Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    _____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Kiki simpatikja, malli s'na merr per shqiperine po per te "kaluaren" tone. Nje kujtim 'i shemtuar' i vjeter eshte me prekes per ne, se nje kujtim 'i bukur' i sotem. Si puna veres qe sa me e vjeter aq me e mire - thone - behet. Kjo them une, sjell "mallin" tone.
    Kjo ndodh vitet e para (rasti jot) larg atdheut. Me kalimin e kohes, si dhe mbas nje kthimi ne shqiperi, ti do vesh re, qe malli do te te kape per "folene e re" tende, neqofte se arrin ta krijosh nje te tille, pra ne nje fare menyre per 'te shkuaren' e afert sepse shqiperia do te kthehet ne 'te sotme'.

Mendoj qe "kushtet social-ekonomike" s'kane te bejne ne ket pune (te mallit) siē mundohet ta shpjegoje 'mina' dhe pothuaj te tjeret. Nje shoku im shqiptar, jeton ne afrike, ne mes te luftes civile dhe eshte me se i kenaqur nga jeta qe ben.
    E rendesishme eshte; AKTIVITETI, vetem ky i jep kuptim jetes tone. Kur rri e sheh yjet ne kanada, sigurisht qe te merr malli per shqiperine, yjet atje duken me bukur. Pra problemi qendron tek SASIA e KUJTIMEVE, qe ne krijome nga AKTIVITETI (veprimtaria) e perditshme jona. Neqofte se sasia e sotme e tejkalon ate te djeshmen (kudo qe te ndodhemi, vendi s'ka rendesi), MALLI S'EGZISTON.

Kacurrelsja Maska e Kiki
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Postime
    156
    Thnks ornament .E vertete.Mezi po pres marsin te shkoj nje vizite andej dhe me pas e di qe do te mendoj ndryshe ....po eshte si puna e pishmanllikut qe po se provove s'te hiqet .
    Sa per kujtimet ....e vertet te rejat do t'ja zene vendin te vjetrave ....dhe ca me te reja ketyre ....
    BBYE Kiki
    Mos e kruaj me tel me gjemba :D

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2002
    Postime
    223
    une [er vetem time kur jam ketu them ok me ka marre malli sikur te isha tani ne tr te beja nje xhiro te pija nje kafe me shoqet etj etj ku di une por kur jam atje dua vetem te zhdukem te shohin komshinjte nga koka te kembet mire qe nuk po u bien syte ne toke dhe thone ua ka ardhur nga ketej apo andej pastaj arsyeja tjeter eshet se dal dhe nuk jam e siguruar qe me vjen koka gjalle ne shpi uji gje qe nuk e duroj dot te dal ne vere ne kembe dhe te mos bej dush sapo te kthehem ne shpi per arsye te ujit- dritat qe ke frike me ju afru lagjes se eshte ersire dhe mund te thyesh koken ne ndonje puset se shyqyr ZOTIT tani kapaket e pusetave avullojne nuk vesh dot nje gje normale se i iken ngjyra komplet nga pluhuri te tere te shohin nga xhepat??? so jane shume gjera qe mua nuk me lene te rri aty me shume se 1 jave plus qe une tani kam 3 vjet e gjys pa ikur dhe nuk me ben me pershtypje vetem thjesht mall ndonjehere me shume nostalgji tani dhe plus qe ketu mundohemi me keep my self busy tere diten kurse atje ca do besh do verdallisesh kot dhe duke te munguar tera te mirat qe ke ne vendin ku ndodhesh.
    GOD BLESS AMERICA!
    me respekt sweetie
    Fjalet jane si bletet kane edhe mjaltin edhe thumbin

Jam anetarja e regjistruar me emrin sweetie me pare me falni per kete ndryshim te emrit flm.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    8
    Kutimet zgjasin nje jete te tere, dhe cdo shqiptar qe ka lindur dhe ka kaluar kohe ne shqiperi kurre nuk mund ti harroje ato kujtime, por ne mungese te kushteve dhe gjendja e tanishme ekonomike i ben njerezit te nderrojne mendje.

CUMPALIBRE Maska e princi i kalter
    Anėtarėsuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    108
    ah mi kiki ime vogel,me kthe edhe nje here ne shqiperi ti ene po kalova ke ambasada italjone un me mor formularet e shkolles te jap leje te me fusesh ene plumin.
    e di pse kiki sepse ne nuk duam te kerkojme asgje ne vendin tone,ndersa kur shkojme jashte behemi cop,une i pari kiki,studjoj ene punoj kam 2 vjet e ca,kurse kur jan shqiptaret ne shqiperi e quajne per turp te madh te punojn nuk po them ne ndertim qe jo e jo po as po them hidraulik,sepse kan turp se i shofin ato shoket e tjere qe shkojne ke kafja ne 8 mjesit edhe cohen ka ora tre me shku me henger buke ne shpi e pastaj kthehen prap deri ne dark.
    kur je jasht e kupton se duar kryq askush nuk te fal gje as edhe fjalen mirmengjes....po mos harro kiki eshte e njejta gje edhe ne shqiperi,duhet ta duam ne vendin tone panvarsisht kush na drejton,sepse as aty duar kryq ne kafe askush nuk do te fali gje.
    un isha 17 vjec dhe beja gjimnazin edhe punoja mas mesimit tani jam 22 edhe bej te njejten gje.duhet te lodhemi per vendin tone sepse ka shume nevoje.
    ciao kiki
    perche aspettare domani per un sorriso,perche aspettare domani per una carezza,perche aspettare domani per un baccio
    oggi pago,oggi trombo

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550
    princi i kaltert, me pelqen mendimim jot.
    sa here qe kam shkuar, nuk jam merzitur asnjehere. nuk me ka taku me u merzit, ndohsta sepse nuk me ka takuar te rri shume kur shkoj. besoj se deri ne 3 muaj kisha ndenjur pa merzi, (tre muajt e veres e kam fjalen) se per dimer, po shkova vetem flej..
    edhe po pate lekun e madh nuk ke qi ben, sepse te ske ku shkon a ku i harxhon. me pas frig se qa po fut ne bark.
    atje pa drita pa ujna, te merzitet jeta, e njejta gje perdite. lum e lum se je gjalle. ka shume djem te rinj qe jane thyer nga londra, dhe thojne atje ne daq me jetu vetem me u marr me pislleqe, e poshtersira se ndryshe nuk jetohet. se as pune e as nje gje te sigurte nuk ke.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    O Princo Bojqilli, kane shume te drejte mer daj se; PUNA ESHTE TURP e se lun TOPI.

Megjithese s'kuptova; fjala ishte tek MALLI, ti e qite tek puna, une punoj, ti punon, ai s'punon, pa fare lidhje, aq me pak e kalter.

Ti tek puna kjo tjetra tek ēesma, ec e kupto masnej.

CUMPALIBRE Maska e princi i kalter
    Anėtarėsuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    108
    ta kisha llafin mer cun,qe ne shqiperi duan te ikin te gjithe sepse ne venin e vet nuk e mer munimin njeri me kerku muncit e nje jete me te mire,dhe e bukra eshte se te gjithe shkojne ene punojn si kuajt edhe keq i trajtojn bile.
    persa i perket eshte apo s'eshte turp puna,un nuk e di sa vjec je ti po edhe un jam i ri shume.por ke shume per te mesu nga ajo.
    un nuk kam nguruar ti jap i kafe o i birr shokeve te mi,pa dashur ti fus doren ne xhep prindeve te mi(por edhe studjoj mos harro).
    sot stuidjoj edhe mbaj vetn time pa pas turp se nje dit do ngelem ne mes te 4 rrugeve,me kan respektu perhere miqte edhe shoket.
    perche aspettare domani per un sorriso,perche aspettare domani per una carezza,perche aspettare domani per un baccio
    oggi pago,oggi trombo

i/e regjistruar Maska e BORGJEZKA
    Anėtarėsuar
    05-06-2002
    Vendndodhja
    Ohio, USA
    Postime
    14
    kiki, une per veten time dua te iki se te gjithe kerkojen leke, edhe xhaxhai qe ka dyqan floriri. Megjithate, ne kemi arritur ta bejme vendin jashte shqiperiste shtepine tone. Dhe kemikonditat qe nuk i kemi patur. Pastaj une personalisht, kur vete ne shqiper te gjithe kan dryshuar, nuk jane sic i mbaj mend une dhe eshte me e lehte per mua kur kam njeriun e pandryshuar ne mendje. Gjeja qe urrej shume eshte se pothuajse te gjithe jane cmiranjoz.
    Live life to the fullest........

pa emer Maska e Shkoder_Gurl
    Anėtarėsuar
    29-01-2003
    Vendndodhja
    ne boten time
    Postime
    398
    kur iken jasht atere e kupton se nga cfar ke ikur, sepse kur ishim ne shqiperi zhgenjeheshin nga fjalet e tjerve dhe nga pamjet qe shikonim nga televizori...kurse tani qe jemi larg po e marim vesh te verteten edhe sa shume e duam atdheun. "you don't know what you have until it's gone"
    ne qefin tim

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •