Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Cfare keni me Emma Watson ju?

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Ja ku e nxori koken. Paska Zot qe degjoi lutjet

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Per fene e ka dhene perkufizimin Marksi: Opium per popullin.
    Per besimin, nuk ka perkufizim me te mire se ai i Nices.

Origjinen besimi, per mendimin tim, e ka tek paaftesia e mendjes njerezore ose per te pare realitetin, ose per t`iu shmangur atij. Pra thjesht nje nevoje psikologjike.

Besimi eshte kerkese per "opium", dhe sipas ligjeve te ekonomise: Ku ka kerkese, ka edhe oferte. Atehere linden "profetet" dhe "apostujt" qe plotesuan kete kerkese te turmes.
    Ne vetvete, feja nuk eshte as e mire as e keqe, por thjesht Mjet Pushteti. Dhe si cdo forme pushteti, mund te perdoret per mire, mund te perdoret per keq (per shume keq). Dhe si cdo forme tjeter pushteti eshte perdorur kryesisht per "trashje te masave".
    Gjykimi ndaj fese varet n ga kendveshtrimi.
    Gjykimi cinik, per rolin e fese per trashjen e turmave mund te jete: Ajo koke, ate feste do.
    Meqenese shumica e besimtareve nuk jane ne gjendje jo vetem te ndajne realitetin nga besimi, por as te ndajne"e thote Zoti" nga "e thote prifti/hoxha"...mire t`u behet.
    Por kur kjo turme perdoret kunder pjeses tjeter, atehere digjet edhe i njomi me te thatin.
    -

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Shpesh here kemi ndegjuar nga njerez te ndryshem neper media qe Fene e kane shpjeguar si diqka qe njeriu e ka shpikur vet. Si diqka qe njeriu e ka shpikur si forme mbrojtje ndaj fenomeneve natyrore te cilat kane ndodhur, ose kane shpjeguar se nese ne i adhurojm fenomete natyrore ato do kenaqen dhe nuk do te na shkaterrojne. Njeriu eshte produkt i materies dhe shpirterores dhe me kete fakt pajtohen te gjithe qofshin edhe ateistet

nje gje qe ti nuk e shikon,nuk e prek vetem beson qe kjo eksiston eshte dicka spirituale.

Besimi ne fe ,e ka thene dhe Kavir, eshte si opium per njerzit.

Njeriu eshte qenie e koklavitur.
    Cdo njeri ne nje pike te jetes fillon dhe ben pyetje : Kush jam une une? Nga vije une?Pse jam une ketu? Pse ndodhin kaq padrejtsira? Kush eshte fajtor? etj.

Tani jane dy opsione

1.Ose njeriu e ka pranuar qe eksiston nje qenije e mbinatyrshme, nje pushtet i mbinatyrshem -Zoti dhe mundohet te gjeje pergjigje nga kontakti spiritual(lutjet)

2.Ose merr pergjigje ndermjet historis dhe shkences.

Nuk jam kunder fes ,mjafton qe ajo te mos te kaloje ne ekstrem.

Zu glauben ist schwer, nichts zu glauben ist unmöglich.(te besosh eshte e veshtire,te mos besosh eshte e pamundur)
    Victor Hugo
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ua paska njoni fiksim kushërirën time Emën...
    Life's too short to remove USB safely.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    A duhet te kete fe, varet se cilin qellim e nenkupton kur thua a "duhet".
    Sepse me fe arrihen shume gjera. Dhe jo te gjitha keto gjera jane te panevojshme, qe te mund te thuhet se nuk te "duhen" ato dhe si pasoje qe nuk te duhet feja.

Feja i ofron njeriut sherbime spirituale. Sherbime te tilla jane te gjitha ato sherbime qe ofrohen si kerkesa te Zotit ndaj njeriut, pra si "rruge e Zotit". Por peros ketyre sherbimeve spirituale, feja ofron edhe sherbime tjera, te cilat mund t'i pershkruash me sherbime sociale e psikologjike.

Une mendoj se persa i perket sherbimit te pare, pra atij spiritual gjegjesisht atij te gjetjes se "rruges se Zotit", feja nuk te duhet. Sepse fete (flas per Krishterimin, Islamin, Ortodoksine) sipas mendimit tim kane treguar se dijne te jene te paafta per t'i sherbyer njeriut ne arritjen e rruges se Zotit, madje edhe kontrare ne lidhje me rrugen e Zotit.

Mirepo persa i perket sherbimit te dyte, pra sherbimit te nevojave sociale-psikologjike, feja mendoj se te duhet. Konkretisht si nevoja te tilla kisha cekur ngjarjet festive si p.sh. Krishtlindjet, lutjet kolektive ne kishe gjegjesisht Bajrami apo lutjet kolektive ne xhami si dhe ngjarje tjera te tilla. Keso dukurishe jane edhe per mua si nje njeri shume skeptik ndaj fese ne njefare aspekti fascinuese dhe i sherbejne ne te miren e njeriut dhe te shoqerise. Ketu takohen njerezit me njeri tjetrin, krijohen lidhje te reja e tjera. Eshte e qarte se feja ne kete aspekt eshte e zevendesueshme, sepse mund te thuash se njerezit do te takoheshin dhe per nje arsye tjeter, p.sh. per nje ngjarje festive te karakterit sportiv apo artistik. Por nese e "zhduke" fene (hipotetikisht), kemi nje varferim ne kete drejtim. Keshtu qe ka te pakten nenaspekte per te cilat nevojitet feja.

.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar më parë nga Whiteknight vendndodhja
    E mos mendo se do ta kesh kaq lehte ta likuidosh, sepse para se ta besh ate qe mendon do te duhet te kalosh mbi trupat tane, Hiti i Vitit nga Ilia Spiro
    E ke hak një birrë, që ke zgjeruar kushtrimin LOL.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    I meriton vleresime te tilla per shkak edhe te kryesimit bindeshem te postimeve ne mbrojtje te
    ryepeshkopit -Anastas http://www.forumishqiptar.com/misc.p...posted&t=81498
    Po mua me vjen keq qe hite me te medhaja nuk jane vleresuar sic duhet

Citim Postuar më parë nga ilia spiro
    Po te ish gjalle Noli do te kishte votuar me te dyja duart per Kryepiskopin tone.
    Mos guxoni me te shani Kryepiskopiin tone te dashur.
    Ai eshte derguar ne Shqiperi nga vete Jisu Krishti.
    Do ta hiqni Kryepiskopin kur te kaloni mbi kufomat tona.
    Ne do ta mbrojme me jeten tone Shenjtin tone te Madh.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Hahahaha këto qenkan me të vërtetë hite hahaha

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Mendoj se ka kaluar koha e feve.
    Njerzit i kan të gjitha , dhe nevoja për fe është shumë e vogë.
    Ndoshta vetëm për moshen e pleqëris, sepse afrohet vdekja dhe ndoshta në fe atyre u duket se gjejn një ngushllim.

Kili

aSHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •