Close

Rezultati i Sondazhit: C'mendim keni kur shqiptaret kane histori te keqe ne nje film?

Votues
50. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jo, nuk e pelqej filmin TAKEN

34 68.00%
  • Po, e pelqej filmin TAKEN

16 32.00%
Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 149

Tema: Filmi Taken

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    Citim Postuar mė parė nga ĘTIUS Lexo Postimin
    Kush eshte plere? Po kur jemi ne ato qe bejme pislliqe dhe prishim imazhin e vendit tone, kushdo te jet do ta marri si shembull. Nuk jemi i vetmi vend qe merremi per baze nga regjizoret e huaj, ke vende sa te duash te tjere. Si p.sh: Gjeorgjia, Afganistan, Iran, Irak, Izrael, Palestin, Rusi, Ukrain, Rumani, Bullgari, Serbi, Greqi, Turqi, Itali, France, Brazil e me radhe.

P.s Atehere shume regjizore qe kan bere filma me histori te vertet per Italin jane plera, e nuk meritojn respekt sipas teje? Apo populli Italian duhet te ndjej keqardhje per demaskimin e atyre krimineleve. Sa shkurt qe logjikon more djale...
    E kisha fjalen per Luc Beson, eshte rexhisor komercial sikurse filmi qe eshte i shpifur.
    Ndersa rexhisoret si Martin Scorsese apo Brian De Palma kane marre shembull popullin e tyre per ate e kisha fjalen pse skan marre sikurse keta popullin e tyre.

Dhe sa per informate Robert De Niron e ka shpallur te padeshiruar Silvio Berluskoni per shkak se ka prishur imazhin e italianeve ne filmat e tij.
    Sdi pse te krenohemi nese edhe ne dalim ne nje film si protagonist te kqinje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga llapmuhaxheri Lexo Postimin
    E kisha fjalen per Luc Beson, eshte rexhisor komercial sikurse filmi qe eshte i shpifur.
    Ndersa rexhisoret si Martin Scorsese apo Brian De Palma kane marre shembull popullin e tyre per ate e kisha fjalen pse skan marre sikurse keta popullin e tyre.

Dhe sa per informate Robert De Niron e ka shpallur te padeshiruar Silvio Berluskoni per shkak se ka prishur imazhin e italianeve ne filmat e tij.
    Sdi pse te krenohemi nese edhe ne dalim ne nje film si protagonist te kqinje.
    Tregohu me racional ne shkrime, nuk ke pse del ne konkluzione kur dikush as e ka treguar me asnje moment delirin apo kenaqesin e te qenit te famshem per krime. Robert De Niro, Al Pacino, jane kalores te paqes ne Itali. Po siduket e ke lexuar gabim diku gjetke.

Edhe Martin Scoresese apo Brian De Palma jane regjizor komercial, askush nuk e ben me nje film te mbetet ne arkive, po e ben per te pasur sukses. Shume regjizore kane bere filma per zezaket, po askush nuk doli ti gjykoj. Shume regjizore kan bere filma mbi Irlanden, dhe IRA-n, po asnjeri nuk doli ti gjykoj. Pasqyrimi i realitetit nuk eshte asgje e keqe, po nje e vertet qe te vret, per kete jam mese dakord une. Po nuk mund te cilesohet nje regjizor plere nese ben nje film, qe mund te kete pjese reale apo gjera konkrete. Nese do te ishte ashtu, atehere Hollywood do te kishte marre fund, nese nuk do benin filma me tematika te ndryshme apo per krimin e organizuar. Nuk mund te bejne te gjithe drama apo aventura.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    Tregohu me racional ne shkrime, nuk ke pse del ne konkluzione kur dikush as e ka treguar me asnje moment delirin apo kenaqesin e te qenit te famshem per krime. Robert De Niro, Al Pacino, jane kalores te paqes ne Itali. Po siduket e ke lexuar gabim diku gjetke.

Edhe Martin Scoresese apo Brian De Palma jane regjizor komercial, askush nuk e ben me nje film te mbetet ne arkive, po e ben per te pasur sukses. Shume regjizore kane bere filma per zezaket, po askush nuk doli ti gjykoj. Shume regjizore kan bere filma mbi Irlanden, dhe IRA-n, po asnjeri nuk doli ti gjykoj. Pasqyrimi i realitetit nuk eshte asgje e keqe, po nje e vertet qe te vret, per kete jam mese dakord une. Po nuk mund te cilesohet nje regjizor plere nese ben nje film, qe mund te kete pjese reale apo gjera konkrete. Nese do te ishte ashtu, atehere Hollywood do te kishte marre fund, nese nuk do benin filma me tematika te ndryshme apo per krimin e organizuar. Nuk mund te bejne te gjithe drama apo aventura.
    Me se e sakte qe ka qene i padeshiruar De niro,spo ja fus kot por kam lexuar e nese ti ske informate ajo tjeter.
    Thjeshte ne sjemi te tille siq pershkruhemi ne kete film dhe nuk ka realitet se shqiptaret jane me te paorganizuarit ne krim kurse paraqitet ndryshe.
    Ti qenke i apasionuar per nentoken dhe po te pelqejka si duket nentoka(si shumices se shypeve)
    Sidoqofte ska rendsi nese spajtohemi.

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Cfare te shqeteson ty, nese eshte apo nuk eshte "true story"? Te shqeteson fakti qe flet per Tropojanet keq? Po ate krahine kapen dhe e bazuan filmin ne ate menyre. Nuk i ben me te keqinje Tropojanet nga Fieraket, Vlonjatet, Lacianet apo ndonje vend tjeter ku kane punuar shume me femra dhe me krime ordinere. Ne Shqiperi dihen disa vende, per mafioz te medhenje ne boten e krimit. Nuk ka pse te te shqetesoj fakti se kapen Tropojen dhe nuk eshte "True Story". Une personalisht gjithandej e kam lexuar si histori te vertet, pavaresisht qe filmi ka ilustrime dhe shume ekzagjerime. Nuk do te thot qe nuk eshte histori e vertet se i jati i filanes ndermori inisiativen i vetem per te gjetur te bijen, arriti te shkateronte nje klan mafioz. Flitet per esencen e filmit, per ate qe te trasmeton ty filmi, se cfare ben nje baba per femijen e tij. Nuk do t'ia dije sesa e madhe eshte familja mafioze apo nga cili vend jane.
    Nuk me kuptove se cfare dua te them me true story......
    Filmat e bazuar ne histori te verteta jane ndryshe edhe jo kaq te ekzagjeruar, filmi taken raporton nje histori qe ndodh sot jo mes shqiptarve por kudo, sepse smund ta mohojme faktin qe ka kriminalitet e prositucion ne shqiperi, ne tropoj edhe ne vende te tjera. filmi eshte i bazuar ne kriminalitet e prositucion gjera qe jane dhe do te jene.

ai eshte i shkruar nga shkrimtari qe e ka shkruar sic mund te shkruaj une tani nje histori dashuri qe ndodhin ku do, por qe ne fakt nuk eshte e bazuar tek ndonje saktesi ngjarje reale.

cdo filem qe eshte true story thot ne fund, [movie based in true story ne kete vit, ne kete date, ne kete vend]

ai shoku qe e ka direktu it's just a hollywood movie sic jane shume te tjera qe ngjajne me ngjarje te verteta.

nuk tha njeri qe nuk ekziston krimnaliteti dhe prositucioni kete e dime te gjithe, eshte nje gje qe ka per te qene gjithmone, sepse derra ka per te pasur ne tropoj dhe ne cdo vend te botes, natyra ka perfektesira dhe pa perfektesira.

Filmi eshte i ekzagjeruar per teqene i vertet, sic me mafjen shqiptare ashtu dhe araben , se nje person sja del dot vetem ne realitet ashtu, ne filem po, te ishte histori e vertet kjo per te mbijetuar nje person ne kaq situata, do te ishte filmi qe ben me buje me ne tere boten, nga qe eshte made up story ka qen aq i suksesshem sa doli, jo per te thene wow, sepse ka shume filma te tjere te tille si ky, qe permendin mafje tjera e jo shqiptaret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ^AngeL^ : 18-01-2010 mė 09:34
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Me se e sakte qe ka qene i padeshiruar De niro,spo ja fus kot por kam lexuar e nese ti ske informate ajo tjeter.
    Thjeshte ne sjemi te tille siq pershkruhemi ne kete film dhe nuk ka realitet se shqiptaret jane me te paorganizuarit ne krim kurse paraqitet ndryshe.
    Ti qenke i apasionuar per nentoken dhe po te pelqejka si duket nentoka(si shumices se shypeve)
    Sidoqofte ska rendsi nese spajtohemi.
    Nuk me ke kuptuar fare se cfare kam dashur une te them. Une nuk jam ekspert apo te kem mbaruar per regjizure, une flas si amator dhe me ate sy sic e kam pare une. Une nuk e njoh realitetin e krimit te organizuar apo te paorganizuar, nuk i kam kaluar akoma kufijte e Shqiperis, pervecse kam qene ne Kosove, une i quaj kufij brenda nje shteti. Nuk e di cfare behet neper bote dhe si funksionon mafia. Kete nentoke nuk arrij dot ta kuptoje se cfare kerkon te thuash. Nuk me pelqen as mafia, as krimi dhe asnje gje e demshme per njerezimin, po te ishte se do doja krimin dhe mafien, nuk do mbaroja studimet po do isha me ndonje grup bandash, te cilet jane te shumte ne Shqiperi. Mund te ma perkthesh ose te ma spjegosh cfare kerkon te thuash me "nentoke".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga ^AngeL^ Lexo Postimin
    Nuk me kuptove se cfare dua te them me true story......
    Filmat e bazuar ne histori te verteta jane ndryshe edhe jo kaq te ekzagjeruar, filmi taken raporton nje histori qe ndodh sot jo mes shqiptarve por kudo, sepse smund ta mohojme faktin qe ka kriminalitet e prositucion ne shqiperi, ne tropoj edhe ne vende te tjera. filmi eshte i bazuar ne kriminalitet e prositucion gjera qe jane dhe do te jene.

ai eshte i shkruar nga shkrimtari qe e ka shkruar sic mund te shkruaj une tani nje histori dashuri qe ndodhin ku do, por qe ne fakt nuk eshte e bazuar tek ndonje saktesi ngjarje reale.

cdo filem qe eshte true story thot ne fund, [movie based in true story ne kete vit, ne kete date, ne kete vend]

ai shoku qe e ka direktu it's just a hollywood movie sic jane shume te tjera qe ngjajne me ngjarje te verteta.

nuk tha njeri qe nuk ekziston krimnaliteti dhe prositucioni kete e dime te gjithe, eshte nje gje qe ka per te qene gjithmone, sepse derra ka per te pasur ne tropoj dhe ne cdo vend te botes, natyra ka perfektesira dhe pa perfektesira.

Filmi eshte i ekzagjeruar per teqene i vertet, sic me mafjen shqiptare ashtu dhe araben , se nje person sja del dot vetem ne realitet ashtu, ne filem po, te ishte histori e vertet kjo per te mbijetuar nje person ne kaq situata, do te ishte filmi qe ben me buje me ne tere boten, nga qe eshte made up story ka qen aq i suksesshem sa doli, jo per te thene wow, sepse ka shume filma te tjere te tille si ky, qe permendin mafje tjera e jo shqiptaret.
    Angel, une nuk jam kundra asaj qe po thua ti, jam mese dakord. Kemi mundesi te informohemi dhe te degjojm. Une e kam pare njehere si film, te them te drejten nuk me ka lene mbresa te medha, thjesht nje film dhe kaq, asgje me shume. Une nuk e di se ku eshte bazuar ky regjizori apo shkrimatari qe ka bere skenarin, sa e njeh realitetin e mafies Shqipetare apo asaj te huaj. Une jam mese i bindur, qe x apo y skenarist nuk e di hic se ku bie Tropoja apo ndonje vend tjeter ne Shqiperi. Do te thot, qe ky x apo y person, e ka degjuar diku, i eshte vrare veshi dhe e ka shkruar. Une dhe ti nese bejm nje shkrim imagjinar, tek tuk kemi degjuar per nje histori, pastaj e hedhim ne leter. Pra jo gjithcka eshte nje fantazi, ka dhe doza te verteta ne ate film. Per kete e kam une, nuk po hedh poshte ato qe ke thene.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    Mund te ma perkthesh ose te ma spjegosh cfare kerkon te thuash me "nentoke".[/QUOTE]

Do te thote,qdo gje qe ka te beje me krimin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    Angel, une nuk jam kundra asaj qe po thua ti, jam mese dakord. Kemi mundesi te informohemi dhe te degjojm. Une e kam pare njehere si film, te them te drejten nuk me ka lene mbresa te medha, thjesht nje film dhe kaq, asgje me shume. Une nuk e di se ku eshte bazuar ky regjizori apo shkrimatari qe ka bere skenarin, sa e njeh realitetin e mafies Shqipetare apo asaj te huaj. Une jam mese i bindur, qe x apo y skenarist nuk e di hic se ku bie Tropoja apo ndonje vend tjeter ne Shqiperi. Do te thot, qe ky x apo y person, e ka degjuar diku, i eshte vrare veshi dhe e ka shkruar. Une dhe ti nese bejm nje shkrim imagjinar, tek tuk kemi degjuar per nje histori, pastaj e hedhim ne leter. Pra jo gjithcka eshte nje fantazi, ka dhe doza te verteta ne ate film. Per kete e kam une, nuk po hedh poshte ato qe ke thene.
    Ti e paske kqyr filmin shabllon se aty ka edhe shqiptare qe luajne ne film,kush tjeter ka pase me dhen storien perveq atyre qe luajn ne film.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Mund te ma perkthesh ose te ma spjegosh cfare kerkon te thuash me "nentoke".
    Do te thote,qdo gje qe ka te beje me krimin.[/QUOTE]

Me vjen keq, po ajo qe ke thene nuk me pershtatet aspak mua si individ. Do beje mire ta terhiqje ose t'ia drejtoje dikujt tjeter. Kam qene larg krimit dhe pislliqeve, jane gjera qe nuk mund ti pranoj karakteri im, nuk me lejon sedra ti bej keq njeriu, jomo te dua krimin dhe ta mbeshtes ate. Apo e thene ndryshe te ndjehem krenar se bashkepatriotet e mi kan nam te madh si kriminel dhe mafioz. Kjo gje me shqeteson, pasi neser apo pasneser i djeguri ne kete mes mund te jem dhe une. Duke me portretizuar si nje kriminel, mafioz apo ku di une. Ky portretizimin i ka perndjekur disa vende si Napoli dhe Palermo, kudo qe shkojn i quajn si mafioz, pasi ne vendet e tyre kan dal shumica e kokave te krimit. Une nuk do ndjehesha komod aspak neser apo pasneser kur te dal jasht kufinjeve te vendit tim dhe te me drejtohen mafioz - kriminel. Siduket ti nuk dashke te me kuptosh se ku dua te dal une, e cfare kam deshire te te trasmetoj ty. Pasi ti mendon sic te thot koka jote, arrin deri aty sa me gjykon se une kam idhtare kriminelet dhe mafiozet.

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Bravo tani u kuptuam, po kjo bje komplet ne kundershtim me nje film qe eshte tamam bazuar ne nje histori te vertet.
    Seshte vetem ky filmi Taken qe sic e the, me te degjuar pak edhe fillon duke e krijuar nje histori vete, keshtu jane po thuajse te gjithe filmat.

Filmi qe ka tamam histori te vertet qe me eshte dukur i ekzagjeruar por ama qe mund te jete i vertet ashtu sic thone eshte [ American Hounting]
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •