Close

Rezultati i Sondazhit: C'mendim keni kur shqiptaret kane histori te keqe ne nje film?

Votues
50. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jo, nuk e pelqej filmin TAKEN

34 68.00%
  • Po, e pelqej filmin TAKEN

16 32.00%
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 149

Tema: Filmi Taken

ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    ^AngeL^
    Qysh nga emri duket qė je ėngjėll por zbrit nė tokė dhe shiko se ēbėhet kėtu, se nga aty lart ashtu duken gjėrat, fusha me lule!
    Me sa duket ti nuk e kuptove drejt komentin tim, nė komentin tim tė parė unė i bėra komplimente filmit dhe me tė vėrtet mė pėlqen si film. Ajo qė nuk mė pėlqen mua ėshtė fakti qė aty personazhe negativė janė Shqiptarėt. Ndėrsa ajo qė mė revolton ėshtė fakti qė disa karafila kėtu krehohen kur shikojnė personazhe tė tilla nėpėr filma. Ndėrkohė qė ne mund tė krenohemi me tė tjera gjėra siē e pėrmėndi dhe dikush mė sipėr, si pėr shembull karakteri dhe edukata familjare. Por pėr ēudinė tonė Hollivudi nuk bėri njė filėm pėr kėtė anė tonėn, por zgjodhi atė tjetrėn. Me sa duket ana negative paska lėnė mė shumė gjurmė tek bota perėndimore sesa ana pozitive...
    Unė nuk jam aq naiv sa tė mos ta kuptoj se opinioni botėror ndaj Shqiptarėve nuk krijohet nga njė film, dhe duke mos qėnė kaq naiv nuk mund ta mohoj, se opinioni botėror mbi Shqiptarėt ėshtė krijuar nga kėta prototipa pėr tė cilėt flet filmi. Dhe filmi me sa duket e mer subjektin nga opinioni i kėtyre njerėzve tė huaj, dhe kur hapur letrat nė tavolinė pėr tė bėrė filmin nuk zgjodhėn as emigrantėt Kroat nė Francė e as emigrantėt Hungarezė, as Ēekėt e as Polakėt por na zgjodhėn ne. Si ka mundėsi thuaj ti?
    Thjeshtė koeēidencė, apo preferenca personale e skenaristit tė filmit. Ti e ke pėrsėritur kush e di se sa herė qė gjėrat ekzagjerohen nėpėr filma, gjė qė ėshtė e kuptueshme, por fakti qė Shqiptarėt konsiderohen si kriminel nuk ekzagjerohet aspak, sepse ėshtė vula nė ball, qė ja kemi vėnė vetes
    Gjėja mė e pakėt qė mund tė bėjmė ne Shqiptarėt e thjeshtė ėshtė ta dėnojmė si fenomen.
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    E kur ne histori i kane dashur francezet shqiptaret ?

Frankofonet jane lloj popullsie qe pelqen popujt e tjere qe u servilosen dhe keta te jene si qendra e sistemit diellor , nder keta duhet te rrotullohet bota , shkojne deri aty gomeret franceze sa hane inat edhe me Ameriken hahaha
    E pra kjo France asnjehere nuk e ka perkrahur Shqiperine sepse ne jemi si popull krenar , qe ne komunikim nuk kemi asgje te perbashket me meskinerite franceze , ne mirsjelljen e tyre te shtire , ne pabesine dhe rracizmin e tyre .

Neve si komb jemi tolerant e paqesor me te tere , flasim hapur e me dore ne zemer , nese keta bejne filma eshte se ne jemi me te forte i mbizoterojme kudo qe shkojme , frikesohen prej nesh e prej kesaj marrin inat .

Po pune e madhe , une nuk jam marre me pune tutori , ashtu si edhe shumica e shqiptareve prandaj nuk me vret ndergjegjia fare dhe jam krenar per gjithe shqiptaret se jane superior sa tu kallin daten e t'ju thurin filma e pse jo legjenda .

Nuk na duhet miqesia e frengeve qe po nuk i paten nen kembe si zulut e Afrikes , popujt e tjere , ata i shohin me inat e urrejtje .

Po ti mer Floro pse nuk thua sa te ligj jane maroket edhe algjerianet e tunizianet , pse nuk u bejne film ketyre qe dogjen qytete sa deshen ne anarki te plote , arabet qe e shkrumbuan Francen ( qe mire ja bene ) me makina e me autobuza e me zjarrfikse e me ndertesa , por del e flet si para gjygjit te Hages ne emer te Shqiptarise .

Paske ndejt shume me francez robo , te paskan bo me u pendu qe ke lind shqiptar .

Edhe s'te ve faj se vetem e kalojne kohen tu fol keq , tu sha e tu u qa per veten , por edhe nga ty ne shqip nuk e kisha pa kete .

Behu shqiptar , nxirre francezin prej vetes se veē do te te beje te ndihesh i mjere .

Kalofsh mire !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 08-02-2009 mė 21:43

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Me duket se eshte bere ca qesharake kjo teme. Une filmin e kam pare para nja tre muajsh. Megjithese nuk jam fanse e filmave aksion perseri me pelqeu se kishte ate efektin qe te mbante mberthyer (mgjth edhe me lodhi here pas here). Liam Neelson eshte akton shume i mire padyshim, dhe e mbajti gjalle gjithe filmin. Si plot ishte unrealistic por kam pare edhe filma me idjote se ky (per te gjithe ju qe ishit "ofenduar"). Gjeja e vetem qe s'me pelqeu ishte aktorja qe luante rolin e vajzes se rrembyer: ishte nje kokerr debileje qe s'ja kishte haberin me te vogel nga aktrimi. Dru. Kaq.
    Tani, persa i perket portretizimit te shqiptareve ne film. E para punes i here shqiptaret nuk dalin as si legena as si kriminele te lindur as si dhjaksa (so to speak). Perkundrazi ai "tropoxhani" del nje koke e forte maloku qe su tut as kur po e torturonin (i don't want to spoil it for you other ppl that intend on watching the movie anytime soon). Persa i perket mafias shqiptare: mua mu duk se portretizimi i shqiptareve kriminele ne film ishte shume realist per te mos thene human. I nxjerr thjeshte si kriminele brutale por qe nuk kane zgjedhje tjeter sepse qeveria franceze i luan te tera fijet e kriminalitetit. Kaq. Ca ka per tu habit? Pak kriminee shqiptare ka ne bote? Kombesia s'ka te beje fare. Jua siguroj une qe as qe kapen fare per pune kombesie. Vetem sic e thashe qe i nxjerr me kurajo (also true).

Ah edhe i gje tjeter: Liam Neeslon nuk kishte rolin e francezit kshu qe mos u ofendoni shume ju burrat e zamanit se ju vrau nje pederast francez. Weirdos.
    Mund te kete edhe ndonje gje tjeter po do e shtoj me mbrapa se sinqerisht u bera corap tani.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Inteligjente , realiteti ka me teper peshe se fiksioni .

Filma si ky ka e do kete , puna eshte se duhet te jemi te vetedijshem per ate qe jemi ne , si dhe pse e kane me ne . Qe ti mire e vure ne dukje se qeveria e atij vendi , nuk u vihet t'i kape tutoret , pasi viktima jane te huaja e francezeve pak ju behet vone .
    Pra behet fjale per pak me teper se sa role filmash por per jete njerezish .
    Kot flet sikur ke pergjigje per te dhene , kenaqe veten me filma te bukur edhe pastaj na jep kurajo neve te ofenduarve , se mu s'bo vaki me me ofendu francezi se ja di mire te zezat po me vjen keq kur ne shqip flitet nga shqiptaret se si ndjehen fajtor , ky indoktrinim me sjell keqardhje se si arriti ne shqipen tone te bukur ky mentalitet i plakave te Frances .

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Daniel te lutem kush e ka me ne? Cfare jane keto idiotesira? Se dolen nje grup kriminelsh ordinere me kombesi shqiptare? Te luteeeem! Une se shoh fare nga ajo ane. Nje kriminel per mua eshte kriminel dhe kaq. S'k te beje kombesia. Edhe ky film nuk mu duk fare ofendues per shqiptaret faree. KA pasur plot shqiptare qe kane bere krime edhe me mizore se rrembimi i femrave pse habitesh? Une pergjigje kam per te dhene dhe me gjithe respektin qe kam s'ta marr doren ty se si e formuloj dhe aq me pak se cfare mendoj. Eshte e drejta ime. Se kutpj pjesene dyte te postimin tend. Kush jane shqiptaret qe ndihen fajtore? Une personalisht s'ndihem fajtore pa bere faj. Kujt ti djegi le ta mbaje. Me behet qejfi qe paska qe ndihen keq se ttregon qe e paskan nje fije ndergjegjeje. Pune per ta. Sidoqofte eshte thjesht nje film: zbavtije. Kaq.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Po te lexosh dy faqe teme ketu e sheh se kush jane shqiptaret qe ndihen fajtore . Leqe cfare dy faqesh lexo vetem kete faqe ku shkruan .

Une nderhyra vetem per kete fakt , se sa per nje film qe nuk kam pare e qe s'kam ndermend ta shoh as qe me behet vone fare .

Ti vazhdo te shkruash pershtypjet e filmit e dashur nga Amerika , e kam gabim une , flit per filma sa te duash , pjesa e dyte kishte te bente me realitetin ne France dhe i di mire se ēfare bejne shqiptaret jashte e kush i ben , por urdhero e shih pasojat ne kete teme se ... nga njerez qe fare nuk jane me faje besoj .
    Eshte komike se une Di_Anen fare nuk e imagjinoj tutore , e as flory80 akoma me pak s'dua ta imagjinoj te tille qe po e vret ndergjegjia e po pendohet siē thua ti .
    Jo ketu kemi trysnine e vendit ku jeton qe i bejne te ndihen keshtu pa qene me faj perveē se te qenurit shqiptar , rracizmi dhe paragjykimi , ja lexoje vete se i kane shkruar mbresat dhe mendimet qe u jane ushtruar , por me fal se te nderpreva , vazhdo flit per filmin se po lexoj me kureshtje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 08-02-2009 mė 23:34

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Daniel mos u bej qesharak duke vene ne gojen time fjale qe jo vetem si kam nxjerre kurre nga goja por as qe me shkojne neper mend. Nenforumi me duket se eshte "kinematografia dhe televizioni" dhe normalisht qe per ate do flas. Nqs ketu keni ndermend te na hapni barkun me histori te tipit "vuaj se jam emigrant shqiptar" gjeni forum me te pershtatshem. Qe ta dish di emigrante jam vete dhe e kam thene edhe me pare :NUK ME BEJNE PERSHTYPJE NJEREZIT QE QAHEN NGA PSEUDO-PERSEKUTIMI I TYRE. Tashti eshte shume e vertete qe Europa eshte rraciste dhe as qe dua te them se historite personale te njerit apo tjetres nuk jane te verteta por une di te them kaq dokush i ben vend vete vetes. Cdo njjeri mbron nderin e vete dhe tregon kulturen e familjes ne mardhenie me te gjithe, duke futur ketu padyshim edhe nenshtetasit e vendeve ku kemi emigruar. Ama para se te qaheni sa andej ketej mos i beni edhe bisht ceshtjes me kryesore: PSe na ka dale ky i ashtuquajtur reputacion i keq (qe ty te duket si i "paperballueshem dhe i gjithepushtetshem" se eshte permendur ne nje film Hollywood-i). Truth be told: kriminele shqiptare ka plot ashtu sic ka edhe njerez me mend ne koke qe nuk bredhin lart e poshte per te bere maskaralleqe. Kaq. S'kemi pse te bejme rolin e viktimave njerezore perhere. Mua as qe me interesojne fjalet poshte e perpjete. Si thua ti, (mqs dashke eksperienca personale) nuk me ngrihet gjaku ne koke mua kur nje palo rumun me thote "Your country is so troubled. You guys are third world countries" ? Ta shqyej me vjen po se bej veten. Nejse se u zgjata dhe u be vertete qesharake kjo pune. Ah edhe here tjeter te lutem mos merr persiper te flasesh ne emrin tim se me duket se trecerkune atyre qe shpreh as qe po mundesh ti kuptosh (apo refuzon, se di). Shendet.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Jo jo pa merak jane fjale te mia , ti je politikisht korrekte , fjalen e fundit e the si femer qe je , pse e vret mendjen ti , je ne Amerike , shume larg temes me nje fjale meqense flitet per Francen dhe tema ve ne pyetje se sa real ishte ai film dhe as une nuk e ve ne dyshim qe real eshte perderisa trafiqet France Belgjike Hollande jane teper aktive , trafikantet perdorin kufinjte dhe levizjet ndermjet shteteve ēdo jave te vajzave per te mos rene ne duar te policise , kurse ne rrjet ēdo dite bie pre nje vajze e re , sipas te dhenave 300 vajza te reja ne vit eshte kontingjenti i trafikanteve shqiptar .
    Po pse te te bejne pershtypje ty keto , ehu shih film Hollivudi ti e flit per te . Por nga ana tjeter nuk ka vend per ekzagjerime siē benin emisione francezet , qe ajo femer qe ka te dashur shqiptar , te mbaje me vete gjithmone celular me numer policie se heret a vone do trafikohet .

Hajt naten !

Ps - Kot lodhesh me nje realitet qe nuk njeh
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 09-02-2009 mė 00:23

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Nejse, s'besoj se duhet te replikoj pas kesaj. Ra shume poshte diskutimi sinqerisht. Po te rikujtoj vetem njehere qe je tek tema e Kinematografise dhe jo e "halleve te popullit shqiptar ne bote dhe emisioneve denigruese te imazhit shqiptar". Gjithsesi. pune per ty. Qofsh mire.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Emisione dhe parulla poshteruese neper media e gazeta per shqiptaret thuhen shume me shpesh se sa heret qe shkruaj une ne nenforumin e kinematografise kur pyetja shtrohet ne lidhje me realitetin .

Pra le ta bejme perpjestimin 1 : 100 se sa ta le 0 : 100 lol

Naten prape !

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •