Edhe Neroni,Hitleri dhe Stalin ,Polpoti...dhe shume te tille kane Ditelindje dhe pervjetore dhe fatkeqsisht ka te tille qe ua festojne se fillimisht as qe do te kishin mundesine ata te beheshin ata qe ishin pa perkrahes.
Konkretisht per Enver Hoxhen: shqiptaret jashta Shqiperise sidomos rinia qe nuk i dinin ceshtjet si duhet e kishin idhull , por nga dashuria per Shqiperine dhe mosdija per te gjitha veprat cnjerezore ndaj kombit te vet.
Edhe une i kam kenduar kur i ka kenduar gjithe Shqiperia,me aq sa e kemi ditur ne ,cdo shqiptare na eshte dukur i mire e le me kreu i shtetit, ne si femije dilnim rreth autostrades te shohim ndonje kamion nga Shqiperia qe te pershendesim shoferin ,keshtu ka qene emocioni per Shqiperine dhe jo per regjimin qe ne nuk dinim( ka qene hermetikisht e mbyllur per ne ta shohim,vetem permes radio tiranes se edhe TV ka qene e bllokuar),por kjo ka qene 30 vite te kaluara ,dhe kam qene i qortuar nga babai qe e ka urryer me pasion ashtu edhe gjyshi qe kane qene ne anen e Ballit Kombetare atehere dhe dihet per carsye- Brigadat Shqiptaro-Jugosllave kane cliruar Maqedonine Perendimore nga shqiptaret per tia dhene jugosllavise.
.................................................. ..
POR: qe te festohet edhe pas renjes se perdes se hekurt Ditelindja e Diktatorit qe ka shkatrruar qelizen e kombit= familjen ne menyren me makabre duke gjykuar dhe internuar edhe femijen ne bark te nenes per nje "faj" te nje anetari te familjes se gjere..te rrjepi per se gjalli atdhetare dhe intelektual qe mezi i kish ushqyer gjiri i thate i Shqiperise,dhe i kish shkolluar ne Paris,Rome dhe Londer...
Kjo eshte e pafalshme sidomos per ata emra qe i shoh

e gjithe te burgosur politik nen regjimin komunist jugosllav dhe ketu duhet te ballafaqohen me realitetin dhe vetveten ne pasqyre: Ishte ceshtja kombetare organizimi juaj ne Levizje apo ishte komunizmi-enverizmi sic u quan masa e rendomte shqiptare si "enverista".
Regjimet vijne dhe shkojne, edhe ata qe i udheheqin qofshin diktatore dhe qofshin demokrat vetem Shqiperia mbetet dhe kombi...
Ne kete kohe nuk falet injoranca dhe fanatizmi: se per ate qe thash une se kombi mbetet eshte e vertete dhe eshte nisur ku nuk ndalet keshtu qe rrymat e tilla nuk duhet te mbesin si recidive diktatoriale por te rirreshtohen drejt kombtarisht .
Une i kam marre ne mbrojtje njerez qe i kam njohur duke u ditur atdhedashurine por, ne vitet 80'ta kam thene haptas: kur me eshte thene se:" shume mire por duhet te punosh ne ideologji" kam thene :Rrofsh por mua s'me duhet ideologjia te dua Shqiperine dhe shqiptaret"...ky eshte nje veshtrim personal por qe shtjellon ideologjine qe kerkonte te leshe gruan dhe vrasish baben,dhe ti nxjerrish syte nenes.
Atdhedashuria kombetare shqiptare u kontestohet te gjitheve qe nuk kane respekt per Shqiperine dhe shqiptaret qe kane hequr te zinjte e ullirit ne sistemin me te poshter dhe me monstruoz te kohes, jo nga une por nga vete definicioni.
Nuk eshte patriot ai qe nuk ka respekt per vuajtjen shqiptare ne pergjithsi, dhe ne vecanti qe mund te zgerdhihet se si i ka rrjep diktatori njerez
Krijoni Kontakt