Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,034
    Postimet në Bllog
    22
    E pyeten nje dite nje klerik orthodhoks shqiptar qe vinte nga nje tradite familjare myslimane, kish qene angazhuar ne disa prej bashkesive misionare protestante ne Shqiperi ne fillimet e viteve 90, dhe aty nga fundi i viteve 90 u pagezua ne orthodhoks dhe u be me vone edhe murg. Pyetja vinte nga nje bashkemoshatar i tij i cili e pyeti me plot tangerllek:

- Cfare besimtari je ti kur ne keto 17 vjet ti ke ndryshuar identitetin tend fetar plot 4 here dhe sot e gjen veten ne krye te Kishes?!

Kleriku ne fjale, nuk u prek aspak nga fjalet e ish-shokut te tij ateist, por i tha:

- Po, ke plotesisht te drejte. Kam ndryshuar perkatesine time fetare plot 4 here ne 12 vjet dhe nuk ndihem aspak keq per kete. Ky ka qene peligrinazhi im shpirteror ne kerkim te Perendise. Dhe Ate qe e kerkova, e gjeta ne Kishen Orthodhokse.

Bashkemoshatari i tij u shtang pasi kleriku nuk u prek nga provokimi i tij i hapur. Perkundrazi, pergjigjia e tij e beri ate vete te ndihej keq: ndryshe nga bashkemoshatari i tij klerik, ai vete ne keto 12 vjet as i kish shkuar ndonjehere mendja tek Zoti e jo me ta kerkonte ate.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 09-12-2008 më 04:32

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga ademmerovci Lexo Postimin
    Bashkimi i besimeve nuk eshte nje arritje politike, por fetare.
    Nuk eshte nje çeshtje geografike, por nje çshtje besimi. Jo nje çeshtje historike, por ekzistenciale dhe personale
    Besimi vjen nga degjimi i Fjales se Zotit. E Zoti i bashkon ne nje ata qe besojne ne Te.
    Jam duke nderruar fene...Kete e lexoj ne librat qe me japin.Kete e degjoj ne mesimet qe une marr.
    Kefol shume bukur, edhe TEORIKISHT jam plotesisht dakort me ty, sic keni shkrauar duhet te jete feja...

Por ti kthehemi vetem per pak caste realitetit edhe praktikes fetare aktuale kudo ne bote....

E vertet qe bashkimi i feve nuk eshte ceshtje politike, por pse vepron si e tille valle, duke kerkuar te kene cila e cila fe me shume besimtar (votues)???
    Dakort i ngjitemi te gjithve nje besimi, por kush do te vendos cili eshte rruga/besimi/feja me e mire per ne????

Nqs eshte cxeshtje egzistence PERSONALE.......

Atehere leri njerzit te jen personal, kush i jep te drejten nje myslimani te shkoj e te vrase njerez se jane te fese se kunder (kjo s'eshte personale por kriminale)

Kush i jep te drejten nje te krishteri te vij e te konvertoj fene time islame (JO-radikale) me te cilen un jam rrit nga te paret dhe e kam te trasheguar (as kjo s'eshte personale por asimiluese)

Persa i perket temes, kur ishim te vegjel vinin kto shoqatat fetare (te krishtere) na mblidhnin me noj fugon e na conin "per qef" ne Shkumbin ku edhe na pagezonin, nqs eshte kjo ajo qe i referohesh si ndrryshim feje per mua ska vlera fare, se nje femi s'di cben (te shumten e rasteve)

Kurse persa i perket ndrrimit te fese ne moshe madhore, eshte teme shume e gjere, ka plot arsye pse behet kjo gje, kshu qe ata qe ndrrojne fe Zoti jua befte per em mire...

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Une mendoj qe gjysma e se keqes qe keto diskutime behen virtualisht. Biles eshte nje shembull i mire edhe per huliganet e futbollit (sidomos turqit dhe anglezet). Si raste jane teper te ngjashme.
    Kur konvertimi eshte: i krishtere --- myslyman.....vjen nga shpirti.
    Kur eshte "myslyman" (mos harroni thonjezat ju lutmi) --- ne te krishtere......injoranca ose interesi.

Kurse zoti prift pasi nderron cdo dy vjet nga 7 lekure, te flet me bindje te plote qe nuk do nderroje me asnje lekure. (Nuk e di a kishte dhene te njejten pergjgjigje kur nderroi lekurat e tjera?). Nejse do jete interesante pergjigjja pasi te nderroje shtatshen e dyte te lekurave.

Me logjike gjen ne turmat e "ultrasve" te dehur te ekipeve te futbollit.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Une mendoj qe gjysma e se keqes qe keto diskutime behen virtualisht. Biles eshte nje shembull i mire edhe per huliganet e futbollit (sidomos turqit dhe anglezet). Si raste jane teper te ngjashme.
    Kur konvertimi eshte: i krishtere --- myslyman.....vjen nga shpirti.
    Kur eshte "myslyman" (mos harroni thonjezat ju lutmi) --- ne te krishtere......injoranca ose interesi.

Kurse zoti prift pasi nderron cdo dy vjet nga 7 lekure, te flet me bindje te plote qe nuk do nderroje me asnje lekure. (Nuk e di a kishte dhene te njejten pergjgjigje kur nderroi lekurat e tjera?). Nejse do jete interesante pergjigjja pasi te nderroje shtatshen e dyte te lekurave.

Me logjike gjen ne turmat e "ultrasve" te dehur te ekipeve te futbollit.
    Ca thote o i marre? Merre kete paralelizmin tend, e mbaje ne rastet kur s'te ndodhet leter higjenike prane.

Cdo kush ka arsyet e veta pse konvertohet. Nga te dyja drejtimet eshte ne shumicen e rasteve ceshtje interesi. Une e quaj humbje identiteti. Te lejosh te te bejne te tjeret mendjen dhalle, duke te premtuar parajsa virgjerore
    Elegance is an attitude.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    C`eshte e verteta te besosh qe nje grua lindi nje femije....dhe ngeli e virgjer edhe pasi lindi ka shume me teper logjike.
    Nejse, mbahu e forte se mos ta bejne mendjen dhalle edhe ty dhe dhe na konvertohesh e humbet identitetin.
    Ika se me duhet te konvertohem une.

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Eshte veshtire te jemi ne pozitat e atyre qe bejne je gje te tille,do ishte mire qe te shprehen ata qe kan bere konvertim te dime gjendjen e tyre shpirterore.

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    E pyeten nje dite nje klerik orthodhoks shqiptar qe vinte nga nje tradite familjare myslimane, kish qene angazhuar ne disa prej bashkesive misionare protestante ne Shqiperi ne fillimet e viteve 90, dhe aty nga fundi i viteve 90 u pagezua ne orthodhoks dhe u be me vone edhe murg. Pyetja vinte nga nje bashkemoshatar i tij i cili e pyeti me plot tangerllek:

- Cfare besimtari je ti kur ne keto 17 vjet ti ke ndryshuar identitetin tend fetar plot 4 here dhe sot e gjen veten ne krye te Kishes?!

Kleriku ne fjale, nuk u prek aspak nga fjalet e ish-shokut te tij ateist, por i tha:

- Po, ke plotesisht te drejte. Kam ndryshuar perkatesine time fetare plot 4 here ne 12 vjet dhe nuk ndihem aspak keq per kete. Ky ka qene peligrinazhi im shpirteror ne kerkim te Perendise. Dhe Ate qe e kerkova, e gjeta ne Kishen Orthodhokse.

Bashkemoshatari i tij u shtang pasi kleriku nuk u prek nga provokimi i tij i hapur. Perkundrazi, pergjigjia e tij e beri ate vete te ndihej keq: ndryshe nga bashkemoshatari i tij klerik, ai vete ne keto 12 vjet as i kish shkuar ndonjehere mendja tek Zoti e jo me ta kerkonte ate.

Albo
    Profesioni ben te veten!

Nga ato kater kompanite fetare,duket se kjo e fundit paguan leke me se shumeti!

Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Jo nuk është zhgënjim fare. Ata kanë të drejtë të nderrojnë Fetë kur të dojnë dhe sa herë të dojnë nëse ka vetëm një Zot!
    Me rëndësi është që ata të kenë besimin te Zoti!
    dhe mos t'i bëjnë keq tjetrit

( cka s'u bie ndërmend edhe këtyre forumistave )
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Emigrimi, shpresë apo zhgënjim?
    Nga LeNNoN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 07-02-2018, 11:55
  2. Konvertimi i permesos se soxhornos ne Itali??!!
    Nga Guina në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 08:38
  3. Emigracioni: shpresë apo zhgënjim?
    Nga Estella në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-04-2003, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •