Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 83
    i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Eshte e vertete qe kafja eshte e demshme per shendetin po aq sa alkooli,por nuik i bie me qafe tjetrit me kafet e shumta qe ke pire ,kurse alkoolisti i ben keq vetes dhe u bie me qafe te tjereve.Ky eshte ndyshimi.nuk eshte shkaterruar ndonje familje se burri pi shume kafe ,por kur pi shume alkool.
    zakonisht ato shkojne te dyja bashke, por pijanec s'dmth qe i bie ne qafe tjetrit
    nuk eshte absolutisht alkoli qe krijon shqetesime,por karakteri i njeriut. atehere nqs ti behesh tape do ti biesh ne qafe dikujt????
    e pamundur! kete ta garantoj une (nqs s'ke eksperience), pasi kam qene me lloj
    lloj njerezish dhe kam vene re sjelljet e tyre, menyren e te qendruarit, te shprehurit, menyren e pagimit, frika per te vazhduar te pirit, inkubet personale
    dhe nje filozofi te tere mbrapa per te mos thene etj. sigurisht qe nuk duhet pire per dite pasi quhet parazitizem. megjithate secili ka marre edukaten e vet familjare dhe s'mund te gjykoj te tjeret pasi pija eshte personale.
    jam dakort me ty vetem kur je ne timon, pasi aty i merr jeten tjetrit kot fare.

p.s. kafeja eshte droga ime
    kafeja per te qene e mire, duhet...
    te jete e zeze si nata
    e embel si dashuria,
    e nxehte si ferri.

Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

Thumbs up

Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    O jevg a ka mundesi me mos i dhi qe gjitha temat me arabizmat e zeza sic je edhe vete.
    Shqiptaret duan alkool edhe seks.Arabet s duan asnje nga keto.
    Ik tani e p*rdhu
    hahahahaha je i madh me dhj....ve fare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    A mund te diskutohet per dicka pa e lidhur me fene, ne qofte se doni te diskutoni per fene shko ne forum fetar.

Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938
    Citim Postuar mė parė nga detiad Lexo Postimin
    A mund te diskutohet per dicka pa e lidhur me fene, ne qofte se doni te diskutoni per fene shko ne forum fetar.
    mos u merzit se muhabete pijesh jane e si ben dem njeriut

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar mė parė nga Drini_i_Zi Lexo Postimin
    shqiptaret paskan pas tradit vetem rakin , nese e kan patur tradit ?
    Ku i lam traditat tjera ? Pse po i marrim vetem te kqijat , e te mirat i kemi ndrru me te kqija te tjera , sic thot white-knight , shqiptaret duhet te marrin emra Europian. Prej kur emrat europian u beren tradit e jona (emra qe sna lidhin as per komb e as per fe , ta themi , sepse ai krenohet kur ndegjon per muslimanet me emra te tipit Papadopullos ) .
    Tradit e shqiptarit ka qen me u mbulu femra , as ket spo e respektojn disa.
    Mos te foli per punet tjera shum te liga , qe bejn shum shqiptar , e qe asnjeher ska qen tradit e jona.
    Alkooli esht i damshem edhe un ket nuk e ndryshoj , sjam si white-knight , qe insiston ti shkatrron shqiptaret . Mos te isha dashamir i popullit tim dot thoja , PINI , pini se kur pihet rakija bohesh i perparuar , bohesh i mir per rrethin , krenohen fmit me ty , krenohet edhe gruja , kur sje ne gjendje me i lind nje femij , krenohet shqiptaria me beqar te perjetshem qe sdojn me u martu , se kan prioritet traditen e pirjes se rakis.
    ehhh
    Drini_i_Zi.
    Kur them tradite nuk nenkuptoj vetem rakine, por te gjitha alkoolin ne pergjithesi (ato qe prodhonte kjo toke e begatte shekuj e shekuj me radhe). Sa per kujtese, arabet thuhet se ishin te paret qe prodhonin rakine dhe mos me thuaj qe e prodhonin vetem per te shitur.... jo per gje tjeter por do t'i akuzoj per vrasje me dashje te kombeve te tjere joarabe.
    Po e leme rakine dhe hidhemi tek versioni "mėmė" i nenprodukteve me permbajtje alkooli, pra tek vera. Me pak lexim, mund te vertetosh lehte se burrat e ketyre trojeve dhe jo vetem burrat, pinin vere rregullisht..........., e si te them mor vella, burre eshte ai qe nuk pi nje gote.... ? Mos ngaterro vartesine nga alkooli me nje gote apo dy. Nuk dua te dal ndesh me askend, as me ate qe predikon feja jone, thjesht une bej mekat me dashje se jam shqiptar dhe pike.
    Nuk eshte perparim alkooli, eshte tradite qe percillet nder breza e qe ne shqiptaret e kemi pire qe me qumeshtin e nenes, pike. Abuzimi ne mase me alkoolin(pirjen) eshte i demshem .
    Femijeve te mi kur te mbushin 18 vjec do t'ś ve perpara ne tavoline nje gote vere e do te bej gezuar me ta, ashtu sic beri im ate me mua, im gjysh me tim ate e keshtu me radhe qe bashke me mesimet dhe edukaten familjare dhe ate myslimane njekohesisht, na dhane e do te japim brez pas brezi edhe une edhe femijet e mi. Nuk kisha kohe te shkruaja me pak , kete nenkuptoj, ose me sakte, kuptoj une me tradite dhe raportin e saj me te qenit mysliman shqiptar, e theksoj shqiptar. Une i dua shqiptaret dhe mburrem, aq sa turperohem kur dalin nga udha e mbare e bien ne hendeqet e keqberjes apo te kesaj natyre veprime jashteligjore, por edhe ata jane vellezerit tane nuk mund ta mohojme( ketu po le boshllek ......................................
    Sidoqofte, uroj qe te kemi miresine e respektin ne mes tene!
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    ke mundesi te parashikosh te paren ,d.m.th mos e fillo.
    Nuk besoj qe nuk parashkohet mbarimi. Njeriu e ka vet ne dore. Une p.sh pi me raste alkool. Asnjehere me shume se nje birre apo nje pije tjeter. Jo per gje, por nuk dua te nxjerr jashte ndonje fjale e te lendoje ndonje .
    Une fola per mardhenie po te ishte ashtu, pra te parashikonim se,..- kur do te pime?,..- sa? dhe se..- do te pinim apo jo?... me mire thuaj- prini mardheniet fare! Si mund te jetoje njeriu pa mardhenie ?!
    C'do te bente vetmia ne trurin e njeriut ?.... si do te ngelej bota pa asnje kryeveper arti?.... si do te ngelej tradita pa trashegimtare? si do te ngelej Shqiperia pa shqiptare?
    .. vazhdon.
    Meqenese ra fjala edhe une keshtu jam.. vecse kam aq shume gezime dhe halle saqe nuk di c'te bej ndonjehere nuk arrij te kuptoj diferencen e te pirit raki se kam gezim apo hall, me te pasurit gezim apo hall se pi raki.
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk e kuptoj c'hyn alkooli me traditat tona? N.q.s me pare tregonin burrerine me te pire ky nuk eshte nje zakon qe e meriton te trashegohet.Tani shikohet si dobesi dhe jo si merite.Nuk jemi me ne ato kohe pash zotin.Atehere ka qene e vetmja menyre argetimi dhe e tille ka qene jeta atehere nuk te afronte shume,por tani eshte gjynah te mbyllesh brenda 4 mureve te lokalit per te pire raki e per te bere llogje Kavaje e te harrosh qe ke nje grua apo femije qe duan te kalojne kohe me ty.Se gje tjeter nuk ke cfare ben me ore te tera me shoqerine para gotes se alkoolit.Te kisha nje burre qe rrinte lokaleve duke pire alkool me ore te tera do e kisha lene.Per cfare ta duash nje burre te tille.Per vete se ke ,per shtepine se ke as per femijet.Nje burre i tille eshte nje barre e jo nje ndihme ne familje.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar mė parė nga detiad Lexo Postimin
    E kam fjalen per ne shqiperi se klubet mbushen plot ne mengjes, dhe jo ne mbremje ose mbas punet, megjithate ne qofte se pine per qef mir, por thash ndoshta eshte e vetmja menyre per te kaluar kohen.
    Ne Kosove e ki njejt, ne kafe shqiptart jan si breg lumi, reperojn ndonji peshk si grep e kan rrenen dhe mashtrimin me se shumti keta qe vin nga diaspora i mashtrojn...
    te hujt krejt i kan studiju shqiptart si njerz si kultur si njerz puntor : "vlera shum"..kinezet e kan pa ku ka pune ani kan ardh me punu e punsojn do femra te shkreta per 100 euro mujin ...
    teme e qelluar Bravo...

erdh koha e turkut; burrat nen hije lozin kuvendojn , grat e shkreta te kinezet punojn ........
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    [QUOTE=Drini_i_Zi;2084227]:)
    Mos don te thuajsh se pirja e alkoolit i paska ber te perparuar gjermanet , ose se mospirja i paska ber te prapambetur arabet ?

Ti more djale,paske shum mungesa kundrejt jetes,po mungesa me e madhe eshte se nuk njeh pijen,jo se nuk e njeh,se cfar eshte,qe mbase te falet,po qe se ke provuar,kjo eshte e pafalshme.
    Pija nuk eshte vetem fillozofi e tradit,pija o te piret,eshte art,e sicdo art,ka artist qe e kuptojn dhe e shijojn,ka dhe njerez te tjere qe nuk harrin ta konceptojn.
    Pija,eshte muzik,te kalosh nga rollin ston a betoven,eshte piktur,te kalosh nga pikaso a karavaxho,esht seksuale,te kalosh nga klaudia shifer a naomi kambel.
    Te gjitha keto gjera o te bejn dem o nuk jan te vlefshme,varet si ti mendosh,po po ti provosh sigurisht qe nuk je i prapambetur,nuk e di se si jan moralisht,edhe se mendoj se morali i pare i jetes eshte shijimi i saj.
    PO TI VESH RE,NE QOFTE SE TE INTERESON,JANE TE GJITHA TE GJINIS FEMERORE,DHE PIJA.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Prej kur emrat europian u beren tradit e jona
    Gjergj (George), Gjin (Jim), Gjon (John), Pjeter(Peter), Zef(Jozef), Lek (Alex) Pal (Paul), Martin, Karl, etj etj jane emra shqiptare te tradites europiano-kristiane ose para-kristiane. Heroi Kombetar shqiptar e ka emrin Gjergj (George) ...... edhe LOPE te ishe keto duhet ti dije tashme.

Tradit e shqiptarit ka qen me u mbulu femra , as ket spo e respektojn disa.
    Ku eshte kjo tradite me u mbulu femren o cakall?? Kjo eshte tradite e magjypit arab, ku burrit i vjen turp nga kembet e femres. Legjenda e Rozafes thote qe Rozafa e la nje gji perjashta kur u muros. Zanat e Malit po ashtu nuk perceptoheshin si femra te mbulura si kukuth qe i mbuloni ju raca e qelbur arabe. A mos ishte Shote Galica femer e mbuluar me ferexhe? Perse e mbuloni femren, a mos eshte kafshe femra qe ti thoni ju xhahilet e injorantet islamike se cfare te veshe? A mos iu kercenon burrerine nje femer e pambuluar?

Mos te foli per punet tjera shum te liga , qe bejn shum shqiptar , e qe asnjeher ska qen tradit e jona.
    Tradite jona nuk ka qene prerja e mikut ne bese. Perse dalin shqiptare myslimane sot e duan te vrasin amerikane ne emer te Allahit, dhe arabit magjyp sic bene 4 dibranet ne NY (raca jote)?

Alkooli esht i damshem edhe un ket nuk e ndryshoj , sjam si white-knight , qe insiston ti shkatrron shqiptaret . Mos te isha dashamir i popullit tim dot thoja , PINI , pini se kur pihet rakija bohesh i perparuar , bohesh i mir per rrethin , krenohen fmit me ty , krenohet edhe gruja , kur sje ne gjendje me i lind nje femij , krenohet shqiptaria me beqar te perjetshem qe sdojn me u martu , se kan prioritet traditen e pirjes se rakis.
    ehhh
    Shqiptaret ne Shqiperi u trefishuan per 45 vjet, nje nga rritjet me te larta ne Europe, dhe Shqiperia ishte nje nga kombet qe konsumonte me shume alkol per fryme ne Europe. Keshtu qe mos ia qa hallin shqiptareve se nuk i le alkoli pa femije.

Edhe uje po te pish me shumice behet i demshem. Alkoli eshte nje tradite festive ne shume kombe dhe mbi te gjitha eshte edhe art. Po ku dini ju magjypt arabe, arabia eshte nje vend ku arti nuk ekziston, dhe festa po ashtu, vecse ato fetare dhe kur vrisni ndonje femer me gure ju burrat e tredhur, gjithe djerse e myk.

Me e keqe se alkoli eshte zakoni i turqeve te qemotit qe kane shqiptaret. Ndenja kot me ore te tera kafeneve duke pire duhan e kafe/alkol. Kjo vrasje kohe eshte tipike e kultures islame, ku koha kalohej duke pire hashish, pire duhan, dredhur tespiet, dhe duke u kapadaisur si pasha. Ky eshte problemi me i madh. Se alkol pine edhe ne vendet nordike, edhe ne Japoni por kohen kot ata nuk e vrasin kurre. Kjo sepse keto kombe nuk kane pasur kurre kontakt me kulturen parazite islame. Ndryshe, nga ballkanasit, spanjollet, Italianet e Jugut, ku ky zakon shihet me i shpeshte.

P.S. Mosha mesatare e pritshme e shumices se kombeve europiane qe konsumojne alkol, eshte me e larte se ajo e kombeve me mireqenie me te larte islamike. Keshtu mosha mesatare e pritshme e nje Gjermani eshte rreth 80 vjec, kurse e nje Arabo Sauditi eshte rreth 75. Japonezi jeton edhe me shume (82 vjec), dhe atje konsumohet jo pak alkol (raki orizi). Kjo nderkohe qe jeta ne Europe e Japoni eshte shume here me e vrullshme dhe me stres se ne magjyperi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zarathustra. : 29-11-2008 mė 06:19

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Maqedonia e Republikat e liliputanveve shqiptare
    Nga ngutu=ngadal nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 19:12
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Forumi Mysliman: Presidenti Moisiu ka fyer ndjenjat tona
    Nga Davius nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 30-11-2005, 16:53
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeēarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •