Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Muhamdedi edhe armiqte e tij...

(1) Muhamedi edhe Ka'b bin al-Ashraf

Ndersa Muhamedi po jetonte ne Meke, ai u rrit ne pushtet. Kishte patur nje numer judenjsh qe e kundershtonin.Muhamedi u kerkoi disave prej ndjekesve te tij qe ti vrisnin disa prej ketyre judenjve. Nje prej tyre ishte edhe Ka'b bin al-Ashraf.

Hyrje

NeJathrib,Muhamedi filloi te kish kundershtimin e judenjve qe jetonin prane. Ne pjesen me te madhe atae refuzonin mesazhin e tij, Islamin. Judenjte bene disa marreveshje me Muhamedin, gje qe nuk do te thosh se ishin kushte te mira. Njeri prej judenjve, Ka'b bin al-Ashraf, mbeshteste haptas Mekanet (Kuareshet),kundra Muhamedit. Ai e beri te njohur se mendote se Muhamedi nuk ishte fare nje profet.

Keshtu pra, Ka'b ishte nje jude qe nuk e pelqente Muhamedin hic. Ai kurri nuk ngretji arme kundra Muhamedit apo ndonje muslimani tjeter, por vetem se u shpreh kundra Muhamedit, edhe beri disa poema persa i perket grave te muslimaneve. Muhamedi e pa ate si nje kanosje, edhe per kete arsye e vrau ne nate.

Judenjte perreth Medines nuk ishin nen drejtimin e Muhamedit. Ato vetem se kishin bere nje marreveshje me muslima. Muhamedi nuk kishte te drejta ligjore qe ta vriste Ka'b, por me teper e morri vete vendimin qe ta hiqte qafe kete njeri.

Do te ishte e kuptueshme qe ndonje kryetar fisi apo mafie te kryeje nje vrasje te tille, por jo dikush qe pretendon se eshte profet edhe njeri i drejte. Davidi ps, vertet e vrau Uriahun, por ai kurre nuk prtendoi se kjo gje i ishte dhene nga Zoti, por ne te kundert e pendoi rende ate veprim, ndersa Muhamedi as qe u pendua ndonje here.

Kuotime nga Bukhari, volumi 5, 369.

Tregoi Jabir Abdullah:

I derguari i Allahut tha "Kush do ta vrase Ka'b bin al-Ashraf-in, qe e ka lenduar Allahun edhe apostollin e tij?" Pas kesaj, Maslama u cua edhe tha: "O i derguari i Allahut! A do te doje qe ta vrisja une ate?" Profeti thote: "Po!" Maslama i thote: "Atehere lejome qe ti them ndonje gje (te rreme qe ta genjeje Kaa'b). Profeti i thote: "Mund tia thuash".

Maslama shkoi tek Ka''b edhe i thote, "Ai njeri (dmth Muhamedi) kerkon Sadaka (takse) prej nesh, edhe na ka vene ne hall, prandaj erdha tek ty qe te huazoj ndonje gje prej teje." Me te degjuar kete, Ka'b i thote: "Per Zotin, ju do lodheni prej tij!" Maslama i thote: "Tashme qe e kemi ndjkeur nga pas ate, nuk duam ta leme, perderisa te shohim se si do te jete fundi i tij. Tashti, ne duam prej teje qe te na japesh borxh nje ngarkese gamiljeje apo dy me ushqime." Ka'b i thote: "Ne rregull, por ju duhet te me jepni nje paradhenie." Maslama edhe ai qe ish me te i thote: "Cfare kerkon?" Ka'b i pergjigjet: "Me jep nga grate tuaja". Ata i thone, "Si do te mund te te huazonim grate tona, kur ti je nga me te pashmit e arabeve?" atehere Ka'b i thote: "Huazomeni bijte tuaj." Ata i thone, "Si do te mund te huazonim bijte tane? Me vone ato do te shahen prej njerezve, duke u thene se kjo edhe kjo jane huazuar per nje ngarkese gamiljeje me ushqime. Kjo gje mund te shkaktoje turp te madh, por mund te huazpjme armet tona tek ty."

Maslama edhe shoku i tij i premtuan Ka'b se Maslama do ta rikthente ate. Ai erdhi tek Ka'b gjate nates, sebashku me vellain per bese te Ka'b, Abu Na'ila. Ka'b i ftoi ne strehen e tij edhe me pas shkoi poshte tek ata. E shoqja e pyeti: "Ku po shkon ne kete ore?" Ka'b i pergjigjet: "Askund por ka ardhe Maslama edhe vellai im per bese, Abu Na'ila". E shoqja i thote, "Une degjoj nje ze sikur gjak po dergjet prej tij". Ka'b i thote: "Nuk eshte askush, por im vella Maslama edhe vellai im per bese Abu Na'ila. Nje burre i mire duhet ti pergjigjet nje thirrje ne nate, edhe nqs do te thirrej qe ta vrsinin."

Maslama shkoi me dy burra. Keshtu pra Maslama shkoi me dy burra edhe i thote atyre, "Kur te vije Ka'b, une do ti ze floket edhe do tu marr ere, edhe kur ju ta shihni se une e kam zene prej koke, ju sulmojeni. Une do tu le qe ti merrni ere kokes se tij."

Ka'b bin Al-ashraf erdhi poshte i veshur edhe i parfumosur. Maslama i thote, "Kurre nuk kam ndjere ere me te mire se kjo." Ka'b i pergjigjet, "Une kam grate me te mira arabe qe dine se si te perdorin parfumet me te mira." Maslama i kerkoi Ka'b, "A do te me lejosh qe ti marr ere kryes tende?" Ka'b i thote: "Po." Kur Maslama e mbajti forte, aoi i thote shokeve: "Suljuni!". Keshtu ata e vrane ate edhe shkuan tek profeti qe ta vejne ne dijeni."

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Keshtu pra djelomosha te rinj te forumit, nqs keni ndermend te luani lojra me biblen, mesoni me pare Kuranin.

1) Bilba se pranon fare Kuranin, as mesimin e tij.

2) Kurani sidoqe te jete, e pranon biblen.!

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    me fal te te bej nje korigjim shume te vogel...
    me fal po mesashin se lexova (dmth ate te parin) se po ta lexoj do te sjell fakte dhe te ta hedh poshte por eshte e kote te besh dicka te tille me juve....
    pra thjesht nje korrigjim te vogel....
    kurani se pranon biblen.....bibla per kuranin nuk eksiston...eshte nje shpikje e njerezve .....ndersa kurani pranon si fjale te zotit ungjillin i cili fatkeqesiht ka humbur....
    e ka djegur kisha etc. etc sepse na kundershton biblen....
    faleminderit....

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shume bukur...!

Kurani se pranoka Biblen.....ose perse te mos themi me mire se Kurani nuk merret vesh ne e pranon apo jo? Nje here thote se i respekton njerezit e librit...., dmth qe te Krishteret e asaj kohe e Kishin LIBRIN (BIBLEN ne greqisht), e me pas, ne menyre kontradiktore pretendon te kunderten, jo haptazi.

Keshtu qe nqs ju i pranoni njerezit e librit, njerezit e librit ju kane hedhur ne cdo kohe poshte juve (si doktrine)....

Mesazhin e pare ti mos e lexo po deshe, une nuk e solla per ty (vetem) as qe ti ti japesh pergjigje, nqs nuk do....

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    une spo te kuptoj cdo te thuash ...me sill citate nga kurani ku na paska kontradikta...
    pse thote se rrespektoni kjo sdo te thote se muslimanet duhet ta pranojne si te drejte librin e tyre ....apo jo??

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga klod

Keshtu qe nqs ju i pranoni njerezit e librit, njerezit e librit ju kane hedhur ne cdo kohe poshte juve (si doktrine)....

[/B]
    asnjehere nje i krishtere smund ta hedhe poshte nje dokrine muslimane ....per kete mjafton vetem te lexosh temat e hapura ne forum....
    faleminderit

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    klodo, kujdes, mos e le logjiken prapa dore, se do te deshtosh cdo here, si edhe kete rradhe.

Pra, djalosh, bibla per shkaqe "TEKNIKE" nuk mund ta PRANOJ Kur'anin sepse asaj kohe NUK ka ekzistuar Kur'ani.

Dhe Kur'ani pranon ithtaret e librit, edhe cifutet edhe te krishteret, por JO cdo ithtare i ngjan ithtarit tjeter, KUR'ANI NUK PAUSHALLIZON, NUK I HUDH TE GJITHE ME NJE THES. Pra, shoku klod, per Kur'anin jane PRIMAR, krejt njerezit qe i perkasin krishterimit apo Juadizmit, ithtare te librit, tek ne shkalle te dyte, pra ne raste INDIVIDUALE behen, behen dallime. Kur'ani jo qe nuk e VERTETON ekzistencen e bibles, por ai cek vetem se ajo ka shtremberime. Pra, nga konkludon ty, se ne kete pyetje ka kundershtime ne Kur'an.

Sa per cifutet e medines (nje pyetje, KUSH e ka shkruar ate tekst???, mos valle ndonje murg qe ka studjuar gjuhen shqipe, por dukshem pa DIPLOME?), jo qe pejgamberi e ka lejuar vrasjen e atij Kaab-it, por ai ka lejuar edhe te vritet nje fis i tere. Cka mendon ty duhet bere ne raste lufte (per shkelje te mareveshjeve dhe per tradheti?), sic mendon ne kete pyetje psh. per Fatmir Limen, nje rast aktual?

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Or Nuje Musa!

Po kur hiqesh edhe ti sikur pergjigjesh, madje i fut edhe ka nji tavarish nga para...!

Mos te te them se po korrigjon edhe gjuhen shqipe, se do na bie pika.

Per cfare paushallizimi flet or Nuje?

E po ajo qe duhet te dish allkadash Nuja, eshte se Muhamedi mund te jete cfaredo profeti, por kurrsesi nje nga ata te linjes se profeteve Biblike.

Vrasje banale, gangestereske, me nje profet te "ofenduar" deri ne jetemarrje...

Nuk eshte cudi gjendja e Islamit sot, jo!

Nuje, bibla nuk hedh poshte vetem mesime te kohes se vete, por te gjitha mesimet e gabume ne vetvete, jane te hedhme poshte biblikisht, ku hyn edhe mesimi edhe estetika e Kuranit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    11
    bravo, po te them dicka mos ndiq rrugen e shen albanit se duke kaluar gardh me gardh te ... prandaj je i matur kur flet se do te themi pastaj Shen Kloduci

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    abi, sa edukate qe keni te gjithe ju, me bie ne sy.

Kepuc heq, flisni te gjithe....lula te vocerr!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreziku i ecurive aktuale dhe armiqtė
    Nga Gresa_01 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-11-2008, 19:50
  2. Bekoi armiqtė e mi, o Zot
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 10-05-2007, 18:17
  3. Armiqtė e shqiptarėve: Nė kėrkim tė themelit tė politikės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  4. Pse nevojiten armiqtė nė jetė!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-08-2006, 17:12
  5. Shkaqet e mjerimit tė Shqipėrisė
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •