Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216

Si të mbroj databazën në Access 2007 nga kopjimi?

Pershendetje cuna.

E kam krijuar nje program ne access 2007, e kam konvertu n format .accde ne menyre qe t mos shifen forms, reported dhe ne design view, dhe kam filluar ta shperndaj tek klientet e mi.

Problemi im eshte se si me e ruajt kete databaze ne akses nga perdorimi i paautorizur, e kam fjalen qe te mos ta kopjojne dhe ta perdorin ne kompjutera te tjere.

A ka ndonje zgjidhje per kete. Po sikur ta konvertoj te gjithe aplikacionin ne Visual Basic 2008 ose 2005, di dikush. DUa qe ti bej dhe import formave dhe raporteve qe kam krijuar ne access dhe te mos ti rikrijoj nga e para ne visual basic.

Per me teper q kete gjuhe programimi nuk e njoh mire.

flm, ne pritje....

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    pershendetje,

nje menyre do te ishte implementimi i nje funksioni, qe programi yt kur starton per here te pare ne nje kompjuter te ri, te mos startoje komplet por vetem si demonstrim dmth, i bllokon funksionet e programit perderisa programi nuk eshte regjistruar, nese perdoruesit i pelqen domnstrimi i programit tend dhe vendos te regjistroje/pervetsoje programin tend atehere programi yt mund te marre numrin serial te ndonje hardware te atij kompjuteri te ri, psh: numrin serial te hardiskut dhe ne baze te tij te gjeneroje nje numer regjistrimi te cilin perdoruesi ta dergon ty (bashke me mjetet financiare) dhe ti i dergon nje numer serial i cili i perputhet atij numri per te c'bllokuar funksionalitetin e plote te atij programit tend.

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    shum mire hot_prinz. po a m ndihmon dot q kur ta jap n nje pc, un dorezimin e bej vete, si t'ja marr numrin serial te harddiskut psh, dhe ne rast se ai do t provoje ta perdori ne nje vend tjeter te bllokohet nepermjet kodit te harddiskut.

Une jam vete q ja bej demostrimin e programit ne akses dhe dua q ta mbroj me nr serial t harddiskut ose me cdo menyre tjeter.

pres perseri

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    ja nje udhezim ne VB6 se si me e marre kodin e hardiskut, mos merr shembullin e pare me GetVolumeInformation API function ky numer serial i hardiskut ndrron pas cdo formatimi te kompjuterit, por perdor shembullin e dyte te gjate i cili e merr numrin serial te hardiskut nga prodhuesi i vertete i hardiskut dhe vetem ai do te jete unik:

Shembull per te marre nurmin unik te hardiskut

te pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga hot_prinz : 13-10-2008 më 08:49 Arsyeja: perseri pas postimit [/url] ndrron ne [/media]!

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    flm gjithsesi, por puna eshte se une dua nje rast konkret t implementuar ne access, dhe sidomos n formen qe do te ekzekutohet e para kur hapet aksesi.

Kjo do t ishte me shume rendesi, pasi do mund te identifikohej q n fillim nese po perdoret ne pc tjeter ose jo.

Madje, do ishte mire qe me ane t ndonje kodi, ne rast se tentohet te perdoret m shume se 3 here databaza ne kompjuter tjeter ti fshinte dokumentat.

flm, ne pritje perseri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Mua me jane vjedhe shpesh programet ne access, me gjith mbrojtjet qe kam bere. Mendoj qe eshte e pamundur te mbrohet, por nese gjeni ndonje menyre do te me pelqente edhe mua.

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Ja implementimi i nje shembulli te thjesht si mund te kontrollohet numri i hardiskut te nje kompjuteri dhe vlersimi se a mund te perdorim apo jo kete program ne kete hardisk, nese numri nuk perputhet accessi do te perfundoje (Kujdes ketu se mund te bllokosh edhe programin tend). Para se te perdorni kete cope kodi ruani programet tuaja ne nje vend tjeter!

Kodi:
    Option Compare Database

Private Sub Form_Load()
            Dim serHardisk As Long
            serHardisk = GetDriveSerialNumber
            If serHardisk = 815 Then
                MsgBox "Numri serial hardiskut " & Left(AppPath, 1) & ":\ eshte " & GetDriveSerialNumber & _
                vbCrLf & "Ju keni te drejte te perdorni kete Program!", vbOKOnly + vbInformation

Else
                MsgBox "Numri serial hardiskut " & Left(AppPath, 1) & ":\ eshte " & GetDriveSerialNumber & _
                vbCrLf & "Ju nuk keni te drejte te perdorni kete Program!" & vbCrLf & "PAPA!", vbOKOnly + vbInformation

Dim a
                a = InputBox("Jepni numrin e sakte serial!")
                If serHardisk = a Then
                    vbCrLf & "Ju keni te drejte te perdorni kete Program!", vbOKOnly + vbInformation
                Else
                    vbCrLf & "Ju nuk keni te drejte te perdorni kete Program!" & vbCrLf & "PAPA!", vbOKOnly + vbInformation
                    'DoCmd.Quit 'Mbyll Accessin dhe Databazen! PERDORE ME KUJDES SEPSE MUND TA BLLOKOSH PROGRAMIN TEND
                End If
            End If

End Sub

Public Function GetDriveSerialNumber(Optional ByVal DriveLetter As String) As Long
            Dim fso As Object, Drv As Object
            Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
            If DriveLetter <> "" Then
                Set Drv = fso.GetDrive(DriveLetter)
            Else
                Set Drv = fso.GetDrive(fso.GetDriveName(AppPath))
            End If
            With Drv
                If .IsReady Then
                    DriveSerial = Abs(.SerialNumber)
                Else
                    DriveSerial = -1
                End If
            End With
            Set Drv = Nothing
            Set fso = Nothing
            GetDriveSerialNumber = DriveSerial
        End Function

Public Function AppPath() As String
            Dim sPath As String
            sPath = CurrentDb.Name
            While Right$(sPath, 1) <> "\"
                sPath = Left$(sPath, Len(sPath) - 1)
            Wend
            AppPath = sPath
        End Function

per te kontrolluar se sa here eshte hapur ky program nga perdoruesi mund te perdoret nje tekstfile e fshehur diku ne system qe numron startimet e programit dhe nese startimet e paregjistruara arrijne numrin 3 atehre mund te aktivizohet nje funksion qe fshin databazen prej sistemi.

i/e larguar Maska e klodj
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    Une perdor nje menyre jo dhe aq te sigurte por ka pasur efekt.
    Perdor nje procedure qe kerkon nje file te cilin e kam hedhur ne nje folder te sistemit te i cili perdoruesi nuk ka pse te hyje.
    Ne momentin qe hapet programi kerkon kete file dhe nqs nuk e gjen do te thote qe programi eshte kopjuar ne nje kompjuter tjeter. Dhe une nuk hezitoj te theras nje Macro e cila i shuan te gjitha Tabelat e brendshme dhe Pyetesat pa te cilat programi nuk ka sesi te funksionoje.
    Ai qe e kopjon programin nuk e di kete dhe sapo e hap ne kompjuter tjeter i del nje mesazh qe i thote se nuk ka te drejte ta perdori kete program dhe me pas cdo gje i shuhet si me siper.
    E keqja e kesaj eshte se duhet qe ta instaloj vete programin dhe te hedh fajllin ne menyre te fshehte ne nje vend te fshehte. Deri tani kane kaluar dy vjet dhe nuk kam pasur probleme. Ama po iu be format do bej te njejten procedure.

Gjithsesi kam shfrytezuar edhe serialin e hard diskut por nuk e di pse kam nje frike se mos nuk funksionoje. Ndaj nga halli kam shpikur kete procedure te cilen po jua postoj me poshte. Shpresoj te kuptoni dicka edhe pse une perdor variabla pa shume shpjegime dhe me duhet te them se programit i kam vendosur edhe kod qe askush te mos shohe VB scriptet.

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
    On Error GoTo virus_err
    Dim hej
    Dim virus As Integer

Me.Text3 = Me.F1
    If [Forms]![kloklo]![Text3] <> 1234567 Or [Forms]![kloklo]![F1] <> 1234567 Then
    DoCmd.RunMacro "KillBill"
    hej = MsgBox("Te gjitha te drejtat e kopjimit i perkasin vetem autorit! Ju nuk jeni i autorizuar per te perdorur kete program!", vbInformation, "Exchange 2007! - Gjirokastra Online")
    virus = 1
    End If
    DoCmd.RunMacro "Min"
    exit_form_open:
    Exit Sub
    virus_err:
    If Err.Number = 7874 Then
    hej = MsgBox("Me vjen keq! Ju nuk jeni i autorizuar per te perdorur kete program!", vbInformation, "Exchange 2007! - emriim@faqjaime.com")
    DoCmd.Close
    End If
    ' MsgBox Err.Description
    Resume exit_form_open

End Sub
    Ndryshuar për herë të fundit nga BHGod : 13-10-2008 më 20:33 Arsyeja: Mos jepni e-mailet personale.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Nuk ka menyre per te mbrojtur programin sepse c'do gje thyhet/manipulohet.

Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Bravo klojd, me pelqeu menyra jote se si e ke trajtuar menyren e fshirjes se databazes, (duke futur nje folder tjeter)

Megjithate, do ta provoj dhe ne rast se funxionon do ta di shume per nder.
    Gjithsesi per momentin me pelqeu menyra e te arsyetuarit.

Tema vazhdon t qendroj e hapur dhe cdo ide tjeter do t ishte e mirepritur.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Access - Aritmetikë në MS Access
    Nga Okki në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 10:39
  2. Projekti amerikan për Lindjen e Mesme të Madhe
    Nga ORIONI në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  3. Nga Access në MySQL, fjalëkalimet, printimet
    Nga alditirona në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-01-2005, 05:53
  4. Access - Dua te fus foto nga nje dosje ne Access
    Nga Delil në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-08-2003, 07:44
  5. Access - Si ta kthej programin per Linux
    Nga Pogradecari në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-06-2003, 03:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •