Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

Veçanërisht / Veçantërisht ?

Si shkruhet Veçanërisht apo Veçantërisht ?

Për tu përdorur besoj se përdoret zakonisht veçanërisht, por meqë vjen nga i/e veçantë duhet të jetë veçantërisht besoj.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    vecanerisht
    bie t-ja
    huazim nga gegerishtja qe thote "vecan" besoj.
    vec
    vecan
    i/e vecante
    vecanerisht
    Ndryshuar për herë të fundit nga D&G Feminine : 12-11-2008 më 13:53

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    vecanerisht
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    i papam mer daj sa lodhesh

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin

Për tu përdorur besoj se përdoret zakonisht veçanërisht, por meqë vjen nga i/e veçantë duhet të jetë veçantërisht besoj.

veç - veçua - veçuar - veçuarisht

veçant - veçantisht

po fjala - përdorë, përdorët - a përdorët fjala se? Si përdorët fjala? Përdorët vegla e punës, përdorët diç me dorë - a për fjalën a mos është ma mirë të thohet - përgojët
    përgojet fjala, (jo përgojim-i), përfolja - përflitet fjala, përfolet fjala, përgojet fjala...

përdoret apo përfolet, përgojet?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin

veçan(ë)-ri-sht (te "veçan", 'të' eshte terminante/kufize shtese e fjales. (Burimisht e panevojshme).

Mos ia bej tani si ata te "OJQ 08" qe kishin shkruar "MOS U DOREZOHUNI" hahahaha

Veç - eshte rrenja e fjales, tjerat jane te gjitha prapashtesa qe i shtohen sipas kerkesave te rregullave te gramatikes se gjuhes shqipe, e ndonjehere edhe sipas shprehive foljore te popullit (kjo para standardizimit '72). Nese nuk di si e ku perdoren, eshte me mire te mos i perdoresh fare.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    veçan(ë)-ri-sht (te "veçan", 'të' eshte terminante/kufize shtese e fjales. (Burimisht e panevojshme).

Mos ia bej tani si ata te "OJQ 08" qe kishin shkruar "MOS U DOREZOHUNI" hahahaha

Veç - eshte rrenja e fjales, tjerat jane te gjitha prapashtesa qe i shtohen sipas kerkesave te rregullave te gramatikes se gjuhes shqipe, e ndonjehere edhe sipas shprehive foljore te popullit (kjo para standardizimit '72). Nese nuk di si e ku perdoren, eshte me mire te mos i perdoresh fare.
    Edhe an eshte shtese ne fakt, keshtu qe thjesht sepse te eshte shtese nuk do te thote qe eshte e panevojshme. I bie qe duhet te ishte veçërisht atere

Une per vete vecanerisht e them, po thjesht me shkoi mendja se po shkruaja fjalet vecante dhe vecanerisht te nje teme tjeter ketu te gjuha.

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    "MOS U DOREZOHUNI"
    haha ku ka qen kjo?

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    qyfyre, po jep msim apo po tjapin
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Filozofi i Popullit Maska e berishaj
    Anëtarësuar
    28-12-2008
    Vendndodhja
    ShBA
    Postime
    3
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    huazim nga gegerishtja qe thote "vecan" besoj.
    Saktesisht.

Rrenja e fjales eshte "vec", qe ne dialektin e veriut, Gegnisht, nenkuptohet "vetem". Pjesa e dyte e fjales eshte "ante", qe ne ate dialekt nenkuptohet "ane".

Pra fjala vecante rrjedh drejt nga Shqipjes se veriut, Gengishtja, dhe nenkuptohet "vetem ate ane" ose "vetem nje ane", domethene "posacem", "special", ose "particular" ne Anglisht.

Megjiteate, kam nje problem me perdorimin e fjalen "huazim" ne postimin tend. Gegnishtja eshte nje dialekt, nuke eshte nje gjuhe te huaj. Gjuha nuk mund te huazuar fjalet te vetet. Mandej, mendimet te tilla qartesohen idene se Shqipja=Toskerishtja, ideja qe nuk eshte e verteta.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •