kur kemi nje gjuhe,nje kulture,nje tradite dhe nje histori pse mos te kemi nje art te perbashket! me te cilin do te lidheshin dialektet, dhe do te bashkoheshin dhe afroheshin me shume, dhe arti munde te shkrihet ne nje standarte per 2 shtete por per nje kombe. ketu jetoj qe prej 3-muajesh dhe jam me studime, por kam vene re se per vec muzikes qe tani eshte bere biznes me vete, ku kemi plot kosovar dhe shqipetar, nje gje e tille nuk ndodhe ne teater apo ne folke. pervec spektaklit "ethet e se premtes" ku nxori shume kengetar te mire nga te dyja vendet, por nje gje te tille nuk e kemi pare ne aktrim, i cili fale shume emocione, kenaqesi dhe realitetin ku pasqyron jeten e perditshme. si shqiperia ashtu dhe kosova jane shume mbrapa ne kete aspekt, dhe po te kete nje bashkpunim do te arrihet shume. e hedhe si teme kete per te gjithe te interesuarit per artin. nuk e di se c'mund te arrihet ne kete forum, se jam i ri, por me duke teme me vend, dhe u bej thirrje te gjithe dramaturgve, regjizorve, dhe producentve te nisin kete rruge se do te na duhet ne te ardhmen, se nese kemi nje dritare kemi arsye te shikojm jashte saj, dhe nese shikojm,kerkojm, e nese kerkojm,gjejme, e nese gjejme, kemi. ajo qe s'arrihet me lufte arrihet me art.