Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    dardan66 Maska e Bujar Dragaj
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Vendndodhja
    fr
    Postime
    44
    feja eshte gjeja me e shemtuar e njerzimit

i/e regjistruar Maska e Xingaro
    Anëtarësuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    640
    Behuni pak tolerante.Lerini hapesire te gjitha kulturave.Inspironi mirekuptim.
    Kush te doje le te besoje,kush nuk do te mos besoje.Ska arsye pse me u ngaterru me njeri-tjetrin.
    Quanta vita hai contaggiato,quanta vita bruccerai...!

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anëtarësuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    ky esht forumi ateist me plak, ca ju shty vazhdimisht me dhon urdhra se ca duhet te menojme e te themi? fol per temen

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    "O njerëz të mënçur! Hiqni dorë nga mania për t'u pasuruar.Hiqni dorë nga rrëmbimi dhe pushtimi i tokave.Ndaloni sa më shpejtë t'u bëni keq të tjerëve.E mira dhe e keqja janë në tokë,asgjë nuk vjen nga qielli."
    --"Sokrat"--

Këtë thirrje profetike,filozofike,njerëzore,lëshoi Sokrati i lashtë i Greqisë afërsishtë 2500 vjet më parë.Kjo thirrje vjen nga shekujt, më e fortë dhe ushtonë në mënyrë tingëlluese duke goditur membranën e veshit të ndërgjegjes njerëzore kudo në botë.Por njerëzimi sotë nuk duhet të bëjë të njëjtin gabim që bëri Greqia e lashtë,e cila e mbylli në burg Sokratin për këto thënie,si thirrje turbullimesh dhe tubimesh anti qeveritare.Kjo e detyroi Sokratin të pinte helmin vdekjeprurës.
    Pastroni ndërgjegjen o njerëz dhe kthehni fytyrën nga drita e diellit.Mos prisni gjë nga qielli.Ata që do vijnë nga qielli do çuditen me injorancën tonë në tokë.
    Nuk ka rënë nga qielli as Kurani dhe as Bibla, por është pjellë e mëndjes së djallëzuar njerëzore për pushtet.
    Respekt

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Postime
    163

Te Mirat Qe Ka Sjelle "egzistenca" E Zotit

Ju lutem ta Respektoni kete teme sepse permban nje problematike shume te madhe qe jo te gjith ata qe e quajne veten ateista e kuptojne!

jam i bindur se egzistenca e zotit eshte genjeshtra me e madhe ne historine njerezore... eshte genjeshtra me e vjeter e botes, dhe eshte ajo per te cielen shume njerez kane then dhe thone 10001 budalliqe, dhe madje ka pasur dhe viktima!

poooor....
    po harrojme gjerat me te medha... NUK DUHET TA IMPONONI TE VERTETEN PERTEJ KESAJ GENJESHTRE! eshte gabim i madh!!!

egzistenca e zotit i ka ber njerezit me te mire... pra njerezit qe kane besuar ne zot
    i kane imponuar vetes nje sjellje me te rregullt dhe prej njeriu me zemer me te mire dhe me te madhe se ne ateistat! pavaresisht se ata jane te genjyer...
    ndaj mos e impononi te verteten... mos thoni se zoti nuk egziston.
    madje bejeni zemren gure dhe genjejini njerezit qe kane nevoje te besojne ne zot...
    ndoshta nuk e keni vene re... por ne jemi bere me te eger pasi i jemi larguar atij besimi... njeriu e ka gjithmon te veshtire ta percaktoj veteveten....
    prandaj mos e impononi te verteten... ushqejeni dhe genjeshtren per njerezit qe kane nevoje...
    egzistenca e zotit u jep njerezve shprese, force, dhe kurajo... dhe i ben familjet e tyre me te lumtura dhe pse eshte genjeshter.
    kam ven re se lumturia dhe injoranca jane shume te lidhura...
    mos te tregohemi egoista ti lejojme njerezit te jene te lumtur ne injorancen e tyre.... nuk na takon ne tu tregojme te verteten universale njerezve qe nuk kane nevoje per kete te vertete...
    ata qe kane nevoje ju siguroj qe do e gjejne vete rrugen...
    besimtaret jane njerez qe ndihmojne dhe teistat dhe ateistat, ndaj lejojini besimin e tyre dhe mos u beni keq duke u treguar fytyren e eger te kesaj bote...
    jeta pa zot eshte me e frikshme!
    ka shume po shume te mira besimi ne zote...
    ai besim jam i bindur se e ka bere boten me te mire....
    te gjith ata qe i kane ber keq vertet kesaj toke... nuk kane pasur besimin ne zot... sepse per besimtaret zoti gjykon sikurse gjykon pjesa me e madhe e njerezimit! ky eshte nje koncept pake i thell... por i vertet qe e ben veprimtarine e besimtareve me te miren ne bote!
    nuk ka me ateist se sa jam une!
    jam kthyer ateist qe para 7 vjetesh. dhe ju siguroj qe i gjykoj drejte diferencen mes te mires dhe te keqes!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga Rregullator... Lexo Postimin
    Ju lutem ta Respektoni kete teme sepse permban nje problematike shume te madhe qe jo te gjith ata qe e quajne veten ateista e kuptojne!

jam i bindur se egzistenca e zotit eshte genjeshtra me e madhe ne historine njerezore... eshte genjeshtra me e vjeter e botes, dhe eshte ajo per te cielen shume njerez kane then dhe thone 10001 budalliqe, dhe madje ka pasur dhe viktima!

poooor....
    po harrojme gjerat me te medha... NUK DUHET TA IMPONONI TE VERTETEN PERTEJ KESAJ GENJESHTRE! eshte gabim i madh!!!

egzistenca e zotit i ka ber njerezit me te mire... pra njerezit qe kane besuar ne zot
    i kane imponuar vetes nje sjellje me te rregullt dhe prej njeriu me zemer me te mire dhe me te madhe se ne ateistat! pavaresisht se ata jane te genjyer...
    ndaj mos e impononi te verteten... mos thoni se zoti nuk egziston.
    madje bejeni zemren gure dhe genjejini njerezit qe kane nevoje te besojne ne zot...
    ndoshta nuk e keni vene re... por ne jemi bere me te eger pasi i jemi larguar atij besimi... njeriu e ka gjithmon te veshtire ta percaktoj veteveten....
    prandaj mos e impononi te verteten... ushqejeni dhe genjeshtren per njerezit qe kane nevoje...
    egzistenca e zotit u jep njerezve shprese, force, dhe kurajo... dhe i ben familjet e tyre me te lumtura dhe pse eshte genjeshter.
    kam ven re se lumturia dhe injoranca jane shume te lidhura...
    mos te tregohemi egoista ti lejojme njerezit te jene te lumtur ne injorancen e tyre.... nuk na takon ne tu tregojme te verteten universale njerezve qe nuk kane nevoje per kete te vertete...
    ata qe kane nevoje ju siguroj qe do e gjejne vete rrugen...
    besimtaret jane njerez qe ndihmojne dhe teistat dhe ateistat, ndaj lejojini besimin e tyre dhe mos u beni keq duke u treguar fytyren e eger te kesaj bote...
    jeta pa zot eshte me e frikshme!
    ka shume po shume te mira besimi ne zote...
    ai besim jam i bindur se e ka bere boten me te mire....
    te gjith ata qe i kane ber keq vertet kesaj toke... nuk kane pasur besimin ne zot... sepse per besimtaret zoti gjykon sikurse gjykon pjesa me e madhe e njerezimit! ky eshte nje koncept pake i thell... por i vertet qe e ben veprimtarine e besimtareve me te miren ne bote!
    nuk ka me ateist se sa jam une!
    jam kthyer ateist qe para 7 vjetesh. dhe ju siguroj qe i gjykoj drejte diferencen mes te mires dhe te keqes!
    E lezecme...Jam kthyer ateist...dhe e gjykoj drejte diferencen mes te mires dhe te keqes....
    Eshte njesoj sikur te thuash,e njof futbollin...se ne fillim kam qen tifoz me tironen e
    tani jam me partizonin....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    mendon se ka vend per ironi?
    nese i takon dikujt te ironizoj ketu jam une!
    dhe ja ku po filloj.

e ke then lutjen para se te shkruash?
    tani para se te flesh thuaje dhe nje lutje se keshtu do besh gjumin e qete... pa enderra me djallin apo dishepujt e tij... hahahahhaha
    per ju besimtaret kam pasur gjithmon pershtypjen se jeni si puna e atyre te dashuruarve qe sado tu flasesh nuk shikojne me sepse jane budallallepsur nga nevoja per te pasur nje fantazem afer... por kjo eshte pake e thelle per ty... keshtu qe nuk pretendoj te me kuptosh!
    gjeja me e bukur e ju besimtarve eshte se mjafton te zesh emrin e zotit dhe TAK beheni serjoz... hahahah
    keshtu dhe une filloj dhe tall .... muhabetin....!
    mire qe keni nevoj te besoni ne zot... por as nuk e pranoni....
    jeni ju qe e ndiqni zotin sepse ia keni nevojen... kjo eshte arsyeja e vetme. sepse keni nevoje per te shkuar ne parajse. hahahahhah... me vjen per te qeshur me budallikun tuaj!
    rritu pake dhe fillo te pakten te dyshosh...
    futu ne mendime dhe prano te pakten qe nese zoti egziston..
    ateher ai jeton duke hedhur baste me djallin qe kush e parashikon me bukur njerin tip, ose tipin tjeter!
    te pakten keshtu do fillosh te ushqesh dyshimin ne vetevete... dhe meso nje thenie nga filozofe te medhenje...
    DYSHIMI ESHTE E VETMJA RRUGE PER TE GJETUR TE VERTETEN!
    te siguroj qe ne fund do gjesh dicka shume me te madhe se zoti... mund te gjesh ndonje te vertete absolute nga ku varet e gjith egzistenca e njeriut.
    i rash pake gjat me ty por mu desh kohe te kthehesha nga ironia te serjoziteti!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •