Sjam as i Krishtere o Sabah.![]()
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Atehere :feja e shqiptarit eshte shqiptaria, mos te zihemi me njeri tjetrin per mustaqet e celos,mjaft na kane dermuar armiqte e jashtem.Te nxjerrim mesime nga e kaluara se edhe po lavderuam jashte mase skenderbeun apo ndonje tjeter fitim nuk kemi.Te mendojme se si ta prosperojme kete komb ne menyre qe edhe ne te kemi vendin qe na takon ne bashkesine nderkombetare.
O.K.Apollyon llahtaria vete,vazhdo vazhimin;pi kupa e puth cupa.
Sabah-llkhir, o saba , po ku na dole more sabaudin ti e te na tregosh Shqiperine!
Ne se kam jetuar ndonje dite ne Shqiperi? Kjo po qe eshte e bukur , per fat te keq e kam njohur enver bacen tend nga aq afer aq sa po te ta thosha sa, do te vinte nje ēike cmire ty, po aq sa me vjen neveri mua !
Per here te pare e kam pare ne 78 , pastaj e shihja disa here ne vit, per dekada, per nje Maj, por ka ndodhur qe edhe e kam pare ne shtepi te tij ( ne ballkon ), ku shkoja tek nje vajze e klases per vizite, ēte bej une qe ne te gjitha heret qe e pashe, nuk mu duk si hero, ishte me te vertete udheheqesi por jo heroi i popullit. Deri tek homazhet ne kuvendin popullor kam qene ( gjithnje me organizim ) , por diten qe ai ktheu patkojte , une vete i katert shkuam per ta festuar nga liqeni
Nuk ke faj ti jo, sot elemente qe me dashje ulin poshte gjigande si Gjergji, duke arritur deri ne nje paralelizem me bac enverin tend. Nuk e di nga e polle kete, qe te barazosh enverin me Skenderbeun.
Me duket sikur po shoh Portokalli, pasi shpesh shikojme prane njeri tjetrit figura si Ismail Qemali me Isa Boletinin, Skenderbeun ., deri tek sala , eshte tragjike qe ka njerez qe edhe pse me nje ironi te holle, te arrijne deri aty sa te barazojne midis tyre figura si keta.
Por qe enver heroin tend, nuk e kishin ende propozuar , ti je i pari, ty te takon edhe e drejta e autorit. Fakti qe ti me postimin te tend te pare flet aq ulet per kryefiguren tone kombetare, pastaj si per te devijuar me dashje, na shton edhe enverin, duket qarte qellimi perse je antarsuar ne kete forum te nderuar, ke hapur nje akaunt me vehte, qellimisht vetem per kete teme. Bravo!
Nuk di perse me sulmove dhe ne ēfare do te mund te te ndihmoje per sqarim ne postimet e mia, por per faktin qe ty te pelqen te barazosh enver heroin tend, me Gjergj Kastriotin e shqiptareve, kjo me fal por me duket si pak e tepruar. Gjergji perfaqeson kombin shqiptar, eshte krenaria jone, eshte kujtimi qe la nder shqiptaret e Italise, pasi kjo figure ka kontribuar aq sa ty as te shkon nder mend, per mbijetesen qe pati nder arbereshe , jo me kot u be edhe simboli i indipendences per shqiptaret e Shqiperise, por gjithnje e ruajtur mire nder arbereshe, ishte heroi i tyre pa eshte edhe i joni !
Per enver heroin tend, skam asgje per te thene, ah po, ishte kasapi i shqiptareve, mallkuar qofte kujtimi i tij , turp e faqja e zeze per ke e ngre ne piedistal, sot me deshire dhe pa imponim!!!
Krijoni Kontakt