Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Mendimi im eshte se njohja eshte pa kufij. Ne njerzit shpesh kufizohemi me ato qe shohim, ndjejme apo llogjikojme, por vjen nje cast kur kuptojme se njohja ska fund, dhe mbetemi gojehapur kur kuptojme se njohim aq sa nje pike uji ne nje kohe qe shtrihet perpra nje oqean i tere...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Sensi i "gjashte" eshte intuita, ose intuicioni; e shpjeguar me perifraze me lart nga ana e VANA-s.

Sa per ate qe kisha thene me lart, domethenia eshte me kuptim kohor (kronologjik) ashtu si dhe me kuptim sasie.
    Per tu shprehur me qarte, une desha te nenkuptoja se koha qe kemi per te mesuar eshte e parapregatitur deri ne vdekje dhe se pas saj, persa u perket besimtareve: ata do dine gjithcka se do bien ndesh me perendine; perendia eshte ai qe... me the te thashe. Kurse per ata qe s'besojne dituria do te ndalet fill pas vdekjes. Gjithmone duke folur me mendjen e secilit prej pjestareve te dy kategorive me lart, sepse fundi mund te jete i njejte per te gjithe... po ja qe ne nuk e njohim.

Dhe sepse, pikerisht, nuk njohim fundin dituria do te ngelet gjithmone relative, e pjesshme.

Kjo per te mos u futur thelle ne filozifi-nga njera ana se nuk ja dal dot- por edhe sepse diturise nuk mund ti jepet nje status i vecante: ajo eshte ne marredhenie, e nderthurur me shume fenomene te tjere, qe mund ti quajme si "dituri anesore".
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160

per Vanen

Se s'dine ta perdorin sensin e gjashte te gjith aty fol per vete ti.
    Se po ndjej nje prezence jashte normales un ktu!!
    Varet a do te ishe e interesume per dicka jashte ksaj bote lol

....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    Per ca po flet o AlbRyder? se ste mora vesh fare!

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Egzistojne teori te shumta persa i perket trurit te njeriut, por shumica pohojne se funksionon vetem ne 13% te mundesise se tij. Nese e keni fjalen per kete pjesen e humbur te trurit (me sensin e ??), bie dakort...

Por disi po verej se po ngaterrohemi. Pyetja nuk eshte "njohim apo jo"... por a kemi "mundesi" te njohim plotesisht, apo jo. Megjithe zbulimet qe po behen kohet e fundit...

P.S. AlbRyder looooool, Persa i perket teorise se pules apo vezes, une jam me pulen. Po te doni hapim teme tjeter. E them kete sepse... nese mendoj se fillimisht cdo gjallese u krijua prej Zotit.. diku ne diten e peste, Zoti krijoi "kafshet.." (pulen) Por gjithsesi jam i hapur per diskutim te nivelit shkencoro-teknologjiko-filozofiko-etj..

vazhdim te mbare,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Huggos tani sna ka mbete tjeter vec te formojme partine e pules e partine e vezes ne opozite lol

Vana hic hic, ti si je?

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Postuar mė parė nga AlbRyder
    Huggos tani sna ka mbete tjeter vec te formojme partine e pules e partine e vezes ne opozite lol..
    T'rrojne pulat.. loooooooool

P.S. Hajt hajt na thuaj ndonji gje per temen tani.. se gati jam une, per nder...

miqesisht,
    huggos

i/e regjistruar Maska e angel_boy
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    77
    njohja nuk ka kufi,ashtu sikunder edhe shqisat e njeriut.
    njeriu edhe sikur te njohe gjithcka qe e rrethon (qe eshte e pamundur atij perseri i mbetet qe ne fund perseri ti kthehet e te njohe veten. dhe ne ate moment qe ai mendon se ka njohur veten i duhet te kthehet te rishikoje te gjitha njohurite e meparshme.
    Pasi ti kete rivleresuar keto do te kuptoje qe nuk i ka vleresuar drejt me pare sepse thelle thelle tani ka ndryshuar.Atehere do te ndryshoje kendveshtrim ne lidhje me njohjet e meparshme ( Sepse gjithcka eshte ne ndryshim te vazhdueshem )
    dmth ai perseri ka ndryshuar ne vetvete keshtu qe do ti kthehet perseri te njohe veten.
    Pra qe njohja eshte pa kufi kjo nuk diskutohet.Dhe arsyeja eshte se njeriu dhe gjithcka qe e rrethon perreth eshte ne ndryshim.
    mjafton tju kujtoj dicka :

" Gjithcka eshte Relative "

dmth qe vete njeriu perderisa ate qe egjykon sot ne nje menyre nuk e gjykon ne te njejten menyre neser tregon qe ska kufi per asgje , per asgje as per njohjen.

me falni se u zgjata pak....
    :^engjello "Kur tė vdesim ,tė gjithe do tė shkojmė nė parajsė ,
    sepse nė ferr kemi qėnė! " :^engjell1

i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391
    Teme interesante por edhe e domosdoshme.

Shembuj shume te mire nga Hobbit, Albo e te tjeret.

Ja edhe shembulli im.

Paramendoni nje gorille i mbyllur ne nje kafaz. Edhe njeriu me i menqur ne kete bote nuk e njehe ate kafaz me mire se ai gorille. Gorilla eshte mese i bindshem se ai njehe kete kafaz me mire se qdokush. Por nese ai gorille dele jashte kafazit, ai sdi asgje.

Te gjithe ata qe mendojne se jane te menqure me keqeardhje them ENDE GJENDEN NE KAFAZ.

Sa i perkete sensit te gjashte une e perkthej si TE SHOHESH ATE QE NUK SHIHET. Mundohem ta zberthej kete.

Shkencetaret qe zbulojne gjera te cilat nuk kane ekzistuar deri me tani e bejne kete vetem pse kane aftesi te shohin ate qe ne nuk mund te shohim.

Artistat, poetet, shkrimtaret, piktoret, muzikantet, te gjithe ata qe bejne diqka e qe nuk shihet e kane te zhvilluar sensin e gjashte.

Normal ketu nuk hyjne ata qe kopjojne ndonje veper artistike apo qkado tjeter. Kopja mbetet kopje, sado e mire qe eshte.

Nderime,

....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    Te te them perseri mendimin tim: eshte e pa munder te njohim gjithcka, pavarsisht se shkenca ka bere hape gjigandesh sidomos ne kete shekull.
    Bota ka per te vazhduar gjithmone keshtu, mund te bejme ipoteza por qe te kuptojme ekzistencen e jetes dhe kuptimin e saj eshte e pa mundur.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njohja e minoritetit turk ne Shqiperi
    Nga zerbina nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 28-01-2012, 21:01
  2. Mendime rreth ēėshtjes sė Kosovės
    Nga YlliRiaN nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-06-2011, 12:01
  3. Njohja e Kosoves nga Serbia!!!
    Nga Rinory nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 10:55
  4. Njohja, Nevoja Dhe Frika Ndaj Zotit!
    Nga Muhameti-plisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 11:33
  5. Njohja e Dipllomave tė Univ. te Prishtinės nė Shqipėri
    Nga Henri nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-09-2003, 14:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •