim ne shqip eshte nxjere duke deshifruar shkrimin e gurit te PERUCIES 2500 vjecar nga nje personalitet i madh i historise dhe gjuhesise shqipe .Per arsye te ndryshme nuk mund ta jap emerin ,por po sjell punimin e tij ne shqip duke qene i bindur se ne kete forum do te shqiperohet ne gjuhen e sotme letrare.

Djeloianė matenahė dhukie eneskiė
    I pa mpela neoiė shulunjė
    Thedjaė mpeloiė mė te akė

Djeloina akiluneė turruneė mekuneė
    Dheaė dhukiė eneskiė aunjik
    Mė ashuma mė penonaė anjaė

Djelonaė ashunaė o urruniė
    e in dhė rriuna
    Klaėoi lė ounėthu lolėithė
    kakethaė dhithuthe

E u nda tė tannė laė rredhur
    Anjė djathėr lau tenė djelonia
    Memėt la ashunam sle leo caru
    Tė dhan shum le rritesėn me teim

Rra menemi pa anja ven nė ap err
    xii djeloina ou rra marra mperra
    Me kenju lenjel e skurrė dhuki eneski
    E pėlėtul arru

A ulemiė djelona mė arrdhėn al
    Klenmiė ohė oi le mekunahė kenuė
    E plėkė sheli klarroa lėmashunem
    Kle noun thulue

Shalamė thienj leė djeloina
    Vin oa kape njuni klet njosuna
    Pendė mė nda nė kėdhėlė oh shalėmėti
    Djeloina vutė nė ap e rrė penedhėn

Njasyė akninaė klelė ashuma
    Djaloina njė lerrdhė iniaė int
    Enja njerrė knėlė djelonaė dhiamatenė
    Tesėneė eka djeloina o u rra

Mė ourrave lu tesėn e ndan nekei
    Tesėn me tein nda mė nem thinjo
    Mpelouta mekuna ashuna njena
    Venė nė ap e rrė kiknėlė vareutynė

.................................................. ..........shtator 2008
    Dija eshte injorance e mesuar.....

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ky shkrim ne shqip eshte nxjere duke deshifruar shkrimin e gurit te PERUCIES
    Ku ėshtė gjetė kjo? Shteti? Komuna? Rrethi? Fshati?

Kur ėshtė gjetė? Viti? Muaji? Dita?

A ka pamje origjinale (foto)?

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Ku ėshtė gjetė kjo? Shteti? Komuna? Rrethi? Fshati?

Kur ėshtė gjetė? Viti? Muaji? Dita?

A ka pamje origjinale (foto)?
    Po ka ,por teknikisht nuk po e sjell dot ne forum.Gjithsesi punimin e kam te plote ,te shoqeruar me fotografi dhe krahas dublimit kam edhe shkrimin e vjeter nga eshte bere ky dublim.Ne kopimin e tij kam qene shume skrupuloz dhe ta sjell sikurse eshte ne origjinal.
    VITI MUAJI DITA ORA SEKONDA mundoju ta deshifrosh ne gjuhen letrare pasi shume shpejt do ta sjell edhe origjinalin
    Pershendetje

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Nė njė liber te botuar para 7 viitesh njė liber per deshifrimet e ketyre pllakave ne Perugjia(itali) libri eshte i mrekullueshem, i shkruar ngaIlir Mati i cili jep mendimet e tija te reja ne perpjekjet per te deshifruar keto shkrime nga etruskja e vjeter ne shqipe.

Por ky shkrimi me ziper me habiti edhe me teper, nese me te vertete ka prova te ketij teksti atehere mund te themi se kemi hapur kutine e pandores !

Ju pergezoj.
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Nė njė liber te botuar para 7 viitesh njė liber per deshifrimet e ketyre pllakave ne Perugjia(itali) libri eshte i mrekullueshem, i shkruar ngaIlir Mati i cili jep mendimet e tija te reja ne perpjekjet per te deshifruar keto shkrime nga etruskja e vjeter ne shqipe.

Por ky shkrimi me ziper me habiti edhe me teper, nese me te vertete ka prova te ketij teksti atehere mund te themi se kemi hapur kutine e pandores !

Ju pergezoj.
    Po Kreks materialin e kam te plote dhe sic shkruajta me lart e kam kopjuar te deshifruar sepse sic e kupton dhe vete shkrimin e vjeter nuk mundet ta bie dot.
    Punimin e kam ne formen e nje liberthi te vogel ku eshte titulli qe une kam sjelle emerin e autorit ,fotografine e gurit ,shkrimi i vjeter dhe poshte tij deshifrimin ,ne faqen e dyte ka dhe alfabetin e deshifruar.Per pak dite mbasi te mar konfirmim do te jap edhe emerin e autorit te keti deshifrimi mjaft interesant.
    Kutia e Pandores eshte hapur qe kuri dhe ska celes qe ta mylle me
    pershendetje

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg Lexo Postimin

Nje Vajtim Camerisht 2500vjecar
    Ky shkrim ne shqip eshte nxjere duke deshifruar shkrimin e gurit te PERUCIES 2500 vjecar nga nje personalitet i madh i historise dhe gjuhesise shqipe .Per arsye te ndryshme nuk mund ta jap emerin ,por po sjell punimin e tij ne shqip duke qene i bindur se ne kete forum do te shqiperohet ne gjuhen e sotme letrare.
    Ajzberg, po ku ekzistonte camerishtja ne shekullin V pes ore?

Mos e ke fjalen per kete pilarin ketu:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...G._Dall%27.jpg

apo sic eshte ilustruar ketu:

http://s155239215.onlinehome.us/turk...e%20pillar.gif
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Po Baptist ,ky eshte guri nga eshte mare shkrimi,une e kam te fotografuar dhe nuk po e hedh dot ne forum.Deshifrimi ka elemente te te folures came .

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ajzberg kjo, "ka elemente te te folures came" eshte shume jo serioze. Kjo eshte njesoj si te kishe thene "ka elemente te se folures tironse". Njesoj i bie! As camerishtja as tironsja nuk ekzistonin ne kohen e arte te antikes.

Dhe besoj se eshte pak teper ambicioze te kerkohet nga ndokush te 'perkthehet' ky transkriptim direkt nga materiali qe ke sjellur dhe ne menyre aq te pavarur e jasht lidhjes me cdo gje qe i takon vendndodhjes destinimit dhe historise se atij pilari.

Sa mund t'i besojme saktesise se atij transkriptimi,e rat se nuk kemi te dhene anash edhe shkronjat e pilarit; ne rast se nuk kemi mundesi te krahasojme saktesisht pjeset e trankribuara me faqet e origjinalit ashtu qe te korrespondojne paralelisht?

Une kerkova te gjej ndonje fjale nga teksti e cila mund t'i korrespondoj ndonje fjale nga faqja qe gjindet ne fotografi, - por nuk gjeta asnje!

Une Nuk di, as ku fillon, as ku perfundon transkrptimi qe ke sjelle. Ne fakt nuk perputhet anje me askund!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Ajzberg kjo, "ka elemente te te folures came" eshte shume jo serioze. Kjo eshte njesoj si te kishe thene "ka elemente te se folures tironse". Njesoj i bie! As camerishtja as tironsja nuk ekzistonin ne kohen e arte te antikes.

Dhe besoj se eshte pak teper ambicioze te kerkohet nga ndokush te 'perkthehet' ky transkriptim direkt nga materiali qe ke sjellur dhe ne menyre aq te pavarur e jasht lidhjes me cdo gje qe i takon vendndodhjes destinimit dhe historise se atij pilari.

Sa mund t'i besojme saktesise se atij transkriptimi,e rat se nuk kemi te dhene anash edhe shkronjat e pilarit; ne rast se nuk kemi mundesi te krahasojme saktesisht pjeset e trankribuara me faqet e origjinalit ashtu qe te korrespondojne paralelisht?

Une kerkova te gjej ndonje fjale nga teksti e cila mund t'i korrespondoj ndonje fjale nga faqja qe gjindet ne fotografi, - por nuk gjeta asnje!

Une Nuk di, as ku fillon, as ku perfundon transkrptimi qe ke sjelle. Ne fakt nuk perputhet anje me askund!
    Ke shume te drejte ,e di qe materiali qe kam sjelle ka mangesine e krahasimit dhe per kete dua pak ndihme ne menyre qe ta sjell te plote ate .

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ky eshte materiali i plote
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •