Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 67
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Lexova shkrimet e Gjonit dhe North...dhe vura re se perpiqen sinqerisht te japin sqarime. Qenka futur ketu Norca dhe do te ndikoje qe te prishet kjo teme. Eshte mire te mos i pergjigjen , sic edhe keni vepruar, sepse po t“i pergjigjeni, do ta prishni temen.

Ju kerkoj ndjese per dalje te shkruter nga tema por po ceke se ky ne nje shkrim krahason Kuranin me Kushtetuten amerikane!!!! Njera e krijuar nga njerzit , tjetra gjoja nga profeti. Nje krahasim i tille eshte tendencioz dhe me qellime demagogjike. Domethene te mendojme vetem deri aty ku arrin mendja ime!!!

Ja se cka thot tani :

me te gjitha mjetet kunder fese se tyre fillestare.

Dhe cila qenka sipas tij feja fillestare. Ky e din, mirepo qellimi i tij eshte ta perbuze temen e hapur. Une nuk kuptoj se cka mendon dhe cilen fe ky e konsideron fillestare. Kirtikohen ketu muslimanet pse nuk jane krishter, sic ishim dikur, apo kritikohen te krishteret, pse kane braktisur fen e imponuar, te fundit, por jo fillestaren!!! Bera nje perjashtim me Norcen, por nese e injoroni biseda mund te jete e mire dhe me dobi.....

Nuk kam shume, kohe, dhe edhe pak do te jem i zene, por dua t“i them ca fjale lidhur me temen e hapur. Nga pervoja edhe ne nje forum te huaj, kam ardhe ne perfundim se e verteta hyjnore eshte mua ajo qe njeriu e beson. Faktet nuk i interesojne dhe nga frika nuk i besojne argumenteve tjera dhe parapelqene perrallen e instaluar mire qe nga femijeria!!! Dhe dihet se truri i pushtuar me ndejnje frike, nuk mendon drejt, por furishem dhe pa ndergjegje...

Afrikanet i besojne disa sekteve te cuditshme per ne, te tjeret Budes, te tjeret brahamanizmit, Zaratustres ( edhe pse keta jen shume pak), dikund lopes dhe dikund ne Afrike tenxhereve dhe zjarreve!!! Cdo fe e besojme nese ajo lexohet me ndjenja frike dhe droje dhe cdo fe eshte qesharake , kur e lexojme pa kete frike e cila ckyc logjiken dhe arsyen.

Sa i perket Isamit dhe Krishterimit ka pasur polarizime dhe keshtu do te mbeten. Islami ka pohuar dhe do te pohoje se eshte Mbifeja, sepse ai Muhameti si i vetmi profet nga arabet ishte derguar per te kompletuar fen. Krishterimi gjithmone do ta konsideroje nje joprofet dhe nje njeri qe nuk permendet ne asnje shkrim te meparshem, por thuhet se Krishti ishte i fundit!

Islami si fe e fundit ka pasur mundesine te jete fe e kompletuar dhe e perkryer, por eshte bazuar ne Tora dhe keshtu na del fundamentaliste dhe agresive si judaizmi!
    Ketu po i sjelle disa urdherime qe i kam kopjuar dikund ne internet dhe shikoni se a mundeshin keto te pezulloheshin sic ka bere Muhameti: Keto jane te mira universale, por te pezulluara ne Islam( disa prej tyre )!!!

1.Nuk do tė kesh perėndi tė tjera pėrpara Meje
    2.Nuk do tė bėsh asnjė skulpturė apo shėmbėlltyrė tė gjėrave qė janė atje lart nė qiell, kėtu poshtė nė tokė apo nė ujėrat poshtė tokės
    3.Nuk do tė pėrdorėsh mė kot Emrin e Zotit, Perėndisė tėnd, sepse Zoti nuk ka pėr ta lėnė tė padėnuar atė qė pėrdor Emrin e Tij kot
    4.Respekto ditėn e shtunė pėr ta shenjtėruar, ashtu siē tė ka porositur Zoti, Perėndia yt
    5.Do tė nderosh atin dhe nėnėn tėnde ashtu si tė ka urdhėruar Zoti, Perėndia yt, qė tė jetosh gjatė dhe tė gėzosh begatinė nė tokėn qė Zoti, Perėndia yt, po tė jep
    6.Nuk do tė vrasėsh
    7.Nuk do tė shkelėsh besnikėrinė bashkėshortore
    8.Nuk do tė vjedhėsh
    9.Nuk do tė bėsh dėshmi tė rreme kundėr tė afėrmit tėnd
    10.Nuk do tė dėshirosh gruan e tė afėrmit tėnd, nuk do tė dėshirosh shtėpinė e tė afėrmit tėnd, as arėn, as shėrbėtorin, as shėrbėtoren, as kaun, as gomarin dhe asnjė send qė janė pronė e tij
    Pika 3 mos perdor emrin e Zotit pa vend e gjen ne Islam ku perdoret ne lufte dhe emri i Zotit vihent si emer njeriu: Abdullah, etj.
    Pika 4 u zhvendos ne te premten. Sqarim logjik nuk ka!
    Pika 5 pjeserisht mund te kritikohet ne Islam se varrimi i prinderve behet ne menyre tragjike hde pa respekt!
    Pika 6 Mos vraje, ne Islam vrasje urdherohet dhe mesohet si te behet dhe si te mirret placka dhe si te martohen robereshat e luftes!
    Pika 7 pezullohet dhe tolerohet martesa ne grupe, deri ne katra dhe peshtu tradhetiua perligjet, jo ne rruge, por brenda ne shtepi!
    Pika 10 gjithashtu pezullohet sepse tolerohet martesa ne familje me kusheri. Klane e pasura rabe jane keshtu te martuara edhe sot. Te ne kjo nuk ka mundur te depertoje seps ekishte perballe Kanunin e Lekes qe ndalonte martesen ne FIS!

Nese gjakftohet shihen keto ndryshime, edhe pse ishin logjike sic ishin, atehere nese besojme Muhametin profet, duhet te besojme se Zoti ishte cmendur dhe tani po suprimonte ato qe me pare i kishte konsideruar te shenjta!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 27-02-2003 mė 21:12

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    postuar me pare nga shen albani

Krishterimi gjithmone do ta konsideroje nje joprofet dhe nje njeri qe nuk permendet ne asnje shkrim te meparshem, por thuhet se Krishti ishte i fundit!

Islami si fe e fundit ka pasur mundesine te jete fe e kompletuar dhe e perkryer, por eshte bazuar ne Tora dhe keshtu na del fundamentaliste dhe agresive si judaizmi! quote ends.

shpjegim
    Ne shkirimin tuaj ka pak fakte dhe shume opinion.
    te lutem lexoje temen "cfare thote bibla per muhamedin" dhe do ta shohesh qe bibla flet per muhamedit por ne qofte se je qorr nuk mund te shohesh. une personalisht sdi ndonje vend ne bibel ku thote qe jezueis ishte profeti i fundit. te luetm sille ne qofte se ka.

kur e pyesin gjonin aje elia- ai pergjigjet jo
    a je mesija --ai perseri pergjigjet jo
    aje ai propheti ai perseri pergjigjet jo

pra kemi te bejme me tre persona te nderyshem. me elian (qe sipas jezuesit ishte gjoni...jezuesi thote elia erdhi por ju se njohet...bibla ketu bie ne kontradikte )
    me mesian(jezuesin) dhe nje prophet qe dua te dija prej jush se kush qenka ky????

zoteri ju me duket se nuk e njihni mire biblen dhe fene tuaj. te keshilloj te lexosh me vemendje ungjillin sipas mathews dhe do te shohesh qe jezuesi predikon the commandements "the law and the prophets" predikon fene e mosiut fuqishem.

Mathews 5
    17 "Think not that I have come to abolish the law and the prophets; I have come not to abolish them but to fulfil them. 18 For truly, I say to you, till heaven and earth pass away, not an iota, not a dot, will pass from the law until all is accomplished.

e kam shkruajtur ne tema te tjera se pse keto ligje pali na i ka ndryshuar , skam kohe tani. mund te lexoni temat qe kam postuar ose ne qofte se deshironi mund tua shpjegoj prape.
    dhe dicka si perfundim ju lutem mesoni mire fene tuaj para se te flisni per islamin

faleminderit

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Ruud

une thash me larte se e vertete eshte vetem ajo qe njeriu qofte nga deshira, qofte nga imponimi, qofte nga frika e beso nje fe apo nje profet.
    Ne Bibel nuk thuhet askund se do te dergohet nje profet nga pasardhesit e Ismailit, sepse aty pohohej se cifutet jane popull i zgjedhur.
    Nese kerkojm e fakte ne religjione, atehere asnjera fe nuk te sjelle fakte, por legjenda, perrala, here hebaraike, here arabe.
    Ne religjione fjala fakt nuk mund te perdoret, se fakte nuk ka!!! Ka deshire per besim, respektivisht injorim!
    Te besojme se Zoti na i mesoi ato perralla, atehere duhet te besojme se Zoti nuk diti me shume se njeriu i asaj kohe. Sot kushtetuta kudo korrigjojne moralin fetar, sepse eshte jasht kohe. Veprat e Perednise nuk mudn te jene jasht kohe dhe nuk mund te mplaken apo demodohen.
    Nese dikush ka verejtje ndaj fjaleve te Zotit se nuk na duken normale, atehere ato nuk jan efjale Zoti, por njeriu!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Faktet/interpretimet apo vlerat

Shėn Albani, mė duket interesant pohimi yt: "Ne religjione fjala fakt nuk mund te perdoret, se fakte nuk ka!!! Ka deshire per besim, respektivisht injorim!"
    Ka diēka tė vėrtetė nė kėtė fjali, mirėpo prapė se prapė nuk mund tė jetė e plotė. Nė cilin kuptim? Fjalėn "Fakte nuk ka" unė do ta formuloja mė ndryshe: Fakte ka, mirėpo pėrshkrimi i fakteve ėshtė i ndryshėm. Me fjalė tė tjera, ne kurrė nuk mund ta pėrshkruajmė njė ngjarje me fakte lakuriqe. Nė histori nuk ke askund njė fakt, njė ndodhi, njė ngjarje pa interpretim. Ēdo ngjarje, secili fakt ka njė komentim, njė interpretim, ka njė mbėshtjellje apo "i mvishen rrobat". Pra, fakt ėshtė se disa temra qė janė pėrdorur mė parė pėr ta treguar njė ngjarje sot nuk janė tė kuptueshme sepse koha ka ndryshuar. Psh. nė Bibėl askund nuk shkruhet pėr televizor, po ashtu edhe nė Kuran. Nė anėn tjetėr nė Bibėl apo Kuran ekzistojnė terme qė sot ndoshta vetėm i kemi dėgjuar. Po e marr njė shembull ndoshta banal, termi delja, lopa... pėr njė njeri qė jeton vetėm nė qytet kjo ėshtė diēka e largėt dhe ndoshta kurrė nuk i ka takuar nė jetėn e tij, vetėm nėpėrmjet TV.
    E pra, pėr shkak tė vėshtirėsisė sė kuptimit tė njė teksti, psh. biblik, a do tė mund tė themi se nuk ėshtė fakt ajo qė shkruhet? Mendoj se nuk mund tė themi, sepse, po flas pėr Biblėn, ekziston sė paku thelbi historik. Prandaj edhe Kisha preferon qė sa mė shumė tė zbulohen tekstet nė thelbin e tyre, kėshtu qė nxit besimtarėt e vet, qė me metoda shkencore tė vijnė deri te porosia apo "fakti" i ngjarjes. Kėshtu, ungjilltarėt i kanė shkruar faktet, mirėpo gjithmonė me njė interpretim tė tyre teologjik. Ne nuk kemi ngjarje lakuriqe. Ata kanė parė me sy, dėgjuar me vesh ngjarjen dhe tė shtyrė edhe nga Shpirti i Zotit nė brendinė e tyre kanė shkruar kėtė ndodhi. Tė tjerėt okularė sigurisht se e kanė pėlqyer apo jo kėtė shkrim.

Sa i pėrket asaj qė the se kushtetutat sot kudo korigjojnė moralin fetar, mendoj se pohim i ngutshėm apo tė paktėn kėrkon sqarim. Gjithmonė po flas nga ana e njė krishteri. Tė krishterėt mėsojnė se vetėdija morale e njeriut pėrparon gradualisht dhe duhet tė pėrparoj. Mirėpo, principet, normat e pėrgjithshme janė tė qarta, porse zbatimi i tyre konkret ėshtė shumė mė i vėshtirė. Kushtetuta ėshtė vetėm njė pjesė e rendit moral dhe ajo bazohet nė principet morale qė janė tė pandryshueshme. Unė nuk kam pa kushtetutė tė pandryshueshme. Ajo duhet t`i shėrbejė rendit moral qė vlen pėr tė gjithė njerėzit dhe jo vetėm pėr myslimanėt apo tė krishterėt... Nuk mund tė thotė njė fetar se nuk dėshiron ta pranojė parimin "mos vraj"...
    Nė Bibėl, psh., janė sjell normat e pėrgjithshme tė jetės, mirėpo jo edhe mėnyra e zbatimit tė tyre nė tė pėrditshmėn.

T`i kthehemi edhe njė herė faktit. Nėse njė ngjarje e kaluar nuk mund tė referohet lakuriqe, nga kjo nuk rrjedh se ajo nuk ka ndodhė. Sepse njeriu gjithmonė nė pėrshkrimin e ngjarjes e fut edhe vetvete, pikėpamjet e tij, tė kaluarėn e tij... (nuk po flas pėr Kuranin, i cili, me sa kam kuptuar konsiderohet si lloj kushtetute).

Pohimi "Nese dikush ka verejtje ndaj fjaleve te Zotit se nuk na duken normale, atehere ato nuk jan efjale Zoti, por njeriu!" Nė njėfarė mėnyre ėshtė e vėrtetė, mirėpo gjithmonė duhet pasė kujdes nė termin "normale". Pėr tė sėmurin psikik, po e zėmė, "normale" ėshtė ajo ēka ėndėrron... Fjala "normale" ėshtė shumė relative.
    Nė kėtė kuptim mund tė them se risia e fesė sė krishterė ėshtė personi i Jezu Krishtit i cili na ka treguar se ēfarė qėndrimi duhet tė kemi ndaj jetės, vuajtjes, realitetit, ėndėrrave, pėrrallave... Ky qėndrim duhet tė jetė DASHURIA qė ėshtė ngushtė e lidhur me tė Vėrtetėn. Jezu Krishti shumė gjėra nuk i ka spjeguar (siē bėn kushtetuta) por me vepėr e ka treguar se ēka ėshtė e vlefshme e ēka nuk ėshtė e vlefshme. Myslimanėt shpesh herė inzistojnė tė paraqesin faktet si kryesore, por te krishterėt nė rend tė parė vijnė vlerat por nuk lihen faktet.
    Njė mendimtar i madh kishte thėnė: Nuk janė tė ēmueshme faktet por vlerat!

Nuk po e zgjas mė shumė.
    IHS

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    se skisha kohe te pergjihjem
    shen alban dhe shpresmire qe ka fakte ne fe apo jo kjo eshte "arguable" dhe per kete mund te hapim nje teme tjeter ...
    por me fakt une kuptoja citate nga bibla dhe jo opinione tuajat.

sa per ne flet bibla per muhamedin qe ju i referoheni shen alban ja ku eshte:

Isaiah 42:11 - Let the desert and its cities lift up their voice, the villages that Kedar inhabits; let the inhabitants of Sela sing for joy, let them shout from the top of the mountains.

kedar qe sipas bibles eshte nje nder grandson of ismael
    dhe SELA une skam kohe tani por mesa pashe une ne ate pak verse nga bibla flet per nje pjese toke diku ne sirine e sotme qe nuk ishte e populluar me cifute ...megjithese per kete do mundohem ta vertetoj ne te ardhmen

faleminderit

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184

Thumbs up

PO FEJA ISMLAME ESHTE E PERKRYER...KAQ KISHA ATA QE JA DIN VLEREN ME KUPTOJN ATA QE JO, LE TE MUNDOHEN EDHE DITE E NAT TE SHKRIN MEND KETU DHE KURRE SDO TE KUPTOJNE??

te
    fala
    arjeta
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

i/e regjistruar Maska e Gjoni
    Anėtarėsuar
    04-06-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Tirane
    Postime
    70
    Arjeta, shume faleminderit per postimin tend.

Mua me vjen shume keq qofte per te krishteret, qofte per muslimanet kur fillojne e merren thjesht me llafe, tamam si politikanet, dhe zakonisht ai qe fiton eshte ai qe hedh me teper balte tek tjetri, por qe te dy palet harrojne qellimin e temes.

Ju lutem le ti kthehemi temes se hapur, dhe le te mundohemi te mos te hapim tema te reja nderkohe.

Ne disa prej postimeve te meparshme, disa prej shokeve tane muslimane ngrejten argumentin qe meqe feja Islame eshte llogjike, atehere kjo e ben ate te vertete. Nese une e kam kuptuar tamam argumentin, atehere dua te mundohem qe ti pergjigjem atij sado pak tani dhe gjithashtu me vone.

Ky lloj argumenti bazohet ne disa akuzave te muslimaneve qe disa prej doktrinave qe mesohen ne Bibel jane shume te veshtira per tu kuptuar, biles edhe kontradiktore ne dukje.

Me kete rast, une do te pergjigjesha keshtu: Nese feja Islame eshte shume e llogjikshme dhe e lehte per tu kuptuar, atehere kjo hap dyert per mundesine qe ajo ne te vertete nuk eshte hyjnore ashtu sic pretendon, por perkundrasi kjo favorizon me teper mundesine qe ajo eshte thjesht njerzore. Pasi ne krahasim me Krishterimin, doktrina e Trinise p.sh. nuk mund te thuhet qe ne thelb eshte nje shpikje e te krishtereve, pasi ata jane munduar qe ta kuptojne dhe formulojne me mire kete doktrine pasi vete Bibla (Fjala e Perendise) na e meson dicka te atille. Gjithashtu, ne Bibel Zoti thote qe 'mendimet e tij jane permbi mendimet tona'. Nese kjo eshte e vertete, atehere si mund te pretendojme ne qe te kuptojme gjithcka qe ai eshte, dhe si mund te pretendojme ne qe me llogjiken tone te kuptojme gjithcka ne lidhje me Perendine, kur ai eshte permbi aftesite tona per tu kuptuar dhe llogjikuar. Dhe persa i perket faktit qe Perendia eshte permbi aftesite tona llogjike, kjo eshte dicka qe edhe vete muslimanet e pranojne pa shume problem.

Une nuk po e shtjelloj me thelle argumentin tim ne lidhje me llogjikshmerine e Islamit, por po e le me kaq pasi do desha qe te shikoja argementat dhe shpjegimet tuaja.

Gjithashtu, nje pyetje qe kam per muslimanet: Ku thuhet ne Kuran qe ai erdhi qe te zevendesoje Biblen? Cfare meson Kurani ne lidhje me Biblen?

Faleminderit dhe Gjithe te mirat.
    Informohuni per librat e rinj shqip te ShtepiaeLibrit.com

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Postuar mė parė nga Shėn Albani
    Lexova shkrimet e Gjonit dhe North...dhe vura re se perpiqen sinqerisht te japin sqarime. Qenka futur ketu Norca dhe do te ndikoje qe te prishet kjo teme. Eshte mire te mos i pergjigjen , sic edhe keni vepruar, sepse po t“i pergjigjeni, do ta prishni temen.
    E tani na vie njeri e "pajton gjaqet". Ne kete menyre tema devijon ne stilin "Tom & Jerry" nga kuzhinat e...............

Ju kerkoj ndjese per dalje te shkruter nga tema por po ceke se ky ne nje shkrim krahason Kuranin me Kushtetuten amerikane!!!!
    [b] Me demek, sipas .............. Kushtetuta amerikane na qenka me e vlershme se LIGJET HYJNORE. Hajt perralle hajt?
    Njera e krijuar nga njerzit , tjetra gjoja nga profeti. Nje krahasim i tille eshte tendencioz dhe me qellime demagogjike. Domethene te mendojme vetem deri aty ku arrin mendja ime!!!
    Ne e dime te gjithe se ku ka "arritur" mendja jote.

Ja se cka thot tani :

me te gjitha mjetet kunder fese se tyre fillestare.
    Ky eshte citim i gabuar plotesisht dhe, ne kete menyre devijim tendencioz nga tema.

Dhe cila qenka sipas tij feja fillestare.
    Nuk e paske kuptuar a? Feja fillestare eshte ajo qe ke braktisur dje , ti me banden tende.

Ky e din, mirepo qellimi i tij eshte ta perbuze temen e hapur.
    Po, natyrisht se e di por, ai qe perbuz eshte vet autori qe ka permendur kete.
    Une nuk kuptoj se cka mendon dhe cilen fe ky e konsideron fillestare. Kirtikohen ketu muslimanet pse nuk jane krishter, sic ishim dikur, apo kritikohen te krishteret, pse kane braktisur fen e imponuar, te fundit, por jo fillestaren!!! Bera nje perjashtim me Norcen, por nese e injoroni biseda mund te jete e mire dhe me dobi...

Qe sa mire. .......... kerkon injorance edhe nga te tjeret.

Nuk kam shume, kohe, dhe edhe pak do te jem i zene, por dua t“i them ca fjale lidhur me temen e hapur. Nga pervoja edhe ne nje forum te huaj, kam ardhe ne perfundim se e verteta hyjnore eshte mua ajo qe njeriu e beson. Faktet nuk i interesojne dhe nga frika nuk i besojne argumenteve tjera dhe parapelqene perrallen e instaluar mire qe nga femijeria!!! Dhe dihet se truri i pushtuar me ndejnje frike, nuk mendon drejt, por furishem dhe pa ndergjegje...

Ja, ia filloi te belbezoje "plaku" nga me te vjetrit. Ai i cili ua ka mbajtur kandilin te gjithe te derguarve te Zotit. Per te qene ironia edhe me e madhe, ja si vazhdon "plaku":

Afrikanet i besojne disa sekteve te cuditshme per ne, te tjeret Budes, te tjeret brahamanizmit, Zaratustres ( edhe pse keta jen shume pak nder ta edhe ti), dikund lopes dhe dikund ne Afrike tenxhereve dhe zjarreve!!! Cdo fe e besojme nese ajo lexohet me ndjenja frike dhe droje dhe cdo fe eshte qesharake , kur e lexojme pa kete frike e cila ckyc logjiken dhe arsyen.

Ka filluar te shpike ky "plaku" yne (gjegjesisht i atyre qe e paguajne). Kjo eshte zenzacion i muajit duke e bere fene qesharake, gjegjesisht vetveten.

Sa i perket Isamit dhe Krishterimit ka pasur polarizime dhe keshtu do te mbeten. Islami ka pohuar dhe do te pohoje se eshte Mbifeja, sepse ai Muhameti si i vetmi profet nga arabet ishte derguar per te kompletuar fen. Krishterimi gjithmone do ta konsideroje nje joprofet dhe nje njeri qe nuk permendet ne asnje shkrim te meparshem, por thuhet se Krishti ishte i fundit!

Hop, hop, hop! Po t'i kishim lexuar disa postime tua tjera, shume lehte dallohet kundershtimi yt me vetveten.

Islami si fe e fundit ka pasur mundesine te jete fe e kompletuar dhe e perkryer, por
    Ka qene i zene me pune tjera "plaku" dhe ja, na ka mbetur ashtu sic na ka mbetur.
    eshte bazuar ne Tora dhe keshtu na del fundamentaliste dhe agresive si judaizmi!

Jo, e ka bere "Copy/Paste".
    Ketu po i sjelle disa urdherime qe i kam kopjuar dikund ne internet dhe shikoni se a mundeshin keto te pezulloheshin sic ka bere Muhameti: Keto jane te mira universale, por te pezulluara ne Islam( disa prej tyre )!!!
    Shöku "plak"! Per te ardhur ne situate per te gjykuar ashtu sic pretendon ti, eshte e domosdoshme per te lexuar e mesuar vite me radhe si edhe te arrihet nje shkalle gjegjese si shpirterore ashtu edhe intelektuale , gje per te cilen je teper, teper, shume teper i ceket.

1.Nuk do tė kesh perėndi tė tjera pėrpara Meje
    2.Nuk do tė bėsh asnjė skulpturė apo shėmbėlltyrė tė gjėrave qė janė atje lart nė qiell, kėtu poshtė nė tokė apo nė ujėrat poshtė tokės
    3.Nuk do tė pėrdorėsh mė kot Emrin e Zotit, Perėndisė tėnd, sepse Zoti nuk ka pėr ta lėnė tė padėnuar atė qė pėrdor Emrin e Tij kot
    4.Respekto ditėn e shtunė pėr ta shenjtėruar, ashtu siē tė ka porositur Zoti, Perėndia yt
    5.Do tė nderosh atin dhe nėnėn tėnde ashtu si tė ka urdhėruar Zoti, Perėndia yt, qė tė jetosh gjatė dhe tė gėzosh begatinė nė tokėn qė Zoti, Perėndia yt, po tė jep
    6.Nuk do tė vrasėsh
    7.Nuk do tė shkelėsh besnikėrinė bashkėshortore
    8.Nuk do tė vjedhėsh
    9.Nuk do tė bėsh dėshmi tė rreme kundėr tė afėrmit tėnd
    10.Nuk do tė dėshirosh gruan e tė afėrmit tėnd, nuk do tė dėshirosh shtėpinė e tė afėrmit tėnd, as arėn, as shėrbėtorin, as shėrbėtoren, as kaun, as gomarin dhe asnjė send qė janė pronė e tij
    Pika 3 mos perdor emrin e Zotit pa vend e gjen ne Islam ku perdoret ne lufte dhe emri i Zotit vihent si emer njeriu: Abdullah, etj.
    Ket fare Abdullahin athua mos e ke fqi apo e permend me motive urrejtjeje??!!!
    Pika 4 u zhvendos ne te premten. Sqarim logjik nuk ka!
    Me vie keq qe sigurisht ke qene i zene me pune tjera n'ate kohe, ashtuqe e kane thyer ligjin pa lejen tende.
    Pika 5 pjeserisht mund te kritikohet ne Islam se varrimi i prinderve behet ne menyre tragjike hde pa respekt!
    [b] A ben te na e shpjegosh kete qe e nenvizova, ta shohim edhe ne arsyen per varrim tragjik dhe pa rrespekt?! Pastaj, meqe ti vet e ke pranuar se prinderit tu jane me konfesion muslimane, a ben te me tregosh se cfare nderi u ben ti atyre me shkrimet e tua?

Pika 6 Mos vraje, ne Islam vrasje urdherohet dhe mesohet si te behet dhe si te mirret placka dhe si te martohen robereshat e luftes!
    Kete thenie e njohim nga reprizat tuaja te meparshme.
    Pika 7 pezullohet dhe tolerohet martesa ne grupe, deri ne katra dhe peshtu tradhetiua perligjet, jo ne rruge, por brenda ne shtepi!
    Opsssa! Martesa ne grupe eshte orgji, nese nuk e paske ditur. Ketu ku jam une i thone : Gruppensex.
    Martesa me shume gra lejohet ne islam. Mirepo, ketu ka nje kusht: Gruaja e dyte mirret vetemse me pelqimin e te pares e keshtu me radhe. Cka behet tjeter nuk ka te beje me islamin por me arabine saharike, afriken e cka di une. Pra kujdes edhe nje here: Islam nuk eshte, nuk guxon dhe s'eshte e mundur te quhet e gjitha qe ndodhe neper vendet aziatike e kudoqofte, gje kjo e cila vlen edhe per krishterizmin dhe te gjitha fete tjera.

Pika 10 gjithashtu pezullohet sepse tolerohet martesa ne familje me kusheri. Klane e pasura rabe jane keshtu te martuara edhe sot.
    Martesa ne familje i eshte lejuar vetemse Muhammedit a.s. e jo edhe te gjithe arabeve. Kjo martese ka qene e praktikuar ne kohen e paganizmit dhe kjo eshte marre nga traditat e vjetra te arabeve. Pra per arsye tjera eshte bere dhe behet sot e kesaj dite kjo gje e jo pse kete e urdheron Kur'ani. Edhe kete duhet ta kesh te qarte.
    Te ne kjo nuk ka mundur te depertoje seps ekishte perballe Kanunin e Lekes qe ndalonte martesen ne FIS!

Ketu mund te pajtohem me ty.Megjithese kjo gje praktikohet edhe atje ku Kanuni i Lekes nuk ka pasur ndikim ne kete drejtim.

Nese gjakftohet shihen keto ndryshime, edhe pse ishin logjike sic ishin, atehere nese besojme Muhametin profet, duhet te besojme se Zoti ishte cmendur dhe tani po suprimonte ato qe me pare i kishte konsideruar te shenjta!
    Kjo e fundit eshte pjelle e fantazise sate, paragjykimeve tua si dhe diturise sate jashtezakonisht te percipte ne kete drejtim.
    P.S.: Fjalėt fyese u fshinė nga unė. Herė tjetėr keni kujdes e mos perdorni ofeza ndaj njėri-tjetrit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 28-02-2003 mė 23:16

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Shpresemire:

Nese lexohet Dhjata e Vjeter, aty shohim shume kontradita dhe shpeshhere edhe Zoti na del i padijshem. Fjala hyjnore eshte jashtkohore dhe ekziston per tere jeten sepse Zoti duhte te jete i pagabueshme, sic jane te pagabueshme ligjet natyrore.

Bibla perpiqet te jap fillet e njerzimit ( Bibla mund te jete nja 4000 vjet e vjeter, perafersisht ) dhe njeriu sipas shkences ekziston tash e me shume se 6milion vjet. Askush nuk do te besonte se vertete Adami ( dheu hebr.) dhe Eva ( Jeta, hebraisht ) te jene njerzit e pare dhe keshtu t“i mvishet PErendise incesti dhe klonimi!
    Nu po ndalem shume ne keto sepse i konsideroj legjenda hebraike. Kam lexuar shume libra fetare, por profet te perjetshem mund te konsiderohet KRISHTI sepse mesimet e tija do te mebten rregulla te perjteshme, edhe pse nuk respektohen, por nga aspekti hyjnor e njerzor jane te pakorigjueshme. Edhe Buda esht i mire, madje edhe Zaratustra. Mirepo profet mund te jete vetem Krishti, jo bir i Perendise, djem te tij jemi te gjithe, ai e ka thene kete ne menyre simbolike. Profet te tjere nuk ka! Natyrisht nese nuk i pranojme epshet, gabimet dhe cudirat e ndryshme si deshire Perendie. Nese vertete besojme ne Perendi dhe nese vertete besojme se ai eshte i pagabueshem, te gjitha legjendat hebraike duhet te mirren me rezerve.
    Dituria qe kane pasur per Zotin para mijera vjeteve, u ka mjaftuar atyre kur besonin se edhe shiu, edhe ethet dergohen nga Zoti! Sot dituria jone per Zotin eshte teper e vogel dhe Zotit i mvishen qendrime dhe vendime te pandergjegjshme. Kjo dituri qe kemi nuk mjafton sot, dhe gjate leximeve kam ardhe ne perfundim se pikerisht religjionet jane ato qe perbuzin Perendin dhe ofenojne ate! TE gjitha dehsirat njerzore , me turp apo pa turp do t“imvishen atij. Edhe luftat edhe cdo gje tjeter...Per ta mos zgjatur shume jam habitur shume here gjate leximeve se dallimet ne mes Zotit dhe Djallit gati nuk verehen dhe njeriu duhte t“i beje pyetje vetes se kujt i besojme: Zotit, Djallit, apo Zotit e Djallit se bashku!
    NEse nje fe toleron dhe urdheron VRASJEN, atehere ajo nuk eshte fe sepse prish harmonine njerzore dhe pasojat jane tragjike! Atehere shtrohet pyetja, nga erdhi mesimi i vrasjes nga Zoti apo nga Djalli dhe nese vjen nga Zoti, atehere Djalli qenka me i mire, i cili nuk po mesoka vrasjen!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Gjithashtu, nje pyetje qe kam per muslimanet: Ku thuhet ne Kuran qe ai erdhi qe te zevendesoje Biblen? Cfare meson Kurani ne lidhje me Biblen?

[b] I nderuari Gjoni

Nese nuk e ke ditur, nje pjese e madhe e Kur'anit shkruan si per Biblen, ashtu edhe per Talmudin (Tevratin) apo Psallmat e Davidit (Davudit).

Faktikisht, nuk flitet per Biblen si Bibel por per Ungjillin, Dhjaten e Re e te Vjeter, per te krishteret e per jehudet si edhe per nje numer te madh profetesh, duke filluar qe nga Adami (Ademi a.s.).

Me kryesoret:
    Abrahami (Ibrahimi) haset ne
    (kapitullin) 2: (verset)124-127, 130, 132, 133, 135, 136, 140, 258....edhe ne dhjeta vende tjera
    Adami /Ademi
    2:31; 33-35, 37; 3:32, 59; 5; 27; 7:11, 19-27, 31, 35, 172; 15:28-30, 33; 17:61, 62, 70; 18:50; 19:58; 20:115-123; 36:60; 38: 71-76
    Te krishteret:
    2:62,111,113,120,135,140; 3:67; 5:14,18,51,69, 82; 9:30; 22:17 ose
    Njerezit e Shkrimit (te krishteret dhe jehudet) :
    2:64, 65,70,71,75,99,110,113, 199; 4:159,171; 5:15,19,47,59,65,68,77; 7:96,97; 29:46

Ungjilli:
    2:97,253; 3:3,22, 47-49,64; 5:46,47, 66,68,110; 7:157; 9:111; 48:29; 57:27

Jezu Krishti:
    2:87, 136, 253; 3:45,52, 59, 84; 4:157, 163, 171-172; 5:17, 46, 72, 75, 78, 110, 112, 114, 116; 6:85; 9:30, 31; 19: 34; 33:7;42:13; 43:63; 57:27; 61:4, 14

Etj.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51
  5. Gjenocidi kundėr shqiptarėve
    Nga Fjala e drejte nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2004, 07:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •