Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 67
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    E ata qė ishin mizorė atė qė u ishte thėnė e ndryshuan me njė fjalė tjetėr, e Ne pėr shkak se ata kundėrshtuan, lėshuam nga qielli njė dėnim kundėr atyre qė ishin mizorė. 2: 59

A shpresoni se do t'u besojnė ata juve (jehuditė), kur dihet se njė grup prej tyre dėgjuan fjalėt e All-llahut, edhe pse i kishin kuptuar, e duke qenė tė vetėdijshėm (ē'bėnin) i ndryshuan ato. 2: 75

Atė (dėnim) pėr shkak se All-llahu e zbriti librin (Tevratin), me sqarim tė drejtė, e ata qė bėnė ndryshime nė librin, janė nė njė pėrēarje tė largėt nga e vėrteta. 2: 176

Njė palė nga jehuditė ėshtė qė ndryshojnė fjalėt (e Zotit) nga vendet e veta, e (kur i thėrret ti) ata thonė: "Dėgjuam (fjalėn tėnde) dhe kundėrshtuam (thirrjen tėnde), dhe thonė: "dėgjo mos dėgjofsh!" (dhe thonė): "Raina" (kėto i thonė) duke pėrdredhur gjuhėt e tyre dhe duke atakuar fenė. E sikur tė thoshin ata: "Dėgjuam, respektuam, dėgjo dhe vėshtrona", do tė ishte mė e drejtė, por pėr shkak tė refuzimit tė tyre, All-llahu i mallkoi, prandaj besojnė vetėm pak (besim gjysmak). 4: 46

Pėr shkak se ata e thyen zotimin e tyre, Ne i mallkuam ata, dhe zemrat e tyre i bėmė tė forta (tė shtangura). Ata i ndryshojnė fjalėt (nė Tevrat) nga domethėnia e tyre dhe braktisėn njė pjesė me tė cilėn ishin urdhėruar. Ti vazhdimisht do tė vėrejsh tradhtinė e njė pjese tė tyre, pėrpos njė pakice nga ata. Pra falju dhe hiqu tyre. All-llahu i do ata qė bėjnė mirė. 5: 13

Nga keto ajete kuptohet pozicioni qe mban Kurani persa u perket librave te tjere. Ajo qe besojme ne ne lidhje me ndryshimet qe kane pesuar keto libra mbeshtetet pra edhe ne Kuran. Fjala tahrif qe permende ti kete kuptim ka, te prishesh, te ndryshosh. Edhe keqinterpretimi eshte nje nga format me te cilat eshte ndryshuar kuptimi i Bibles. Pastaj edhe vete te krishteret e pranojne qe jane bere ndryshime ne Bibel per shkak se ajo eshte shkruar ne nje periudhe te gjate kohe dhe qe ne Bibel ka edhe gabime te vogla si pasoje e gabueshmerise natyrale si njerez te atyre qe e shkruan Biblen, por te krishteret pretendojne qe keto ndryshime dhe gabime kane te bejne me gjera te vogla jo esenciale. Gjithashtu vete fakti qe kemi kater Inxhile (madje keto jane vetem te pranuarit se me gjithe ato qe ekzistonin ne shekujt e pare te krishterimit behen me qindra) eshte tregues i qarte qe asnjeri prej tyre nuk eshte origjinali dhe si pasoje qe origjinali nuk ekziston. Ndryshime madje behen edhe sot e kesaj dite. Me dhjetra sekte te reja mbijne ēdo dite si kerpudhat pas shiut dhe secili sekt ka Biblen e vet te ciles i heq ose i ve pjese sipas qejfit. Le qe edhe zyrtarisht ekzistojne disa versione te Bibles si King James Version ose Revised Standart Version. Une nuk kam njohuri te thella historike se kur u ndryshua fillimisht Tevrati ose Inxhili ose kush i beri ndryshimet por mendoj se per kete s'eshte nevoja te kesh njohuri te thelle pasi faktet jane teper evidente. Persa i perket ungjillit te Barnabase ky ungjill eshte me i aferti me Kuranin prandaj une besoj se eshte me i aferti edhe me origjinalin e Inxhilit por nuk besoj qe te jete origjinali vete dhe nuk kam hasur ne ndonje musliman qe kete liber ta konsideroje per Inxhilin e vertete.

Kur Kurani flet per Tevratin dhe Inxhilin flet per origjinalin e tyre dhe eshte vertetuesi i tyre dhe jo i versioneve te ndryshme. Megjithate per te qene i sinqerte me duhet te them qe nuk jam i afte t'i sqaroj dhe t'i argumentoj nje nga nje ajetet qe ke paraqitur ti per shkak se njohurite e mia ne aspektin historik dhe teologjik persa i perket ēeshtjes jane shume te pakta (ne aspektin historik nuk jam interesuar ndonjehere qe ta studioj me imtesi dhe komentimin e Kuranit nga i cili ndoshta de t'i kuptoja shume me mire disa gjera, pothuajse nuk e lexoj kurre) por une nuk shoh ndonje problem ne keto ajete, pare nen driten e konsiderates qe kane muslimanet ne lidhje me Biblen.

Persa i perket asaj qe Kurani thote qe fjala e Allahut nuk ndryshon, kur thuhet kjo, thuhet ne kuptimin e premtimit ose te vendimit dhe jo te fjales se zbritur profeteve te ndryshem perveē Muhamedit (paqja qofte mbi te). A e cenon ndryshimi i libirave te Tij te qenit te plotfuqishem te Zotit? Ne postimin e meparshem e preka dhe kete por si duket nuk e ke kapur. Allahu librat e meparshem ua besoi njerezve dhe nuk premtoi se do t'i mbante ato te pandryshuara duke zgjedhur qe kjo te ishte nje prove per njerezit. Kjo eshte e ngjashme me lejimin qe i beri Djallit per te tunduar njeriun dhe per te perhapur te keqen mbi toke. A thua Zoti nuk e ndalonte dot Djallin nga kjo? Jo por Ai e lejoi te keqen qe kjo te behej prove per njerezit. Keshtu Ai lejoi te ndryshoheshin librat e meparshem por dergoi Kuranin te cilin premton se do ta mbroje gjer ne diten e fundit nga ndryshimet dhe kjo eshte realizuar. Midis dy Kuraneve sado te largeta ne kohe dhe ne hapesire nuk ekziston as edhe nje presje ndryshim. Por po te mos ishte premtimi i Allahut edhe Kurani me siguri do te kishte pesuar te njejtin fat me librat e tjere.

Me respekt, northernbard
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Postime
    19
    po pergjigjem thejsht shkurt se komentet nuk ia vlejne; PO

po nuk besuat (kush ka mundesi) shkoni ne Finlande dhe do te gjeni nje prift te interrnuar nga vatikani ne nje kishe ne maje mali i cili ka hapur nje levizje "Levizja e Engjejve" pergjigja do tju pelqeje
    Only the Everlasting is everlasting

i/e regjistruar Maska e Gjoni
    Anėtarėsuar
    04-06-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Tirane
    Postime
    70

Pergjigjja ime....!

Per mua ishte shume interesante qe te lexoja interpretimin tuaj te vargjeve Kuranore, por fatkeqesisht une do te thoja qe edhe me interpretimin tuaj kjo nuk verteton qe vargjet Biblike jane ndryshuar ne kuptimin e mirefillte te fjales, pra ne formen e tyre te shkruar.

Eshte e vertete qe ne Bibel ka disa gabime te vogla! Studiuesit e mirefillte te Bibles e kane parasysh kete fakt, dhe i kuptojne me se miri qe arsyeja kryesore per keto gabime ortografike ka te bej me skribet, apo ata qe u morren me kopjimin e Bibles nder shekuj. Por me gjithe kete, fakti qendron qe keto gabime (qe per ju duken shume te medhaja), nuk e ndryshojne aspak kuptimin dhe mesimet e saj doktrinore. Dhe me duhet qe te them, qe ky nuk eshte thjesht mendimi im, por mendimi i dhjetra studiuesve te mirefillte qe merren apostafat me kete pune.

Por tani dua qe ti pergjigjem argumentave te tua:

E ata qė ishin mizorė atė qė u ishte thėnė e ndryshuan me njė fjalė tjetėr, e Ne pėr shkak se ata kundėrshtuan, lėshuam nga qielli njė dėnim kundėr atyre qė ishin mizorė. 2: 59
    Ky varg nuk verteton aspak sipas Kuranit qe fjalet ishin shkruar u ndryshuar, por thjesht tregon se si njerezit vendosen qe te mos i bindeshin fjales se Perendise duke e zevendesuar ate me nje fjale tjeter, pra ata bene ate qe deshin vete.

A shpresoni se do t'u besojnė ata juve (jehuditė), kur dihet se njė grup prej tyre dėgjuan fjalėt e All-llahut, edhe pse i kishin kuptuar, e duke qenė tė vetėdijshėm (ē'bėnin) i ndryshuan ato. 2: 75
    'Nje grup prej tyre'? A do te thote nje grup prej tyre, te gjithe jehudite? Jo! Dhe per me teper kjo prap nuk flet per ndryshimin e shkrimeve por thjesht per keqinterpretim, pak a shume e njejta gje qe keni bere edhe ju me perdorimin e ketij vargu....!

Gjithashtu tek vargjet e tjera te Sures Bekare (2:174, 176) po flitet per te njejtet njerez qe nuk iu binden Perendise dhe qe ndryshuar kuptimin dhe nuk ndryshuan shkrimin, megjithese perkthimi ne shqip na jep kete ide.

Pėr shkak se ata e thyen zotimin e tyre, Ne i mallkuam ata, dhe zemrat e tyre i bėmė tė forta (tė shtangura). Ata i ndryshojnė fjalėt (nė Tevrat) nga domethėnia e tyre dhe braktisėn njė pjesė me tė cilėn ishin urdhėruar. Ti vazhdimisht do tė vėrejsh tradhtinė e njė pjese tė tyre, pėrpos njė pakice nga ata. Pra falju dhe hiqu tyre. All-llahu i do ata qė bėjnė mirė. 5: 13
    Vete Kurani thote edhe njehere qe ketu kemi te bejme me ndryshimin e kuptimit dhe jo te shkrimit, dhe prandaj une nuk do ta ngaterroja kuptimin e vertete te fjaleve me nje interpretim jo te shendoshe.

Mesa une kam lexuar dhe kuptuar, Kurani ka respekt te madh per Biblen, por nga ana tjeter ai bie ne kundershtim me te ne nje menyre te palejueshme. Kjo ka bere qe studiuesit islamike te fillojne perpjekjet e tyre qe ta hedhin poshte Biblen pasi perndryshe kjo do te thoshte qe Kurani eshte gabim, dhe nese Kurani eshte gabim, atehere feja Islame nuk do te kishte kuptim, apo jo?

Tani dua qe ti kthehem perseri argumentave te juaj kundra Bibles:

Nje nga gjerat e tjera qe ju thone ne pergjigjjen tuaj, ka te bej me ekzistencen e versioneve te shumta te perkthimeve te Bibles ne gjuhet e ndryshme. Une do te thoja qe ato jane thjesht perkthime dhe e verteta eshte qe edhe vete kurani eshte i perkthyer ne gjuhet e ndryshme te botes, mos valle kjo do te thote edhe ai eshte ndshuar?

Ekzistenca e perkthimeve te shumta te Bibles nuk provon asgje, perkundrasi eshte nje argument shume i dobet dhe me duket sikur juve nuk keni se ku te kapeni...!?

Une ndodhem me studime ne Amerike, dhe megjithese ne Shqiperi ne kemi vetem nje perkthim te Kuranit une kam prare me dhjetra ketu ne Amerike, dhe te jeni i sigurt per nje gje, qe ato jane te gjitha ndryshe nga njeri tjetri, por askush nuk ngrihet qe te thote qe Kurani eshte ndryshuar.

King James apo NIV, keto jane thjesht perkthime, dhe nese ju do ta studjonit Biblen me respektin qe i jep vete Kurani, ju do ta kundershtonit vete kete argument...

Persa i perket kopjeve origjinale te Bibles, une do te thosha kete. Bibla nuk eshte thjesht nje liber hyjnor, por gjithashtu ajo eshte edhe nje liber antik, dhe si cdo liber tjeter i antikitetit kopjet origjinale te te cilave nuk ekzistojne ajo qendron e pakrahasueshme ne numrin e kopjeve te origjinaleve, por kjo eshte nje bisede tjeter.

Po ne lidhje me ungjijte? Pse valle ne kemi kater ungjij, dhe jo vetem nje? Te them te verteten kete vendim nuk e mora une, por ajo qe mund te them eshte qe ato jane versionet origjinale, dhe historikisht njerezit e kane kuptuar qe ato jane me te vertete prej Tij, dhe nga ana tjeter ato nuk bien aspak ne kundeshtim me faktet e tjera biblike sic bejne dhjetra libra te tjere (pseudo-ungjij) ne te cilat perfshihet edhe ungjilli i Barnabes.

Persa i perket vertetesise te tyre, une do te keshilloja qe te beje nje studim me vete ne lidhje me kete teme.

Gjithashtu, Kurani thote 'nje ungjill' por gjithashtu ai thote nje liber Tevrati, kur ti e une e dime shume mire qe Tevrati ka ca me teper se vetem nje liber!

I dashur Northernbard, nuk eshte deshira ime qe te bej debat me ju pasi e di qe nuk kam per t'ja u mbushur dot mendjen ne kete lloj menyre, por per shkak te respektit dhe deshires per te verteten, si dhe per lexuesit, une po vazhdoj qe t'ju pergjigjem!

Te pakten per mua rendesi ka qe ne po i studjojme me teper dhe me intesivisht faktet biblike dhe kuranore, dhe une e respektoj deshiren tuaj te mire per te gjetur te verteten, si dhe gjithashtu sinqeritetin tuaj kur thoni qe nuk i dini bazat historike dhe teologjike qe kane te bejne me ceshtjet qe ne po diskutojme. Per kete ju falenderoj dhe ju respektoj akoma me shume.

Une mund te vazhdoj edhe ca me teper, pasi kam lene disa nga argumentat e juaja pa pergjigjur, por nese ne jemi te sinqerte me njeri-tjetrin shumica e argumentave qe ju me ofruat kane te bejne thjesht me nje interpretim personal te fakteve, por interpretimi juaj eshte i pa plote dhe i pamjaftueshem pasi le jashte fakte te tjera ne lidhje me te verteten.

Ky eshte nje nga konkluzionet e mia deri tani: Feja islame nuk eshe nje fe e perkryer pasi ajo Kurani bie ne kundershtim me faktet dhe mesimet e Bibles, por per me teper, keto kundershtime ngelen si gabime dhe keqinterpretime te vete Kuranit si dhe keqinterpretime qe i jane bere atij nga studiuesit islamike, duke filliuar qe nga fillimet e kesaj feje.

Islami bien ne kundershtim me mesimet faktet biblike, te cilat duhet qe te jene baza dhe vertetesia e tij, dhe per me teper Islami nuk arrin qe ne nje menyre te bindshme ti shpjegoje keto kundershtime mbi baza faktike (historike, teologjike, etj).

Gezuar Vitin e Ri dhe Gjithe te mirat...
    Informohuni per librat e rinj shqip te ShtepiaeLibrit.com

Re: E the mire..

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Frutat e mira kan dhe krimba te mire.
    Flet fruti per rrenjen e vet.. krymbi eshte infektim i frutit..

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Gjon!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Ky varg nuk verteton aspak sipas Kuranit qe fjalet ishin shkruar u ndryshuar, por thjesht tregon se si njerezit vendosen qe te mos i bindeshin fjales se Perendise duke e zevendesuar ate me nje fjale tjeter, pra ata bene ate qe deshin vete.

-----------------------------------------------------------------------------------
    degjo Gjon me vjen shume mire qe ti lexon por te lexosh duhet te kuptosh, e te komentosh sipas deshires nje fragment per te cilin ti nuk ke njohuri, kjo do te thot se ja fut kot megjithate meqe ti je i interesuar po te tregoj format e komentimit te Kuránit:
    Se pari Kuráni komentimin e ka Ajet me Ajet
    Se dyti Ajeti (Ajo qe ti citon) komentohet me Hadith
    Se treti komentohet me ane te Gjuhes Arabe (njohuri mbi gramatiken, dialektiken, dhe menyra e te shprehurit arab dhe kryesisht ajo e fisit te Kurejshve)
    Se katerti kompetencat per komentimin e Kuránit e kane sot dijetaret e hadithit me grada te larta sic eshte Hafizu-l-Ehadith ose Hafizu-l-kitabu-sit
    Se pesti duhet te dish searsyen, kohen, dhe vendin,e zbritjes se ajetit Kuránor
    besoj se kjo pergjigje do te te bej te kuptosh se ajo qe ti ke komentuar nuk konsiderohet
    me respekt Rapsodi
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Gjon!!!
    Nuk kam deshire te flas shume, por dua te te sugjeroj Historine, dhe kryesisht ate te Shqiperise, 3 perandori te fuqishme ate Romake, Bizantine, dhe ate Osmane, ketu do te shohesh praktikat e 3 dogmave ate katolike (kryesisht per evropen perendimore) orthodokse (Kryesisht per evropen lindore) dhe Osmane (duke perfshire gjendjen e muslimaneve ne Spanje).
    Ne histori shiko dhe verteto frytet e Kristianizmit dhe ato Islame, duke mos te te permendur shkencen ku ne bibel nuk ekziston fare,.....nese do te flasesh per te ashtequajturen prapambetje materiale te muslimaneve sot shkaku kryesor eshte mospermbajtja e muslimaneve 100% ne Kurįnin Famelart.
    Me respekt Rapsodi
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-06-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Tirane
    Postime
    70

Pergjigjja ime....vazhdim!

A eshte feja Islame e perkryer?

Une jam munduar qe ti permbahem pyetjes, dhe nuk mund te them qe jam ekspert ne interpretimin e vargjeve Kuranore, por nje gje kam mundesi qe ta bej, dhe kjo eshte qe Kuranin ta lexoj jo vetem ne shqip, por edhe ne anglisht, dhe zakonisht perkthimet ne anglisht kane qene me te mira se ato ne shqip.

Tani, une nuk po flas per deshtimet e njerezve, pasi qofte Krishterimi si dhe Islami, njerezit kane deshtuar qe ti praktikojne ato plotesisht, apo jo?

Une kam dashur qe ta diskutojme fene Islame ne baze te Kuranit dhe mesimeve te tij, dhe deri tani pergjigjja muslimane ka qene e pa mjaftueshme dhe e pa plote, persa i perket ketij diskutimi.

Sidoqofte, une dua qe ne te vazhdojme te diskutojme, dhe shpresoj qe lexuesit tane te lexojne edhe mesazhet e meparshme, perpara se ti pergjigjen ketyre te fundit.

Gjithe te mirat....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Gjoni thote:

Ne rradhe te pare, nuk ka asnje vend ne Kuran ku thuhet qe te Krishteret kane ndryshuar fjalet e Bibles. E vetmja akuze kunder tyre eshte ajo qe mesa di une quhet 'taharif' dhe ka te bej me ndyrshimin e kuptimit te shkrimit kur flet per te dhe gjithashtu fshehja e mesimeve qe gjenden aty.

Lexo cfare thote Allahu ne Kuran dhe mos thuaj kurre qe nuk ka ne Kuran, por thuaj 'me sa di une', sepse ju nuk jeni njihni permendesh ate qe thuhet ne Kuran:

"A shpresoni se do t'u besojnė ata juve (jehuditė), kur dihet se njė grup prej tyre dėgjuan fjalėt e Allahut, edhe pse i kishin kuptuar, e duke qenė tė vetėdijshėm (ē'bėnin) i ndryshuan ato." {Kuran 2:75}

Nje gje te bukur qe jua kane mesuar pastoret tuaj eshte qe i komentoni ajetet e Kuranit sipas deshires. Kush jeni ju qe komentoni Fjalet e Zotit? Ju kristianet e thjeshte as fjalet e devijuara te Bibles nuk mund t'i komentoni dot, perjashto teologet...

Vertete thuhet ne Kuran qe ne i besojme te gjitha shpalljet e Allahut por jo atyre qe ju i mbani sot ne duar. Bibla deshmon vete se nuk eshte origjinale. Mjafton te lexosh fundin e 5-libershit te Dhjates se Vjeter te cilen kristianet kujtojne se autori i tyre eshte Moisiu, por ne te vertete autori i ketij 5-libershi eshte dikush tjeter. Lexo:

5 Kėshtu Moisiu, shėrbėtori i Zoit, vdiq aty, nė vendin e Moabit, simbas fjalės sė Zotit.

6 Dhe Zoti e varrosi nė luginėn e vendit tė Moabit, pėrballė Beth-Peorit; dhe askush nuk e ka mėsuar deri mė sot vendin e varrit tė tij.

7 Moisiu ishte njėqind e njėzet vjeē kur vdiq; shikimi i tij nuk ishte dobėsuar dhe fuqia e tij nuk i qe mpakur.

8 Bijtė e Izraelit e qanė nė fushat e Moabit tridhjetė ditė; pastaj ditėt e zisė dhe tė vajtimit pėr Moisiun morėn fund.
    [Ligji i Perterire 34]

E shihni se ju besoni ne genjeshtra, besoni ne autore anonime, dhe pretendoni se shkrimet e tyre, jane te shkruara nga profetet. Ky eshte bllof i vertete, apo si e quani ju blasfemi, sepse fjalet e nje njeriu i quani si fjale te Zotit.

A jane fjalet e Moisiut keto? Mos valle keto vargje Moisiu i shkroi kur po e varrosnin. Por ju jeni gati te besoni ēdo gje te pavertete vetem per hir te kryqezimit te Krishtit dhe kjo eshte pranga qe ju mban te roberuar qe te liroheni e te pranoni te verteten.

Kete prange ne zemer vetem Zoti mund tua heqe...
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

Anėtarėsuar
    04-06-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Tirane
    Postime
    70

Pergjigjja ime....perseri!

"A shpresoni se do t'u besojnė ata juve (jehuditė), kur dihet se njė grup prej tyre dėgjuan fjalėt e Allahut, edhe pse i kishin kuptuar, e duke qenė tė vetėdijshėm (ē'bėnin) i ndryshuan ato." {Kuran 2:75}

Kuptohet, qe interpretimi juaj i ketyre vargjeve eshte vete nje interpretim dhe asgje me teper. Nejse, une do ta shoh edhe njehere kete varg kur te kem kohe (nga arabishtja) dhe do ti pergjigjjem me gjate. Sidoqofte, une po flas per ate qe kam studjuar dhe nuk po mburrem qe e njoh shume mire Kuranin.

Immaculate, mesa kuptoj ti nuk i ke lexuar mesazhet e meparshme qe jane postuar ne kete teme, sidomos ato pyetjet qe i drejtova Northernboard, te cilave ai nuk u eshte pergjigjur akoma ne lidhje me ndryshimin e Bibles.

Tani, ju po me akuzonit qe une nuk di si ta interpretoj Kuranin, dhe mbase deri ne nje fare pike ju jap te drejte, kuptohet qe ju e thoni me teper me percmim dhe debar se sa nga deshira per mirekuptim dhe diskutim te drejte. Sidoqofte, une do t'ju thoja qe edhe ju nuk e keni studjuar Biblen aq sa duhet, dhe per me teper nuk dini shume se si ajo eshte permbledhur.

Sidoqofte, une nuk kam ndermend qe te merrem me pyetjen tuaj ne kete teme, pasi ajo eshte per nje teme tjeter, pasi tema per te cilen po diskutojme ka te bej me fene Islame dhe Kuranin ne vecanti.

Flm dhe Gjithe te mirat...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Dhelpra kur nuk e arriti rrushin tha: Nuk ishte i pjekur - po te njejten gje beni edhe ju se nuk keni cfare te thoni me vargjet e dhena nga bibla, thoni se jane jashte temes. Dalja nga tema justifikohet per te te bindur qe Kurani thote se njerezit sollen dicka te re dhe ate e quajten shpallje nga Zoti.

Kuran 2:79.

"Ėshtė shkatėrrim pėr ata qė me duart e veta e shkruajnė librin, e pastaj thonė: "Ky ėshtė prej Allahut"! E pėr tė arritur me tė njė fitim tė paktė, pra ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ēka shkruan duart e tyre dhe ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ajo ēka fitojnė."

Une nuk e njoh biblen aq sa duhet, por para se te shkruaj konsultohem me komentin qe i japin asaj teologet tuaj...te cilet ne lidhje me keto vargje japin komente se si vdiq Moisiu dhe harrojne se keto nuk jane te shkruajtura nga vete Moisiu, por nga dikush tjeter i cili komenton vdekjen e tij.
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51
  5. Gjenocidi kundėr shqiptarėve
    Nga Fjala e drejte nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2004, 07:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •