Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 160
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga KUJTIM CAMI Lexo Postimin
    QYTETI IM

Qyteti im eshte shume i vogel,
    Per te tjeret........pa rendesi.
    Aty u linda, aty u rrita,
    Ne me te bukuren femijeri.
    Qyteti im eshte shume i vogel,
    Per te tjeret..........pa rendesi.
    Une nuk dua te largohem,
    Do isha krejt pa femijeri!

...edhe ne qe u larguam
    edhe pse erdhem ne origjine...
    Ne asnjehere nuk e harruam...
    Ku kaluam femijerine...
    Qytetthi yne i vogel shume...
    Per te tjeret...s'ka rendesi
    ku kaluam net pa gjume.
    Njohem te emblen ...Dashuri!

Shume e bukur poezia kushtuar qytetthit te endrave tona feminore.Respekte Kujtim.!

kujtimi Maska e KUJTIM CAMI
    Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Faleminderit Vera qė vazhdon tė mė ndjekėsh nė krijmtari por njėkohėsisht dhe nė radio.

Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Mė mirė mos e kisha takuar

Atė mėngjes u ngrita disi i lodhur, sepse kisha punuar deri vonė qė tė mbaroja studimin qė kisha nisur. Me sytė akoma pėrgjumėsh, dola jashtė. Ishte ftohtė, shumė ftohtė ashtu siē bėn vetėm nė qytetin tim tė vogėl. Tė gjitha kafenetė nė qėndėr ishin akoma mbyllur dhe kėshtu, u detyrova tė shkoj drejt lokaleve, tek rruga nacionale pėr tė pirė kafen e mėngjesit e cila do tė mė hapte sytė.
    Hyra nė makinė. Ishte njėsoj sikur tė kisha hyrė nė frigorifer, ndaj vendosa qė deri sa tė pi kafen ta lė makinėn ndezur.
    Hyra nė kafene nuk kisha arritur tė porosit akoma kur u hap dera dhe nė lokal hyri njė burrė rreth tė 50-ave i shkurtėr dhe shumė i shėndoshė.
    -Mirmėngjes usta- mu drejtua mua.
    -Mirmėngjes- ja ktheva dhe po mundohesha tė kujtohesha se mos e njihja.
    -Pėr nė Tiranė je?
    -Po- ju pėrgjigja unė.
    -Kam gruan me njė fėmijė tė vogėl. A do tė mė marrėsh?
    -Po i thuaj tė hipi nė makinė a derė zi se i thave sė ftohti- i thashė.
    Doli jashtė e u kthye shumė shpejt.
    *
    -Faleminderit mė shpėtove- mė tha mua e pastaj u kthye nga banakieri- ma bėj dhe mua njė kafe o shok se do zoti po mė ngroh.
    Po ti ē’e ke atė qė pi-mu drejtua sėrisht mua.
    -Kafe kapuēino- i thashė.
    -Unė qė thua ti nuk rri dot pa folur-tha ai dhe ndėrkohe nisi tė gjerbėte kafen qė sapo i erdhi.
    Pasi i fryu dy tre herė kafesė mu drejtua pėrsėri mua
    -E prishėm fare, na e mori mėndjen fari ky i ftohti dhe haruam tė prezantohemi unė jam Mitro-dhe mė zgjati dorėn
    -Artur- i thashė dhe i zgjata dhe unė dorėn.
    Pagova unė tė dyja kafet dhe dolėm. Pėrjashta ishte ende errėt. U nisėm. Ai me tė vėrtetė nuk rrinte dot pa folur. Ndėrsa e shoqja deri nė atė moment nuk kish folur fare.
    -Ē’punė bėni- e pyeta unė
    -Ja ashtu vėrdallosem kot. Po nxorrėm ndonjė lek mirė po s’nxorrėm......-dhe e la fjalėn pėrgjysėm. E kuptova qė ishte pa punė.
    -Po ti? – pyeti ai.
    -Nė njė firmė ndėrtimi. Jam inxhinier. Njėkohėsisht edhe drejtor i firmės. Punė tullash e llaēi-i thashė. Kjo shprehja e fundit mė kujtoi dikė qė mė kishte quajtur “tullaxhi”. Mu kujtua “ajo” dhe qesha me vete. Vėrtet ,sa kohė kishte qė nuk e kisha kujtuar Lidėn?! Ajo vėrtet kish qėnė dashuria ime. Ata sytė e zinj, ato kaēurelat e zeza qė i derdheshin supeve si degėt e shelgjeve nė valėt e lumenjve, mė kishin ngelur gjithnjė nė mėndje. Nazet e saj lozonjare gjithnjė I pata parė si nazet e njė fluture ndėr lule. Eh bukuroshja qė mė bėri tė vuaj! Po ē’mu kujtua tani? Pėr tė mė bėrė sėrisht tė vuaj?
    Ai fliste por unė s’e kisha mėndjen fare aty.
    -A do tė tė gjej ndonjė punė aty tek firma ku punoj?- I thashė dhe mendova se duke folur do tė mund ta largoja imazhin e saj qė po mė rrinte para sysh.
    -Pėr mua e ke llafin?-Pyeti ai si i ēuditur.
    -Po... pėr ty pėr kė tjetėr!- thashė unė.
    -Jo,jo punė qė s’bėhet-tha ai dhe vazhdoi- Po reputacioni ku vete po tė punoj unė nė llaē?!
    -Ėhė!- thashė dhe u mundova qė tė pėrqėndrohem tek rruga sepse kishte filluar tė zbardhėte. Ai vazhdonte tė fliste sikur t’ja kishin takuar butonin dhe ja kishin lėnė takuar. E shkreta grua thashė me vete dhe instiktivisht mė shkuan sytė nė pasqyrė pėr tė parė pėr herė tė parė gruan.
    Sapo hodha sytė nė pasqyrė ,shtanga. Mu duk sikur dikush mė goditi nė kokė dhe instikti veproi. Shkela fort frenė freksion dhe makina ndaloi nė vėnd. Bėri njė frenim tė ashpėr. Makina u fik. Unė nuk po e mblidhja dot veten.
    -Ē’pate ore?- tha qerosi trashaluq.
    -Lėviz ore burrė shko mbush pak ujė- tha gruaja.
    Ai mori njė shishe dhe u turr tė gjente ujė.
    -Po ti ē’pate?-tha ajo.
    -O Zot ēfar dukurie- thashė- as pesė minuta mė parė mu kujtove.
    -Pse, nuk e dije qė jam nė makinė?-tha Lida
    -Jo. Tė betohem qė jo- i thashė.
    -Pse nuk e njihje Mitron ti?-vazhdoi ajo
    -Ah Mitro..... Po pėr kėtė Mitro mė le mua moj??? Apo se nė atė kohė punonte nė ambasadė ai.Ah...........- dhe s’pata mė kohė tė flas sepse erdhi Mitroja.
    -Na, pi pak-tha ai dhe mė zgjati shishen e ujit.
    Piva ujė edhe pse s’mė pihej. Mbylla tapėn e shishes dhe ja ktheva pėrsėri Mitros.
    -Ē’pate?- mė pyeti sėrisht ai
    -Mbase po mė zinte gjumi dhe u trėmba- gėnjeva unė
    -Aaaaa jo, jo kėshtu. Ndalojmė nė lokalin mė tė parė qė do hasim- tha ai.
    -OK-thashė unė dhe e nisa makinėn.
    Ai vazhdoi tė fliste ndėrsa mua filluan tė mė rizgjohen kujtimet.
    ......... -Turi a e di sa tė dua
    -Sa?
    - Sa gjithė bota.
    -S’mė besohet.
    -Iiiiii sa i keq qė je.....................
    Fillin e kėtij kujtimi ma ndėrpreu shikimi i Lidės nga pasqyra. Dukej sikur mė thoshte:”Tė lutem, Turi lėri kėto tani, se s’mundem dot mė”.
    Vendosa qė tė flas dhe si i thonė ta godas me spond.
    -Qė thua ti miku im- thashė unė duke ju drejtuar Mitros- kam pas njė shoqe qė e kam dashur shumė dikur por ajo e kishte inat llaēin e tullat. Kur shkova nė shkollė pėr inxhinier ndėrtimi u fejua me njė tjetėr dhe mua mė la e mė quajti “tullaxhi”.
    -Tani…. si tė tė them edhe mua nuk mė pėlqen ai zanat po ajo mirė s’ka bėrė-tha Mitro e pasi u pėrcoll vazhdoi- Jo ore jo, s’ka bėr mirė se ja shiko sot ku je ti. Drejtor. Dhe mė fal qė tė pyes sa e ke rrogėn?
    -2 milion nė muaj- thashė unė.
    -Sa mo sa 2 miljon?!- u habit ai. Dhe vazhdoi- a e sheh moj grua, ky ėshtė lek. Jo or mik jo nuk ka bėrė mirė ajo qė tė ka lėnė.
    -Po a i di ti arsyet e vėrteta pėrse tė la ajo- tha Lida
    -Po ē’arsye do mė ti moj grua kur ajo i ka thėnė “tullaxhi”- tha Mitro
    -Mbase-tha Lida dhe hodhi sytė nga pasqyra.
    Sytė e saj tė zinj mė thanė “ah Turi Turi mos mė nga se nuk i di tė gjitha ti”
    -“Po ē’duhet tė di mė shumė unė, mė shumė se ē’mė the ti atė natė ku tė shkojė”-ju pėrgjigja syve nė pasqyrė.
    -“Po arsyen pėrse t’i thashė e di”-vazhduan sytė e saj
    -“Se tė pėlqeu ambasadori”-thanė tė mijtė
    -“Jo,jo s’ėshtė ashtu. E ke gabim.”-thanė sytė e saj
    Po dialogoja vetėm me sy me atė femėr qė e kisha dashur aq shumė sa askėnd tjetėr.
    -Mė kujtohet o Mitro-vazhdova unė- kur kam folur pėr herė tė parė me atė femėr. Nuk i harroj dot ato sytė e saj qė nuk dinin ku tė ndalonin nga sikleti. Duart i dridheshin e s’dinte ku t’i mbėshteste. Eh ē’qyfyre!
    -Po unė e di qė siklet ka ai qė i thotė- tha Mitro.
    -Po pra. Se ajo po mė thoshte se mė do.-thashė unė.
    -Po si tė la atėhere?- pyeti Mitroja
    Ah thashė mė doli nė shteg.
    -Nuk kisha pozitė unė ndaj mė la- thashė dhe hodha sytė tek pasqyra.
    Lida ishte bėrė flakė e kuqe nė fytyrė.
    -Tė thashė dhe njė herė- tha ajo dhe mori frymė thellė e vazhdoi- a i di ti arsyet e vėrteta?
    -Po, po i di se mi kanė thėnė-thashė unė.
    -Ehhhhhhhhh!- bėri ajo dhe me shikimin nė pasqyrė u duk sikur mė tha:- Mos dėgjo thashethemet.
    Mua mu kujtua ajo ditė kur takova Andin vėllanė e Lidės......
    Ai ishte mė i vogėl se unė por me mua gjithnjė fliste e mė rrespektonte. Dhe nuk e harroj atė ditė kur e takova pas fejesės sė Lidės.
    *
    -Andi. Pėrse nuk fole nė shtėpi diēka pėr mua- i thashė
    -Kur nuk mė la i zoti i punės ē'mund tė bėja unė?- tha ai me sytė e trishtuar.
    Dhe kjo mė shtynte tė besoja se ajo nuk mė kish dashur kurrė por tani po mundohej tė mė tregonte tė kundėrtėn.
    Mua edhe prindėrit e Lidės mė flisnin mė rrespektonin gjithnjė dhe kjo mė bėn tė dyshoj atė qė mė pati thėnė Lida se ata nuk mė donin.
    -E di, e di mirė tė vėrtetėn-thashė unė dhe instiktivisht hodha sytė nė pasqyrė e mė pasė vazhdova- tė gjitha ē'flitej nė shtėpinė e saj mua m'i thoshte i vėllai i saj.
    Lida u skuq edhe mė shumė se mė pėrpara. U duk sikur me vete po thosh: - Ah Andi ē'mė bėre!!
    -Po ti paske pasur edhe njeriun brėnda dhe s'ke mundur ta shtiesh dot nė dorė -tha Mitroja.
    -Po unė jo se s'qeshė i zoti ta shtie nė dorė- thashė *dhe sėrisht hodha sytė nga pasqyra –unė e kisha timen atė, por s’u martova dot me tė se ajo nuk mė deshi mua ngaqė unė s'kisha pozitė. A e kuptove o shoku Mitro-pėrfundova fjalinė me njė ton shumė ironik. Dhe pėrsėri hodha sytė tek pasqyra pėr tė parė reagimin e Lidės.
    Ajo nėnqeshi me ironi qė me thėnė tė drejtėn nuk e kuptova se ē'donte tė thoshte.
    -Ja kėtu pėrpara kemi njė lokal a do tė ndalojmė- tha Lida
    -Si tė doni- thashė unė.
    -Ndalojmė,ndalojmė-vazhdoi ajo.
    Ndaluam. Parkova makinėn dhe zbritėm. Ishim gati nė tė hyrė nė lokal kur Lida tha:- Uau harrova bluzėn e gocės! Mund tė ma hapėsh pak bagazhin?
    Mua po mė qeshej sepse e kuptova lojėn e saj. Diēka donte tė mė thoshte ndaj e bėri kėtė lojė. Ai, Mitroja heci pėrpara e bėri shėnjė me kokė qė ajo tė shkonte ta merrte atė qė kish harruar.
    Hapa bagazhin e makinės. Ajo hapi ēantėn dhe me shpejtėsi nxorri nga ēanta njė letėr e njė laps shkroi me shpejtėsi dhe njė numur telefoni dhe ma dha mua pa mė parė veē pėshpėriti:- Numėri im i telefonit.
    -E mua ē'mė duhet tashmė?- thashė unė.
    -Tė lutem dua unė tė flas me patjetėr- tha ajo.
    -Po ne tani nuk kemi asgjė pėr tė folur mė me njėri tjetrin- vazhdova tė kėmbėngul unė.
    *- Kam unė. A e di se vazhdoj tė tė mendoj akoma? - tha ajo dhe la letrėn e shkruar, rrėmbeu njė bluzė dhe u largua me shpejtėsi. Pėr njė moment ngela i shtangur dhe po shikoja numrin e telefonit.
    Ē'tė ishte vallė ky zgjim i papritur nga ajo? Pėrse tani qė ishte dhe me fėmijė? Pėrse jo atėhere kur unė e ndiqja pas pėr tu sqaruar?
    Atė askush nuk e pengoi tė mė kėrkonte mė pėrpara! Mbylla bagazhin dhe heca drejt lokalit. Duke hecur ato pak metra mu kujtua takimi qė pata me Bardhin, babain e Lidės........
    -Ah more bir ne diēka dinim pėr ju tė dy por ju nuk thatė gjė dhe unė e plaka menduam se mos ka qėnė vetėm shoqėri-mė tha ai...............
    Kjo frazė e thėnė nga xhaxhi Bardhi siē e thėrrisja unė mė kthjelloi shumė gjėra nė kokė.
    Hyra brėnda dhe u ula. Ata kishin porositur kafe. Ashtu porosita dhe unė. Ndėrkohė qė po prisja kafenė nuk po flisja fare dhe sytė nuk po i ngrija nga tavolina veē po mendoja. Pse ky rizgjim i dashurisė sė saj?
    Pimė kafetė e dolėm. Unė s'kisha folur asnjė fjalė gjatė gjithė kohės qė qėndruam nė lokal, dhe nuk ua vura veshin dhe fjalėve tė tyre.
    Veē zėri i saj mė kumbonte nė vesh. U nisėm.
    - Qė ta ēojmė llafin atje ku e patėm-tha Mitroja e pasi u kollit vazhdoi-ajo vajza tani nga bėhet?
    -Nuk e di- u pėrgjigja unė.
    -Nuk je interesuar fare mė?- vazhdoi ai
    -Kam pyetur disa herė bile i kam ēuar dhe tė fala po kurrė s'kam marrė ndonjė pėrgjigje prej saj- thashė unė dhe hodha sytė nė pasqyre pėr tė parė pėrsėri atė. Ajo nuk pati asnjė reagim ose u pėrmbajt pėr tė mos reaguar.
    Hymė nė Tiranė.
    -Ku doni t'ju lė?-thashė unė
    -Po pati mundėsi na ēon dot deri tek shtėpia- tha Lida
    -Dakort- thashė – por vetėm mė thoni ku se unė nuk e di.
    -Po,po ta tregoj unė-nxitoi tė thotė Lida. E filloi tė mė orientonte.
    Arritėm tek shtėpia. Zbritėn. Mitroja mu drejtua mua:- Sa bėn?
    -Nuk ju mora pėr lek- thashė unė.
    -Oh shumė faleminderit atėhere hajde tė pimė njė kafe lart-tha Lida e bėri me dorė nga hyrja e pallatit. Pa pritur pėrgjigjen time vazhdoi:-Ja kėtu nė katė tė dytė pėrballė shkallėve ėshtė shtėpia ime!
    -Jo,jo faleminderit por kam punė- thashė unė dhe i zgjata dorėn Mitros.
    -Faleminderit dhe mirupafshim-tha ai
    I zgjata dorėn edhe asaj. Ajo ma shtrėngoi fort dorėn dhe me zė tė ulėt mė tha:- Tani dhe shtėpinė e mėsove. Do tė tė ēoj unė fjalė kur tė mos jetė ai dhe .......- desh tė vazhdonte ajo por unė u largova pa e lėnė tė mbaronte fjalinė.
    Ata sytė e zinj tė saj qė dikur mė lumturonin nė atė moment mu duk sikur mė shpuan trupin tej e pėrtej si njė rrufe. Ato flokėt e zinj qė derdheshin supeve nė sytė e mi nė atė moment filluan tė thinjen dhe mu dukėn si ato bimėt zvarranike qė gllabėrojnė gjithēka. Mė zunė tė dridhurat nga tmerri ndaj fillova tė nxitoj drejt makinės. Hipa nė makinė dhe u largova shpejt prej aty. Nė mėndjen time Lida po shpėrfytyrohej. Nga njeriu qė kisha dashur mė shumė nė jetė po kthehej nė njeriun mė tė pėrbuzur sepse kuptova qė ajo nė zemrėn e saj kurrė nuk kish pasur dashuri veē interes. Jo,jo. Ajo nuk do ta ketė njohur ndonjėherė ndjenjėn dashuri. Ndaj i dhashė akoma mė fort gaz makinės pėr tu larguar prej saj sepse diku kam lexuar se dashuria e parė rikthehet por njė dashuri si kjo......................
    Mė mirė mos e kisha takuar.

Shtator 2009
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 14-09-2009 mė 22:02 Arsyeja: ndryshim madhesie germash

i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283

Kujtim........!!!

Citim Postuar mė parė nga KUJTIM CAMI Lexo Postimin
    Mė mirė mos e kisha takuar

.... sepse diku kam lexuar se dashuria e parė rikthehet por njė dashuri si kjo......................
    Mė mirė mos e kisha takuar..................
    .

Eh...Kujtim i Letrave...!
    Sikur te vije me shpesh me shkrime....e di valle ē'bukuri na sjell...Te lumte Mik!?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 14-09-2009 mė 22:01
    Dhuro shumė...e prit pak!

Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Citim Postuar mė parė nga Ēaushi Lexo Postimin
    Eh...Kujtim i Letrave...!
    Sikur te vije me shpesh me shkrime....e di valle ē'bukuri na sjell...Te lumte Mik!?
    Faleminderit mik Ēaush.
    Dua tė vi mė shpeshė por nuk e kam dhe aq tė lehtė.
    Megjithatė ju falenderoj qė mė ndiqni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 14-09-2009 mė 22:01

E dua letėrsinė Maska e riza2008
    Anėtarėsuar
    17-05-2008
    Postime
    3,105
    Ore Kujtim!Ē'tė duhet te vish nė Tiranė. Tirana ta prish mėndjen.Po pse nuk e takove nė Prrenjas do te ishte nje mbrekulli se ne Tirane takon kedo dhe nuk takon as njeri.Te pergezoj per pershkrimin teper interesant dhe me sa shikoj une ne kete linje ke me shume prirje,prandaj po mundesh te vazhdosh,vazhdo dhe shkruaj ne kete zhaner. Respekte Kujtim
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 14-09-2009 mė 22:00

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1
    Kujtim!Qyteti yne i vogel eshte vertet po talentet i ka te medhenj...Tregim shume i bukur dhe shume rrenqethes...Mjere kush dashuron...Pergezime dhe respekt njeherazi.!

Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Citim Postuar mė parė nga riza2008 Lexo Postimin
    Ore Kujtim!Ē'tė duhet te vish nė Tiranė. Tirana ta prish mėndjen.Po pse nuk e takove nė Prrenjas do te ishte nje mbrekulli se ne Tirane takon kedo dhe nuk takon as njeri.Te pergezoj per pershkrimin teper interesant dhe me sa shikoj une ne kete linje ke me shume prirje,prandaj po mundesh te vazhdosh,vazhdo dhe shkruaj ne kete zhaner. Respekte Kujtim

Po hė o mik Riza ē'mu desh Tirana mua........?
    Hahahahahahahaahaaaa.

Faleminderit qė mė ndjek nė krimtarinė time dhe mė inkurajon vazhdimisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 14-09-2009 mė 21:54

Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Citim Postuar mė parė nga pranvera bica Lexo Postimin
    Kujtim!Qyteti yne i vogel eshte vertet po talentet i ka te medhenj...Tregim shume i bukur dhe shume rrenqethes...Mjere kush dashuron...Pergezime dhe respekt njeherazi.!
    Pėrshėndetje teze Vera.
    Faleminderit qė mė inkurajoni dhe shpresoj qė "lėvdatat" t'i kalojnė qytetit tonė tė vogėl qė ēdo ditė po rritet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 14-09-2009 mė 21:53 Arsyeja: ndryshim madhesie germash

Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Monolog i heshtur

Hapa nėpėr shkallė. Derė qė shqyhet. Pranga qė shtrėngohen.
    Dorė qė dhėmb.
    Policė qė shtynė pa thėnė asnjė fjalė.
    -Ejjjjjjjjjj mė dikė tjetėr mė ngatėrroni!!
    Asnjė pėrgjigje......................!
    Dyer qė hapen e mbyllen. Dyer qė pėrplasen. Lloza qė kėrcasin. Gjithēka ndodhi rufeshėm si nė ėndėrr.
    Asgjė s'kuptoj,asgjė s'marr vesh?! Di vetėm qė tani ndodhem mbyllur nė njė qeli?! Gjykatėsit i shfajėsohem por ai… s'beson.
    Ē'tė bėj? Kujt t'i kėrkoj drejtėsi???
    Nė dritare tė qelisė dy pėllumba rrinė e mė kundrojnė. Sa bėj tė afrohem dhe ata ikin larg.
    Oh Zot ē'kam bėrė?!.........
    Pak bukė nė dorė dhe dal nė dritare. Pėllumbat afrohen. Ju ndaj bukė edhe atyre.Ata janė tė uritur si unė.
    Tė uritur por..... tė lirė e ,…unė i kam zili.
    Ēdo ditė rituali pėrsėritet dhe unė me pėllumbat kam zėnė miqėsi.
    Vetėm ata tė dy afrohen tek unė dhe nuk trėmben mė.
    Njė ditė kisha uri. Bukė pėr ta s'ngeli. Si fajtor, kokė ulur e duar bosh. I afrohem dritares.
    -Miq! Sot bukė s'kam se kisha uri por po tė doni dėgjoni njė histori.
    Dhe ata ndėnjėn. Historinė time ju tregova. Ju thashė qė i pafashjėm jam. Ata ndėnjėn pak e u larguan. Mendova se dhe ata nuk mė besuan. Tė nesėrmen ata erdhėn tre e mė vonė katėr, shtatė, njėzet, e shumė e shumė dhe asnjėri nuk trėmbej mė nga unė. Mbase mė besuan qė nuk jam fajtor!
    Oh ē'kėnaqėsi! Kam dhe unė ca miq qė mė besojnė. Por......... pėrse vallė kėta besuan e gjykatėsi jo?! Mbase......... pėllumbat dinė tė lexojnė brėnda shpirtit dhe tė kuptojnė! Po atėhere...................... pse pėrllumbat nuk i bėjmė gjykatės, e tė vėmė drejtėsi qė kot nė burg tė mos rri mė njeri.
    Me pėllumbat gjykatės s'do tė ketė mė kriminelė qė duart nė liri tė fėrkojnė.
    Por............................................... ............ kam frikė se do bėjnė llastiqe qė pėllumbat me gurė nga larg t'i qėllojnė.
    Dhe prap tė pafajshmit si unė do ta pagojnė.

Shtator 2009

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •