Postuar mė parė nga
PELASG
Sa per Keltet, jam dakort ne ty ne disa pika(jo ne gjitha), por persa i perket gjuhes shqipe, mendoj se duhet te reflektosh disi me teper(mos ma merr per diēka personale). Shqipja eshte vertetuar qe eshte te pakten 12000-vjeēare, mos te them 15000-vjeēare, prandaj evolimi i Shqipes ka ndodhur vetem gjate pushtimit turk e me vone. Dhe ky s'qe nje evolim, por me sakte nje perzierje me gjuhen turko-altaike te Turqise ne permasa tejet te vogla dhe shume te kufizuara. Gjuhen Shqipe e ka folur Atlantida e Lashe dhe Thot(perendia e qyteterimit dhe shkrimit ne Egjiptim e lashte) qe erdhi vete nga Atlantida. E kane folur Pellazget, Sumeret, Etrusket, fiset Italike, KELTET, Iliret, Thaket, fiset e Kaukazit, Elamitet, Hititet, Dardanet, Trojanet, Lidianet dhe Frigjianet(fise Thrake).
Mos ngaterro antikitetin ti me kohen e Amerikes se Ameriko Vespuēit, se jane dy kohe diametralisht te largeta. Nese do te dhena per te vertetuar ato qe te thashe mesiper, atehere me thuaj cilen nuk e ke te qarte dhe menjehere do te te paraqis te dhenat dhe burimin, qe te zhvillojme keshtu nje debat me baza shkencore dhe te denje per nje forum si ky.
Me te vertete eshte e vertetuar se shqipja eshte aq e vjeter sa 12000 vjet..DYMBEDHJETMIJE vjet???
E para sumeret nuk kane folur shqip, se vet vendodhja e sumereve nuk perputhet me teorine.....sumeret lindja e mesme, pak azi, irak-iran dhe gjuha sumere u zvendesua nga gjuha akkadian aty nga viti 3000 p.e.s sumeret jane mesopotamet qe quhen djep i civilizimit....e dyta...etrusket, nuk jane gje tjeter pervec se pasardhes te FENIKSEVE te izraelit, e vertetuar kjo.. e di se me vone ka pasur ne shartim, i etruskeve me afrikane te veriut, greke dhe ilire/pellasge.....por prap nuk jami bindur persa i perket atyre te flasin shqip......fiset e kaukazit kane qene nomade te azise fare lidhje me shqiptaret, apo pellasget prap sjam i bindur akoma....kurse persa u perket thrakeve, lidianeve,(dardaneve, trojaneve keto jane mbreterie se nje mbreterie me te nadhe te njohur lidian) pervec hititeve, jam edhe une i mendimit qe kemi shume gjera te perbashketa, mbase pse, jo dhe gjuhen.....pro fatkeqesisht, ajo gjuhe qe flitshin atehere ato vende, nuk ekziston me, as edhe vete banore autentike s'jetojne me ne ato zona......pastaj une nuk thashe qe thrakia te mos kishte lidhje me pellasget, apo iliret, por te perkthesh fjalen thraki ne jamflake........eshte disi shume etepruar! Pastaj une nuk ngaterrova antikitetin me ameriken(edhe pse toka e vete amerikes ka kulture antike), por dhashe nje shembull......si dhe vete nje historian i njohur ka thene, se historia perserit veten e saj!
Une te dhashe fakte kur fola mesiper, fakte keto arkeologjike dhe shkencore.....por ti kur citove nuk me dhe asnje fakt........kush tha qe gjuha shqipe eshte kaq e vjeter??? Meqe ne paskemi qene kaq te perparuar, pse s'njihemi ne si bota antike klasike, por greqia dhe roma?????
Pastaj fjala pellasgji do te thote toke/bote......heredoti kur shkruan per pellasget, ai flet se jetojne ku sot eshet shqiperia, deri ne rumani, bullgari e ne slloveni......me pas ai vijon me emra ilire, maqedonas, panonians, dhe thrakas.....pra sic thashe edhe per keltet.....per here te fundit e them, keltet ishin nje grup i madh fisesh dhe mbreterish me emra te ndryshem.......mbase dhe pellasget keshtu ishin........nje grup popujsh, dhe mbreterish.......A jane te gjithe te lidhur me gene me njeri-tjetrin???? Mbase po, mbase jo! Koha do ta tregoje!
sic thashe dhe me pare, kemi nevoje per me teper evidenca, dhe fatkeqesisht historianet shqiptare dhe arkeologjia shqiptare tani per tani, jane per tu meshiruar, duke u bazuar ne romantizem, hamendje dhe pa fakte!
Me jep referenca, emra, shkrime, qe te lexoj dhe une ato qe ke lexuar ti!
respekte
Krijoni Kontakt