Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 42
    Citim Postuar mė parė nga KozyShack Lexo Postimin
    Fenomeni "pse shqiptaret bejne/thone/veprojne ashut e keshtu" ndodh ne vitet e para te mergimit. Duke u perplasur me nje kulture tjeter (shume here me te edukuar) fillon dhe i ben pyetje vetes; po pse ne s'themi faleminderit a te lutem, etj etj.

Por tashi u beme nga 10-15-20 vite ne mergim. Akoma me koken mbrapa e me PSE-rat merreni ju. Angazhohuni cik me jeten e vendit, lerini shqipet qe flasin anglisht e talisht. Ashtu ua ndin, ashtu do bejne.

Ai qe ngre ti eshte problem tjeter.

Shikojme qe ata sillem me me shume edukate, dhe eshte normale te mendosh "Po ne ne Shqiperi pse mos sillemi me me edukate?".

Po te shikosh ata qe flasin anglisht e te thuash "Po ne ne Shqiperi pse nuk flasim anglisht?" eshte gje tjeter.

rast i fresket fare sot,dikush me tha ne tel se i vinte zor te fliste shqip se kishte persona te tjere afer..............mendova ca shpifesire,me ata jevgj qe ke afer dhe me ate gjuhe jevgjish(greqisht flitej aty) qe flet ti me ata,te vika zor te flasesh shqip.e mbylla telefonin dhe pastaj bertita va fa n' culo,me erdhi inat qe e thashe dhe vete ne gjuhe te huaj,e korrigjova thashe shqip.............ik q.iu,se na ēave k@rin.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga crazy_diamond Lexo Postimin
    rast i fresket fare sot,dikush me tha ne tel se i vinte zor te fliste shqip se kishte persona te tjere afer..............mendova ca shpifesire,me ata jevgj qe ke afer dhe me ate gjuhe jevgjish(greqisht flitej aty) qe flet ti me ata,te vika zor te flasesh shqip.e mbylla telefonin dhe pastaj bertita va fa n' culo,me erdhi inat qe e thashe dhe vete ne gjuhe te huaj,e korrigjova thashe shqip.............ik q.iu,se na ēave k@rin.
    tja thoshe pa e myll telefonin lol
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Kyte vere qe kaloj isha ne shqiperi bashke me familjen, ishim ne plazh dhe i degjoje femijet nje fliste italishte nje greqishte, e ndoshta dhe ndonje gjuh tjeter, i them njerit aty sa mir paskan ardhe turista te huaj, po ece para Shqiperia, po cfar turistash te huaj, kta jane emigranta shqiptare si puna jote.

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin

Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi kėtė gjuhė tė Perėndis',
    trashigim, qė na la i Pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftė, po, goja,
    qė pėrbuzė kėtė gjuhė hyjnore;
    qi n'gjuhė t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lčn mbas dore

e vure doren ne zemer kur i shkruajte keto germa L()L
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Me mbushen syte me lote perhere kur i lexoj ato vargje.Jane patriotizem i gjalle qe s do vdesi kurre.
    Te pershendes me kete kengen legjendare

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    kape kape kte

Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga FTN_2004 Lexo Postimin
    Pershendejte,

Ka vite qe nuk kam hapur asnje teme ketu, po nuk me rrihet pa marur mendimet e te tjereve ne kete teme.

Ka kohe qe kur ndodhen midis shqiptareve te tjere (mosha ima, rreth te 20-ve), me flasin anglisht dhe jo shqip. Po flasim per njerez qe kane jetuar 20 vjet ne Shqiperi dhe 4-8 vjet ne USA. Problemi eshte qe mua me ve ne siklet sepse nuk flas do anglish me nje person qe flet gjuhen time. Keshtuqe njera pale flet anglisht, un ia kthej ne shqip, ai/ajo anglisht....

Si ndiheni ju te tjeret kur viheni ne situatash te tilla? A ju vejne ne siklet? Po ? Jo?
    A mendoni qe justifikohet kjo me faktin qe jetojme ne nje vend te huaj prej vitesh? Un nuk e kam bere ndonjehere vete, po them se si mendojne te tjeret?
    FTN ky fakt ma peshtiros edhe mua lale, shyqyr Zotit ne rrethin shoqeror qe kam flasim vetem shqip, vetem kur duam te vem njeri tjetrin ne loje perdorim ndonje term anglisht ose kur duam te tallim ndonje nga kta tipa qe ke pershkruar ti..

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    ja po jap dhe une mendimin tim rreth kesaj teme .

une kur flas me shqiptaret ketu nuk kam pse te flas anglisht , cte bej qe te detyron jeta te flasesh anglisht me te tjeret po shqiptareve kurre si flas anglisht kemi gjuhen tone dhe nuk kam pse te perdor gjuhe tjeter me nje person qe mund te merrem vesh me gjuhen tone.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    bo sa inat i kam ato shqiptare qe sic esht shkruajtur me siper kan pak vite jasht dhe i duket vetja sikur cfare jan qe nuk flasin ne shqip...mi acarojn nervat......po ja qe jemi gjith por....ne pranej......mua nuk me pelqen fare kjo gje...ok ka qe nuk edin shqipen mire qe kan lind jasht etj etj dhe ato i kuptoj po keto te tjeret jo nuk i kuptoj hic dhe as nuk dua ti kuptoj....te isha une do i thoja pse nuk flet shqip apo e ke harru se nuk ja pertoj jo!
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  3. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeēarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •