Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 80
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Kompekaj, duke shprehur keqardhjen per ty dhe ngjarjet e tua ne femijeri, do thosha qe Amerika nuk eshte ajo qe portretizon ti.
    Sikur asgje tjeter, ne shqiptaret duhet te jemi mirnjohes per cka Amerika beri per Kosoven, ne nje kohe kur Evropa e 'civilizuar' beri HICGJE.

Amerika si cdo vend tjeter ka te mirat dhe mungesat e saj, por mendoj se prototipi negativ dhe mllefi qe nje pjese e madhe njerezish kane per Ameriken thjesht tregon inferioritetin dhe xhelozine e tyre, pasi shpesh here eshte shabllon dhe i pabazuar.

Nje kategori e ketij prototipi p.sh. jane njerezit qe vijne ketu (ne Amerike) nga vendet e lindjes se mesme. Tek ata njerez qe kam njohur nga ato vende, me mahnit fakti qe ata gjithmone vetem shprehin pakenaqesira dhe mllef, nderkohe qe kane bere cmos (si shumica e te tjereve) te vijne ketu dhe te perfitojne gjithe cka Ameriak ofron; ndryshe nuk do linin familjen dhe gjithshka tjeter te tyren per te jetuar ketu ne mergim.

Bukeshkeljen e urrej.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    kush nuk e do usa me mir mos te vi ose me mire ska pse ri ske pse e shan kur kjo contry te jep buk dhe para dhe te jep te drejten me te gjith ajde shnet

edhe atyre qe do vin ne usa ne ate ardhme te dini nje gje ketu eshte jeta qe behet se ca thon nja ca veta qe usa eshte kote sdin ca thon o popull ajde shnet

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Sa e vrisni menjen ju.....
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

peace :)
    Anëtarësuar
    07-05-2005
    Vendndodhja
    US
    Postime
    55
    ata qe s'e kane qejf Ameriken te kthehen andej nga erdhen, nuk ke pse qendron ne nje vend qe e "urren" kur nderkohe ke mundesi te "lulezosh" ne Shqiperi ose ne vende te tjera! S'i duroj dot njerezit qe vetem flasin kunder Amerikes kur nderkohe s'kane ndermend te largohen prej ketej ose thone "s'i dihet ka mundesi te iki po prit te marr pasaporten...". Ky eshte maximumi i hipokrizise!
    Never for the sake of peace and quiet deny your convictions

SPHINX
    Anëtarësuar
    17-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    835

Thumbs up Nuk E Thesha Dot Me Mire

Citim Postuar më parë nga love_ya
    ata qe s'e kane qejf Ameriken te kthehen andej nga erdhen, nuk ke pse qendron ne nje vend qe e "urren" kur nderkohe ke mundesi te "lulezosh" ne Shqiperi ose ne vende te tjera! S'i duroj dot njerezit qe vetem flasin kunder Amerikes kur nderkohe s'kane ndermend te largohen prej ketej ose thone "s'i dihet ka mundesi te iki po prit te marr pasaporten...". Ky eshte maximumi i hipokrizise!
    Ne Amerika ka pune dhe jo klub. Leka eshte veshtire te gjesh ne rruge po ama kane dale fjale qe eshte nje ferme.
    Ne kete ferme qe eshte ne afersi te Sdikuisht, NW 67221-0167 ka peme ne te cilat rriten dollare. Duhet te paguash $235 qe te hysh po mund te mbushesh nje valixhe me dollare nen peshen 35 kg dhe pastaj mund te ikesh. Ah po ne ferme mund te hysh vetem nje here. Vendi i sakte i fermes nuk dihet akoma por me te gjetur kete ferme te gjithe shqiptaret qe jane ne Amerike do jene te kenaqur.

eternal Maska e Janka
    Anëtarësuar
    11-05-2006
    Vendndodhja
    Clermont, Fl.
    Postime
    71
    Oh, Amerika eshte nje mrekulli e Zotit, sidomos kur ke vjerrin qe te mbeshtet financiarisht ne 99% te shpenzimeve te tua hahahaaaa..... dhe kur them te mbeshtet, dua te them se te detyron te te mbeshtese... Si eshte jeta!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Janka : 12-07-2006 më 22:33

eternal Maska e Janka
    Anëtarësuar
    11-05-2006
    Vendndodhja
    Clermont, Fl.
    Postime
    71

Wink

Citim Postuar më parë nga Isomer937
    Leka eshte veshtire te gjesh ne rruge ....
    Isomer..., "Leka" eshte thuajse e pamundur te gjesh ndokund te Amerike. Dollare, po.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    bla bla bla bla jjan nja ca ktu amerika kshu amerika ashtu po sju pelqeu ikni ne shqiperi launi njehere ne jav apo e kam gabim ose rini pa pun aty pini nje espreso rini tere diten ne tavolin

nese ku that ju eshte ajo pema
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Peace & Love
    Anëtarësuar
    04-09-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    38
    Nese ke punen, shkollen dhe mundesine per ti bere te dyja ketu shkon shume mire... nese deshton ti kombinosh ose nuk je ne gjendja te besh qofte njeren prej tyre atehere merr nje rrepire qe s'ta merr mendja... vetem kur e shikon veten ne toke!!

Mendimi im: duhet te jete njeriu ne radhe te pare ne gjendje te luftoje e te arrije sukses...pastaj vjen amerika qe te jep mundesite!!
    Nobody Can Be Exactly Like Me
    Sometimes Even I Have Trouble Doing It !!

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

Wink Pershendetje...

Citim Postuar më parë nga ILovePejaa
    [b]"Shiko, erdha ne Amerike pasi kisha degjuar se rruget ishin te shtruara me flori. Por, kur erdha ketu, pashe tri gjera: se pari nuk ishin te shtruara me flori; se dyti, disa rruge nuk ishin fare te shtruara; dhe se treti, me prisnin t'i shtroja une."[/B]

"Look, I came to America because I heard the streets were paved with gold. But when I got here, I found out three things: first, the streets weren't paved with gold; second, some of the streets weren't paved at all; and third, I was expected to pave them."

(Old Italian story, inscribed at Ellis Island)

p.s.
    Cka mendoni a eshte e vertete kjo apo jo?
    Per te gjithe ju qe jeni ne USA, cili eshte mendimi per token e Shpreses?
    Cka paraqete per ju Amerika?
    Si e shikoni te ardhmen ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes?
    Amerika = Pune?

etj

...me pelqeu shuuum at qe shkrove me lart...eshte krejtsisht e vertet.
    Por per fat te keq pa punsimi ne Kosoven tone, e shtyen Rinin te shkoj ne shtetet e tjera per kerkim punsimi, ne kohen e fundit jo vetem Rinin por dhe Familjet ne tersi...por sado pak momentalisht besoj qe eshte jeta me e mire jasht Kosoves qe sa ne Kosov pa punsime...gjithnje jetohet me shpres per nji te ardhme me te mire...por kejo e ardhmje eshte veshtir te pritet ne shtepi i pa punsuar, keshtu qe per fat te keq jemi te shtyer te dalim nga Atdheui i yne...

...Me behet qefi qe kam mundesi ta Pershendes ni Pejan timin...te deshiroj shuuum te mira ne jet, Fat dhe suksese te shumta...
    ...Me Nderime dhe Respet nga Pejanja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xixe xixellonja : 30-07-2006 më 06:43
    "Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  4. Azem Hajdari, Hero?
    Nga Seminarist në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 187
    Postimi i Fundit: 12-06-2003, 13:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •