Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 80
    po si gjithe te tjeret dhe ne erdhem ketej me endrren e madhe mo ate endrren Amerikane , po kur u ul avioni ne toke iku endrra se doli gjumi jo per gje ... keshtuqe kushdo qe ka ardh ketu dhe eshte ber pishman me mire mos ta mendoj 2 her po he jepini kembeve dhe shkoni ne Shqiperi dhe lahuni nje her ne jave po qe se do jet ngrohur uji dhe do ket drita, pastaj pse mo kaq kunder amerikes ju kur punen e keni dhe rruget i keni te hapura per te marre nje iniciative me te madhe si psh shkolla do thoni ju po ja s'po na japin letrat dhe kemi kaq kohe qe si kemi pare ata te shpis, po i thon nje fjale i duruari i fituari, keshtu qe beni dhe ju ca durim se gjithmone me mire do behet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    24
    Amerika! Pune, pune nate e dite/ qe te shohim pakez drite tha
    Kemi pare jo pak, por shume drite, apo jo? Ku tjeter do mund te arrinim kaq shume per kaq pak kohe? Kemi gjithe jeten ne Shqiperi e s'ndritem gje. Erdhem ketu dhe jemi pothuaj te barabarte me amerikanet qe kane ketu gjithe jeten.
    Benjamin Franklin ka thene:
    "If you would know the worth of money, go and try to borrow some"
    "N.Q.Se ja dini vleren lekut, shko, provo te marresh hua ca"
    Ketu njerezit erdhen me hua nga Shqiperia, i lane, kane dhene hua te tjereve, kane blere cdo gje qe nje njeri me ambicie per jeten kerkon, dhe jane te suksesshem ne jete.

Nuk kemi gje per te thene per Ameriken. Njoh nje une qe thote: "Eshte dy gisht nen zotin"

Peace !!!!!
    Work, don't be lazy. Lazy people don't succeed.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2002
    Vendndodhja
    N.Y.
    Postime
    660
    Gjithmone do dalin njerez qe ia futin kot. Disa e bejne parajse e te tjere e bejne ferr. Na dalin disa te tjere qe mezi presin tu thone bashkeatdhetareve te tyre te shporren nga ky vend....... he ju duket bukur kjo gje. Beni mire ti shikoni gjerat me mendje te ftohte. Sa per temen, Amerika behet nga njerezit dhe ka te metat dhe te mirat e veta. Une nuk dua te bej reklame po nje gje e di me siguri, ne amerike nuk eshte racizmi dhe urrejtja ndaj te huajve sic eshte ne europe. Dhe per mua kjo eshte shume e rendesishme. Nga ana tjeter shpesh njerezit e ngaterrojne Ameriken me kurbetin. Kurbeti nuk eshte nje gje e lehte po per kete nuk e ka fajin Amerika. Perkundrazi ne amerike iu krijohen shume lehtesira kurbetlinjeve. U hapen shume dyer dhe ndihmohen ata te integrohen. Nqs shqiptaret qe vijne ketu nuk i dine keto gjera nuk e ka fajin Amerika por komuniteti shqiptar ne amerike qe eshte shume i paorganizuar, mos te them ate qe shqiptaret shpesh jane keqdashes ndaj njeri tjetrit. Per ato qe dollari eshte cdo gje Amerika eshte parajsa, ketu mund te besh dy tre pune e te besh para... Por per sentimentalet dhe melankoliket Amerika eshte nje ferr. E mira eshte qe njeriu kur vjen ketej te gjeje nje balance dhe mos te jepet shume pas dollarit e nga ana tjeter te lere te qarat e ti futet punes per te perballuar jeten......Ooo sa kisha per te shkruar por kam frike se zgjatem shume prandaj po e mbyll duke i uruar te gjithe ata qe vijne ne vendin e hapesires dhe mundesive......Shendet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2006
    Postime
    19
    Amerika nuke eshte si mendojne sumica e shqiptarve .Nese doni te punoni shume dhe te hani shume ejani ne amerike .Jeta ne emigracjon eshte shume e veshtire sidomose ne fillim veqanerisht ne amerik sepse askushe nuke te ndihmone kjo eshte e sigurte .Per vete kame 2 vite ne amerik ,momentalishte shkoje ne shkolle edhe punoje . Shume veshtire ndodhe qe lodhem aqe shume sa qe frigohem qe nga lodhja mose beje ndonje aksident .
    Njerzite jane shume te ftoht emocjonalishte pika e dyte edhe me i besu njerzve ne amerike eshte shume budallaki .Kushe done me punu shume le te vjen ne amerik dhe do te bene shume para .Sipase teorise time eshte kjo rregulle per amerik .
    Ja mbrrine shume ja humbe pra mese nuke ka .

Prape se prape une mendoje se amerika eshte vendi me ideal per emigrant dhe per fitim prashe .Une jetoje me enderr qe te kthehme ne atdhe me disa leke ne xhep .Gjtithsesi do te kthehem edhe do te flase gjithmone mire per amerik se te ofrone mundsi .
    Pershndetje

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Nuk e di c'periudhe i perket karakterizimi i Amerikes nga pipinua dhe sa "Sicilian"
    ka qene ai vete por nje gje eshte e sigurt edhe ship po dite te punosh paguhesh anglisht .Te kesh krahe dhe kembe te forta, jo cdoku te respektojne mendjen, Amerika e ben akoma kete .Eshte aq e lire Amerika sa te jep shansin te kthehesh pas, sapo ke ardhur .
    Nuk eshte parajse America. Amerika eshte :se dyti,se treti dhe se pari(renditja e sakte sipas karakterizimit te italianit)*.
    Mire eshte ta provojne te gjithe Ameriken.
    ----------------------------------------------------------------------
    *shenimy italiani e sigurte qe se ka patur gje Al Kaponen ndaj e ka thene kete.
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Pershendetje gjith anetareve qe jetojne ne usa

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    heu hey pershedetje te gjithve ne us
    Partizoni

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Me falni po une po i qendroj llogjikes se Pellazgu edhe me duhet ta kundershtoj angeldust. Pirro Dhima asnjehere nuk ka thene se ka qene Shqiptar, ai gjithmone ka thene se ka qene Grek. Une ndoshta kam pak nota nacionalizmi te teperuar por ne kete pike une e respektoj Dhimen per patriotizmin e tij, pavarsisht se e urrej me shpirt per qenesine e tij greke ashtu si te gjith greket e tjere
    GREKU ME I MIRE E KA VENDIN NE LITAR thoshte gjyshi im, edhe une jam rritur me kete fryme. Keshtu qe dua te dal tek ajo qe prinderit e tyre nuk i kan ushqyer me dashurine per vendin e tyre por jane kujdesur ti bejne femijet te duken sa me Amerikan qe te munden dhe pasojat jane keto:
    KELYSH ZVARRANIKESH QE E KAN PER TURP TE JENE SHQIPTAR.......................!

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    pershendetje pet te gjithe shqipet ne Usa , ne vecanti pershendes shokun tim ne Chicago
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404
    Citim Postuar më parë nga KuSi
    pershendetje pet te gjithe shqipet ne Usa , ne vecanti pershendes shokun tim ne Chicago
    ...Po ashtu edhe uneeeeeee i pershendes te gjith Shqiptaret qe vendbanojne ne SHBA, ne veqanti Motren time , kiiiis kissss xemla ime, Princes... Te Duaaaaa shuuum e shuuum ...çdo te mir per te gjith Fat dhe Suksese te shumta.
    "Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  4. Azem Hajdari, Hero?
    Nga Seminarist në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 187
    Postimi i Fundit: 12-06-2003, 13:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •