Denoncimi i Alfred Pezës: Edi Rama, model i dhunuesit të medias
24 Tetor 2008
“Edi Rama është modeli i dhunuesit të medias”-kjo dëshmi e pastër dhe akuzë njëkohësisht, është bërë nga gazetari dhe drejtori i televizionit “Ora News”, Alfred Peza. Gjatë një debati televiziv në Top Channel, ku diskutohej për raportet e medias me politikën, Alfred Peza ka drejtuar gishtin publikisht te kryetari i PS-së, njëkohësisht kryetari i Bashkisë së Tiranës, Edi Rama, për dhunë sistematike verbale ndaj medias, duke tentuar të ndërhyjë, nëpërmjet mesazheve apo telefonatave, në punën e mediave të ndryshme. “Zoti Edi Rama është modeli i dhunuesit të medias. Unë e akuzoj publikisht zotin Rama për dhunë verbale ndaj medias, për një dhunësistematike verbale. Kush i di sadopak raportet që ka lideri i PS dhe i opozitës me median, duhet të kuptojë se, duke qenë në opozitë, ai kërkon patjetër dhe me çdo kusht që të diktojë të vërtetat e tij, që ne të ftojmë atë që do ai dhe të mos ftojmë ata që kritikojnë atë, të mos bëjmë emisione pa marrë leje më parë te zoti Rama se kë do të ftojmë dhe kë nuk do të ftojmë”, -ka denoncuar Alfred Peza. Ky pohim ka shkaktuar edhe reagimin e të ftuarve të tjerë në debatin televiziv, si atë të Mero Bazes, që ka thënë se edhe Berisha bën të njëjtën gjë sikurse Edi Rama. Analisti Alfred Peza e ka mbështetur këtë konstatim të kolegut të tij dhe ka vijuar denoncimin e tij për të dy, por ka shtuar se dhuna e kryetarit të PS-së, Edi Rama ndaj mediave është sistematike. Ndërkaq, Peza ka shprehur shqetësimin mbi situatën që mund të krijohet me median nëse Rama vjen nesër në pushtet. “Unë i denoncoj. Por, të ta paktën zoti Berisha nuk të merr në telefon dhe nuk të çon mesazhe, ndërkohë që zoti Rama këtë e bën në mënyrë sistematike, deri te kryeredaktorë të mediave më periferike, sa është bërë objekt batutash e barsoletash. Kështu që unë gjykoj se, kur ky njeri bën kështu kur është në opozitë, imagjino ç’mund ta na bëjë ky ne kur ky do vijë në krye të qeverisë”, tha Peza, duke shprehur shqetësimin e tij edhe për raportin e publikuar pak ditë më parë nga “Reporterët pa kufij”, mbi lirinë e medias, i cili e rendiste Shqipërinë në vendin e fundit në rajon. Dhe kjo, sipas analistit Alfred Peza, është shumë shqetësuese. “Kjo është shumë shqetësuese, për shumë arsye. Disa nga arsyet që ne po diskutonim për raportet e medias me politikën dhe me institucionet, apo me organet e tjera kushtetuese, në një mënyrë ose në një tjetër i parathotë edhe ky raport. Por, nga ana tjetër unë jam shumë i shqetësuar për perspektivën tonë, të medias. Jam i shqetësuar sepse shpresa e medias për të qenë më e lirë dhe transparente është dhe opozita dhe te lideri i opozitës”, tha ai.
Gazeta Sot
Krijoni Kontakt