Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Eshtë një e vërtet që nuk mund ta kundërshtoj askushi.
    Ajo është ; Mazhoranca e të krishterëve të cilët kalojn në Islam, jan njohës të fesë së tyre, ka shum predikator, prifta, popa, shkrimtar, doktora dhe intelektual të ndryshëm. Sepse pas nje krahasimi (neutral), kuptuan edhe egzistimin e fesë Islame.

Muslimanët që kalojn në krishterizëm, si disa shqiptar në Kosovë (psh), jan totalisht injorant. Ata nuk konvertohën përshkak që gjejn kundërthënje në Kur'an, e as që kan gjetur Rehati Shpirtërore në mësimët e Palit ku flasin për Krishtin, jo ! Ata ne të vërtet s'din gjë për Zotin. Konvertohen përshkak predikimëve "patritote" të disa priftave që s'kan lidhje me fen, shum shkurtimisht për të qen një shqiptar i mir, duhësh patjeter të jesh i krishter !?? S'je i krishter, je "arap" siq na quajn. Edhe "Arapi" eshte njeri, eshte i të njejtës racë me Jezusin a.s. por keta nuk e din. Dhe konvertohen verberisht edhe nese keta "te paret" tan do te ishin hindus, budist apo edhe me zi se ta këta mendjeleht do te ishin konvertuar.

Ata të cilët jan në kërkim të Zotit, do te kuptonin që Zoti si i Plotfuqishëm nuk mund të jet njeri të cilin do e vrisnin një grusht romakesh, Merjemja a.s. nuk iu lut të birit ne bark për fatin e saj, jo ! Ju lut si Jezusi që ju lut Zotit të vërtet ! Zotit 1, Allahut Lavdiplot si Krijues i gjithësis, Mjeshtër i Universit !

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Pastaj cfare rendesie ka Fe-ja, rendesi ka respektimi i normave jetesore

bashkohem me mendimin e [Era]

nuk shohe ndonje gje te keqe ne konvertimin e fes
    dhe nuk mund ti quaj injorant

zoti thote beso me zemer

se c'fare besimi ke ,apo e nderron ate nuk luan ndonje rol te madh
    Jeto sot se neser nuk i dihet

I PËRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NË TOKË
    Postime
    156
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Eshtë një e vërtet që nuk mund ta kundërshtoj askushi.
    Ajo është ; Mazhoranca e të krishterëve të cilët kalojn në Islam, jan njohës të fesë së tyre, ka shum predikator, prifta, popa, shkrimtar, doktora dhe intelektual të ndryshëm. Sepse pas nje krahasimi (neutral), kuptuan edhe egzistimin e fesë Islame.

Muslimanët që kalojn në krishterizëm, si disa shqiptar në Kosovë (psh), jan totalisht injorant. Ata nuk konvertohën përshkak që gjejn kundërthënje në Kur'an, e as që kan gjetur Rehati Shpirtërore në mësimët e Palit ku flasin për Krishtin, jo ! Ata ne të vërtet s'din gjë për Zotin. Konvertohen përshkak predikimëve "patritote" të disa priftave që s'kan lidhje me fen, shum shkurtimisht për të qen një shqiptar i mir, duhësh patjeter të jesh i krishter !?? S'je i krishter, je "arap" siq na quajn. Edhe "Arapi" eshte njeri, eshte i të njejtës racë me Jezusin a.s. por keta nuk e din. Dhe konvertohen verberisht edhe nese keta "te paret" tan do te ishin hindus, budist apo edhe me zi se ta këta mendjeleht do te ishin konvertuar.

Ata të cilët jan në kërkim të Zotit, do te kuptonin që Zoti si i Plotfuqishëm nuk mund të jet njeri të cilin do e vrisnin një grusht romakesh, Merjemja a.s. nuk iu lut të birit ne bark për fatin e saj, jo ! Ju lut si Jezusi që ju lut Zotit të vërtet ! Zotit 1, Allahut Lavdiplot si Krijues i gjithësis, Mjeshtër i Universit !

Plotësisht pajtohem, shumë bukur e ke përshkruar, të përshëndes
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TË KTHEHEMI

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Duhet te specifikosh se ku kthehen nga nje fe ne tjetren.Ne shqiperi se besoj...
    Kjo edhe per arsyen me se bindese qe ne shqiperi jan dy breza per 50 vjet qe skan pa kisha e gjami (revolucioni komunist i 68)dhe qe posht edukazionit komunist eshte larguar komplet ai besim,kush e ndicte i izoluar e ne shpi,por shum me pakic.
    Rinia sotme ka edukacion tjeter e mbi te gjitha interesat te tjere,leku mbi te gjitha.
    Feja eshte e fundit.
    Per Shqiptaret nuk sillet ky broblem.
    Per dardanet qe kthehen ne fen e Arberit:bejn shum mire,repekt te madh per ata njerez.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 07-12-2008 më 18:25

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ne rastin e konvertimeve duhet te dallojm kahjet e konvertimeve ,d.m.th nese behet fjale per nje jo musliman qe eshte bere Musliman ,ateher mbi 90% te rasteve ka vendosur bindja shpirtore,thjesht ka vendosur fakti qe ka hasur ne realitetin qe nuk e ka gjetur me pare tek feja e tij.

Por Une mendoj perfundimisht se tek konvertimet vendos Zoti dhe jo krijesat dhe bindjet e tyre,por Krijesat dhe faktoret e jashtem dhe te brendshem mund te jenë shkaktar te terthort qe nje njeri te bene nje kthim shpirteror te tille.

Nga provojat e deri tanishme kam verejtur llojlloj konvertimesh ,si nga ana e muslimaneve drejt nje feje tjeter dhe anasjellatas. Madje kam nje shok/koleg i cili i perket fes katolike ,mirpo ai pa ndihmen/nderhyrjen e askujt ka pranuar Islamin dhe eshte konvertuar ,por tek ky person kishte pasur ndikim direkt leximi i bibles dhe mos arritja qe te bindet me disa kontradita dhe gafe te cilat gjenden ne Bibel dhe pas nje kohe ia kishte kerkuar nje shokut nje Kuran per ta lexuar dhe kur e ka lexuar Kuranin ateher e ka gjetur prehjen shpirtore te cilen e kishte kerkuar dhe sot ky Kolega fal namazin ,mirpo jeton e familjen e tij krishtere dhe e mabn te fshehur ndryshimin e tij ne besim. Keshtu qe mbi 90% te konvertimeve drejt islamit jan plotesisht bindje shpirtore .

Ndersa Konvertimet qe behen prej "Muslimaneve" ne fe te tjera shpjegohen kryesisht nga Faktor te jashtem ,d.m.th mbi 90% e ketyre konvertimeve behen per shkaqe matriale:

-Martesa me nje person te nje feje tjeter
    -Alkooli (ne islam nuk gjen prehje ne kete aspekt)
    -Shfrenimi
    -Konvertimi per Para (kemi me bollek kesi lloj rastesh) etj...

Dhe ata persona qe i thojn vetes Musliman dhe jan konvertuar ne ndonje Fe tjeter ,zakonisht as 2% te fes se tij nuk e di dhe fakti qe eshte bere Katolik apo hebrej ,tek ai ky lloj ndryshimi nuk mund te konsiderohet is konvertim sepse ky nuk ka qen Musliman fare ,por ka qen me fe Injorant apo i pa fe dhe ne momentin qe eshte bere pjestar i nje feje tjeter ,vetem eshte bere nje pjestar i nje feje .
    -
    Mos dilni nga tema. Unë iu referova këtij shkrimi. Shikoni atë që e kam bërë me ngjyrë të kuqe te shkrimi i sipërm. Dhe pyetja ishte: Cilat ishin ato gafe në Bibël dhe cilat ishin ato që lexoi në Kuran dhe u bind pastaj?
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    Kohëve të fundit shpesh të rastis të lexosh, sidomos në forum, për konvertimin nga një fe në fenë tjetër. Dhe pastaj komunitetet dalin me shifra se në fenë tonë u konvertuan kaq persona nga feja tjetër.

Logjika ime më shpie të them se këta njerëz janë labilë dhe ndoshta të zgënjyer nga aty ku ishin dhe provojnë ta gjejnë ndoshta të vërtetën dikund tjetër.

Po nuk u feksi edhe aty, si do t’ia bëjnë këta njerëz?
    Historisht populli yne ka konvertuar fe per tju pershtatur regjimeve, qe ne kohen e pushtimit te Perandorise Osmane, u be shnderimi i fese nga e krishtere ne myslimane per t'iu shmangur taksave te renda , te cilave u shpetonin besimtaret myslimane.

Kurse sot ne ditet tona, shqiptaret psh. ne Greqi nderrojne fe duke u kthyer ne te krishtere perseri, edhe ne kete rast per te perfituar prej "besimit".

Ata qe nderrojne fene per arsye zhgenjimi nga fese ku besojne jane teper te paket madje do thosha qe nuk ekzistojne aspak.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Hyj-Njeriu po zakonisht jane grate qe merren me dekorime. Nqs burri ka deshire te beje kete gje une i them direkt bujrum se vallaj s'e kam fort problem edhe po s'e modelova vete
    Pastaj duhet te dish nje gje qe nqs nje grua p.sh eshte shtepiake, po i more edhe modelimin e shtepise s'i mbetete gje tjeter e do ndihet si kot, prandaj si burr qe je mos u be mistrec, por jepja gruas kete pune qe te ngelet e kenaqur me bindjen se ka kontribuar edhe ajo ne dicka per forimimin e shtepise e familjes me rradh
    La vita è bella...

Amanaska Maska e Intense-girl
    Anëtarësuar
    26-09-2008
    Vendndodhja
    encouraging compassion
    Postime
    92
    Tani per cfare po postohet: Arsyet qe e shtyjne dike te ndryshoje fe,apo perse citohet nr i fe-nderruesve,si indikator i fuqise fetare nga instancat perkatese?

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Hyj-Njeriu po zakonisht jane grate qe merren me dekorime. Nqs burri ka deshire te beje kete gje une i them direkt bujrum se vallaj s'e kam fort problem edhe po s'e modelova vete
    Pastaj duhet te dish nje gje qe nqs nje grua p.sh eshte shtepiake, po i more edhe modelimin e shtepise s'i mbetete gje tjeter e do ndihet si kot, prandaj si burr qe je mos u be mistrec, por jepja gruas kete pune qe te ngelet e kenaqur me bindjen se ka kontribuar edhe ajo ne dicka per forimimin e shtepise e familjes me rradh

Po ti e di une, sa te marresh ne dore celsat e shtepise pa ne vend te kornizave me peizashe te ndryshme rrezik do vesh posterat e bradipit apo banderas

Shtepiakeve eshte mekat tu hysh ne pjese , po halli eshte se 'le donne in cariera' nuk u lene gje mangut shtepiakeve, prandaj per mua koncepti shtepia e te dyve me duket nje thenie me lezet per te thene shtepia e gruas, biles edhe fjala shtepia e burrit eshte sa per publikun e burrit ....

Ke degjuar ndonjehere qe burri deboi gruan nga krevati, apo qe gruaja deboi burrin nga krevati....(jo per gje po burrat o debojne nga shtepia o te fluturojne nga dritarja, se nga krevati ste debon kush )
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    A është konvertimi nga një fe në tjetrën zhgënjim?
    Jo, eshte thjesht ndryshim bindjesh politike.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrimi, shpresë apo zhgënjim?
    Nga LeNNoN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 07-02-2018, 11:55
  2. Konvertimi i permesos se soxhornos ne Itali??!!
    Nga Guina në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 08:38
  3. Emigracioni: shpresë apo zhgënjim?
    Nga Estella në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-04-2003, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •