Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2007
    Postime
    61
    Historia e Shqipėrisė nuk duhet tė rishkruahet por vetėm tė pasurohet nė tė ardhmen.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Si nuk paska ndodhur pushtim? Si duket po harrojme qe ateher nuk kishte Kosove Shqiperi e Greqi po vetem gadishull Ilirik.

Bullgaret, a cfare ishin racat e para mongole, zune Beratin, epiqendren Dardane, dhe vendosen kryeqytetin e mbreterise se tyre ne Vrap (Erseke). Jo pa dashje Bullgaret kisjin deri vone ne dore Ohrin, organizimin, bilioteken, kulturen dhe manastirin e Athos. Jane te panumurta lufterat qe kane bere ne ate qe sot quhet Thesali, dhe mendohet se rreth 300,000 ilire jane zhdukur.

" Ne 495 Prici Bullgar Drago sulmoi Frangine dhe Ilyrine, mposhti ushtrine Greke, udhehequr nga me i shquari i tyre Car Anastasi, vrau 400,000 njerez, mori shume toka dhe shuem njerez. Car Anastasi i dergoi shume ar Bullgareve per te blere paqe. Thone qe Drago eshte i pari ne histori qe ka marre tribute nga Greku Anasatas (ose Thanas). "

Mos me pyesni mua se perse nje Car grek me ushtrine vet mbron Frangine dhe Illyrine!

Nga Kronika e Manas (Menes- shenimi im):

Gjate mbreterimit te Car Anastasit
    Bulgarians filluan te marrin toka
    dhe gradualisht filluan te ndertojne ne vend te vetin (home),
    larg deri ne Oher,
    dhe me pas pushtuan tere tokat e Ohrit.

Po keshtu Bullgaret vendosen me sa duket pushtein ne Berzhite (mes Durresit dhe Selanikut) duke prere nje here e pergjithemone kalimin Via Egnantia. Selanukun e rrethuan me vone.

Tani une nuk di se si konsiderohet pushtimi nga disa.

Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Si nuk paska ndodhur pushtim? Si duket po harrojme qe ateher nuk kishte Kosove Shqiperi e Greqi po vetem gadishull Ilirik.

Bullgaret, a cfare ishin racat e para mongole, zune Beratin, epiqendren Dardane, dhe vendosen kryeqytetin e mbreterise se tyre ne Vrap (Erseke). Jo pa dashje Bullgaret kisjin deri vone ne dore Ohrin, organizimin, bilioteken, kulturen dhe manastirin e Athos. Jane te panumurta lufterat qe kane bere ne ate qe sot quhet Thesali, dhe mendohet se rreth 300,000 ilire jane zhdukur.

" Ne 495 Prici Bullgar Drago sulmoi Frangine dhe Ilyrine, mposhti ushtrine Greke, udhehequr nga me i shquari i tyre Car Anastasi, vrau 400,000 njerez, mori shume toka dhe shuem njerez. Car Anastasi i dergoi shume ar Bullgareve per te blere paqe. Thone qe Drago eshte i pari ne histori qe ka marre tribute nga Greku Anasatas (ose Thanas). "

Mos me pyesni mua se perse nje Car grek me ushtrine vet mbron Frangine dhe Illyrine!

Nga Kronika e Manas (Menes- shenimi im):

Gjate mbreterimit te Car Anastasit
    Bulgarians filluan te marrin toka
    dhe gradualisht filluan te ndertojne ne vend te vetin (home),
    larg deri ne Oher,
    dhe me pas pushtuan tere tokat e Ohrit.

Po keshtu Bullgaret vendosen me sa duket pushtein ne Berzhite (mes Durresit dhe Selanikut) duke prere nje here e pergjithemone kalimin Via Egnantia. Selanukun e rrethuan me vone.

Tani une nuk di se si konsiderohet pushtimi nga disa.
    Bullgaret jane me origjine khazare, nje race tartaro-mongole e ngjashme me turqit.
    Ata klasifikohen ne grupin e ungro-turqve dhe skane te bejne ne menyre te drejteperdrejte me sllavet. Gjuhen sllave ata e perftuan pas adoptimit te alfabetit cirilik. Para kesaj ata kane folur nje gjuhe ungro-turke.
    Bullgaret po, kane qene pushtues, kurse serbet ne kronikat bizantine nuk jane regjistruar te kene arritur ndonje fitore ushtarake. Ne perplasjen e vetme te regjistruar ne kronikat e kohes ata u dermuan ne fushen e betejes prej Herakliut te Longobardeve.
    Keta te fundit mbahen si fis gjermanik por dhe nga emri kuptohet cfare race i perkisnin.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ka kundėrthėnie historike kėtu. Nė shekullin 5 bullgarėt as nuk dinin se ēfarė arome ka Ballkani.

Kanė ardh Hunėt, fiset e shumta sllave e avare, pastaj kroatė e serbė nė shek 7, e tek ma vonė bullgarėt nė shek 9 (kah fundi i shek) erdhėn nė trojet ku janė sot, dhe jo tė gjithė pėrnjėherė.

Historia e shkruar nga vetė bullgarėt nė vend tė hundės ka njė karotė.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ne perplasjen e vetme te regjistruar ne kronikat e kohes ata u dermuan ne fushen e betejes prej Herakliut te Longobardeve.
    Mos e ke ngatėrru me Heraklitin e Bizantit qė i ftoi kėto dy fise tė vinin.

Nė Zagreb jetonin gratė dhe fėmijėt e avarėve. Burrat ishin pranė Konstantinopojės se e kishin rrethu. Nji natė prijėsi i avarėve pa asnjė sqarim i vė flakėn kampit edhe merr luftėtarėt e vet e ik pėr t'u kthyer nė Zagreb. Por kroatėt tashmė ia kishin marrė vendin, e ia kishin dėbu familjet. Nė tė njėjtin vit erdhėn edhe serbėt. 626 AD.

Qė tė jetė shėnuar ndonjė betejė kėtė mos e prit krah hapur, se kanė qenė shekuj tė errėt, nuk pėrmenden as shqiptarėt, po mjafton eposi kreshnik pėr tė kuptu ēa ka ndodh nė treojet tona nė atė kohė.

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Mos e ke ngatėrru me Heraklitin e Bizantit qė i ftoi kėto dy fise tė vinin.

Nė Zagreb jetonin gratė dhe fėmijėt e avarėve. Burrat ishin pranė Konstantinopojės se e kishin rrethu. Nji natė prijėsi i avarėve pa asnjė sqarim i vė flakėn kampit edhe merr luftėtarėt e vet e ik pėr t'u kthyer nė Zagreb. Por kroatėt tashmė ia kishin marrė vendin, e ia kishin dėbu familjet. Nė tė njėjtin vit erdhėn edhe serbėt. 626 AD.

Qė tė jetė shėnuar ndonjė betejė kėtė mos e prit krah hapur, se kanė qenė shekuj tė errėt, nuk pėrmenden as shqiptarėt, po mjafton eposi kreshnik pėr tė kuptu ēa ka ndodh nė treojet tona nė atė kohė.
    Alibaba une nuk ngateroj asgje. Une kam bindjen e plote qe perandori Heraklit i Bizantit, ai qe ju hapi rrugen fiseve sllave per te populluar zonat Ilire te shpopulluara prej dyndjeve gote dhe me vone avare ishte nje ilir. Problemi qendron se nje pjese e vogel historianeve e njeh ate si nje gjeneral te famshem me prejardhje nga longobardet.

Kurse pjesa dermuese e njeh natyrisht si greko-armen:

Flavius Heraclius - Φλάβιος Ἡράκλειος (c. 575 - February 11, 641) was a Byzantine Emperor, who ruled the East Roman Empire , from Oct. 5, 610 --- Feb. 11, 641. His rise to power began in 608, when he and his father, the viceregal Exarch of Africa, successfully led a revolt against the unpopular usurper Phocas.

Ishte ky perandor qe zevendesoi latinishten me greqishten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 02-12-2008 mė 23:03

Gjithashtu Lombardet ose Langobardet njihen si nje fis gjermanik qe u vendosen ne luginen e Danubit, dhe prej aty sulmuan Italine nen komanden e mbretit ALBOIN. Ata sunduan Italine ne periudhen 568-774 derisa ajo u pushtua prej Frankeve.
    Kjo periudhe perputhet me dyndjet sllave dhe avare. Ishin pikerisht Longobardet ata qe ju bene rezistence ketyre dy fiseve dhe njeri prej mbreterve te tyre qe i theu sllavet ne beteje quhej Herakli.
    Ketu krijohet konfuzioni me Herakliun perandor i Bizantit. Per kete une skam pergjigje. Por per Longobardet une jam i bindur qe sishin gjermanike.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Labarnas Lexo Postimin
    Para ca ditesh me ra ne dore nje liber i fundit kushtuar fushatave te Aleksandrit te Madh i shkruar ne Shqip nga nje autor Shqiptar dhe, me sa dukej, nga perspektiva Shqiptare. Libri quhet 'Zjarr Shqiptari', dhe me pak fjale nuk kishte lidhje fare me ngjarjet historike qe ne kishim mesuar neper shkolla. Ne librat tane nuk thuhet asgje per kete periudhe te rendesishme te popullit Shqiptar, pra shekulli peste, kur ajo paska qene me vendimtarja, meqenese, sipas autorit, Aleksandri ishte nje mbret Shqiptar ( jo gjysem ashtu e gjysem keshtu) i cili me nje ushtri krejt Shqiptare mundi Persianet dhe krijoi nje perandori Shqiptare boterore. Betejat e medha sidomos ishin skicuar bukur ne diagrame duke treguar qarte perberjen etnike te ushtris dhe pozicionet e trupave.
    Me ben cudi perse keto ngjarje madheshtore nuk perfshihen ne historin tone qe nxenesit neper shkollat Shqiptare, Kosovare dhe Maqedone Shqiptare te njohin historin e tyre dhe tu nxis frymen e patriotizmit dhe te bashkimit.

regards
    Ne librin e tij "LEKSJONE MBI FILOZOFIN E HISTORIS"HEGEL shkruan:
    HISTORIA ESHTE TAVOLINA E KASAPIT KU MBI TE BEHEN COP COP SHPRESAT,ENDERAT,DHE E ARDHMJA E POPUJVE DHE E NJEREZIMIT.
    Pa e ditur se cfar historjanesh kemi ne,se ti quhash historjan,duhet kurajo.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Por per Longobardet une jam i bindur qe sishin gjermanike.
    Atėherė pėr kėtė hynė nė punė disa krahasime qė janė bėrė mes Kanunit tė Lekės dhe Kanunit tė Langobardėve. I sjelli herė tjetėr.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Drafti pėr Unitet
    Nga Modesti nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  3. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  4. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •